number_nine 1 327 Opublikowano wczoraj o 07:41 Opublikowano wczoraj o 07:41 myślałem, że już tak od ponad 20 lat wiadomo, że komp zawsze pod względem cyferek będzie wypadał lepiej na tle konsol, ale jednostki typu tjery zawsze muszą biegać ze sraczką po wszystkich tematach i pisać, że na kompie lepsze XD a jak takiemu to wytkniesz, to zawsze ten sam argument - BO TY NIE ROZUMIESZ TO SIĘ NIE WYPOWIADAJ. No kurwa wiedza tajemna na czym polega natywne 4k, FSR i DLSS. Wszystkim posiadaczom prosiaka gratuluję zakupu, ja niestety jestem rozczarowany i wychodzi na to, że w tej generacji pominę konsolę od Sony 2 1 2 Cytuj
Symeon_88 28 Opublikowano wczoraj o 07:56 Opublikowano wczoraj o 07:56 Ale po co Tjery tutaj dajesz twarde dane? Po co cyferki i porównania do kompów za 10k zł? Wystarczy kupić pro za 3,5k i oleda minimum 65" za ok 7k i masz 4k 60 fps i to w dodatku taniej. Czego nie rozumiesz? 2 2 Cytuj
czarek250885 315 Opublikowano wczoraj o 08:49 Opublikowano wczoraj o 08:49 Godzinę temu, number_nine napisał(a): myślałem, że już tak od ponad 20 lat wiadomo, że komp zawsze pod względem cyferek będzie wypadał lepiej na tle konsol, ale jednostki typu tjery zawsze muszą biegać ze sraczką po wszystkich tematach i pisać, że na kompie lepsze XD a jak takiemu to wytkniesz, to zawsze ten sam argument - BO TY NIE ROZUMIESZ TO SIĘ NIE WYPOWIADAJ. No kurwa wiedza tajemna na czym polega natywne 4k, FSR i DLSS. Wszystkim posiadaczom prosiaka gratuluję zakupu, ja niestety jestem rozczarowany i wychodzi na to, że w tej generacji pominę konsolę od Sony Pamiętam jeszcze czasy jak konsolę korzystały z własnych wynalazków i takie psx czy ps2 w pierwszym okresie żywota jakościowo miały gry lepsze niż na pc. Teraz to po prostu pc udający konsolę. Cytuj
Pupcio 18 391 Opublikowano wczoraj o 08:55 Opublikowano wczoraj o 08:55 A Tjery tylko nie naprostował kłamstw użytkownika Nero o tym że gra w 4k? 2 3 Cytuj
nero2082 774 Opublikowano wczoraj o 08:55 Autor Opublikowano wczoraj o 08:55 15 godzin temu, tjery napisał(a): Czy myślisz, że PRO realnie o 30% mocniejsze od PS5, na którym nowa bardziej wymagająca gra Alan Wake 2 chodzi w trybie 60 fps w niecałym 900p, będzie teraz odpalało gry w 8K, bo jest tak mocne? nie przytaczałem AW2 jako przykładu bo tam jest software'owe RT które zjada całe bandwidth i nie ma miejsca na nic innego. ta gra nie będzie już wyglądać lepiej, Control też było skopane także żadna nowość od tego studia jeszcze raz linki z wiarygodnego źródła : a jako że nie jesteś posiadaczem Pro tylko teoretyzujesz od kilku(nastu) stron to zapraszam pod poniższy link z lossless klipami z Pro, kto wie może zauważysz różnice? https://www.gamersyde.com/news_ps5_pro_hq_video_coverage_day_one-23825_en.html 2 2 Cytuj
Czoperrr 5 079 Opublikowano wczoraj o 09:09 Opublikowano wczoraj o 09:09 ARHN jak zwykle bomby prawdy 1 Cytuj
funditto 657 Opublikowano wczoraj o 09:11 Opublikowano wczoraj o 09:11 Pytanie bez beki: czy Astro Bot dostał jakąś sensowną aktualizację pod Pro ? To w zasadzie jedyny tytuł, którego nie ograłem, a chciałbym. Cytuj
Donatello1991 1 419 Opublikowano wczoraj o 09:18 Opublikowano wczoraj o 09:18 Na dobrą sprawę pierwsze poważne możliwości Pro pokaże w lutym 2025. 3 miesiące po premierz. Cytuj
Basior 1 082 Opublikowano wczoraj o 09:26 Opublikowano wczoraj o 09:26 Ja nadal się zastanawiam się co może oferować PS6. Bo serio zaczynam myśleć, że niewiele więc jak PRO Cytuj
Homelander 2 068 Opublikowano wczoraj o 09:32 Opublikowano wczoraj o 09:32 21 minutes ago, funditto said: Pytanie bez beki: czy Astro Bot dostał jakąś sensowną aktualizację pod Pro ? To w zasadzie jedyny tytuł, którego nie ograłem, a chciałbym. Nie. Astro Bot chodzi idealnie na PS5 i wygląda super Cytuj
messer88 6 457 Opublikowano wczoraj o 09:35 Opublikowano wczoraj o 09:35 12 godzin temu, Masamune napisał(a): widzę że kolega w Kolumbii Brytyjskiej, fajne mapki. Coś tam faktycznie lepiej jest na PRO względem zwykłej ps5? Cytuj
ginn 789 Opublikowano wczoraj o 09:35 Opublikowano wczoraj o 09:35 24 minuty temu, Czoperrr napisał(a): ARHN jak zwykle bomby prawdy Jako posiadacz Prosiaka podpisuję się pod jego recką. Wyważona ze słusznymi wnioskami. Cytuj
ASX 14 632 Opublikowano wczoraj o 09:36 Opublikowano wczoraj o 09:36 6 minut temu, Basior napisał(a): Ja nadal się zastanawiam się co może oferować PS6. Bo serio zaczynam myśleć, że niewiele więc jak PRO No bo tak pewnie będzie. Dadzą lepsze CPU, GPU, ulepszą do tego czasu swój upscaler, jakość obrazu będzie lepsza, klatek będzie trochę więcej i to zasadniczo tyle. Wymiana konsol teraz to jak wymiana karty graficznej w PC, gry te same ale grafika trochę ładniejsza. 1 Cytuj
Sewesew 13 Opublikowano wczoraj o 09:38 Opublikowano wczoraj o 09:38 (edytowane) 13 minut temu, Basior napisał(a): Ja nadal się zastanawiam się co może oferować PS6. Bo serio zaczynam myśleć, że niewiele więc jak PRO I w co będziesz grać na PS6? Remaster Remake TLOU1? Remaster GOW2? Co z tych pudeł jak nie ma gier. Mogliby i dać rtx 5090 do środka w tym marnym ps5 pro, a i tak nie byłoby w co zagrać. Dla mnie jedyna zauważalna różnica w tej konsoli to wyższa głośność o 5db czyli około 14,3%. Edytowane wczoraj o 09:40 przez Sewesew Cytuj
nero2082 774 Opublikowano wczoraj o 09:40 Autor Opublikowano wczoraj o 09:40 20 minut temu, Donatello1991 napisał(a): Na dobrą sprawę pierwsze poważne możliwości Pro pokaże w lutym 2025. 3 miesiące po premierz. ale Indiana Jones nie jest zbyt intensywny graficznie Spoiler też czekam na Kingdom Come 2 osobiście czekam na Pro patche do Wukonga i SH2R, to będzie wydarzenie Cytuj
Paolo de Vesir 9 099 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 36 minut temu, Czoperrr napisał(a): ARHN jak zwykle bomby prawdy psuje święto graczy, chłopakom wjechało 4K/60 placebo i nic więcej nie trzeba 1 Cytuj
Czoperrr 5 079 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu "trzeba poczekać na jakieś nowe gry, przecież nikt nie będzie przechodził drugi raz tego samego żeby zobaczyć jakieś różnice" Chyba powinien zajrzeć do tego tematu. Cytuj
Basior 1 082 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 5 minut temu, Czoperrr napisał(a): "trzeba poczekać na jakieś nowe gry, przecież nikt nie będzie przechodził drugi raz tego samego żeby zobaczyć jakieś różnice" Chyba powinien zajrzeć do tego tematu. No właśnie z recki to trochę to jest IMO przestrzelone, bo ja mam duży backlog i hmm część gier kupiłem na premierę (vide Raganrok, Sipder2) i dopiero teraz ogrywam. Ba nawet Horizona FW odpalę dalej. Więc DLA MNIE jest spoko. Tak są tacy ludzie, po prostu kogucik nie pomyślał że mogą być. 20 minut temu, ASX napisał(a): No bo tak pewnie będzie. Dadzą lepsze CPU, GPU, ulepszą do tego czasu swój upscaler, jakość obrazu będzie lepsza, klatek będzie trochę więcej i to zasadniczo tyle. Wymiana konsol teraz to jak wymiana karty graficznej w PC, gry te same ale grafika trochę ładniejsza. No dokładnie, bo będzie upscaler, para pójdzie w co innego. I serio widziałem te spaczowane/zmodowane cyberpunki (tjery nie wrzucał?) i robią wrażenie (pewnie na żywo jest inaczej), ale nadal po pierwsze nie aż takie, po drugie takiej mocy i tak nie dostanaiemy, czyli pewnei coś pośrodku. Co hmmm nie zrobi efektu. Jedyna możliwość to gry na wyłączność Cytuj
Czoperrr 5 079 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 1 minute ago, Basior said: No właśnie z recki to trochę to jest IMO przestrzelone, bo ja mam duży backlog i hmm część gier kupiłem na premierę (vide Raganrok, Sipder2) i dopiero teraz ogrywam. Ba nawet Horizona FW odpalę dalej. Więc DLA MNIE jest spoko. Tak są tacy ludzie, po prostu kogucik nie pomyślał że mogą być. No dokładnie, bo będzie upscaler, para pójdzie w co innego. I serio widziałem te spaczowane/zmodowane cyberpunki (tjery nie wrzucał?) i robią wrażenie (pewnie na żywo jest inaczej), ale nadal po pierwsze nie aż takie, po drugie takiej mocy i tak nie dostanaiemy, czyli pewnei coś pośrodku. Co hmmm nie zrobi efektu. Jedyna możliwość to gry na wyłączność no to mówił, że jak ktoś nie kupił jeszcze PS5 to może się zastanowić nad Pro. Więc pomyślał też o osobach, które w Ragnaroka nie grały. Cytuj
Basior 1 082 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 2 minuty temu, Czoperrr napisał(a): no to mówił, że jak ktoś nie kupił jeszcze PS5 to może się zastanowić nad Pro. Więc pomyślał też o osobach, które w Ragnaroka nie grały. Tylko że ja miałem PS5 bazowe, po prostu części gier nie zdążyłem przejść. Hajs za sprzedaż czeka na promke na zestaw lego Rivendell 1 Cytuj
Patapon 13 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) 33 minuty temu, nero2082 napisał(a): osobiście czekam na Pro patche do Wukonga i SH2R, to będzie wydarzenie Ja bardziej czekam na napęd bo inaczej nie będę miał możliwości odpalić tego Silent Hilla. Edytowane 23 godziny temu przez Patapon Cytuj
Alpha Trion 119 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Im bardziej słucham nabywców i oglądam recenzje tym głupszy jestem Jak chodzi Dragon dogma 2 po paczyku? Warto upgrade robić dla BG3? (mam digital na dysku jeszcze nie zacząłem grać) Cytuj
Ukukuki 6 938 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 2 godziny temu, Sewesew napisał(a): I w co będziesz grać na PS6? Remaster Remake TLOU1? Remaster GOW2? Co z tych pudeł jak nie ma gier. Mogliby i dać rtx 5090 do środka w tym marnym ps5 pro, a i tak nie byłoby w co zagrać. Dla mnie jedyna zauważalna różnica w tej konsoli to wyższa głośność o 5db czyli około 14,3%. Wzrost o 5dB to wzrost odczuwalnego poziomu natężenia dźwięku o jakieś 50%. Cytuj
Bzduras 12 460 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Ludzie tutaj nie przyjmują do wiadomości twardych mierzalnych danych, a Ty z logarytmów chcesz ich szkolić? Odważnie xD Cytuj
ASX 14 632 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Następny przyszedł matematyką psuć święto graczy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi