Czoperrr 5 075 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 18 minutes ago, Insane3d said: Jestem dość ubogi w wiedzę jeśli chodzi o aktualne ceny podzespołów PC, ale ile Waszym zdaniem kosztowałoby złożenie PC o mocy zbliżonej do PS5 PRO uwzględniając technologię PSSR i ulepszony RT ( niby z układu RDNA 4) którego na PC jeszcze nie ma. Hehe, na tym PS5 Pro RT jest sporo gorszy niż na nawet nienajmocniejszych kartach graficznych. Cytuj
Szermac 2 714 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 46 minut temu, gnom napisał(a): COD6 tez ma PRO ENHANCED a nie ma zadnej roznicy, a ostatni update byl pare dni temu, SH2 nie ma żadnej rożnicy na lepsze tak samo jak Dying Light 2. Uwazam ze obowiazkowo powinno byc w opisie na PSN co za usprawnienia sa na PRO. Dzis zdazylem odpalic TLOU1 i RE4 i jestem pod wrazeniem. Jutro sprawdze jak VR smiga Bo też w sumie wygląda to tak, że RE4 ma Pro Enhanced nie ma dodatkowych trybów, a działa lepiej w trybie Resolution i z RT itd:. No i tak jak wspomniałem SH2 też ma Enhanced, nie ma trybów i działa tak samo jak działało xd Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Jak dla mnie PRO jest głośniejsza od mojego premierowego fata. Ewidentnie słychać że wentylator wchodzi na robocze obroty , fat był bardziej kulturalny. Z gier sprawdziłem na razie tylko Alana, RT mnie nie powalił, niby spoko, oprócz odbić chyba są też cienie, w bardzo niskiej jakości ale są. Ewentualnie są to zwykłe cienie, tylko obniżyli ich jakość, żeby zrobić miejsce dla RT odbić. W tej grze zdecydowanie bardziej leży mi chyba 60fps i ostry obraz, który całościowo jest bardziej spójny. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada No ale co Alanik w 60 klatkach wyglądach teraz chociaż taki jak na bazowej ps5 w 30? Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Najbardziej niepotrzebna konsola w środku generacji. Jeszcze rozumiałem sens ps4 pro, bo tam to było widać efekty, ale w z tym ps5 to jest ładne jebanie po kieszeniach, a jeszcze napędy to już w ogóle. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada BG3 dostał patcha, 4k 60 fps (upscalowane z PSSR). https://baldursgate3.game/news/baldur-s-gate-3-is-now-enhanced-for-ps5-pro_126 -- Akt 3 na pewno nie jest w 60, ale fajnie, że dali paczyk day1, DF testowało bez patcha. 1 1 Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Powiedzcie, czy jest path tracing w sajberku, bo chciałbym tjeremu pokazać, co potrafi najpotężniejsza konsola w historii. Cytuj
iluck85 2 878 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 8 minut temu, balon napisał(a): No ale co Alanik w 60 klatkach wyglądach teraz chociaż taki jak na bazowej ps5 w 30? Balon, olej temat. Lepiej skocz na weekend do US Cytuj
Igor67 139 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 18 minut temu, GearsUp napisał(a): Zaczął rozkręcać Takie czarne paznokcie, że zgaduję że to ten co pada na gwarancji odesłał Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Nie no w wielu grach jakość obrazu jest o dwie klasy wyżej, niż na mocnym PC z gównianym FSR3, nie mówię już nawet o konsolach amatorskich i trochę mi się śmiać chce z naszych forumowych teoretyków ze śliną na mordzie. Pozdro 600. To mój najlepszy zakup w tym tygodniu. Sonka <3. Ciekawe jaka będzie odpowiedź konkurencji, bo PSSR dopiero rozwinie skrzydła przy PS6. 1 1 Cytuj
GearsUp 159 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada No i już wiadomo, że te ciepłowody z radiatorem nie leżą tam luzem bo próbuje to zdjąć, podgrzewać i nie może Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 6 minut temu, iluck85 napisał(a): Balon, olej temat. Lepiej skocz na weekend do US Nie no ja ewentualnie kupię jak będzie napęd w normalnej cenie i więcej info o ulepszeniach i łatkach. Narazie to co czytam mnie pod tym kątem nie przekonuje. 1 Cytuj
KOŁD 1 084 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 6 minut temu, GearsUp napisał(a): No i już wiadomo, że te ciepłowody z radiatorem nie leżą tam luzem bo próbuje to zdjąć, podgrzewać i nie może A wlasnie ze sa luzem xD Cytuj
Paolo de Vesir 9 093 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 11 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Nie no w wielu grach jakość obrazu jest o dwie klasy wyżej, niż na mocnym PC z gównianym FSR Tak, z FSR 2.1 Cytuj
GearsUp 159 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 2 minuty temu, KOŁD napisał(a): A wlasnie ze sa luzem xD Pasta trzyma xD Cytuj
Szermac 2 714 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 8 minut temu, balon napisał(a): Narazie to co czytam mnie pod tym kątem nie przekonuje. Jakbyś zobaczył Stellarka bożego w trybie Pro to byś inaczej śpiewał Cytuj
iluck85 2 878 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 6 minut temu, balon napisał(a): Nie no ja ewentualnie kupię jak będzie napęd w normalnej cenie i więcej info o ulepszeniach i łatkach. Narazie to co czytam mnie pod tym kątem nie przekonuje. Na dzisiejszy dzień- spakowane, kultura pracy, brak gier pod tego mocarza- to max 2499zł. 4k na to wybulić, to mocno średnio. Mimo że sam jestem pojebany i lubię kupować nowe zabawki, tak te PRO zero podjary. Beki z typa nie będę rozdawać, bo jak ktoś kupił, ma frajdę, to jego i spoko. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Dużo patchy spływa na bieżąco, naprawdę było postaranko ze strony Sony, żeby to doprowadzić, nawet do starszych gier jak Dying Light 2, który niedługo dostanie DLC. Cytuj
Szermac 2 714 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): nawet do starszych gier jak Dying Light 2 No, ale właśnie w niektórych nic się nie zmienia xD vide DL2, SH2. Cytuj
gnom 88 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Odpalilem RE4 na full i jest przepasc. Jesli ktos gra na malym monitorze, tv 32-40" to prawdopodobnie nie ma sensu. W innym przypadku trzeba byc slepym zeby nie zobaczyc roznicy. 1 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada Teraz, Szermac napisał(a): No, ale właśnie w niektórych nic się nie zmienia xD vide DL2, SH2. SH2 nie mam, ale chyba nie dostał patcha przecież? Tylko zakładkę, DL2 dostał teraz. Cytuj
Szermac 2 714 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada No to co to za dodawanie zakładek przed dodaniem patcha xd Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada 1 minutę temu, Szermac napisał(a): No to co to za dodawanie zakładek przed dodaniem patcha xd no trochę mylące fakt --- W każdym razie tymczasowo ważność tej generacji dla ludzi dobrze widzących został przywrócony, gry konsolowe nie są już w znakomitej większości rozmazanym gównem, na czele z zajebistym upgrejdem dla FF VII Rebirth, mam nadzieję, że wrzucą DLC do tej części z tej okazji :). Cytuj
Szermac 2 714 Opublikowano 7 listopada Opublikowano 7 listopada No i fajno, to dawać do Sajlencika juuuż Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi