WisnieR 2 750 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada A wy przypadkiem nie cisnęliścię beki z Mevka, że reklamował porysowany steelbok, a teraz NIE NO PRZEDMIOT KOLEKCJONERSKI to opakowanie ma być prima sort beż ryski? 1 Cytuj
Ukukuki 7 058 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada Sam zbieram gry ale totalnie rozumiem wywalone jaja elektromarketów na typa któremu przeszkadza małe zagniecenie na pudełku. Po prostu nie celują w takiego klienta tylko masowego odbiorcę. Przy ich wolumenie to są pewnie grube miliony rocznie oszczędności na pakowaniu w foliowy worek. Jak chcecie dobre pakowanie produktu to kupujcie w branżowych sklepach bo te o to starają się dbać. Elektromarkety handlują od maszynek do golenia jajek po TV za kilkadziesiąt tysięcy. Nie dają jebania za pada w cenie 400 zł i jego pakowanie. Przecież większość osób wywala pudełko po zakupie produktu. Nawet ja zbierając masę tego retro szmelcu wywaliłem pudełko od nie jednej konsoli, nie będę przecież kartonów zbierał na 35 metrach mieszkania. 1 Cytuj
LiŚciu 1 342 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada 6 godzin temu, MEVEK napisał(a): Nie wiem jak w PL ale w sieci SmythsToys.com byly przez weekend. Spokojnie zamowilem 2 egzemplarze dla siebie i brata. Byly i znikaly i pojawialay sie ponownie co kilka godzin. Wydaje mi sie ze moga zaraz znow rzucic palete nosnikow Legitna siec? Ile moze kosztować wysyłka? Widziałem chyba po 125 euro Cytuj
SnoD 2 328 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada Funkcją opakowania jest ochrona fabrycznie nowego sprzętu. Jeśli pudło wygląda jak z dupy, ale sprzęt cały, to spełniło swoją funkcję. Jak ktoś chce mieć mint pudełeczko i traktuje je jako produkt sam w sobie, to musi iść do sklepu branżowego, gdzie starają się to dodatkowo zagwarantować. Cytuj
MEVEK 3 582 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada 42 minuty temu, WisnieR napisał(a): A wy przypadkiem nie cisnęliścię beki z Mevka, że reklamował porysowany steelbok, a teraz NIE NO PRZEDMIOT KOLEKCJONERSKI to opakowanie ma być prima sort beż ryski? Bylo bylo, dobrze prawisz 43 minuty temu, LiŚciu napisał(a): Legitna siec? Ile moze kosztować wysyłka? Widziałem chyba po 125 euro No ja tu mam siec tych sklepow u siebie to jak za darmo. U Ciebie to nie wiem. Sprobuj w germanii moze nie bedzie tragedii Cytuj
ThePatrickyo 69 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada 34 minuty temu, SnoD napisał(a): Funkcją opakowania jest ochrona fabrycznie nowego sprzętu. Jeśli pudło wygląda jak z dupy, ale sprzęt cały, to spełniło swoją funkcję. Jak ktoś chce mieć mint pudełeczko i traktuje je jako produkt sam w sobie, to musi iść do sklepu branżowego, gdzie starają się to dodatkowo zagwarantować. Tylko sęk w tym, że chyba jedynie duże sieciówki miały dostępne preordery na edycję 30th Anniversary. Nie kojarzę, żeby jakiś mały branżowy sklep oferował konsole z akcesoriami U mnie na szczęście obyło się bez uszkodzeń, ale miałem duży stres, bo widziałem na X, że mnóstwo osób dostało DualSensy w stanie opłakanym. Nie wiem jak zawartość, ale pudełko nadawało się tylko do wyrzucenia. Z tego co zrozumiałem, jedna sieciówka owijała tylko opakowanie od pada folią i to tyle xD Natomiast u mnie nie obeszło się bez przygód - mianowicie mój egzemplarz PS5 miał rozcięte plomby na opakowaniu. Oczywiście wściekłem się, bo co to ma być, że dostaję prawie jakby używany sprzęt, ale nic poza tym nie nosiło więcej oznak. Podejrzewam, że celnicy zaglądali wyrywkowo do niektórych sztuk, ponieważ spotkałem się z podobnymi przypadkami u innych osób. Sklep tłumaczył się tym, że w takim stanie konsola już do nich przyjechała Gdyby nie fakt, że konsolę i tak bym otworzył, to dla półkowego eksponatu taki egzemplarz to strzał w kolano. Musiałbym to pogonić i szukać nieotworzonej 1 Cytuj
GearsUp 237 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada Z elektromarketami to właśnie loteria, mediaexpert wrzucał te pady do dodatkowego kartonu + folia (taki też ja dostałem) a EURO w samą folię Cytuj
jimmy 1 300 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada Godzinę temu, SnoD napisał(a): Funkcją opakowania jest ochrona fabrycznie nowego sprzętu. Jeśli pudło wygląda jak z dupy, ale sprzęt cały, to spełniło swoją funkcję. A jakby Ci nasrali na to pudełko to też jest ok? Pad przecież nieosrany. Jak pudełko przychodzi do Ciebie w takim stanie jakby ktoś na magazynie na nocce grał nim w piłkę z kolegami to chcesz takiego pada? Ten typo z YT ewidentnie przesadza, ale w necie jest dużo więcej wrzutek słynnych dostaw z Euro i wyglądają gorzej: 2 Cytuj
Bzduras 12 672 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada Godzinę temu, krzysiek923 napisał(a): no ale kupujesz pada czy pudełko? Całość. Ja rozumiem, co mówisz, ale to jest tylko jedno podejście do sprawy - niektórzy kupują produkt, żeby z niego korzystać, a inni choćby w celach kolekcjonerskich, gdzie stan opakowania ma znaczenie. Jak trafisz na płytkę w połamanym pudełku to też machniesz ręką, bo przecież nośnik jest ok i da się grać? Nawet jeśli to jednak chyba jesteś w mniejszości. Idę do sklepu po to, żeby kupić nowy towar i oczekuję, że będzie - suprise, suprise - wyglądał jak nowy w całości, od opakowania do zawartości. Jak sklep ma chujowego dostawcę rzucającego wszystko jak popadnie i uszkadzającego towar w transporcie to przepraszam, ale kto ma się tym przejmować? Konsument? Bo chyba nie. 6 Cytuj
Aleks 511 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada Co do tych poturbowanych opakowań padów, to mnie też to spotkało - krótko opisałem w temacie "co mnie wkurwia". Dziwne bo u mnie zamówienie wraz z konsolą spakowane w zbiorczy karton. W środku znikoma ilość wypełnienia - pad swobodnie przemieszczała się w kartonie. Mimo wszystko, ktoś musiał się postarać, że pad (opakowanie) wygląda bardzo słabo, a konsolą i zbiorczy karton nie ruszony. Cytuj
mario10 536 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada Jeśli chodzi o elektronikę to zwracam na to uwagę, nie chodzi o samo pudełko, choć rozumiem kogoś kto zamawia edycję limitowaną, że chciałby mieć idealne. Ale tak miałem z typem w media expercie, że zamówiłem towar z odbiorem w sklepie i pudełko jest pogniecione, a koleś do mnie, że to tylko pudełko. Otwieram, a w środku pad pęknięty. I mówię typowi i co pan na to? Jak bym odszedł od kasy i otworzył w domu to by mi powiedział, że sam uszkodziłem. Elektronika to z reguły delikatne sprzęty i jak widzę, że opakowanie jest uszkodzone to już mi coś nie gra bo to znaczy, że ktoś na ten towar nie uważał. Tak samo mam z kurierami, jak przywozi i pudełko jest przygniecione lub uszkodzone to sprawdzam zawartość przy nim. Raz się naciąłem i od tego czasu sprawdzam. 6 Cytuj
Lukas_AT 1 196 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada Wszystko moze byc prezentem i z takiego zalozenia sklepy powinny wychodzic. 5 Cytuj
mario10 536 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada Dokładnie tak, a najgorsze jest to, że często nawet sprzedający nie widzi problemu, że opakowanie jest zniszczone. Moja firma ma podpisaną umowę z firmą kurierską i te wszystkie ubezpieczenia obejmują, ale i tak każdy wie jak kurierzy przewożą paczki więc nie wystarczy owinąć streczem i nakleić etykietę, ale jest pakowane w drugi kartonik żeby towar był pełnowartościowy i zminimalizować prawdopodobieństwo zniszczenia bo wiadomo, że różne przypadki się zdarzają w transporcie. Cytuj
Patapon 40 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada Xcom podniósł cenę napędów po raz drugi mimo braku ich posiadania. Może jakaś dostawa się szykuje. Cytuj
Czoperrr 5 192 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada 27 minutes ago, Patapon said: Xcom podniósł cenę napędów po raz drugi mimo braku ich posiadania. Może jakaś dostawa się szykuje. Chyba najlepsza opcja to kupić PS5 Slim z napędem za 1999zł, zostawić napęd i sprzedać konsolę jako Digital Nieźle sony i sklepy robią z graczy debili. Cytuj
Ukukuki 7 058 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada Najbardziej Sony które ogranicza podaż w związku z premierą pro. Cytuj
ProstyHeker 1 892 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada No przecież markety na łeb upadły, żeby tak to pakować. 2 Cytuj
Bzduras 12 672 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada Ale kupujesz pada czy pudełko? 2 1 Cytuj
Aleks 511 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada Czy przy premierze jakiegoś sprzętu były takie problemy jak obecnie te pady? Ja nie pamiętam. Jakieś jednostkowe przypadki - ok. Tu wydaje się, że skala większa niż zazwyczaj. Mnie ciągle zastanawia, że u mnie zbiorczy karton i konsolą - ok. Dodatkowy pad - zniszczone opakowanie. Może komuś paleta z padami spadła z kontenera. Cytuj
Masamune 161 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada 21 hours ago, elvis004 said: W PL bez zmian czyli chu…. Tylko scalpy na aledrogo z przebitką ponad 100%: Właściwe to są zmiany - X-kom np podbił cenę niedostępnego napędu z 599 na 699 😅 Teraz to sobie myślę, że to wcale nie wina skalperów tylko wyrafinowana manipulacja ze strony Sony. Biorąc pod uwagę doniesienia forumowiczów o napędach zalegających na polskich magazynach, no to mamy niezłe kurewstwo i manipulację cenową. Cytuj
messer88 6 529 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada Teraz, Aleks napisał(a): Czy przy premierze jakiegoś sprzętu były takie problemy jak obecnie te pady? Może tutaj jest inaczej bo dużo ludzi kupuje to z myślą o sprzedaży za pare lat a nie od używania i stad płacz o pudełka. 1 1 Cytuj
elvis004 303 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada 15 minut temu, Masamune napisał(a): Właściwe to są zmiany - X-kom np podbił cenę niedostępnego napędu z 599 na 699 😅 Teraz to sobie myślę, że to wcale nie wina skalperów tylko wyrafinowana manipulacja ze strony Sony. Biorąc pod uwagę doniesienia forumowiczów o napędach zalegających na polskich magazynach, no to mamy niezłe kurewstwo i manipulację cenową. Więcej niż 699 za napęd nie dam, cierpliwie czekam. W cyfrze też mam sporo zaległości więc mi się nie pali. Tylko małpa z Chin kusi w pudełku bo za chwile premiera ale też poczekam Fakt, że sytuacja z napędami śmierdzi, w US napędy leżą na półkach ale tam wygrywa już chyba cyfra. W EU nie do kupienia w sumie…. Ciekawe jak to w Azji wygląda, na łowcach gier można wyczytać że na Ukrainie w Kijowie i we Lwowie można kupić napęd z półki za równowartość ok 550-600 zł🙃 1 Cytuj
drozdu7 2 816 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada 2 godziny temu, Czoperrr napisał(a): Chyba najlepsza opcja to kupić PS5 Slim z napędem Kupiłeś już? Teraz są dobre ceny chyba Cytuj
Czoperrr 5 192 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada Just now, drozdu7 said: Kupiłeś już? Teraz są dobre ceny chyba Czekam aż będzie za 1999zł, może w piątek. Cytuj
ThePatrickyo 69 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada I tak właśnie Sony sobie nakręci sprzedaż PS5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi