elvis004 297 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października W MediaMarkt juz 999zl... o kur... jada ostro. (pipi)zka bedzie juz tylko narastac.Zaraz będzie w cenie slimki digital Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Będzie już tylko gorzej, a nowa generacja już bez napędu z większym dyskiem twardym na start. Cytuj
nightrunner 8 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października 2 godziny temu, gnom napisał(a): W MediaMarkt juz 999zl... o kur... jada ostro. Sraczka bedzie juz tylko narastac. Na niemieckim mediamarkcie za 120 euro Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października 3 minuty temu, nightrunner napisał(a): Na niemieckim mediamarkcie za 120 euro Ale produkt niedostępny jak u nas to co to zmienia? https://www.mediamarkt.de/de/product/_sony-disc-laufwerk-fur-ps5r-digital-modelgruppe-slim-intern-zubehor-fur-ps5-slim-2909989.html Cytuj
nero2082 791 Opublikowano 16 października Autor Opublikowano 16 października scalperzy z Mediamarkt xd Cytuj
nightrunner 8 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października 3 minuty temu, oFi napisał(a): Ale produkt niedostępny jak u nas to co to zmienia? https://www.mediamarkt.de/de/product/_sony-disc-laufwerk-fur-ps5r-digital-modelgruppe-slim-intern-zubehor-fur-ps5-slim-2909989.html No nie dostępny, ale jak już się pojawi to zapewne właśnie w tej cenie, a nie 2x droższej jak u nas Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października 2 godziny temu, MEVEK napisał(a): Jak znasz nazwe sklepu to podrzuc? Potrzebuje jeden drive do slima ktora nadejdzie niedlugo Argos Shirley Southampton. 1 Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października 5 minut temu, nightrunner napisał(a): No nie dostępny, ale jak już się pojawi to zapewne właśnie w tej cenie, a nie 2x droższej jak u nas Skąd ta pewność? 1 Cytuj
nightrunner 8 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października 4 minuty temu, oFi napisał(a): Skąd ta pewność? Pewność - to nie, ale znając życie to prędzej u nas sieciówki zwęszą dodatkowy zarobek i będą scalpować niż u nich Mam nadzieję, że na premierę Prosiaka, Sony jednak wrzuci na rynek na tyle dużą liczbę tych napędów że ceny się ustabilizują... Cytuj
ThePatrickyo 67 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października (edytowane) Kurde a ja w dniu ogłoszenia Pro przechodziłem przy okazji przez MM i widziałem na półce te napędy po 539zł. Powiedziałem sobie pod nosem, nie będę szmatą scalperską, jeżeli ktoś potrzebuje bardziej ode mnie, to niech sobie kupi. Pewnie szybko zaopatrzą sklepy i napędy będą wisieć w nieskończoność No i finalnie po miesiącu chyba żałuję, bo póki co Sony za bardzo się nie spieszy z uzupełnianiem braków Edytowane 16 października przez ThePatrickyo Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października To może warto kupić slimkę? Cytuj
Masamune 153 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października 1 hour ago, Schranz1985 said: To może warto kupić slimkę? O kurde... Miałem farta, że wczoraj sprzedałem swój premierowy sprzęt za 1900... Cytuj
addhoc 63 Opublikowano 16 października Opublikowano 16 października Ale chyba nie samą konsolę z padem? Cytuj
Masamune 153 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października (edytowane) 11 hours ago, addhoc said: Ale chyba nie samą konsolę z padem? Prawie, dorzuciłem pudełkową wersję BF2042 oczywiście uprzejmościowo jestem zalogowany na konsoli, żeby chłopak mógł pograć w tego BFa i ewentualnie inne gry pobrać. Do momentu zakupu przeze mnie Prosiaka ma na to trochę czasu. Co zaobserwowałem przy okazji tej sprzedaży, to że jest masa fałszywych ogłoszeń sprzedaży. FB Marketplace w moim mieście miał może z 15 ogłoszeń z czego tylko moje było prawdziwe - reszta to zarówno ewenementy typu PS5 + PSVR za 500zł jak również takie nieco lepiej udające prawdziwe ogłoszenia typu PS5, 2 PADY, stacja i gry za 1200. Powoduje to sytuację, gdzie osoba zainteresowana przyjmuje fałszywe przeświadczenie, że konsolę PS5 można kupić za 1200zł. Uważam że trzeba twardo trzymać swoją cenę, bo gdy potencjalny kupujący będzie miał już dość rozmów z botami z OLX i oszustami, w końcu trafi do mnie i zda sobie sprawę z tego, że to jedyna autentyczna opcja zakupu używanej konsoli. Także nie poddawajcie się presji, ta cała szajba jest wywołana Januszami biznesu, którzy tylko czekają na okazje aż rzetelny sprzedawca ugnie się pod presją ich fałszywych ofert. O fałszywych opcjach zakupu za pobraniem przez kuriera InPost nie wspomnę...nie wiem jakim cudem to funkcjonuje tak prężnie. Edytowane 17 października przez Masamune 2 1 Cytuj
lekki 6 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Na Amzon PL cena konsoli z napędem już ponad 2700 zł https://www.amazon.pl/dp/B0CLT54ZNZ?&linkCode=ll1&tag=23058b-21&linkId=26270aa020d45bfcf267d7d539598ed5&language=pl_PL&ref_=as_li_ss_tl Cytuj
Czoperrr 5 151 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października 16 minutes ago, lekki said: Na Amzon PL cena konsoli z napędem już ponad 2700 zł https://www.amazon.pl/dp/B0CLT54ZNZ?&linkCode=ll1&tag=23058b-21&linkId=26270aa020d45bfcf267d7d539598ed5&language=pl_PL&ref_=as_li_ss_tl W marketach 2299zł więc nie ma co siać paniki. Cytuj
AsmWalker 1 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Jak się odejmie cenę w media expert z napędem do digitala to napęd 310 zł kosztuje. Dziś rzekomo miał być napęd na media expert ale chyba nie było. Chyba to pierniczę i odwołam ps5 pro.... To jest paranoja z tym napędem. Sony myślę specjalnie nie spieszy się z produkcją. Cytuj
Plackus 419 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października (edytowane) @AsmWalker Nie gorączkuj się. Na premierę ps5 pro będzie wysyp napędów i skończą się te jaja. Pomyśl że to ich zysk, wypuszczają sprzęt bez napędu za 3500 plus napęd po starej cenie wynosił kolejne 500 zl Wypuszczają konsole za prawie 800 USD( Za konsole !!!) Teraz jakby nie produkowali napędów na premierę to strzał w kolano sobie strzela Edytowane 18 października przez Plackus 1 Cytuj
l33t 128 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października 2 minuty temu, Plackus napisał(a): @AsmWalker Nie gorączkuj się. Na premierę ps5 pro będzie wysyp napędów i skończą się te jaja. Pomyśl że to ich zysk, wypuszczają sprzęt bez napędu za 3500 plus napęd po starej cenie wynosił kolejne 500 zl Wypuszczają konsole za prawie 800 USD( Za konsole !!!) Teraz jakby nie produkowali napędów na premierę to strzał w kolano sobie sobie strzela Czemu mamy zakładać, że Sony musi niby dostarczyć jakieś niebotyczne ilości napędów na premierę PS5 Pro? Ja uważam wręcz odwrotnie. Nałapią ludzi na nową wersję konsoli, która już jest dużo droższa od pierwowzoru. I napędy będą mocno cedzili, dzięki czemu ci chcący grać w nowe tytuły tu i teraz, będą musieli kupować edycję cyfrowe. Tych odsprzedać się nie da i kosztują tyle samo co płyta (w dniu premiery). Zgaduje, że na tym polu zarobek ze sprzedaży napędów jest długofalowo wyraźnie mniejszy, niż zysk na graczu, który niejako zmuszony sytuacją rynkową (niska dostępność napędów), zaczyna coraz częściej sięgać po edycję cyfrowe. Cytuj
AsmWalker 1 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października Mam przemyślenia jak kolega wyżej. To jest celowe zagranie, że jak kupisz Pro to będziesz chciał wykorzystać moc to cyfrowe wersję kupisz. Mam pytanie czy ea fc 25/24 ma wybór między jakością a wydajnością czy ta gra działa zawsze tak samo? Cytuj
gnom 89 Opublikowano 17 października Opublikowano 17 października To jest kraj dymania konsumenta na kazdym kroku, takie praktyki jak w przypadku napedu to ja nie widzialem. Bo o ile scalperzy to patologia znana na calym swiecie to u nas dymaja oficjalni partnerzy handlowi SONY. W UK mimo braków w większości sklepów to cena jest zamrożona. Wstyd. Jestem przekonany, ze to kwestia czasu, 6-12 miesiecy jak napędów będzie wystarczająco. Rynek w koncu sie wysyci, zeszli z nadwyzki napędow ktorych naprodukowali a nikt ich nie bral a teraz sukcesywnie beda partiami zaspokajac potrzebe, zeby nie zamrozic kasy. 2 Cytuj
nero2082 791 Opublikowano 17 października Autor Opublikowano 17 października z napędami na premierę Pro może być wielka lipa - w innych krajach np UK i NL też są wyprzedane konsola będzie od ręki ale napęd już niezbyt Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października Wbijcie sobie do glowy ze sony nie będzie produkować już napędów. A na pewno nie tyle ile na produkują ps5pro/slim. Ten zabieg z dołączonym napędem to transformacja przejścia na full cyfrę. Zaraz ze sklepów zniknie zupelnie napęd a plyty będą echem przeszłości. Przyzwyczajajcie się do tego stanu raczej, bo płakać nad rozlanym mlekiem już nie ma co. 1 1 Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 18 października Opublikowano 18 października Niestety przy takim stanie rzeczy odejde z obozu sony na zawsze w następnej generacji 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi