Ukukuki 6 932 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 4 minuty temu, LiŚciu napisał(a): A tak jeszcze dopytam z ciekawości. Jak już wyedukujesz biednych konsolarzy to jest tylko plama na spodniach? Czy rozbierasz się do naga i kładziesz na podzespołach swojego potwora? Przecież twoje posty w tym temacie są totalnie bezwartościowe, a wytykasz innym co tutaj piszą. Robisz śmietnik jak ten cytowany post. 2 Cytuj
drozdu7 2 734 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ale kurwa panowie bo trochę beka, ostatnie kilkanaście stron jebaliscie rozdzielczościami fpsami, testami z digital foundry a jak przyszedł chłop i wam wyjaśnił że nie wszystko jest tak jak interpretujecie to teraz jest taki fikoł że szok 1 Cytuj
Szermac 2 716 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Myślałem, że beka jest cały czas :C Cytuj
Homelander 2 063 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 1 minute ago, Szermac said: Pytań jest jeszcze kilka, bardzo ważnych. Czy może mi się podobać to jak wyglądają gry na prosiaku ? Czy jak, gdzieś wyglądają lepiej, to nadal mogą podobać się na prosiaku ? Dzięki z góry za odpowiedź. Zdecydowanie. Siebie podaję jako przykład. Podobają mi się gry na Steamdecku, mimo, że na jakimś ROG czy innym Lenovo wyglądają lepiej. Podobają mi się na Series S, gdzie na Series X wyglądają lepiej. I tak dalej, żaden problem. I mam zamiar cieszyć się grami na bazowym PS5 mimo świadomości istnienia Pro Ale jak będę pisał, że Hellblade 2 na Series S wygląda jak na dobrym PC, 4K 60 klatek i tak dalej to obrażanie się na tjerego wyjaśniającego moje bzdury jest idiotyczne. Cytuj
tjery 1 189 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Niektóre gry na bazowym PS5, szczególnie exy Sony, są bardzo ładne, więc czemu miałby Ci się nie podobać na PRO? Jest różnica między podoba mi się, a podoba mi się, bo chodzi w 4K/8K itd. Cytuj
Szermac 2 716 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu A tak teoretycznie tylko, hipotetyczne pytanko. A jak się podoba, bo przypomina/wygląda jak 4K? Jak takie coś się traktuje, co mówi kodeks? Cytuj
Bishonen88 163 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Problem polega na tym, że wariaci kupili konsole za 3.5 koła bo myśleli że odpalą gry i zobaczą różnice w grafie jak między generacjami. Nie dość że nie zobaczyli, to w większości gier różnica jest taka, że bez lupy nie widać żadnej. No to pozostało łykanie placebo i klepanie sobie nawzajem po plecach że jednak dobra decyzja,i że trawa w tej czy tamtej grze jakby ostrzejsza. A tu nagle przychodzi tjeri i ich wyjaśnia bez owijania w bawełnę. Chłopaki więc próbują go zdyskredytować, ale to też za bardzo nie idzie. Może się każdemu podobać co chce. Każdy widzi co chce widzieć. Ale rzeczywistość jest jaka jest. 1 Cytuj
krzysiek923 1 643 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu tylko tutaj nikt nie pyta jak się mają ŚMIERTELNIE POWAŻNIE sprawy z cyferkami, ludzie cieszą się z konsoli, niech będzie, że żyją w swojej bańce, gdzie na ps5 pro masz natywne 4k/60fps i wszystko wygląda zajebiście, no cieszą się, bo są typowymi konsolowcami i dlatego nie grają na pc, a technikalia łykają tak jak puszcza to marketing, który od tego jest, który jest od budowania hajpu, to po co niszczyć uśmiechy dzieci jak pan maruda? ateista wchodzi do kościoła i krzyczy, że boga nie ma, przytaczając racjonalne argumenty, kiedy ludzie czują i widzą co innego, można ale po co? Cytuj
Bishonen88 163 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 1 minute ago, Szermac said: A tak teoretycznie tylko, hipotetyczne pytanko. A jak się podoba, bo przypomina/wygląda jak 4K? Jak takie coś się traktuje, co mówi kodeks? Wada wzroku chyba się to zwie. Albo schizofrenia. Cytuj
krzysiek923 1 643 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 1 minutę temu, Bishonen88 napisał(a): Problem polega na tym, że wariaci kupili konsole za 3.5 koła bo myśleli że odpalą gry i zobaczą różnice w grafie jak między generacjami. Nie dość że nie zobaczyli, to w większości gier różnica jest taka, że bez lupy nie widać żadnej. różnica między nimi a tobą czy mną jest taka, że mają u siebie tą konsolę i to wszystko widzą, a my znamy z czytania smutnych panów z internetu Cytuj
