Bzduras 12 355 Opublikowano wczoraj o 10:01 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:01 Forum konsolowe, przypominam! Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 434 Opublikowano wczoraj o 10:06 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:06 Pyerdolnjjcie się z tymi cyferkami najlepiej zróbcie rozbieg jak pewien sławny zawodnik mma głosił w internetach. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 425 Opublikowano wczoraj o 10:08 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:08 Dobrym testem dla pro będzie KC2 i jaka będzie różnica między konsolami. Bo jakieś pacze do tlou2 to nikogo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano wczoraj o 10:10 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:10 8 minut temu, Bzduras napisał(a): Forum konsolowe, przypominam! To już nie te same konsole co kiedyś. Teraz to pcty w innej obudowie i taka jest prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza
rodi84 50 Opublikowano wczoraj o 10:28 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:28 Dostaliście jakieś info z euro RTV AGD? Cytuj Odnośnik do komentarza
Insane3d 0 Opublikowano wczoraj o 10:32 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:32 (edytowane) 45 minut temu, łom napisał(a): Niczego nie zrozumiałeś... Teraflopy które są podawane nie mają żadnego przełożenia na wydajność w grach, jeśli chcesz mieć jakiekolwiek porównanie do starszej architektury to powinieneś je podzielić przez 2, jeśli je pomnożysz to dojdzie do absurdów gdzie np. RX7600 z 22 TFLOPSami jest słabszy od RX6700XT z 13 albo PS5 Pro z 33 jest tylko 50% mocniejszy od PS5 z 10. Masz rację, źle to przeliczałem. Nie ma co patrzeć na cyferki tylko na wydajność w grach, optymalizacje i ewentualne benefity pochodzące z PSSR. Tutaj znalazłem z dość rzetelnego źródła jak wygląda wydajność biorąc pod uwagę przeliczenie Teraflopów według różnych układów oraz mocy zegarów. XSS 4TF PS5 10.3TF XSX 12.2TF 4070 16.2TF at gaming clocks (2750mhz) PS5 Pro 16.7TF at 2175mhz 4070 Super 19.7TF at gaming clocks (2750mhz) 4080 Super 28.2TF 4090 45TF Edytowane wczoraj o 10:39 przez Insane3d Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 212 Opublikowano wczoraj o 10:34 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:34 Ja z wyborem terminu dostawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
darecki 2 Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu x-kom ogarnął temat jednak, wysyłka 6 listopada Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu 14 godzin temu, Szermac napisał(a): Czy jakaś gra na UE5 dostała patcha pod Pro ? The First Descendant. Cytuj Odnośnik do komentarza
BulletPOL 11 Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) Tak sobie oglądam te analizy, gameplay'e i coś mi tutaj nie pasuje... Demon's Souls na PS5 działa w dwóch trybach; Performance 1440p/60FPS oraz Cinematic 4K/30FPS. Demon's Souls na PS5 PRO działa w trzech trybach; Performance 1440p/60FPS, Cinematic 4K/30FPS i dodatkowo ... PS5 PRO 4K/60FPS. Z tego wychodzi, że w trybie PS5 PRO 4K/60 FPS to są dokładnie takie same ustawienia graficzne jak w trybie 1440p, z tą TYLKO różnicą, że jest natywne 4K? Dziwi mnie fakt, że na tej nowej super konsoli nie udało się wycisnąć czego więcej, np trybu PRO w wersji graficznej z Cinematic'a oczywiście w 4K/60FPS? Znowu dostajemy coś pomiędzy? No przecież te różnice w grach są dosłownie minimalne... za chwile się okaże, że ta nasza nowa konsola jest już teraz, w momencie premiery, po prostu słaba, a co będzie za rok? PS. Próbuje sobie jakoś racjonalnie wytłumaczyć/wmówić moją chęć zakupu tego PRO... i nie wiem... Spoiler Edytowane 18 godzin temu przez BulletPOL Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu 24 minutes ago, BulletPOL said: Tak sobie oglądam te analizy, gameplay'e i coś mi tutaj nie pasuje... Demon's Souls na PS5 działa w dwóch trybach; Performance 1440p/60FPS oraz Cinematic 4K/30FPS. Demon's Souls na PS5 PRO działa w trzech trybach; Performance 1440p/60FPS, Cinematic 4K/30FPS i dodatkowo ... PS5 PRO 4K/60FPS. Z tego wychodzi, że w trybie PS5 PRO 4K/60 FPS to są dokładnie takie same ustawienia graficzne jak w trybie 1440p, z tą TYLKO różnicą, że jest natywne 4K? Dziwi mnie fakt, że na tej nowej super konsoli nie udało się wycisnąć czego więcej, np trybu PRO w wersji graficznej z Cinematic'a oczywiście w 4K/60FPS? Znowu dostajemy coś pomiędzy? No przecież te różnice w grach są dosłownie minimalne... za chwile się okaże, że ta nasza nowa konsola jest już teraz, w momencie premiery, po prostu słaba, a co będzie za rok? PS. Próbuje sobie jakoś racjonalnie wytłumaczyć/wmówić moją chęć zakupu tego PRO... i nie wiem... Jakieś nowe gry by się przydały, na 4 letnich trudno pokazać różnice. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
BulletPOL 11 Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Demon's Souls faktycznie nie jest tutaj najlepszym przykładem, zdjęcia również nie oddają do końca całego efektu. Chociaż, otwierając je w pełnym ekranie i zrobieniu przybliżenia, widać w oddali na ścianach zamku więcej cieni a na tych drugich zdjęciach, żłobienia na ścianie z lewej strony koło figurki, są jednak wyraźniejsze. To właśnie ze względu na wyższą rozdzielczość. Detale, ale jak ktoś ma duży telewizor (65' cali i więcej) oraz gra stosunkowo blisko ekranu, to wyłapie te różnice. Martwi mnie jednak fakt, że nowe tryby w NOWEJ konsoli to są takie półśrodki. Szczerze, myślałem, że ta nowa konsola spokojnie poradzi sobie z tymi trybami "quality" bez najmniejszego problemu w 4K/60FPS. No nic, pozostaje nam czekać na nowe gry i więcej szczegółów. Osobiście mi się nie spieszy, myślę, że konsole będą dostępne normalnie na półkach sklepowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 173 Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Ja w ogole nie pamietam by w Demons Souls byly jakies roznice w detalach grafiki w obu trybach na PS5. Myslalem, ze to tylko 1440p vs 4k. Moze byly, ale niewykrywalne dla mnie bez lupy. W obu trybach zreszta gra wyglada nieziemsko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BulletPOL 11 Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 8 minut temu, Lukas_AT napisał(a): Ja w ogole nie pamietam by w Demons Souls byly jakies roznice w detalach grafiki w obu trybach na PS5. Myslalem, ze to tylko 1440p vs 4k. Moze byly, ale niewykrywalne dla mnie bez lupy. W obu trybach zreszta gra wyglada nieziemsko. Jakieś różnice muszą być (anty-aliasing, cienie, pole widzenia, wolumetria czy teselacja, etc..). Tryb Cinematic w PS5 PRO nadal występuje i nadal jest to 4K/30FPS. Ale tak jak piszesz, gra w podstawowej wersji, nawet w trybie Performance, nadal wygląda obłędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 243 Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Nie wiem czego wy się spodziewacie, w grach, które już dobrze wyglądały, różnice będą marginalne. Z kolei taki FF7 Rebirth, który był skopaną grą w 60fps dostanie ładnego wizualnego boosta. Kwestia developera, cudów finalnie pewnie nie będzie z uwagi na procesor. Będzie jak z poprzednimi pro i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Bez sensu jest oglądanie tego na smartfonie. Trzeba ocenić na TV, ci co nie kupili to najprędzej na analizie DF cokolwiek zobaczą, albo jeśli ktoś ze znajomych podeśle im na konsolę zrzut czy dwa. Demony oprócz zmian w rozdzielczości miały mieć jakieś nowe bajery oświetleniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu Cytuj Odnośnik do komentarza
BulletPOL 11 Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) 17 minut temu, Moldar napisał(a): Nie wiem czego wy się spodziewacie, w grach, które już dobrze wyglądały, różnice będą marginalne. Z kolei taki FF7 Rebirth, który był skopaną grą w 60fps dostanie ładnego wizualnego boosta. Kwestia developera, cudów finalnie pewnie nie będzie z uwagi na procesor. Niestety, obawiam się, że procesor będzie kulą u nogi, szczególnie w grach na silniku unreal engine. Właśnie wjechała lista pierwszych 55 gier z ulepszeniem dla PS5 Pro (dostępne od 7 listopada): Spoiler Alan Wake 2 Albatroz Apex Legends Arma Reforger Assassin’s Creed Mirage Baldur’s Gate 3 Call of Duty: Black Ops 6 EA Sports College Football 25 Dead Island 2 Demon’s Souls Diablo IV Dragon Age: The Veilguard Dragon’s Dogma 2 Dying Light 2 Reloaded Edition EA Sports FC 25 Enlisted F1 24 Final Fantasy VII Rebirth Fortnite God of War Ragnarök Hogwarts Legacy Horizon Forbidden West Horizon Zero Dawn Remastered Kayak VR: Mirage Lies of P Madden NFL 25 Marvel’s Spider-Man Remastered Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Marvel’s Spider-Man 2 Naraka: Bladepoint NBA2K 25 No Man’s Sky Palworld Paladin’s Passage Planet Coaster 2 Professional Spirits Baseball 2024-2025 Ratchet & Clank: Rift Apart Resident Evil 4 Resident Evil Village Rise of the Ronin Rogue Flight Star Wars: Jedi Survivor Star Wars: Outlaws Stellar Blade Test Drive Unlimited: Solar Crown The Callisto Protocol The Crew Motorfest The Finals The First Descendant The Last of Us Part I The Last of Us Part II Remastered Until Dawn War Thunder Warframe World of Warships: Legends Link Edytowane 20 godzin temu przez BulletPOL Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 565 Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 30 minutes ago, Frantik said: W tamtym tygodniu kupiłem toster za 100zł i był ładniej zapakowany. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 434 Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 38 minut temu, Frantik napisał(a): I znowu karton po jajach. Wstydu nie maja. Produkt premium. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 128 Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu Są tu jacyć fanboje z full setem Plejek czy sami każuale? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 39 minutes ago, oFi said: I znowu karton po jajach. Wstydu nie maja. Produkt premium. To nawiązanie do tradycji PS. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 600 Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu za samo piano black to już powinni przyrodzenie obcinać, albo tego nie dotykasz jak jakiegoś eksponatu w muzeum, albo od wycierania wygląda jak rzygowiny. tylko niech mi nikt nie mówi o szmacie z mikrofibry, bo to gówno nawet od tego się rysuje 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 38 minutes ago, GearsUp said: Są tu jacyć fanboje z full setem Plejek czy sami każuale? To przykre, że po raz kolejny "ulepszona" wersja konsoli jest brzydsza od oryginalnego modelu. PS5 i tak była specyficzna, a ten Slim i Pro to chyba najbrzydsze konsole PS jakie znam. Ta czarna cześć ma paskudne zaoblenie z przodu, oryginał jest bardzo opływowy w tym miejscu, dodatkowo zwykła Slimka nie ma żebrowania pod panelami bocznymi, dobrze, że chociaż w Pro się znowu pojawiły... Ogóle to straszne brzydactwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi