messer88 6 424 Opublikowano Niedziela o 15:28 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 15:28 EKOSYSTEM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano Niedziela o 15:49 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 15:49 31 minut temu, Homelander napisał(a): Mając mocnego PC nie widzisz sensu posiadania Playstation, które jednak ma swoje exy. Natomiast widzisz sens posiadania Xboxa, którego biblioteka gier w 100% jest obecna na PC. Aha. Ale weź go nie stawiaj w kłopotliwej sytuacji, ok ? 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 171 Opublikowano Niedziela o 15:55 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 15:55 Miejcie litość dla Asaxa, on tylko wchodzi do tematu preordera PS5 Pro żeby napisać że nie zrobi preordera. Co ma chłop robić jak mu się nudzi? Przecież nie będzie pił do lustra w temacie Xboxa Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano Niedziela o 16:28 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 16:28 No ekosystem, lubię te wygodę zwiazaną z tym że nie muszę kupować gier w dwa razy, bezproblemowe przenoszenie sejwow gier między PC a konsolą i tego typu rzeczy. Nie jest to powód do kupowania konsoli, ale jak już się z tego korzysta to miły dodatek i wygoda. Generalnie z perspektywy pecetowca, będąc szczery posiadanie ani jednej ani drugiej konsoli nie ma zbyt wielu sensu. Bo jeśli kilka czasowych exów nie jest zbyt dobrym powodem do kupowania PS5 Pro to tym bardziej nie istnieje powód do kupowania xboxa Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 063 Opublikowano Niedziela o 16:30 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 16:30 Ciekawe co z dodatkowym HDD, czy będzie łatwo przełożonyć. Plus Pewnie wymuszone synchronizacja save'ów i ściąganie danych przez pół dnia, a weekend na wyjeździe... Mało czasu.... A jeszcze opchnąć koledze zwyklaka, pójść na mecz, eh... Ale jaranko na Graficzkę (tak, wiem nie pc) Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano Niedziela o 16:42 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 16:42 Godzinę temu, jimmy napisał(a): Miejcie litość dla Asaxa, on tylko wchodzi do tematu preordera PS5 Pro żeby napisać że nie zrobi preordera. Co ma chłop robić jak mu się nudzi? Przecież nie będzie pił do lustra w temacie Xboxa Nie żeby mi to przeszkadzało, ale widzę od pewnego czasu, że ASX wchodzi na forum konsolowe, aby napisać o tym, że gra na PC. Nie ma do tego bardziej dedykowanej przestrzeni w internecie ze z większym zrozumieniem? Jak coś kolega pyta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano Niedziela o 16:44 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 16:44 USB-C się spina dwie konsole do przekopiowania rzeczy ? Czy RJtką? Już nie pamiętam jak to robiłem między ps4 a ps5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 344 Opublikowano Niedziela o 16:56 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 16:56 12 minut temu, balon napisał(a): forum konsolowe A gdzie to jest napisane? To forum magazynu, który od jakiegoś czasu pisuje również o PC. Gdyby to było forum konsolowe to dział PC by nie istniał, a spora część użytkowników grających tylko na PC by w ogóle tutaj nie siedziała. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 171 Opublikowano Niedziela o 17:00 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 17:00 16 minut temu, balon napisał(a): Nie żeby mi to przeszkadzało, ale widzę od pewnego czasu, że on wchodzi na forum konsolowe, aby napisać o tym, że gra na PC. Nie ma do tego bardziej dedykowanej przestrzeni w internecie że z większym zrozumieniem? Jak coś kolega pyta. Obawiam się, że nie przestanie dopóki nie pochwalimy rozmiaru jego k...arty graficznej Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano Niedziela o 17:11 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 17:11 Ogólnie można napisać najbardziej neutralny i zrównoważony post, aby nikogo nie urazic o tym, że PS5 Pro nie jest dla ciebie, podkreślając wyraźnie, że dla osób które