Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. oFi 2 468 Opublikowano 17 godzin temu Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 godzin temu Godzinę temu, gnom napisał(a): Serio ten temat schodzi w bardzo zla strone. Zamknac go wpizdziec. Spis treści ostatnich wydarzeń z tematu: - ps5 pro: absolutnie nie wolno się cieszyć z zakupów, pieniążki można było lepiej zainwestować - tata gracz z super zorganizowanym czasem czy tata alimenciarz co ma dzieci tylko na papierku: co jest prawdą? - rtx 4070 vs ps5pro: czy ps5prosiak wyprzedza konkurencję blacharską? Wywiad z Pimpolino już dziś w psxextreme daily news! - dołączany napęd: warto/nie warto? Żonglowanie płytami przetrwa czy blacharski trend ONLY DIGITAL rozwali gęby graczy o krawężnik? - ps5pro boost wizualny: czy właściciele świeżo upieczonego prosiaka kłamią? Wiekszy oled zwieksza doznania? Forumowicze odpowiadają - nintendo/laptok/steamdeckowce nie maja wątpliwości co do właścicieli prosiakow: niszczycie branże portfelami, najlepsze exy tylko u nas za ułamek ceny tej ABOMINACJI! 1 12 2 1 Cytuj
Assassins_78 942 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 10 godzin temu, Atherius napisał(a): Motorfest? Wygląda pięknie, ale fatalny model jazdy jak każde The Crew, robiłem ze trzy podejścia i nie mogę zdzierżyć. Rozumiesz że PRO to tylko wygląd, nie ważne czy gra jest dobra. Właśnie tymi screenami cały czas to udowadnia @Whisker Gra może być chujowa, bo jest - ale co tam teraz wygląda dobrze...... ja pierdole co za typ. Cytuj
Paolo de Vesir 9 093 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 36 minut temu, oFi napisał(a): Spis treści ostatnich wydarzeń z tematu: - ps5 pro: absolutnie nie wolno się cieszyć z zakupów, pieniążki można było lepiej zainwestować - tata gracz z super zorganizowanym czasem czy tata alimenciarz co ma dzieci tylko na papierku: co jest prawdą? - rtx 4070 vs ps5pro: czy ps5prosiak wyprzedza konkurencję blacharską? Wywiad z Pimpolino już dziś w psxextreme daily news! - dołączany napęd: warto/nie warto? Żonglowanie płytami przetrwa czy blacharski trend ONLY DIGITAL rozwali gęby graczy o krawężnik? - ps5pro boost wizualny: czy właściciele świeżo upieczonego prosiaka kłamią? Wiekszy oled zwieksza doznania? Forumowicze odpowiadają - nintendo/laptok/steamdeckowce nie maja wątpliwości co do właścicieli prosiakow: niszczycie branże portfelami, najlepsze exy tylko u nas za ułamek ceny tej ABOMINACJI! A będzie tam fragment o defraudacji pieniędzy ze zbiórki na dziecko aby kupić gumowego mamuta? 2 3 1 Cytuj
k0zz 10 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu W dniu 13.11.2024 o 00:03, Czoperrr napisał(a): Nie wierzę, że istnieje ktoś kto ma 4090 a mimo to kupuje PS5 (Pro). Co prawda mam 4080 zamiast 4090 co i tak jest znacznie mocniejsze niż PS5 Pro ale PRO kupiłem bo są gry które chcę mieć na płytach (tak, mam pro z napędem który kupiłem za 500zl dwa miesiące przed premierą konsoli). Bo uwielbiam bijatyki w konfiguracji konsola + arcade stick. Chętnie bym przytulił PS 5 PRO Extra z 4090 na pokładzie ale niestety ktoś się uparł, że konsole muszą być tanie... a mogliby wypuszczać wersję dla tzw. entuzjastów.... 1 1 Cytuj
Redmitsu 977 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Aktualnie pograłem dłużej na Prosiaku w SW: Ocalały i o ile gra faktycznie wygląda ostro i trzyma podczas gameplayu stałe 60fps to flickering w trawie jest paskudny. Boję się uruchamiać SH2 i liczę że to poprawią. Jako ciekawostkę dodam że Tales of Arise w trybie Quality trzyma 60fps bo nie ma tam locka na klatki. Na reddicie znalazłem listę tytułów enhanced ale przydałaby się lista gier, w których pro wyciągają więcej fps takich właśnie jak Tales czy DMC5 Edytowane 12 godzin temu przez Redmitsu 2 Cytuj
drozdu7 2 734 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 26 minut temu, Redmitsu napisał(a): flickering 26 minut temu, Redmitsu napisał(a): locka 26 minut temu, Redmitsu napisał(a): enchanced Ludzie skąd wy na konsolach takie pojęcia znacie 1 1 1 Cytuj
Redmitsu 977 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Chyba pomyliłem dział z CW Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 10 minut temu, Redmitsu napisał(a): Chyba pomyliłem dział z CW Czemu? Lista gier enhanced jest dobrze zrobiona na fioletowym forum... Spoiler https://www.resetera.com/threads/all-games-with-ps5-pro-enhancements.1026072/ a co do PS5 Pro, podobno w UK dzisiaj pierwsze przeceny o 40 funciaków :). Co ciekawe w Japonii PS5 Pro sprzedało się lepiej, niż PS4 Pro, to raczej zaskoczenie ze względu na cenę produktu, jak i niechęć Japońców do Playstation w generacji Switcha. 1 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Jest sporo jprgeow już na sonce, sporo exow ktore odnoszą się bezpośrednio do japoni (ronin, tsishima, yakuza), wiec jako japończyk bralbym najpotrzebniejszą konsolę na rynku Cytuj
tjery 1 189 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 7 godzin temu, nero2082 napisał(a): przepraszam że podoba mi się granie w 4K60 Podasz te gierki 4K60 na PRO, które ograłeś? Cytuj
nero2082 774 Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu 15 minut temu, tjery napisał(a): Podasz te gierki 4K60 na PRO, które ograłeś? jasne, Demons Souls, TLOU Part 1, Horizon ZD Remastered, Gran Turismo 7, F1 24, God of War Ragnarok, The Crew Motorfest, pozdrawiam, 2 2 Cytuj
tjery 1 189 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, nero2082 napisał(a): jasne, Demons Souls, TLOU Part 1, Horizon ZD Remastered, Gran Turismo 7, F1 24, God of War Ragnarok, The Crew Motorfest, pozdrawiam, Demon Souls - w trybie 60 fps masz albo 1440p upskalowane do 4K albo upskalowane dynamiczne 4K (co w skrócie oznacza, że masz 4K jak patrzysz w niebo) TLOU Part 1 - oba tryby performance są upskalowane z 1440p do 4K, w Fidelity w 4K nie ma 60 fps z odblokowanymi klatkami z VRR HZD Remastered - 1800p w trybie 60 fps GT 7 - 4K60 jest na bazowym PS5 F12024 - quality mode 60 fps, rozdzielczość dynamiczne 1440p (między 1080p a 1440p) upskalowane do 4K GOW Ragnarok - jeden tryb performance to 1800p, drugi upskalowane 4K The Crew - upskalowane 4K w trybie 60 fps Większość tych gier ma podobną rozdzielczość jak bazowe PS5, tylko inny upskaler. Edytowane 10 godzin temu przez tjery 5 1 1 Cytuj
nero2082 774 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu brawo za odkrycie upscalera w PS5 Pro. Mnie nie obchodzi jakim sposobem te gry osiągają 4K, PSSR dopiero raczkuje więc jak na początek działa to nieźle i wygląda to fenomenalnie na oledzie LG C4 65" kolejne testy buttery smooth 4K60 już w ten weekend! Resident Evil 4, Empire od the Ants, Until Dawn Remake, Lords of the Fallen nie mogę się doczekać. 3 2 Cytuj
k0ntra 409 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Na OLEDzie wszystko wygląda znakomicie a co dopiero gry! 2 1 Cytuj
GearsUp 161 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 2 minuty temu, k0ntra napisał(a): Na OLEDzie wszystko wygląda znakomicie a co dopiero gry! Na prosiaku dopiero przy 77" 2 1 Cytuj
nero2082 774 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu jeżeli ktoś chce zobaczyć wyraźne różnice w grach to OLED TV będzie lepszym zakupem od Pro, natomiast Pro przyda się do podbitki wydajności i rozdziałki oraz fajnych trybów z wykorzystaniem VRR (Ratchet i Spidey mają to zrobione perfekt) Osobiście cieszę się że ludzie notują ładne wzrosty na grach na UE5 co przyda się w następnych latach jedyne czego obecnie brakuje to jakaś własna wersja denoisera, które ma nvidia. ale cóż, taki jest koszt bycia early adopterem PSSR, może przy PS6 się uda:) Cytuj
tjery 1 189 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 36 minut temu, nero2082 napisał(a): brawo za odkrycie upscalera w PS5 Pro. Mnie nie obchodzi jakim sposobem te gry osiągają 4K, PSSR dopiero raczkuje więc jak na początek działa to nieźle i wygląda to fenomenalnie na oledzie LG C4 65" Jak już się pisze o wydajności nowego sprzętu to wypada rozróżniać tak podstawowe pojęcia jak natywne 4K i upscalling. Takim rozumowaniem to kto inny Ci powie, że dla niego gry na bazowej PS5 w tej samej rozdzielczości co na PRO z użyciem FSR wyglądają fenomenalnie na Oledzie i cała dyskusja o sprzęcie i jego wydajności traci sens. Wydajność sprzętu to obiektywne cyferki, nie subiektywne dla mnie wygląda dobrze. Ogólnie rozumiem jak ktoś ma wydygane na szczegóły techniczne, chce się dobrze bawić w gierce i wystarczy, że gra wygląda i chodzi w miarę ok i wtedy w temacie o danej grze wkurza go gadanie o technikaliach, ale w temacie o sprzęcie, który zmienia tylko i wyłącznie techniczne szczegóły względem poprzedniego, obrażanie się za dyskusję na temat szczegółów jest co najmniej dziwne. 1 Cytuj
nero2082 774 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu może dlatego że nie pytałeś o natywne 4K? poza tym masz mocno zdezaktualizowane dane, skoro część studiów celuje już w eksperymentalne 8K jak Polyphony czy Codemasters https://blog.playstation.com/2024/11/11/f1-24-a-deeper-dive-into-its-ps5-pro-enhancements-plus-first-details-on-the-upcoming-season-4/?sf275391811=1 btw. warto zerknąć na F1 przez EA Play (promka 4zeta do jutra a jest tam też Jedi Survivor) Cytuj
Paolo de Vesir 9 093 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Jak coś to XSS też podaje 4K do TVka.. Cytuj
krzysiek923 1 643 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Jak coś to XSS też podaje 4K do TVka.. XSS to nawet dashboard ma rozmyty pomimo opcji obrazu w 4K, gołym okiem widać różnicę pomiędzy nim a SX Cytuj
Pupcio 18 386 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Entuzjaści ps5 pro niech lepiej nie odpalają bo pójdzie BLOK kogucika 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 093 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Czyli tzw. cock-block? Posiadacze PS5PRO powinni być już do tego przyzwyczajeni. Cytuj
tjery 1 189 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 8 minut temu, nero2082 napisał(a): może dlatego że nie pytałeś o natywne 4K? poza tym masz mocno zdezaktualizowane dane, skoro część studiów celuje już w eksperymentalne 8K jak Polyphony czy Codemasters https://blog.playstation.com/2024/11/11/f1-24-a-deeper-dive-into-its-ps5-pro-enhancements-plus-first-details-on-the-upcoming-season-4/?sf275391811=1 btw. warto zerknąć na F1 przez EA Play (promka 4zeta do jutra a jest tam też Jedi Survivor) Dane są takie, jakie cyferki są w grach, które podałeś. Jak piszesz 4K znaczy, że chodzi Ci o natywne 4K, jak upscallowane 4K to o upscallowane (i wtedy wypada rozróżnić z jakiej rozdzielczości, bo to może być 4K z 1800p jak i 4K z 720p). Co do tego 8K to zostawię bez komentarza, bo ewidentnie nie wiesz o czym mówisz. 2 Cytuj
nero2082 774 Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu 3 minuty temu, tjery napisał(a): Co do tego 8K to zostawię bez komentarza, bo ewidentnie nie wiesz o czym mówisz. zgugluj albo poszukaj na yt. jak całą swoją wiedzę teoretyczną nt PS5 Pro @Pupcio dzięki za link do laika arhona Spoiler nie skorzystam wystarczą mi oszuści z DF z placebo 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi