Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jedno jest pewne. Trzeba wziąć ze 3 sztuki Pro w preorder, aby zarobić potem na frajerach. Także jak coś to PW. Dogadamy się. Więcej niż tysiak nie będę dawać przebitki. PS5 z taką sprzedałem 2 sztuki, to i teraz pójdzie :D

Miło byłoby załapać się na tą edycję specjalną. Tam przebitka będzie kosmiczna na bogatych klapach. 

Frajerem to ty bedziesz, jak kupisz 3 szt i nie pogonisz tego. Jasno widac, ze zero podjarki wersja PRO. Czasy pustych polek u soniarskich dawno minely. Teraz w chuj konsol w sklepach i jeszcze wiecej marudzenia na brak gier.

Hype mocno opadl

Opublikowano

Odpowiem najgrzeczniej jak umiem. Niektórym po prostu zależy aby kupić konsolę na premierę, a przez takich jak ty potem tych konsol nie ma. Bujanie się po forum o konsolach, jak to zamierzasz kupić i odsprzedać kilka sztuk i jeszcze dogryzanie wszystkim jest bardzo nieuprzejme z twojej strony.

• Plusik 6
Opublikowano
15 minutes ago, Pierre Deck said:

Frajerem to ty bedziesz, jak kupisz 3 szt i nie pogonisz tego. Jasno widac, ze zero podjarki wersja PRO. Czasy pustych polek u soniarskich dawno minely. Teraz w chuj konsol w sklepach i jeszcze wiecej marudzenia na brak gier.

Hype mocno opadl

Jestem pewien, że konsole szybko się wyprzedają i skalperzy znów zarobią.

Opublikowano
5 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Jestem pewien, że konsole szybko się wyprzedają i skalperzy znów zarobią.

A moim zdaniem nie ma miejsca na sensowny zarobek przy cenie dobijającej do 4k, więc to już nie będzie taka skala skalpingu jak 4 lata temu.

Przy premierze PS5 aż się prosiło żeby polować na napalonych, bo jak do sprzętu kosztującego 2,3k dokleisz tysiąc, to masz prawie 50% zarobku i pewność że opchniesz sprzęt momentalnie, więc nic dziwnego że tylu "przedsiebiorczych" się znalazło. 

W przypadku pro trzeba wyłożyć znacznie więcej kasy, skala potencjalnego zarobku jest duuuzo mniejsza plus upłynnienie sprzętu może być bardziej kłopotliwe.

Opublikowano

do tego zainteresowanie produktem to zupełnie inna skala niż nowa generacja na premierę.

PS4 brali paletami przedsiębiorcy z OLXa, PRO zaś leżała w każdym markecie jeszcze długo po premierze.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@LeifErikson Zależy jak spojrzeć. Przy premierze PS5 na 2 sztukach sprzedawanych w odstępie tygodnia, niecałe 2k zarobiłem. Na każdej pograłem tydzień.

Tu zamawiasz w preorder i czekasz czy będzie szał czy nie. Jak nie ma to anulujesz zamówienie i tyle. 

Ale dla niektórych to za dużo roboty, bo przecież co to dla nich zarobić kilka tysi w 10 min :)

PS5 to był piękny sprzęt do flipowania, natomiast z PRO imo to się nie powtórzy z wielu powodów: mniejszy popyt, póki co bardzo słaby pokaz konsoli,  za wysoka cena również dla fliperów, więc nie sądzę żeby był problem z podażą.

Edytowane przez izon
Opublikowano
20 godzin temu, easye napisał(a):

do tego zainteresowanie produktem to zupełnie inna skala niż nowa generacja na premierę.

PS4 brali paletami przedsiębiorcy z OLXa, PRO zaś leżała w każdym markecie jeszcze długo po premierze.

ale na tych limitkach Anniversary spokojnie zarobi, z powodu ich ilości 

Opublikowano
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Ja chętnie przytulę limitkę, może być od skalpera z forum xD. 

Same. Coś czuję, że to będzie moja ostatnia konsola, na której będę jako tako grać.

Opublikowano

Ciekawe czy uda się kupić czy będzie wielkie rozczarowanie i czekanie aż pojawi się normalnie w sprzedaży ta Pro. Odkąd wyszła ps5 czekałem na pro, nie kupowałem zwykłej. Fajnie jakby się udało. Jak stawiacie północ ? Gdzie polujecie?