drozdu7 2 734 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ale przecież Tjery napisał jak to faktycznie wygląda z technicznego punktu widzenia xd kurwa co jest z wami. Nigdzie nie mówił że Ci się to nie może podobać, przytoczył tylko porównanie z bazowym Ps5 np. Widzę że teraz już próbujecie ironizować, nie wolno się cieszyć itp ale no słabo to wypada 1 Cytuj
LiŚciu 1 332 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 3 minuty temu, krzysiek923 napisał(a): tylko tutaj nikt nie pyta jak się mają ŚMIERTELNIE POWAŻNIE sprawy z cyferkami, ludzie cieszą się z konsoli, niech będzie, że żyją w swojej bańce, gdzie na ps5 pro masz natywne 4k/60fps i wszystko wygląda zajebiście, no cieszą się, bo są typowymi konsolowcami i dlatego nie grają na pc, a technikalia łykają tak jak puszcza to marketing, który od tego jest, który jest od budowania hajpu, to po co niszczyć uśmiechy dzieci jak pan maruda? ateista wchodzi do kościoła i krzyczy, że boga nie ma, przytaczając racjonalne argumenty, kiedy ludzie czują i widzą co innego, można ale po co? Krzysiu widać mądry chłopak. Wie co to pieprz konsolowy. Ja wziałem PRO bo, jak pisałem, chce ostrzejszej grafiki w trybie performance. I mi to styka bo na bazowej też się super bawiłem. Dla mnie to wystarczający upgrade. A jak w przyszłości gry będą jeszcze lepiej wyglądały niz na FAT, tylko na plus. Kolena sprawa to kulturka pracy jest dla mnie dużo lepsza. Wiatrak szumi tak że raczej go nie słysze jak gram. Cewek które mnie irytowały nie ma wcale, przynajmniej u mnie. Konsolka jest zgrabniejsza niż poprzednia i też już się tak nie rzuca w oczy obok TV. Na dzisiaj tyle plusów i jebany minus za brak napędu. Cytuj
Szermac 2 716 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ja się pytam na przyszłość po prostu. Wiem co napisał tjery, akurat średnio mnie to interesuje, bo wiem co to jest natywne 4K, a apskaler i nie pisałem nigdzie, że gry na prosiaku chodzą w 4k/60. Zapytałem na zaś, żeby mnie smutna policja nie ganiała po forum za to, że się od tygodnia świetnie bawię na najpotężniejszej konsoli na planecie Ziemia 3 Cytuj
Plackus 411 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 11 minut temu, Bishonen88 napisał(a): Problem polega na tym, że wariaci kupili konsole za 3.5 koła bo myśleli że odpalą gry i zobaczą różnice w grafie jak między generacjami. Nie dość że nie zobaczyli, to w większości gier różnica jest taka, że bez lupy nie widać żadnej. No to pozostało łykanie placebo i klepanie sobie nawzajem po plecach że jednak dobra decyzja,i że trawa w tej czy tamtej grze jakby ostrzejsza. A tu nagle przychodzi tjeri i ich wyjaśnia bez owijania w bawełnę. Chłopaki więc próbują go zdyskredytować, ale to też za bardzo nie idzie. Może się każdemu podobać co chce. Każdy widzi co chce widzieć. Ale rzeczywistość jest jaka jest. Różnica jest spora. Ale UWAGA mam konsole w domu. Nie kupowałem jej żeby zobaczyć nową generację. Odpaliłes się jak fajerwerka na odpuście a i tak średnio z tym wszystkim trafiłeś i od wariatów wyzywasz. A tjery to dobry chłopak cenie sobie screeny z gier na jego kombajnie. 1 Cytuj
Homelander 2 063 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu No i o subiektywne wrażenia chodzi i to jest najistotniejsze. Ale tjery nie pisze o subiektywnych wrażeniach tylko obiektywnych danych. Ktoś pisze, że mu się podoba grafa? Super. I dodaje, że to natywne 4K. No i tu przychodzi tjery i poprawia, że to nie natywne 4K tylko upscalowane. Jaka jest reakcja? "A TO NIE MA PRAWA MI SIĘ PODOBAĆ HURR DURR!!!!!11111" Przyznam szczerze, że na początku też tak traktowałem tjerego i jego wypowiedzi. Ale serio chłopak jest ogarnięty, ma pojęcie, ma sprzęt do weryfikacji swojej wiedzy i raczej powinno się być wdzięcznym za możliwość uzupełnienia swojej wiedzy jego, a nie się obrażać jak dzieci w przedszkolu 1 Cytuj
KarolJanuszGejmingu 469 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 1 minute ago, LiŚciu said: Ja wziałem PRO bo, jak pisałem, chce ostrzejszej grafiki w trybie performance. I jest ta lepsza grafika w tych trybach? Czy to jest tryb jakości z ps5 + 60 FPS? I tak pytam poważnie bo ja tu czytam ludzi co mówią,że placebo i zero różnicy. Jak grałem w gierki w 60 FPS i dla testu zmieniłem na 30 FPS to jednak była różnica,nie ma przepaści ale tu rozdzielczość wyższa tu coś się świeci ,nagle trawa wyrosła Cytuj
Homelander 2 063 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 1 minute ago, KarolJanuszGejmingu said: I jest ta lepsza grafika w tych trybach? Czy to jest tryb jakości z ps5 + 60 FPS? I tak pytam poważnie bo ja tu czytam ludzi co mówią,że placebo i zero różnicy. Jak grałem w gierki w 60 FPS i dla testu zmieniłem na 30 FPS to jednak była różnica,nie ma przepaści ale tu rozdzielczość wyższa tu coś się świeci ,nagle trawa wyrosła Sprawa jest prosta: jak masz kasę i przeszkadza Ci czy to 30 klatek, czy to niska rozdzielczość w niektórych grach to kupuj. A jak to co masz na PS5 Cię zadowala to PS5 Pro Cię z nóg nie zwali Cytuj
Lukas_AT 1 186 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Homelander napisał(a): I jasne, może się komuś coś podobać, jak mi grafika w Hellblade 2 na Series S, co nie zmienia faktu, że pod względem technologiczno-cyferkowym sytuacja wygląda jak wygląda. Tylko z ciekawosci. Jak wyglada sprawa pod wzgledem technologicznym i cyferkowym? Czy obiektywna prawda to np. to, ze wszystko ponizej 1440p to juz slabo pod wzgledem technologicznym? Gdzie jest ta granica? Czy moge napisac, ze np. gra na konsoli jest swietna pod wzgledem technologicznym, bo dziala w 1440p/60fps? Czy 1080p bedzie jeszcze super? Edytowane 6 godzin temu przez Lukas_AT Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Kuźwa, a tych to dalej dupy bolą?... Nie wiem, może już czas zacząć się martwić? Łapcie dwa zrzuty, żeby było bardziej na temat. SnowRunner daje radę bez FSR, a Final w końcu jakoś wygląda w trybie Performance! Edytowane 6 godzin temu przez Masamune Cytuj
GearsUp 161 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 16 minut temu, Lukas_AT napisał(a): Tylko z ciekawosci. Jak wyglada sprawa pod wzgledem technologicznym i cyferkowym? Czy obiektywna prawda to np. to, ze wszystko ponizej 1440p to juz slabo pod wzgledem technologicznym? Gdzie jest ta granica? Czy moge napisac, ze np. gra na konsoli jest swietna pod wzgledem technologicznym, bo dziala w 1440p/60fps? Czy 1080p bedzie jeszcze super? Na cyferki się patrzy pod kątem wydajnościowym. Jakość obrazu na prosiaku trzeba oceniać przede wszystkim pod kątem jego spójności (bugi, artefakty itp) więc pisanie tu o 4k60 jest równe z nieznajomością tematu Edytowane 5 godzin temu przez GearsUp Cytuj
Homelander 2 063 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 16 minutes ago, Lukas_AT said: Tylko z ciekawosci. Jak wyglada sprawa pod wzgledem technologicznym i cyferkowym? Czy obiektywna prawda to np. to, ze wszystko ponizej 1440p to juz slabo pod wzgledem technologicznym? Gdzie jest ta granica? Czy moge napisac, ze np. gra na konsoli jest swietna pod wzgledem technologicznym, bo dziala w 1440p/60fps? Czy 1080p bedzie jeszcze super? Cyferki są obiektywne. 1440p to wartość obiektywna. 60fps to wartość obiektywna. Określenie, że 1440p jest super to coś subiektywnego. Nikt Ci nie zabiera i nie odmawia prawa do posiadania subiektywnych opinii, wniosków, czy wrażeń. Forza Horizon 5 wygląda, dla mnie, na Series S absolutnie zjawiskowo. I to jest moja opinia, moje zdanie, którego będę bronił. Ale nie napiszę, że działa w 4K i 60 klatkach bo to zwyczajna nieprawda. Tak samo mieliśmy dyskusję o wpływie mocy na sprzedaż globalną. Wykazałem Ci na liczbach bezwzględnych, że to nie moc decyduje. Ty zaprzeczyłeś temu w zamian podając swoje odczucia. No nie bardzo jest w tym momencie o czym dyskutować. Co innego gdybyś napisał, że w Twoim wypadku tak jest, wtedy masz 100% racji. Cytuj
Bishonen88 163 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu https://youtu.be/VJwR28WzIX4?si=SZzJXizlC4cIXB8q Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi