GearsUp 150 Opublikowano piątek o 19:32 Opublikowano piątek o 19:32 Godzinę temu, Sewesew napisał(a): Zrobiłem test hałasu i wyszło około 5db różnicy między PS5 fat, a PS5Pro bez napędu na korzyść FATa. 40/41 a 35/36 robi różnicę. Między 35db a 40 faktycznie jest spora różnica. To jak granie na laptopie w trybie Quiet a Balanced, przy tym drugim już muszę zakładać słuchawki. 1 2 Cytuj
gnom 88 Opublikowano piątek o 19:57 Opublikowano piątek o 19:57 Tak na chlodna podchodzac do tematu, to Sony i devy zrobili taki rozpierdol z tymi ulepszeniami, ze nie ma slow. Czesc devow pieknie sie pochwalilo, jaki patch, kiedy i co bedzie wporwadzal dla PRO, czesc sie pochwalila co bedzie dla PRO ale juz kiedy i jak patch to nie, a jeszcze inni poprostu w PSN dostali latke PRO Enhanced i tyle... zadnego info od devow, nic. To chyba jest najwiekszy scam z tego wszystkiego, bo nie mam watpliwosci ze w przyszlosci pewnie kazda gra bedzie miala ulepszenia dla PRO. Cytuj
MEVEK 3 459 Opublikowano piątek o 20:02 Opublikowano piątek o 20:02 38 minut temu, addhoc napisał(a): Ta chińska podstawka jest do dupy. Trzeba przykombinowac z podkładkami bo gwint się kończy a dziadostwo nie dokręcone. Ponadto dolączany napęd chodzi zdecydowanie ciszej niż ten wbudowany w premierowej PS5. Niestety mimo tego konsolka wygląda tak se z tym napędem. Przynajmniej przy graniu w FF Rebirth chodzi cicho jak grubsza siostra. daj podkładkę majsterkowicza i gotowe 1 Cytuj
Szermac 2 706 Opublikowano piątek o 20:26 Opublikowano piątek o 20:26 Demon's Soulsy jak odżyły w ogóle, dużo ludzi gra, można najeżdżać znowu 2 2 Cytuj
Rash 234 Opublikowano piątek o 20:48 Opublikowano piątek o 20:48 (edytowane) Godzinę temu, ASX napisał(a): no wiesz, nie do wszystkich trafia ten ten efekciarski gamingowy design i niektórzy wolą bardziej minimalistyczną, stonowaną elektronikę, nie ma co się temu dziwić. No i to trzeba szanować! Ja też bardzo w ch nie lubię efekciarstwa ale mimo wszystko wolę wygląd plastiku od japonców porównując go do minimalizmu series x. Dla każdego coś fajnego. A co z tą dogmą? Testował ktoś? Edytowane piątek o 20:49 przez Rash Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano piątek o 20:55 Opublikowano piątek o 20:55 56 minut temu, gnom napisał(a): Tak na chlodna podchodzac do tematu, to Sony i devy zrobili taki rozpierdol z tymi ulepszeniami, ze nie ma slow. Czesc devow pieknie sie pochwalilo, jaki patch, kiedy i co bedzie wporwadzal dla PRO, czesc sie pochwalila co bedzie dla PRO ale juz kiedy i jak patch to nie, a jeszcze inni poprostu w PSN dostali latke PRO Enhanced i tyle... zadnego info od devow, nic. To chyba jest najwiekszy scam z tego wszystkiego, bo nie mam watpliwosci ze w przyszlosci pewnie kazda gra bedzie miala ulepszenia dla PRO. Nie wiem, czy pamiętasz PS4 Pro, teraz i tak jest to zrobione lepiej, ale ciężko tutaj mówić o tym, że to Sony coś zepsuło, bo nie mogą zmusić każdego developera z tysięcy gier z katalogu, żeby zrobili coś dobrze. Exy wszystkie chyba dostały, jest jakikolwiek bez upgrejdu day1? Cytuj
pleju 208 Opublikowano piątek o 21:01 Opublikowano piątek o 21:01 Do Returnala chyba nic nie wyszło, trochę szkoda 3 Cytuj
MEVEK 3 459 Opublikowano piątek o 21:15 Opublikowano piątek o 21:15 47 minut temu, Szermac napisał(a): Demon's Soulsy jak odżyły w ogóle, dużo ludzi gra, można najeżdżać znowu O to może teraz wrócisz do DS2, czy jeszcze nie ma paczyka Cytuj
Paolo de Vesir 9 091 Opublikowano piątek o 21:15 Opublikowano piątek o 21:15 Wiem, że to nie temat, ale warto przypomnieć, że Returnal GOTG. 1 1 Cytuj
Szermac 2 706 Opublikowano piątek o 21:20 Opublikowano piątek o 21:20 4 minuty temu, MEVEK napisał(a): O to może teraz wrócisz do DS2, czy jeszcze nie ma paczyka Ci dam DS2 zaraz xD Cytuj
jar3czek 457 Opublikowano piątek o 22:36 Opublikowano piątek o 22:36 3 godziny temu, addhoc napisał(a): Niestety mimo tego konsolka wygląda tak se z tym napędem. Ja to najchętniej przygarnąłbym jakiś zestaw do montowania tego napędu na zewnątrz, typu wyprowadzenie kabla do tyłu i zewnętrzna obudowa, tak żeby konsola miała nadal panele od digital. Oczywiście gdyby ktoś coś takiego zmajstrował. Cytuj
AsmWalker 1 Opublikowano piątek o 23:06 Opublikowano piątek o 23:06 (edytowane) Ja kupiłem ps5 slim z napędem i EA fc 25 za 2500 zł. Oczywiście trochę teraz mam takie poczucie a może mogłem to pro jednak. Ale z drugiej strony to na ps6 się zasadzę i przeskok będzie większy a i pewnie pssr będzie bardziej zaawansowany. Swoją drogą było tak długo mówione, że deweloperzy nie wykorzystują mocy ps5. Widać to dokładnie na spidermanie 2 który w trybie jakości wygląda cudownie i dość płynnie. A inne gry np. Guardian Galaxy wygląda słabiutko. A teraz ps5 pro wyszło to się okaże, że ps5 już się nagle stało za słabe. Edytowane sobota o 00:25 przez AsmWalker Cytuj
balon 5 334 Opublikowano sobota o 07:09 Opublikowano sobota o 07:09 8 godzin temu, AsmWalker napisał(a): Ja kupiłem ps5 slim z napędem i EA fc 25 za 2500 zł. Oczywiście trochę teraz mam takie poczucie a może mogłem to pro jednak. Ale z drugiej strony to na ps6 się zasadzę i przeskok będzie większy a i pewnie pssr będzie bardziej zaawansowany. Racjonalizacja 2.0 pro Cytuj
Insane3d 6 Opublikowano sobota o 08:02 Opublikowano sobota o 08:02 Asasyn Mirrage dostał łatkę 4K Quality Modę 60 fps przez PSSR. Szkoda tylko, że gra przeciętna Cytuj
funditto 657 Opublikowano sobota o 08:03 Opublikowano sobota o 08:03 (edytowane) 8 godzin temu, AsmWalker napisał(a): A inne gry np. Guardian Galaxy wygląda słabiutko. Co prawda ogrywałem na premierę na XSX, ale wtedy w trybie jakości to było top 5 najładniejszych gier na tę generację. Zgaduję, że grasz w trybie z większą liczbą klatek ? Edytowane sobota o 08:03 przez funditto Cytuj
AsmWalker 1 Opublikowano sobota o 10:19 Opublikowano sobota o 10:19 A próbowałem oba tryby i ja nie widziałem dużej różnicy w jakości. W płynności była spora. Racjonalizacja 2.0 pro coś w tym jest xd Racjonalizacja pomieszana z racjonalnym podejściem Cytuj
Masamune 157 Opublikowano sobota o 10:46 Opublikowano sobota o 10:46 Dobra, ja chyba zaczynam się przekonywać to tego sprzętu. Dzisiaj udało mi się na spokojnie przysiąść na godzinkę i sprawdzić to i owo. Spider Man Marvela, tutaj twórcom rzeczywiście się udało sprawić, że nie muszę wybierać między jakością a wydajnością. Gra śmiga sobie w stałych 60 klatkach oferując maximum jakości. Jeśli włączymy tryb 120hz i VRR telewizor pokaże wartości 80-110fps. Poniżej dwa zrzuty, jeden z trybu Pro, drugi z trybu jakości, życzę powodzenia w wyszukiwaniu różnic 1 Cytuj
gnom 88 Opublikowano sobota o 10:48 Opublikowano sobota o 10:48 Ehhhh porazka... mogliby dac mniejsza rozdzialke zeby przynajmniej te 40 fpsow bylo w fitelity RT. Cytuj
ginn 785 Opublikowano sobota o 11:29 Opublikowano sobota o 11:29 Testowałem Hogwarta i źle to działa. Częste spadki, które są mocno odczuwalne. A szkoda, bo RT faktycznie fajnie tutaj robi. Cytuj
nero2082 773 Opublikowano sobota o 11:49 Autor Opublikowano sobota o 11:49 @Whisker nie żartowałeś z tym Crew Motorfest, Pro ładnie naprawia popsute gry z beznadziejnymi fpsami, a już na pewno w gatunku gdzie 60fps to mus bez dyskusji @Szermac dzięki za namówienie na Stellar Blade, takiego kosiora graficznego wypada teraz ograć chociaż wystarczy spojrzeć na "argumenty" tej gry ekhm https://x.com/Nick_Marseil/status/1774427247044116681 spadam dokupić parę gier a potem nie ma mnie dla świata 1 Cytuj
Symeon_88 30 Opublikowano sobota o 12:21 Opublikowano sobota o 12:21 Prosze, szybka recka kolejnego nieprofesjonalnego youtubera co sie uja zna https://youtu.be/vizrsg4NbZY?si=o22z9XIhCCN7aBvd 1 1 Cytuj
easye 3 356 Opublikowano sobota o 12:37 Opublikowano sobota o 12:37 no a jak z dostępnością? @PiPoLiNiO - jaki zarobek? Można jeszcze gdzieś kupić, czy wszystko wyprzedane jak AMD Ryzen 9800X3D w ciągu godziny. Spoiler 1 Cytuj
Amer 1 370 Opublikowano sobota o 12:39 Opublikowano sobota o 12:39 14 minut temu, Symeon_88 napisał(a): Prosze, szybka recka kolejnego nieprofesjonalnego youtubera co sie uja zna https://youtu.be/vizrsg4NbZY?si=o22z9XIhCCN7aBvd A z czego konkretnie śmieszkujesz i skąd to "się uja zna"? Nie znam typa, nie śledzę i nie oglądam, jednak reckę Pro zrobił akurat trafioną (bez szydery i czepiania się bez powodu, ale też bez klapek na oczach). 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi