Square 8 609 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października HO wstępnie na czwartek jest, ale to żeby odebrać i ewentualnie otworzyć niż używać. Cytuj
izon 995 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 2 godziny temu, ASX napisał(a): Dokładnie to samo można napisać o PS Plusie. Obie konsole to z wyjątkiem kilku małych wyjątków w zasadzie to samo, podobnie dzialają, w 99% mają te same, tak samo różnorodne biblioteki gier i bardzo zbliżone ceny oraz technikalia. A ty piszesz że PS5 jest dla bardziej wymagających, bo ma Persone która jest na Xboxie Czyli o sukcesie decyduje tylko siła marki Sony? Nie chce mi się w to wierzyć i śmiem twierdzić, że prawie robi różnicę a to prawie to jest tych kilka ponadprzeciętnych gier, których nie ma na xboxie. Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Gdyby to te kilka gier decydowało o tym że PlayStation sprzedaje kilkadziesiąt milionów konsol więcej to widać byłoby to po sprzedaży tych kilku pozycji, które powinny sprzedawać się w wielu milionach. A tymczssem jeśli spojrzysz na to w co gra się najwiecej na obu konsolach, zarówno tej dla koneserów jak i tej dla mniej wymagających, to jest to w zasadzie to samo, tylko kolejność lekko się zmienia. Oczywiście gry na wyłączność też odgrywają ważną rolę, ale ich rola jest zasadniczo mniejsza niż często im się przypisuje. A za sukcesem PS5 stoi o wiele więcej powodów niż te kilka ponadprzeciętnych gier. Cytuj
kaktusr 32 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Alan Wake II Tryb jakości PS5 Pro oferuje opcje ray tracingu, które nie są dostępne na bazowej konsoli PS5. 30 FPS z ray tracingiem Ray traced reflections Rozdzielczość wyjściowa 3840 x 2160 (4K) Rozdzielczość renderowania 2176 x 1224 Render nie 4k za 4k w 30 fps w grze z przed roku 3 Cytuj
izon 995 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 19 minut temu, kaktusr napisał(a): Alan Wake II Tryb jakości PS5 Pro oferuje opcje ray tracingu, które nie są dostępne na bazowej konsoli PS5. 30 FPS z ray tracingiem Ray traced reflections Rozdzielczość wyjściowa 3840 x 2160 (4K) Rozdzielczość renderowania 2176 x 1224 Render nie 4k za 4k w 30 fps w grze z przed roku AW2 kocham ale dla mnie to technologiczny koszmarek, jakoś mnie nie dziwi, że nawet na PRO nie dowiozą.. Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Akurat Remedy już od czasów Alana Wake z X360 chodzącym w 540p jest znane z tego że natywna rozdzielczość, delikatnie mówić, nie jest ich głównym priorytetem, więc nie dziwi mnie że i na PS5 Pro kontynuują tę tradycję Cytuj
kaktusr 32 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 1 godzinę temu, izon napisał(a): AW2 kocham ale dla mnie to technologiczny koszmarek, jakoś mnie nie dziwi, że nawet na PRO nie dowiozą.. Godzinę temu, ASX napisał(a): Akurat Remedy już od czasów Alana Wake z X360 chodzącym w 540p jest znane z tego że natywna rozdzielczość, delikatnie mówić, nie jest ich głównym priorytetem, więc nie dziwi mnie że i na PS5 Pro kontynuują tę tradycję Panowie Ja wiem że jakoś próbujecie sobie wytłumaczyć nietrafiony zakup, ale litości Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Przecież użytkownicy asax i izon nie kupili PS5 Pro Risercz młody, risercz trzeba robić Cytuj
izon 995 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 14 minut temu, kaktusr napisał(a): Panowie Ja wiem że jakoś próbujecie sobie wytłumaczyć nietrafiony zakup, ale litości Co Ty pierdolisz Cytuj
krzysiek923 1 665 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października no ale nie oszukujmy się, z takim patchem to by zrobili większą przysługę sony jakby żadnego patcha pod pro nie wydawali. oblicza gry też to nie odmieni z taką wydajnością, więc może to tak dla beki Cytuj
jimmy 1 285 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Przecież będzie w Alanie tryb Pro czyli quality z bazowej PS5, ale w 60 fps. A więc dokładnie to o czym mowił Cerny na prezentacji. Ale sapać trzeba no nie Pozostałe konfiguracje to już inwencja/skill danego deva. 1 Cytuj
Plackus 418 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Kilkanaście stron krucjaty że Sony wali w ch00ja bo wypuszcza sprzęt za 3 i pół kloca bez napędu Ale walizka z figurką Leona, plakat i talizman za 2 klocki bo napisane jest collectors to już jest Smart move bo jestem GRACZEM. Jedni jeżdżą passatem w gazie bo chcą jeździć tanio, a drudzy 5cio litrowymi dodgami gdzie ciężko zaparkować i leja wannę oleju przy wymianie A Sony no trochę odpiera(Pipi)la Ale aktualnie konkurencja poszła na drzemkę i jak wypierdzielac z takimi fantazjami jak mają czelność to w sumie teraz albo nigdy ;p Cytuj
krzysiek923 1 665 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 15 minut temu, jimmy napisał(a): Pozostałe konfiguracje to już inwencja/skill danego deva. bo przecież nie ograniczenia sprzętowe 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 11 minut temu, jimmy napisał(a): Przecież będzie w Alanie tryb Pro czyli quality z bazowej PS5, ale w 60 fps. Tylko ten tryb ma zmniejszoną rozdzielczość z 1272p na 864p. No i jeszcze się chwalą tym jak "pięknie" działają lustra w trybie quality. To poleganie na RT żeby zrobić odbicia w zamkniętych pomieszczeniach w gorszej jakości niż to było ogarnięte ponad 20 lat temu to żart. Spoiler 1 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października No ja też trochę śmiechlem ale mimo wszystko psrr robi robotę i skaluje to do 4k.Jest ostro i jest te 60 fps ( pewnie że spadkami)Nie ma co narzekać i tak to będzie lepsze doświadczenie niż na bazowej 5.I to sporo lepsze jeśli chodzi o jakość obrazu. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Tutaj zbiorcze Pamiętajmy, że gra powstawała we współpracy z Nvidią i jest silnie nacechowana ich ficzerami, nie korzysta z żadnej formy SW RT, jak gry na UE5. 1 Cytuj
izon 995 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października 10 godzin temu, Plackus napisał(a): Kilkanaście stron krucjaty że Sony wali w ch00ja bo wypuszcza sprzęt za 3 i pół kloca bez napędu Ale walizka z figurką Leona, plakat i talizman za 2 klocki bo napisane jest collectors to już jest Smart move bo jestem GRACZEM. Jedni jeżdżą passatem w gazie bo chcą jeździć tanio, a drudzy 5cio litrowymi dodgami gdzie ciężko zaparkować i leja wannę oleju przy wymianie A Sony no trochę odpiera(Pipi)la Ale aktualnie konkurencja poszła na drzemkę i jak wypierdzielac z takimi fantazjami jak mają czelność to w sumie teraz albo nigdy ;p Jeszcze najlepsze jest to, że te „limitki” i „kolekcjonerki” walają się potem po sklepach i tracą na wartości, co jest kolejnym plastrem na ryj debili, którzy to kupują za full price. No ale gracze są od tego żeby ich jebac, wydawcy to wiedza Cena PRO mnie nie szokuje i jest akceptowalna natomiast póki co Sony mnie nie przekonało, że ten zakup ma sens. 1 1 Cytuj
Homelander 2 084 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października 39 minutes ago, izon said: Cena PRO mnie nie szokuje i jest akceptowalna natomiast póki co Sony mnie nie przekonało, że ten zakup ma sens. O właśnie, dokładnie w punkt!! Cytuj
elvis004 297 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października Media Expert widzę przykład z MM biorą, Janusze biznesu niczym skalperzy: Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października To zgłoszenie do UOKiK coś dało? Cytuj
jar3czek 487 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października 15 minut temu, elvis004 napisał(a): Media Expert widzę przykład z MM biorą, Janusze biznesu niczym skalperzy: I tak wyprzedały się w moment na pniu, nie zdążyłem nawet przeklinać zamówienia dodanego w koszyku. Ogólnie w kwestii napędów jest dramat, ciężej je dostać niż samo PS5 na premierę, co dla mnie powoduje bezsensowność zakupu PS5 Pro w najbliższym czasie(większość gier mam w pudełkach). Jeśli nie anuluję pre orderu no to konsola będzie po prostu robiła za duży przycisk do papieru. Dziękuję panu Sony. 1 1 Cytuj
elvis004 297 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października To zgłoszenie do UOKiK coś dało?Chyba tylko tyle, że na stronie MM nie widnieje już cena a tylko, że produkt wyprzedany + usuwanie regularnie komentarzy w opiniach produktu przez MM. a czy coś więcej to się pewnie nie dowiemyJa spokojnie czekam jak napęd wróci do normalnej ceny, mam co ograć też w cyfrze pomimo przewagi gier w pudle. Kupi się mam nadzieję na spokojnie w Nowym Roku. 2 Cytuj
ThePatrickyo 66 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października Gdyby ktoś chciał jeszcze spróbować, to znowu są dostępne w sprzedaży na ME, ale ja również się wstrzymuję z zakupem. 800zł to jest srogie przegięcie Cytuj
wojtas011 543 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października a takie nie będą działać z pro? Cytuj
Masamune 153 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października (edytowane) Szok, napędów więcej sprzedali niż konsol Teraz wyjdzie, że ta cyfra to jednak nie jest taki sztos, bo rynek desperacko potrzebuje napędu na gry w wersji płytowej Edytowane 22 października przez Masamune Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi