Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 8,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
26 minut temu, Szermac napisał(a):

Nie no wtedy nadal wydajesz niepotrzebnie pieniążki i masz zły W P Ł Y W na branże gier.

Paolo pewnie już pracuję w specjalnym pieniądz patrolu, który zawsze wie lepiej jak wydawać pieniądze obywateli za nich. Chyba gdzieś jego siedzibę widziałem już jak jechałem do pracy:

Lookout.png

Opublikowano

Chociaż sam sprzedałem niedawno fata i całkowicie wybiłem sobie z głowy pro zostając przy xsx, to muszę przyznać Panowie że lepiej się bawię czytając ten temat niż grając. Good job!

• This 1
Opublikowano
26 minut temu, oFi napisał(a):

Paolo pewnie już pracuję w specjalnym pieniądz patrolu, który zawsze wie lepiej jak wydawać pieniądze obywateli za nich. Chyba gdzieś jego siedzibę widziałem już jak jechałem do pracy:

Lookout.png

My już mamy takich, nazywają siebie rządem polskim, zawsze wiedzą co zrobić z nie swoimi pieniędzmi, a co gorsza zawsze im mało. 

• Lubię! 1
Opublikowano

Ziomek ogrywał SW Survivor i mówił, że na ps5 chodziło źle, ale dla mnie to jest jasny sygnał, że devi po prostu się nie przyłożyli. Ta gra wyszła ponad rok temu więc na bazowym ps5 powinna chodzić jak złoto. Jeśli powiedzmy w połowie generacji wypluwają źle działającą grę to chyb coś nie halo.

Opublikowano
5 minut temu, mario10 napisał(a):

Ziomek ogrywał SW Survivor i mówił, że na ps5 chodziło źle, ale dla mnie to jest jasny sygnał, że devi po prostu się nie przyłożyli. Ta gra wyszła ponad rok temu więc na bazowym ps5 powinna chodzić jak złoto. Jeśli powiedzmy w połowie generacji wypluwają źle działającą grę to chyb coś nie halo.

Ogólnie to jest jeden z największych dylematów tej generacji, bez względu na platformę, gry są słabo zoptymalizowane. Co najlepiej widać u osób mających mocarne PC, gdzie też gry potrafią się dławić i wysypywać.

O ile mówimy o grach ekskluzywnych Sony/MS/Nintendo one są jeszcze ok, problem pojawia się przy grach multiplatformowych. Najgorsze jest to, że wydają jakąś pozycję, ona na starcie ma pełno bugów, przez pierwszy rok ją łatają, a ci co to kupili są betatesterami. Nie tak to powinno wyglądać, totalny brak szacunku do konsumenta, a później się dziwią, że ludzie wstrzymują się z zakupem. Coś takiego za czasów ps2 nie miałby miejsca, a teraz jest normalną rutyną.

Opublikowano
2 minuty temu, czarek250885 napisał(a):

Ogólnie to jest jeden z największych dylematów tej generacji, bez względu na platformę, gry są słabo zoptymalizowane. Co najlepiej widać u osób mających mocarne PC, gdzie też gry potrafią się dławić i wysypywać.

O ile mówimy o grach ekskluzywnych Sony/MS/Nintendo one są jeszcze ok, problem pojawia się przy grach multiplatformowych. Najgorsze jest to, że wydają jakąś pozycję, ona na starcie ma pełno bugów, przez pierwszy rok ją łatają, a ci co to kupili są betatesterami. Nie tak to powinno wyglądać, totalny brak szacunku do konsumenta, a później się dziwią, że ludzie wstrzymują się z zakupem. Coś takiego za czasów ps2 nie miałby miejsca, a teraz jest normalną rutyną.

No bo za czasów PS2 mieliśmy możliwość ściągania łatek do gier :oh_you: 

Ale tak, praktyka wydawania niedoszlifowanego, albo gorzej, nie skończonego produktu to jakiś żart. A jest tego coraz więcej na rynku :notlikethis:

Opublikowano
23 minuty temu, Agent_Man napisał(a):

No bo za czasów PS2 mieliśmy możliwość ściągania łatek do gier :oh_you: 

Ale tak, praktyka wydawania niedoszlifowanego, albo gorzej, nie skończonego produktu to jakiś żart. A jest tego coraz więcej na rynku :notlikethis:

O to mi właśnie chodziło, że tam grę musieli dopracować, bo już nic by z tym nie zrobili, a teraz łatka na łatce. Jak tylko gra chodzi i się nie wykrzacza (a nawet jeśli) to dajemy to na rynek, resztę poprawimy w trakcie, ich myślenie jest przerażające. A najgorsze jest to, że wołają za to pełną cenę.

Opublikowano
Godzinę temu, mario10 napisał(a):

ta gra w momencie premiery wszędzie stwarzała problemy 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, czarek250885 napisał(a):

O ile mówimy o grach ekskluzywnych Sony/MS/Nintendo one są jeszcze ok, problem pojawia się przy grach multiplatformowych. Najgorsze jest to, że wydają jakąś pozycję, ona na starcie ma pełno bugów, przez pierwszy rok ją łatają, a ci co to kupili są betatesterami. Nie tak to powinno wyglądać, totalny brak szacunku do konsumenta, a później się dziwią, że ludzie wstrzymują się z zakupem.

Pewnie tez kwestia kosztow produkcji. Juz sa horrendalne i nikt nie dolozy kolejnego roku na dopracowanie gry. Silent Hill 2 to przyklad pokazyjacy, dokad powinny isc gry AAA. Nie potrzeba ogromnych swiatow, super efektow, gier na 100h, mega rozbudowanych gier uslug, tylko potrzeba isc do korzeni gamingu. Dobrym przykladem jest takze Stellar Blade gdy ten tytul np. postawi sie obok Final Fantasy XVI.

Do tego jest ten smieciowy Unreal Engine 5, ktory procz bycia tak mocozernym, niczego jeszcze nie pokazal. Zadnego rozwoju, czy widocznego przeskoku.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano
1 minutę temu, Lukas_AT napisał(a):

Pewnie tez kwestia kosztow produkcji. Juz sa horrendalne i nikt nie dolozy kolejnego roku na dopracowanie gry. Silent Hill 2 to przyklad pokazyjacy, dokad powinny isc gry AAA. Nie potrzeba ogromnych swiatow, super efektow, gier na 100h, mega rozbudowanych gier uslug, tylko potrzeba isc do korzeni gamingu. Dobrym przykladem jest takze Stellar Blade gdy ten tytul np. postawi sie obok Final Fantasy XVI.

Do tego jest tej smieciowy Unreal Engine 5, ktory procz bycia tak mocozernym, niczego jeszcze nie pokazal. Zadnego rozwoju, czy widocznego przeskoku.

Problem, że takie gry też potrzebują czasu, a gracze nie chcą płacić pełnej ceny za grę na 8-12h. Najlepszym przykładem było The Order 1886, sam osobiście chętnie zagrałbym w jej kontynuację, jednakże ona nigdy nie powstanie a szkoda. Dlatego też oni wszyscy katują te otwarte światy, by wypełnić sztucznie pozostały czas. 

Opublikowano
6 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Gdybyś tylko miał świadomość, że on ma w chacie 4090 to piecząca dupa zmieniłaby właściciela... 

Ty no nie wiem, mam 4090 a i tak poleciałem do sklepu po PS5 Pro.

Myślę, że jeśli ktoś chciał uzupełnić sprzęt do grania o PC to już to zrobił i po prostu gra na nim w gierki. Pro nic w tym temacie nie zmieniło, więc nie wiem po co chwila przypominać, że można złożyć mocniejszy PC (to chyba oczywiste, że można).

• Plusik 1
  • beka z typa 1
Opublikowano
21 minut temu, jar3czek napisał(a):

Ty no nie wiem, mam 4090 a i tak poleciałem do sklepu po PS5 Pro.

No to gratuluję. To co, przez następne 1.5 roku ograsz ile exów na nowej lśniącej konsoli, takich których nie ma na PC? 10? 15? A nie, sorry... Ograsz 0 bo GTA 6 przesuną :beka:

• Minusik 1
Opublikowano
20 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No to gratuluję. To co, przez następne 1.5 roku ograsz ile exów na nowej lśniącej konsoli, takich których nie ma na PC? 10? 15? A nie, sorry... Ograsz 0 bo GTA 6 przesuną :beka:

Najważniejsze, że nie wbije w niej 300h i platyny w 3d smarku, tylko będę grał w gry.

@Czoperrr kolekcjonuję po prostu wszystkie sprzęty, takie hobby. Konsole lezą w salonie z TV i kinem domowym przy wygodniej sofie, PC w gabinecie z oledem ultrawide (na którym czasami gram zdalnie za pomocą sunshine), czasami pod kołderką odpalę Decka albo Switcha. Gram na wszystkim na czym akurat jest mi wygodniej. (poza PS5 Pro, bo nie mam jeszcze do niego j3banego napędu.)

Opublikowano
1 minutę temu, jar3czek napisał(a):

chciałbym grać więcej ale mimo chęci niestety nie mogę

Twoje posty się kupy nie trzymają. Nikt normalny nie kupuje PS5 PRO mając 4090, a Ty tak, po czym piszesz, że grasz w gry a nie w 3d Mark żeby mi nieudolnie pocisnąć, a gdy Cię szybciutko zgasiłem 45 grami w tym roku, dodajesz, że w sumie nie masz czasu/chęci czy uj wie czego aby grać.

Także ten... 

• beka z typa 1
  • Minusik 9