Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kumpel jest w Dubaju właśnie, tam napędy mają na półkach sklepowych. :D

Cena po przeliczeniu na PLN ~660. Może mi przywiezie jeden...

Messenger_creation_83619F81-516C-4712-9CB5-8FEF82DF961A.jpeg

Edytowane przez Masamune
  • Plusik 2
Opublikowano
On 11/19/2024 at 1:27 PM, Plackus said:

@jar3czek Kiedyś pisałem o tym w temacie tv ale nie uzyskałem odpowiedzi. Włącze vrr i 120h hz i jakość kolorów jest słabsza. Mogę jedynie je poprawić ustawieniami, ale nigdy nie osiągnę takiej jakości jak bez vrr i 120.

Zawsze myślałem że to wina mojego TV

Jeśli Twoim problemem były skraszowane czernie, to jeśli Cię to interesuje, w Pro nie ma już tego problemu. Jedyne co zostaje to kwestia tej niższej rozdzielczości koloru, czyli małe czcionki i elementy nie będą tak wyraźne jak w przypadku RGB.

Screenshot_20241129-101330.png

Screenshot_20241129-101228.png

Opublikowano

Miałem czekać aż pokażą się napędy i kupić na spokojnie konsole ale zaczyna mnie niepokoić fakt że znajduje oferty wymiany gdzie ktoś oferuje PS5pro za slimke z dopłatą. Dziwne rzeczy dzieją się wokół tej konsolki, psucie gier patch-ami i te dziwne problemy PSSR. Liczę że sony ogarnie bo jednak na premiere GTA VI to raczej będzie must have.

Opublikowano
3 minuty temu, SpacierShark123 napisał(a):

Dziwne rzeczy dzieją się wokół tej konsolki, psucie gier patch-ami i te dziwne problemy PSSR

Poza Silentem co jeszcze jest nie tak?

Opublikowano
41 minut temu, Square napisał(a):

Poza Silentem co jeszcze jest nie tak?

Nie śledze dokładnie tematu, ale widziałem że nie tylko z Silentem były problemy.  Rzuciły mi się w oczy jeszcze przykłady: Avatara, SW Outlaws, Black Ops 6 i Jedi Survior, wg. Digital Foundry nawet GT7 wygląda gorzej z PSSR niż bez. 

Więc można powiedzieć chyba że są pewne problemy z PSSR. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, ASX napisał(a):

Nie śledze dokładnie tematu, ale widziałem że nie tylko z Silentem były problemy.  Rzuciły mi się w oczy jeszcze przykłady: Avatara, SW Outlaws, Black Ops 6 i Jedi Survior, wg. Digital Foundry nawet GT7 wygląda gorzej z PSSR niż bez. 

GT7 (IMO) źle nie wygląda, ale są artefakty, na które DF wskazywało.
Do listy bym dorzucił jeszcze AC: Mirage.
Przyglądam się rezultatami na PS5 Pro i mówiąc szczerze, to średnio przekonany jestem do przesiadki.

Edytowane przez Antihero_
Opublikowano
Godzinę temu, Antihero_ napisał(a):
1 godzinę temu, ASX napisał(a):

Rozwiń  

GT7 (IMO) źle nie wygląda, ale są artefakty, na które DF wskazywało.
Do listy bym dorzucił jeszcze AC: Mirage.
Przyglądam się rezultatami na PS5 Pro i mówiąc szczerze, to średnio przekonany jestem do przesiadki.

Jebane sznurówki…

Spoiler

:)

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, SlimShady napisał(a):

Może oni dopiero trenują na was przed premierą PS6, i te całe A.I., czy jak to się zwie, jest w powijakach.

Teraz za 3.6k możesz sobie kupić możliwość bycia betatesterem :obama:

Opublikowano

No po dłuższym czasie użytkowania ja bym powiedział że:

- PSSR miał być mesjaszem, odpowiednikiem DLSS na konsoli, tymczasem radzi sobie średnio 

- Ray Tracing, znowuż obiecano nam kokosy rodem z niepublikowanej wcześniej architektury RDNA4, jest marna namiastka RTXa, gdzie człowiek zadaje sobie pytanie, czy to na prawdę nie było możliwe do osiągnięcia na bazowym PS5?

- brak napędu to kpina i plucie w twarz graczom, którzy od lat towarzyszą marce PS i mają swoją bibliotekę gier na płytach 

- w związku z powyższym, cena jest za wysoka, konsola powinna kosztować 2899zł MAX.

Jeśli dwa pierwsze punkty nie zostaną poprawione i jeśli napędy wkrótce nie wrócą do sprzedaży w normalnych cenach, jebie mnie za przeproszeniem ta marka i będę odradzać zakup każdemu, kto mnie zapyta o PS. TAK SIE NIE ROBI DROGIE SONY.

• Plusik 2
  • beka z typa 1
  • This 3
Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał(a):

To rzeczywiście słabo, tym bardziej jak w Stellar Blade obraz jest ogólnie super.

Gram teraz w GoW Ragnarok i też nie widzę aby coś było źle. Na zwykłej grałem dawno, ale wydaje mi się, że też poprawa obrazu jest znaczna.

Opublikowano
7 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Obczaję ale widzę, że odbiór we wtorek dopiero (...)

6 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Dobra, kupione (...) z odbiorem dzisiaj.

5 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Na większośc weekendu akurat wyjeżdżam a póki co gram w CoD i kilka innych gier na XSX. PS5 musi poczekać.

Logika według Tomka_OKM :dafuq:

• Plusik 1
  • Lubię! 1
  • Haha 4
Opublikowano

Z zakupem trzeba było poczekać aż napędy w normalnej cenie będą. Też nie kupowałem ps5 za 5k bo były braki, czekałem aż się unormuje sytuacja. 

1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Upadek człowieczeństwa.

Przypomnijmy:

• Haha 3