grają na konsolach i nie mają PC jest to produkt warty uwagi, a i tak jak widać skończy się tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano Niedziela o 17:14 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 17:14 16 minut temu, Bzduras napisał(a): A gdzie to jest napisane? To forum magazynu, który od jakiegoś czasu pisuje również o PC. Gdyby to było forum konsolowe to dział PC by nie istniał, a spora część użytkowników grających tylko na PC by w ogóle tutaj nie siedziała. Przyjąłem do wiadomości, przekażę koledze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 972 Opublikowano Niedziela o 17:19 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 17:19 34 minuty temu, Szermac napisał(a): USB-C się spina dwie konsole do przekopiowania rzeczy ? Czy RJtką? Już nie pamiętam jak to robiłem między ps4 a ps5 Konsola mówi żeby spiąć RJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 599 Opublikowano Niedziela o 17:56 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 17:56 52 minuty temu, jimmy napisał(a): Obawiam się, że nie przestanie dopóki nie pochwalimy rozmiaru jego k...arty graficznej to było fajne szydzonko konsolowców jak nie było wersji pro konsoli i trybów graficznych, teraz to już tylko uśmiech politowania na taki tekst, bo pecetoza wjechała konsolowcom mocno, a konsola to dalej proteza pecetowych podzespołów Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 036 Opublikowano Niedziela o 17:58 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 17:58 1 hour ago, ASX said: No ekosystem, lubię te wygodę zwiazaną z tym że nie muszę kupować gier w dwa razy, bezproblemowe przenoszenie sejwow gier między PC a konsolą i tego typu rzeczy. Nie jest to powód do kupowania konsoli, ale jak już się z tego korzysta to miły dodatek i wygoda. A po co Ci ten ekosystem? Przecież wiadomo, że jak każdy pecetowiec masz pc podłączonego to mega wielkiego OLEDa, wide screen i w ogóle. To po co grać na konsoli w marnej jakości skoro można grać na PC w zajebistej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 693 Opublikowano Niedziela o 18:01 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 18:01 Tu akurat muszę się zgodzić, bo po co wyrzucać kasę na "mocnego pc" i grać na konsoli w 800p? Tak samo rację ma Krzychu, już nawet przed ps5 pro wiele tematów gier po premierze były po prostu zasrane typowo blacharskimi pierdololo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 495 Opublikowano Niedziela o 18:03 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 18:03 1 minutę temu, drozdu7 napisał(a): Tak samo rację ma Krzychu, już nawet przed ps5 pro wiele tematów gier po premierze były po prostu zasrane typowo blacharskimi pierdololo A co to będzie po premierze PRO, kiedy będzie usprawiedliwianie kupna cieszeniem się, że drzewo w TLOU 2 na trzecim planie jest ostrzejsze na 3x zoomie Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 837 Opublikowano Niedziela o 18:07 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 18:07 2 minuty temu, drozdu7 napisał(a): Tu akurat muszę się zgodzić, bo po co wyrzucać kasę na "mocnego pc" i grać na konsoli w 800p? Tak samo rację ma Krzychu, już nawet przed ps5 pro wiele tematów gier po premierze były po prostu zasrane typowo blacharskimi pierdololo To odpowiem, bo mam wszystkie konsole i PC. Nie mam ochoty wydawać kasy na cyfrowe wersję gier. Na konsoli mam pudełko i mimo XSX i PC, to często wpada mi gra w pudełku. Ostatnio Xboxa staram się już omijać, kupuję na Switcha i Ps5. Ale ja nie mam ciśnienia na graficzne wodotryski, ja nie mam problemu pograć w 30 klatek np. Dlatego gram na tym co mi wpadnie i na co. Są wyjątki, że tylko na PC. Ale wersje na konsole mogę puścić dalej. To już główny powód dla których to wszystko trzymam. To znaczy z konsol bym tylko Switcha trzymał. Co do drugiego- prawie większość tematu to ustawienia, jak komu chodzi i co zmienić w ustawieniach- PC Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano Niedziela o 18:11 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 18:11 56 minut temu, Homelander napisał(a): A po co Ci ten ekosystem? Przecież wiadomo, że jak każdy pecetowiec masz pc podłączonego to mega wielkiego OLEDa, wide screen i w ogóle. To po co grać na konsoli w marnej jakości skoro można grać na PC w zajebistej. nie mam Peceta podłączonego pod wielkiego OLEDa. Do PC mam monitor ultrawide, do konsoli mam OLEDa (takiego ze średniej półki), a do grania przenośnego mam Steam Decka. Czekam teraz na głosy tych którzy napiszą że robię to źle i ten układ nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 036 Opublikowano Niedziela o 18:59 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 18:59 47 minutes ago, ASX said: nie mam Peceta podłączonego pod wielkiego OLEDa. Do PC mam monitor ultrawide, do konsoli mam OLEDa (takiego ze średniej półki), a do grania przenośnego mam Steam Decka. Czekam teraz na głosy tych którzy napiszą że robię to źle i ten układ nie ma sensu. Podłączasz kompa pod OLEDa i grasz sobie jak prawdziwy master race. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano Niedziela o 19:25 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:25 (edytowane) 4 hours ago, Square said: Czyli gówno, a nie wykorzystanie Pro. Trzeba poczekać na PS6. Ty chyba nie masz pojęcia o czym mówisz. Mocarne PC, załóżmy RTX4080, aby odpalić AW2 z RT musisz ustawić rozdzielczość na 1440p z DLSS. W Trybie DLSS Quality oznacza to, że gra jest renderowana w 950p w 40-50fps na tej karcie. PRO robi RT w Alanie w 1260p czyli parę całkiem pokaźnych Pikseli więcej. Ustaw w kompie DLSS na 2160p, włącz RT i powiedz mi, ile masz FPS. Nie gówno, a właściwe wykorzystanie Pro, znacznie lepiej niż na sprzęt PC wart 799€. Edytowane Niedziela o 19:26 przez Masamune Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano Niedziela o 19:30 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:30 26 minut temu, Homelander napisał(a): Podłączasz kompa pod OLEDa i grasz sobie jak prawdziwy master race. Tak jak na wiele innych rzeczy jestem zbyt leniwy na to. Nie chcę mi się przenosić komputera z jednego miejsca na drugie za każdym razem jak chce zagrać, dlatego na PC gram na monitorze, a przed TV na konsoli. Miże kiedyś spróbujeogarnąć moonlighta do streamowania z PC ale jakoś nie mogę się za to zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 495 Opublikowano Niedziela o 19:34 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:34 8 minut temu, Masamune napisał(a): Ty chyba nie masz pojęcia o czym mówisz. Mocarne PC, załóżmy RTX4080, aby odpalić AW2 z RT musisz ustawić rozdzielczość na 1440p z DLSS. W Trybie DLSS Quality oznacza to, że gra jest renderowana w 950p w 40-50fps na tej karcie. PRO robi RT w Alanie w 1260p czyli parę całkiem pokaźnych Pikseli więcej. Ustaw w kompie DLSS na 2160p, włącz RT i powiedz mi, ile masz FPS. Nie gówno, a właściwe wykorzystanie Pro, znacznie lepiej niż na sprzęt PC wart 799€. forum konsolowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 081 Opublikowano Niedziela o 19:39 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:39 1 minutę temu, wojtas011 napisał(a): forum konsolowe Jakby to było coś nowego. Od PS2/gcn/x były porównania, które procesory są lepsze do jakich działań. Do tego pieprzenie o antyaliasingu do porzygu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano Niedziela o 19:45 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:45 @Masamune no spoko, ale mnie nie obchodzi tryb 30 klatek Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano Niedziela o 20:28 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 20:28 RE4 Remake dostał patcha z Pro. Najs, na liście wspieranych widziałem ostatnio tylko Village. Co tam będzie testowane u Was? Ja już trochę naściągałem, ale już nie ma miejsca, zapcham te 2 TB w czwartek do końca. AW2, RE4, Lies of P, Demonsy, tLoU 1 i 2, Stellarek, Ratchet, GT7 jeszcze trochę się znajdzie. No i kurna Bloobery, gdzie pacz do SH2? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi