Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 8,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja sobie poczekam, dzwonili ze sklepu że mają konsolę, ale napęd będzie za minimum 2 tygodnie (brałem bundle).

Więc uznałem, że odbiorę oba naraz, żeby nie skończyło się tak, że odbiorę konsolę, a napędu mi potem nie dorzucą - a brałem bo wychodził w przeliczeniu za 470 PLN około. Wolałbym nie płacić "rynkowych" cen obecnych za napęd.

A jako, że wszystko co mam do ogrania na PS5 mam na płytkach, to bez sensu. Więc dalej cisnę Metaphora na Steamdecku :D

Opublikowano

Ciekawe czy w DeadSpace Remake będzie 60 fps w trybie graficznym z PS5, tam różnica w oprawie i grze świateł była bardzo widoczna między dwoma trybami. 

Opublikowano
36 minut temu, Insane3d napisał(a):

Ciekawe czy w DeadSpace Remake będzie 60 fps w trybie graficznym z PS5, tam różnica w oprawie i grze świateł była bardzo widoczna między dwoma trybami. 

A było coś mówione o wersji dla pro?

Opublikowano
1 hour ago, Septh said:

Ja sobie poczekam, dzwonili ze sklepu że mają konsolę, ale napęd będzie za minimum 2 tygodnie (brałem bundle).

Więc uznałem, że odbiorę oba naraz, żeby nie skończyło się tak, że odbiorę konsolę, a napędu mi potem nie dorzucą - a brałem bo wychodził w przeliczeniu za 470 PLN około. Wolałbym nie płacić "rynkowych" cen obecnych za napęd.

A jako, że wszystko co mam do ogrania na PS5 mam na płytkach, to bez sensu. Więc dalej cisnę Metaphora na Steamdecku :D

Cena rynkowa jak już się pojawi to na być 599 PLN. Przyzwoicie, chociaż to co zdążyłeś złapać oczywiście wygoda najlepiej.

Opublikowano

Najlepiej podlaczyc do routera obie konsole. Nie trzeba HDMI miec wpietego w stara konsole. Jak odpalisz PRO to Cie zapyta czy chcesz przeniesc dane z innej konsoli

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jar3czek napisał(a):

U mnie MediaExpert dopiero dzisiaj przyjął zamówienie do realizacji i stoi, więc testowane będzie pewnie dopiero po weekendzie :frog:  Co mnie podkusiło, żeby tym razem nie brać w MM.

Jeśli jesteś z Warszawy to mogę Ci oddać  moje zamówienie ze sklepu stacjonarnego bo konsola już jest do wydania. Ja mam drugie zamówienie z MediaMarkt w trochę niższej cenie z bonami 50 za każde wydane 500. Jeśli zapłaciłeś to wiadomo nie ma co już kombinować. 

Edytowane przez Insane3d
Opublikowano (edytowane)

@jar3czek, ciśnij ich to jutro będziesz miał u siebie. 

@nero2082, RTV Euro AGD dostało więcej niż planowana dostawa i robi wrzutki na sklepy :D

Ogólnie magazyny są pełne więc dla nikogo nie zabraknie. 

Edytowane przez pattro
  • Dzięki 1
Opublikowano

U mnie od wczoraj od godziny 22:00 w Media Expert status zamówienia stoi na "Zamówienie w drodze do punktu odbioru". Myślałem, że konsole będzie już do odebrania w sklepie z rana, ale wygląda na to, że jeszcze sobie poczekam.

Zadzwoniłem też na infolinię ME zapytać się czy może będą jakieś napędy optyczne rzucone na premierę do Zielonej Góry, ale niestety nie mają ich na magazynie. Lipton... :(

Opublikowano
29 minut temu, Insane3d napisał(a):

Jeśli jesteś z Warszawy to mogę Ci oddać  moje zamówienie ze sklepu stacjonarnego bo konsola już jest do wydania. Ja mam drugie zamówienie z MediaMarkt w trochę niższej cenie z bonami 50 za każde wydane 500. Jeśli zapłaciłeś to wiadomo nie ma co już kombinować. 

Dzięki ale całość opłacona kartami podarunkowymi za benefity z roboty, więc nie za bardzo mogę teraz zmienić sklep albo zamienić się zamówieniem. Wolałbym nie zostać z kartami na 3,5k zł w ME :D 

@pattro dzwoniłem i cisnąłem ich ale z ich strony to jest rozmowa w stylu „będzie kiedy będzie i nie obchodzi ich, że to preorder”

Opublikowano
Godzinę temu, Masamune napisał(a):

Cena rynkowa jak już się pojawi to na być 599 PLN. Przyzwoicie, chociaż to co zdążyłeś złapać oczywiście wygoda najlepiej.

Biorąc pod uwagę, że do ogrania mam DLC do Cyberpunka i Eldena oraz Wo Long głównie (wszystko na płytach), patchy na razie nie ma to w ogóle mi się nie spieszy :)