krzysiek923 1 652 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 20 minut temu, tjery napisał(a): - pozytywne pisanie o cyferkach na PS5 PRO, pozytywna ocena PSSR, pozytywne filmiki porównujące technikalia - wszystko OK, po to jest ten temat - negatywne posty o dokładnie tych samych rzeczach - o jejku, jejku, ale to nie temat o tym. no tak, bo to powstał ten temat w odróżnieniu od głównego tematu ps5 - żeby hajpować się nowo nabywanym sprzętem. takie przeciwieństwo dla console wars, przystań fanów konsol sony Cytuj
Czoperrr 5 080 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Można psioczyć na Pro ale prawda jest taka że nie zbudujesz PC zapewniającego taką grafikę w budżecie 3500, za 5000 może się uda ale za chwilę będzie niedomagał co już widać w wymaganiach takiego Stalkera 2. Argumenty o zamykaniu się na ekosystem Sony to już temat na inną rozmowę. Cytuj
Rash 238 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 43 minuty temu, tjery napisał(a): @Rash tak z czystej ciekawości, bo widzę Twoje reakcje w tym temacie. W temacie o TV dyskutujesz o najmniejszych szczegółach dotyczących jakości obrazu porównując modele TV, a tu z tego co widzę dziwi/bawi Cię dyskusja o jakości obrazu w grach, który to obraz jest później wyświetlany na TV. Dość dziwne połączenie. Lol Heniek.Moje reakcje są moimi reakcjami i tak jak na początku hajpu na ps5 pro byłem gdzieś tam zajarany tak po premierze myślę że w sumie dostałem to na co liczyłem. Czy nie wspominałem ze kupiłem ps4 pro głównie ze względu na głupie sekiro gdzie na pro dostawało się te 10 więcej klatek i dla mnie wtedy robiło to różnice na tyle że byłem zadowolony z zakupu do końca generacji. Podobnie mam teraz, dużo gier na zwykłym ps5 jebie mlekiem na kilometr na 65+ calowy tv i z tego względu przeczekałem parę premier do wyjścia pro. Tym samym czy ta konsola warta jest 3.5kafla? Odpowiem jak większość branży na poziomie. To kurwa zwyczajnie zależy. Jeśli oczekujesz na już pokroju całego dlss to jebnij się w łeb jeden z drugim bo mówiąc o technologi sony mówimy o gen 1.Z tąd też może moje reakcje bo jak jeszcze na początku same porównania i odnośniki do różnych rodzaju GPU były gdzieś tam mniej lub bardziej trafne tak od wielu stron w tym temacie panuje hajd parkowy burdel za który swoją drogą nikt za bardzo się zabierać nie chce bo o czym w sumie tak realnie i logicznie dyskutować po premierze prosiaka? O pixelach? Nie ma gier na obecną chwilę które pokazałaby różnice różnice w obu konsolach, no może poza fajnalem. Ale parę takich gier będzie do końca generacji i jak wspominalem, pojebani entuzjasci jak widać gotowi są wydawać hajsy na to żeby nie męczyć oczu w 30 fpsach. Pozdro 3 Cytuj
LiŚciu 1 335 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 26 minut temu, tjery napisał(a): A co do sensu tego tematu i tego o czym on jest/powinien być to póki co wygląda to tak: - pozytywne pisanie o cyferkach na PS5 PRO, pozytywna ocena PSSR, pozytywne filmiki porównujące technikalia - wszystko OK, po to jest ten temat - negatywne posty o dokładnie tych samych rzeczach - o jejku, jejku, ale to nie temat o tym. Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. Temat wyglada tak: - pisanie o PS5 PRO, warto/nie warto, widzę różnice/nie widze różnic względem FAT, jestem zadowolony/może niepotrzebnie kupiłem, napęd mi nie potrzebnye/zjebana decyzja Sony, itd. I wpadasz Ty: - PSSR mi zrobił różnice - buhahah, lepszy DLLS, Ty widziałeś DLLS?, nie wiesz o czym piszesz bo DLLS - obraz się wyświetla w 4k - buhhahaha, nie wiesz co to 4K, PC wyświetla w 4K, na PC tak jest lepiej - za 3500 pln nie kupie PC który da mi to samo - buhahah, stary PC z biedronki wyświetla lepiej, tam jest lepszy DLLS, Jak nie widzisz różnicy to nie ma sensu z Tobą pisać. Jak już musisz robić te swoje tyrady, to ja już się nie bede przypierdalał 1 Cytuj
tjery 1 216 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 20 minut temu, LiŚciu napisał(a): Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. Temat wyglada tak: - pisanie o PS5 PRO, warto/nie warto, widzę różnice/nie widze różnic względem FAT, jestem zadowolony/może niepotrzebnie kupiłem, napęd mi nie potrzebnye/zjebana decyzja Sony, itd. I wpadasz Ty: - PSSR mi zrobił różnice - buhahah, lepszy DLLS, Ty widziałeś DLLS?, nie wiesz o czym piszesz bo DLLS - obraz się wyświetla w 4k - buhhahaha, nie wiesz co to 4K, PC wyświetla w 4K, na PC tak jest lepiej - za 3500 pln nie kupie PC który da mi to samo - buhahah, stary PC z biedronki wyświetla lepiej, tam jest lepszy DLLS, Jak nie widzisz różnicy to nie ma sensu z Tobą pisać. Jak już musisz robić te swoje tyrady, to ja już się nie bede przypierdalał Fajnie, ale wszystko co napisałeś zupełnie mija się z prawdą. Temat i moment, w którym tu zacząłem pisać zaczął się po tym jak najpierw Masamune, a potem nero, zaczęli wypisywać głupoty odnośnie technikaliów, cofnij się o parę stron wstecz, bo nie chce mi się przeklejać postów na dowód. A to, że Ty i Tobie podobni ślepo zapatrzeni w Sony odbierasz negatywne techniczne fakty na temat tej konsoli jako atak (do tego cały czas widać, że gnębi Cię ten PC) to już Twoja/wasza sprawa. 1 Cytuj
Mejm 15 299 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Kiedys w temacie o psx: Final, Tekken, Silent Kiedys w temacie xbox: Forza, Girsy, Halo Dzisiaj w temacie o konsolach: RT, PSSR, VRR, DLLS [*] 3 Cytuj
balon 5 335 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 11 minut temu, Mejm napisał(a): Kiedys w temacie o psx: Final, Tekken, Silent Kiedys w temacie xbox: Forza, Girsy, Halo Dzisiaj w temacie o konsolach: RT, PSSR, VRR, DLLS [*] Masz rację, paskudnie się czyta ten temat o pro 1 Cytuj
tjery 1 216 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu To piszcie o nowych grach na PRO, czy ktoś broni? 1 3 Cytuj
LiŚciu 1 335 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Chcielibyśmy, ale jest ryzyko że nie spełniają wymagań aktualnych technologii poprawy jakości obrazu podczas ich wyświetlania. Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Na porównaniu DF rzeczywiście PSSR wypada słabo. RT podobnie, chociaż tutaj i tak zmienia to wygląd gry znacząco. Ogólnie Alan Pro vs PC to trochę kupa, ALE. Może to kwestia przyzwyczajenia wzroku do wyświetlanego obrazu, no ale gra absolutnie nie wygląda tak tragicznie w praktyce. Inna sprawa mnie martwi, DF zmierzyli ile FPS kosztuje PSSR w Ragnaroku i okazało się, że kosztuje całkiem sporo. Myślałem, że konsola miała mieć swój dedykowany hardware do tego celu i PSSR miał być darmowy i tym samym więcej mocy miało być na grafikę... Coś nie wyszło? Edytowane 2 godziny temu przez Masamune Cytuj
tjery 1 216 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, oFi napisał(a): Bylem dzisiaj na śmietniku i znalazłem fotel osoby, której doopa pękla z tego tematu razem z taboretem. Pewnie ktoś z PCMR bo oni lubią na tym siedzieć Hihihi. 25 minut temu, Masamune napisał(a): Na porównaniu DF rzeczywiście PSSR wypada słabo. RT podobnie, chociaż tutaj i tak zmienia to wygląd gry znacząco. Ogólnie Alan Pro vs PC to trochę kupa, ALE. Może to kwestia przyzwyczajenia wzroku do wyświetlanego obrazu, no ale gra absolutnie nie wygląda tak tragicznie w praktyce. Inna sprawa mnie martwi, DF zmierzyli ile FPS kosztuje PSSR w Ragnaroku i okazało się, że kosztuje całkiem sporo. Myślałem, że konsola miała mieć swój dedykowany hardware do tego celu i PSSR miał być darmowy i tym samym więcej mocy miało być na grafikę... Coś nie wyszło? PSSR na rekonstrukcję obrazu potrzebuje ok. 2ms w każdej klatce, przy 60 fps czas na wygenerowanie każdej klatki to 16 ms z hakiem, więc 1/8 wydajności jest przeznaczona dla PSSR jak jest używany. 1 Cytuj
Ins 5 747 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Tak czytam i nie dowierzam jakie zaklinanie rzeczywistości i fikołki bo ktoś naprostował, ze te gry nie chodzą w 4K/60fps. Leczcie się. 1 1 Cytuj
Rash 238 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 26 minut temu, tjery napisał(a): Hihihi. PSSR na rekonstrukcję obrazu potrzebuje ok. 2ms w każdej klatce, przy 60 fps czas na wygenerowanie każdej klatki to 16 ms z hakiem, więc 1/8 wydajności jest przeznaczona dla PSSR jak jest używany. Heniek a dla porównania dlss i fsr jak wypada pod tym względem z ciekawości? Cytuj
Bzduras 12 461 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu FSR 3.1 jest teraz mnie więcej na poziomie DLSS2, przy czym najnowsza wersja DLSS ma numerek 3.8. Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 31 minutes ago, Rash said: Heniek a dla porównania dlss i fsr jak wypada pod tym względem z ciekawości? Też jestem ciekaw ile czasu GPU NVIDIA potrzebuje na obróbkę klatki za pomocą DLSS. 2ms to wydaje się całkiem sporo, w God of War różnica w FPS jest duża. Edytowane 1 godzinę temu przez Masamune Cytuj
tjery 1 216 Opublikowano 30 minut temu Opublikowano 30 minut temu Godzinę temu, Rash napisał(a): Heniek a dla porównania dlss i fsr jak wypada pod tym względem z ciekawości? FSR nie wiem, DLSS ma różne czasy w zależności od GPU i rodzaju upscallingu (czy z 1080p do 4K czy z 1440p do 4K itd.). Tu są czasy jakie potrzebują konkretne GPU na upscalling z 1080p do 4K (a więc w przypadku najcięższego scenariusza, czyli trybu performance, bo ultra performance jest przeznaczony do skalowania do 8K, więc w tym wypadku można go pominąć) Kwestia jak to jest z PSSR z tą zależnością pomiędzy rodzajem upscallingu, a czasem potrzebnym do jego przetworzenia, ale mając na uwadze, że w ogólnych założeniach to tożsame technologie, to pewnie jest tak samo jak w przypadku DLSS. Więc skoro w GOW Ragnarok skalując z 1440p do 4K potrzebuje 2ms, to pewnie przy skalowaniu z 1080p do 4K jest jeszcze więcej, ale to gdybanie, bo pewności nie mam czy to działa tak samo. Więc jakby coś tu porównywać to taki 3070 na upscalling z 1080p do 4K potrzebuje 1.36ms, PSSR na upscalling z 1440p do 4K 2ms (oczywiście przy założeniu, że to są rzeczywiście 2ms w tym konkretnym przypadku, bo chyba nikt tego konkretnie nie sprawdził, jedynie pamiętam, że ALEX z DF o tym wspominał w jednym z materiałów, ale skąd to wiedział już nie pamiętam czy jakoś to sprawdzał czy z dokumentacji, ale potwierdzają to testy wydajności z TAA i z PSSR). Cytuj
balon 5 335 Opublikowano 23 minuty temu Opublikowano 23 minuty temu 3 godziny temu, tjery napisał(a): To piszcie o nowych grach na PRO, czy ktoś broni? Szczerze to wolałbym mniej, a bardziej treściwe poczytać w tym temacie, czyli np że jest już wersja z napędem w sklepach albo jakaś gra dostała update. Nie ma chyba potrzeby aby walić w tym temacie po 20-30 postów dziennie tym bardziej, że chyba bez szału ten prosiak jak narazie sobie radzi, a atencję dostaje niesamowitą Cytuj
tjery 1 216 Opublikowano 9 minut temu Opublikowano 9 minut temu Jeszcze wracając do poprzedniego posta to tu od 2 minuty o tym mówią i potwierdzają te 2 ms Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi