Szermac 2 716 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada 8 minut temu, jimmy napisał(a): Dodatkowy dysk SSD wystarczy przełożyć z fata i będzie hulać czy trzeba będzie formatować Będzie hulać 1 Cytuj
Assassins_78 942 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada 8 minut temu, Szermac napisał(a): Będzie hulać Oj czy na pewno, dane nie są szyfrowane kluczem CPU ?? Coś mi się wydaje że nie będzie toi działać Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada 51 minut temu, messer88 napisał(a): dalej nie trzyma w limgrave xD Czyli PS4 version wciąż superior. Cytuj
elvis004 289 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada W ME zmienił się już komuś z Was status? Cytuj
Szermac 2 716 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Ja to się nastawiam powoli na wtorek od MM xD Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Z MM nie mam powiadomień, ale w zamówieniu jest, że dostawa w trakcie i że do 07.11 Cytuj
gnom 88 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada 2 minuty temu, Assassins_78 napisał(a): Kolejne podsumowanie.... Dajcie spokoj z tymi pajacami i materialami typu comentary. Niech sobie w dupe wsadza te domysly z ogladanych filmikow. Takim specem to kazdy moze byc. Cytuj
Plackus 411 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Widać że asasyn wyruszył na krucjatę i wysyła anty filmiki klikbajtowcow. Dzisiaj będą recenzje od normalnych redakcji, więc wstrzymaj hejt i poluzuj majty na później Cytuj
Assassins_78 942 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Teraz, Plackus napisał(a): Widać że asasyn wyruszył na krucjatę i wysyła anty filmiki klikbajtowcow. Dzisiaj będą recenzje od normalnych redakcji, więc wstrzymaj hejt i poluzuj majty na później Ależ Ty się mylisz, nie wiesz co chciałem i chcę powiedzieć. Sam rozmyślam nad zakupem, ale ja się tym różnie, że robię to z głową, a nie bo mam kaprys czy mnie stać. Cytuj
Plackus 411 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada 1 minutę temu, Assassins_78 napisał(a): Ależ Ty się mylisz, nie wiesz co chciałem i chcę powiedzieć. Sam rozmyślam nad zakupem, ale ja się tym różnie, że robię to z głową, a nie bo mam kaprys czy mnie stać. Są również filmy o dobrych opiniach a wysyłasz tylko te skrajnie słabe więc tak pomyślałem i miałem powód Cytuj
Basior 1 081 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Nie no robi to z głową, więc luz. Inni są dziwni, że kupują. Zresztą sam sobie się dziwię. Ale mimo, że nie gram tyle co dawniej to nawet dlatego, że Rebirth lepiej wygląda biere. No po prostu. Może nie wiem, to pasja? Poje'bane 1 Cytuj
Assassins_78 942 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada @Plackus A i w sumie tak teraz czytam co napisałeś wyżej, zastanawiam się gdzie hejt? Twoim zdaniem powinno tu tylko padać zdanie/a zachwytu? Filmiki z zajebistych opinii, nic negatywnego? Termiki nie oszukasz, budowy nie oszukasz - wydajność OK może i jest ale póki co to tylko na papierze. BTW. Jak coś się grzeje to nie będzie ani wydajne ani trwałe. 1 Cytuj
Bzduras 12 450 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada 13 minut temu, Assassins_78 napisał(a): BTW. Jak coś się grzeje to nie będzie ani wydajne ani trwałe. 13 minut temu, Assassins_78 napisał(a): Termiki nie oszukasz Termodynamiki, jeśli już I właśnie to pierwsze zdanie to jest totalne zaprzeczenie jej prawom - otóż im coś bardziej wydajne tym bardziej się grzeje. Cytuj
Czoperrr 5 075 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Dajcie spokój biednym sklepom i kurierom napaleńcy. Przestańcie ich nękać! Cytuj
Assassins_78 942 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada A ja myślałem że czym chłodniej tym zegary trzymają boosta. A widzisz tu ma być gorąco.... Bo jest wydajnie Cytuj
Bzduras 12 450 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada No nie da rady inaczej. Możesz mieć wydajne systemy chłodzenia które to ciepło odprowadzają, ale im elektronika szybsza i wydajniejsza tym więcej energii pobiera i tym więcej energii elektrycznej zamieniana jest w jej inny rodzaj, czytaj: w cieplną. Dlatego też w każdym teście nowego proca/karty graficznej/konsolety prowadzonym przez znane kanały oprócz samej surowej temperatury i wydajności podaje też wykresy z poborem prądu i mocy danych sprzętów. Jak już pewnie wiesz, im większa wydajność tym więcej mocy bierze dany komponent (co za tym idzie, sprzęt sumarycznie), a to z kolei przełoży się na generowane temperatury (wincyj mocy - wincyj stopni) i jedyne co można zrobić bez zmiany procesu produkcyjnego czy wykorzystania bardziej efektywnych komponentów (te słynne procesory wykonane w X nm, gdzie wraz ze spadkiem X wzrasta gęstość upakowania tranzystorów na mm2) to zapewnić jej odpowiednie odprowadzanie ciepła. Bo jeśli proc będzie mógł zamienić więcej energii elektrycznej na cieplną to będzie po prostu wydajniejszy, stąd pewnie ten dodatkowy heatsink w środku. TLDR: jak proc się bardziej grzeje to prawdopodobnie jest bardziej wydajny. 1 Cytuj
Szermac 2 716 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Godzinę temu, Square napisał(a): Z MM nie mam powiadomień, ale w zamówieniu jest, że dostawa w trakcie i że do 07.11 U mnie w apce DPD, gotowa do nadania z 4 rano, to na wszelki wypadek jutro HO trza wziąć. Cytuj
Assassins_78 942 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada 6 minut temu, Bzduras napisał(a): No nie da rady inaczej. Możesz mieć wydajne systemy chłodzenia które to ciepło odprowadzają, ale im elektronika szybsza i wydajniejsza tym więcej energii pobiera i tym więcej energii elektrycznej zamieniana jest w jej inny rodzaj, czytaj: w cieplną. Dlatego też w każdym teście nowego proca/karty graficznej/konsolety prowadzonym przez znane kanały oprócz samej surowej temperatury i wydajności podaje też wykresy z poborem prądu i mocy danych sprzętów. Jak już pewnie wiesz, im większa wydajność tym więcej mocy bierze dany komponent (co za tym idzie, sprzęt sumarycznie), a to z kolei przełoży się na generowane temperatury (wincyj mocy - wincyj stopni) i jedyne co można zrobić bez zmiany procesu produkcyjnego czy wykorzystania bardziej efektywnych komponentów (te słynne procesory wykonane w X nm, gdzie wraz ze spadkiem X wzrasta gęstość upakowania tranzystorów na mm2) to zapewnić jej odpowiednie odprowadzanie ciepła. Bo jeśli proc będzie mógł zamienić więcej energii elektrycznej na cieplną to będzie po prostu wydajniejszy, stąd pewnie ten dodatkowy heatsink w środku. TLDR: jak proc się bardziej grzeje to prawdopodobnie jest bardziej wydajny. Doskonale wiem jak to działa Praca na serwisie..setki laptopów i konsol przez moje ręce przeszło. Ja tylko chciałem zaznaczyć że jest cieplutko i mam obawy że może być za ciepło. Ale już to zostawmy, jak już tu zostało napisane, poczekajmy na rzetelne testy. 2 Cytuj
łom 1 975 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada Spoiler No nie da rady inaczej. Możesz mieć wydajne systemy chłodzenia które to ciepło odprowadzają, ale im elektronika szybsza i wydajniejsza tym więcej energii pobiera i tym więcej energii elektrycznej zamieniana jest w jej inny rodzaj, czytaj: w cieplną. Dlatego też w każdym teście nowego proca/karty graficznej/konsolety prowadzonym przez znane kanały oprócz samej surowej temperatury i wydajności podaje też wykresy z poborem prądu i mocy danych sprzętów. Jak już pewnie wiesz, im większa wydajność tym więcej mocy bierze dany komponent (co za tym idzie, sprzęt sumarycznie), a to z kolei przełoży się na generowane temperatury (wincyj mocy - wincyj stopni) i jedyne co można zrobić bez zmiany procesu produkcyjnego czy wykorzystania bardziej efektywnych komponentów (te słynne procesory wykonane w X nm, gdzie wraz ze spadkiem X wzrasta gęstość upakowania tranzystorów na mm2) to zapewnić jej odpowiednie odprowadzanie ciepła. Bo jeśli proc będzie mógł zamienić więcej energii elektrycznej na cieplną to będzie po prostu wydajniejszy, stąd pewnie ten dodatkowy heatsink w środku. W dniu 4.11.2024 o 11:01, Bzduras napisał(a): Forum konsolowe, przypominam! Za parę godzin wyjdą recki sprzętu a pewnie za parę dni jakiś Gamers Nexus pomierzy temperatury we wnętrzu konsoli (a nie jak pewien jutuber przy wylocie ciepłego powietrza xd. Jeśli konstrukcja jest skopana i chłodzenie słabo siedzi to będzie o tym wiadomo bo przy samym transporcie część konsol sobie polata po pace. Cytuj
Bzduras 12 450 Opublikowano 6 listopada Opublikowano 6 listopada 1 minutę temu, łom napisał(a): Proszę o zmianę nazwy forum na Fizyka Extreme. 1 minutę temu, Assassins_78 napisał(a): Doskonale wiem jak to działa Praca na serwisie..setki laptopów i konsol przez moje ręce przeszło. Tym bardziej dziwi mnie, że palnąłeś taką bzdurkę tak leciutko w takim razie Cytuj
nero2082 774 Opublikowano 6 listopada Autor Opublikowano 6 listopada Godzinę temu, Szermac napisał(a): Ja to się nastawiam powoli na wtorek od MM xD MM nie wysyła powiadomień "bo nie i ch", może się co najwyżej pojawić status "gotowy do odbioru" podjedź na 10:00 i bierz nawet bez kodu odbioru na oświadczenie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi