Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cofam jednak te słowa że Sony byloby w stanie zrobić kompatybilny napęd który zadziała z PS5 i PS6.

Oni nie są w stanie zrobić kompatybilnych paneli między Pro a zwykłą konsolą mimo iż mają te same wymiary

• Haha 7
  • This 1
Opublikowano
51 minut temu, Rash napisał(a):

To skrwesyny:facepalm::sapek: nic w takim razie będzie typowo rodzima krówka w kolorach czarno-białych. 

ps5-pro-mix-match-or-all-one-color-v0-nr61v1wpqyxd1.png

Wygląda super muszę przyznać, jakbym mial trzymać pionowo to może bym zainwestował w czarny panel.

Opublikowano

Świetny motyw ze strony Sony, będę musiał się naprawdę poważne zastanowić czy za kilka lat kupić te PS6 czy jednak zainwestować w dobrego PC. Z drugiej strony potrafię zrozumieć, że jakoś przecież muszą sobie odbić te 200mln zmarnowanych na Concord i wysupłać drugie tyle na kolejne multiplayerowe wtopy :kaz:

Opublikowano
1 hour ago, ASX said:

Cofam jednak te słowa że Sony byloby w stanie zrobić kompatybilny napęd który zadziała z PS5 i PS6.

Oni nie są w stanie zrobić kompatybilnych paneli między Pro a zwykłą konsolą mimo iż mają te same wymiary

Hmm, PRO jest wyższa. Dół jest taki sam w Slim, ale góra jest wyższa. Nie wiem czy te 3 paski niwelują różnice, wydaje mi się że jednak nie.

Opublikowano
2 minutes ago, Masamune said:

Hmm, PRO jest wyższa. Dół jest taki sam w Slim, ale góra jest wyższa. Nie wiem czy te 3 paski niwelują różnice, wydaje mi się że jednak nie.

Przecież jasno jest napisane że wymiary są identyczne tylko inne zatrzaski.

• This 1
Opublikowano
3 minutes ago, Czoperrr said:

Przecież jasno jest napisane że wymiary są identyczne tylko inne zatrzaski.

Fakt, nie widziałem drugiego zdjęcia. Śmiech troszkę , że nie potrafili tego ogarnąć. Dobrze, że chociaż napęd pasuje od Slimki.

Opublikowano

To byłaby głupia decyzja celowo zrezygnować z kompatybilności paneli, bo PS5 Pro to będzie sprzęt który sprzeda się w max. 15-20 milionach, ułamek z tego będzie skłonny kupić dodatkowe panele, a jednocześnie specjalnie dla tych kilku milionów trzeba będzie produkować osobne panele. 

To nie pasuje do wizji Sony które szuka optymalizacjo kosztów gdzie się da, i zastąpili nie tak dawno premierowy model PS5 wersją z odczepianym napędem, aby jak najbardziej uprościć i zaoszczędzić na produkcji i nie być zmuszonymi produkować dwóch rodzajów tej samej konsoli. 

Kokosów na tym nie zarobią, a tylko sami sobie utrudniają życie 

Opublikowano
29 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

Skoro panele pomimo rozmiarów mają inne zatrzaski... Zostało już potwierdzone, że napędy będą pasować? xd

Chyba się posram że śmiechu jak się okaże że jednak do pro trzeba inny model napędu kupić. 

• Lubię! 1
  • Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, kudlaty88 napisał(a):

Chyba się posram że śmiechu jak się okaże że jednak do pro trzeba inny model napędu kupić. 

No byłaby beka, ale napęd w przeciwieństwie do paneli był chyba potwierdzony oficjalnie w zapowiedzi.

Opublikowano

W artykule który linkujesz jest wyraźnie napisane:

PS5 Pro is available as a disc-less console, with the option to purchase the currently available Disc Drive for PS5 separately.