Homelander 2 125 Opublikowano niedziela o 13:51 Opublikowano niedziela o 13:51 8 minutes ago, Square said: Jak zawsze najwięcej o sprzęcie mają do powiedzenia osoby które go nie mają, a jak masz to sobie tylko wmawiasz, że jest lepiej. No to jest lepiej, super, cieszę się Twoim szczęściem, serio. Jak dla Ciebie jest to warte to super. A do powiedzenia mam w chuj, bo to o moją kasę chodzi Cytuj
giger_andrus 3 130 Opublikowano niedziela o 13:57 Opublikowano niedziela o 13:57 28 minut temu, ASX napisał(a): "gry na konsoli za 3500 zł, , potrafią wyglądać gorzej niż na sprzęcie około 2 razy tańszym" "A-a-ale na Xboxa nie było gier w 2022 r." Na pewno złapałeś szerszy kontekst dyskusji, więc ten post to zwykłe czepialstwo. Na pewno też zauważyłeś, że stronię od głupich wojenek. Cytuj
Square 8 655 Opublikowano niedziela o 15:07 Opublikowano niedziela o 15:07 Godzinę temu, Homelander napisał(a): A do powiedzenia mam w chuj, bo to o moją kasę chodzi No to powiedziałeś sobie i nie kupiłeś, więc nie pisz durnot w postaci, że ktoś zapłacił i sobie wmawia, że jest ok. 5 1 Cytuj
Patapon 40 Opublikowano niedziela o 15:40 Opublikowano niedziela o 15:40 Dziś skończyłem Silent Hilla 2 i teraz zaczynam drugie podejście w Rebirth na hardzie. Panowie jak to wygląda na prosiaku, aż oczom nie wierzę. W końcu wygląda tak jak należy. M-A-S-A-K-R-A-T-O-R ! Znowu 2 tygodnie wyciągnięte z życia (w sam raz do premiery Wukonga heh). Co do waszych wojenek/bólu pupci (odpowiednie skreślić) to u mnie właśnie Fajnale przeważyły o zakupie PS5 Pro bo pamiętam jak XVI i Rebirth działały na fatce więc stwierdziłem jak mam spędzić jeszcze z tą generacją jakieś 3 lata to nie ma wyjścia. Teraz śmiechy chichy ale jak w przyszłym roku zaczną wychodzić gierki optymalizowane pod prosiaka, a nie szybkie patche do starych gierek to będzie śmiech ale przez zaciśnięte zęby. Pozdrawiam wszystkich betatesterów z prosiaczkiem pod telewizorkiem. 3 2 Cytuj
Masamune 161 Opublikowano niedziela o 15:51 Opublikowano niedziela o 15:51 4 hours ago, iluck85 said: Powinni imo wyje*ć te ustawienia i jakieś przełączniki- od razu z góry na klatkarz i grafikę. Bez jakiegoś pajacowania czy ma być ładnie, klatkowo czy po środku. Nie od wczoraj wiedzieli że konsola wychodzi, więc w dniu premiery gry powinny mieć aktualizację i byłoby po temacie. Totalnie nic tu się kupy nie trzyma. Ok, ale czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Ratchet - 2 tryby - Pro i odblokowany Pro Demony - 3 tryby - stary Jakość, stary Wydajność, Pro TLOU 1 - 3 tryby - stary Jakość, stary Wydajność, Pro Alan 2 - 2 tryby - nowy Jakość, nowy Wydajność Jak dla mnie wszystko jasne. 2 hours ago, SpacierShark123 said: No właśnie subiektywnie, jakbyś odpalił mi God Of War Ragnarok na ps4 i nie miałbym obok tv z ps5 nie odczuł bym żadnej różnicy. Problem z tą konsolą mam taki że nawet jeśli boost jest mały to jak można wydać konsole PRO mocniejszą i pozwolić by była chociaż jedna gra wyglądająca na niej gorzej. Przecież to jest żart co sony zrobiło z tą konsolą. Tylko widzisz, przyjąłeś sobie błędną logikę. W tym przypadku ja bym ci odpalił grę na "PS5" i nawet nie mając obok "PS4" odczuł byś różnicę. Skoro Alan na zwykłej PS5 ma mniej roślinności i w trybie 60fps jest grą wyglądającą jak 720p, a na PRO nie ma problemów z roślinnością i w dodatku wygląda dużo bardziej wyraźnie, to moim zdaniem czysta odznaka tego, że Boost jest widoczny. W grze nabiłem ok 120h , z czego większość na bazowej PS5, więc wiem co mówię, no ale wy będziecie mi wciskać swoje ciemnoty, że ja mający konsolę przed nosem nie mam racji Cytuj
gnom 90 Opublikowano niedziela o 15:54 Opublikowano niedziela o 15:54 Ten temat to sciek nie na temat... ilez mozna plakac i stekac o tym jak Sony oszukuje i jacy to ludzie sa naiwni. Ehh te srodowisko "gejmerskie" takie troskliwe... Cytuj
Lukas_AT 1 196 Opublikowano niedziela o 16:20 Opublikowano niedziela o 16:20 (edytowane) Godzinę temu, Square napisał(a): No to powiedziałeś sobie i nie kupiłeś, więc nie pisz durnot w postaci, że ktoś zapłacił i sobie wmawia, że jest ok. Ktos wydal 3500zl, a wiec jako posiadacz konsoli tylko jak wypowie sie negatywne bedzie rzetelny. Jak bedzie wypowiadal sie pozytywnie to ma klapki na oczach. Edytowane niedziela o 16:23 przez Lukas_AT 1 Cytuj
Hal Emmerich 269 Opublikowano niedziela o 16:20 Opublikowano niedziela o 16:20 W dniu 30.11.2024 o 15:18, balon napisał(a): Coś jeszcze? Dwa niewymienione jeszcze przez Ciebie przykłady na dobre wykorzystanie mocy PS5 PRO to F1 2024 oraz Fortnite (wiem, gierka tutaj nikogo, ale mówimy o czysto technicznych aspektach). W pierwszym przypadku dzięki właściwemu wykorzystaniu PSSR, możliwe było zwolnienie zasobów GPU (poprzez obniżenie rozdzielczości natywnej) i dodanie trzech efektów śledzenia promieni - globalnego oświetlenia, ambient occlusion oraz odbić. Dzięki temu jakość oprawy zyskuje na tyle względem bazowego modelu PS5, że Digital Foundry nazwało skok w wizualiach wręcz generacyjnym. Z kolei we Fortnaitcie mamy do czynienia ze wzrostem rozdzielczości o wartość 56% w porównaniu do zwykłej PS5 oraz, co bardziej imponujące, podmianą software'owego rozwiązania Unreal Engine'owego Lumena na hardwore'owe. Ponownie, wg DF zapewnia to generacyjny skok względem base PS5 w kwestii oświetlenia (patrz ostatnie wideo DF). W rękach kompetentnych developerów, którzy rozsądnie, z głową korzystają z mocy konsoli i PSSR, PRO będzie w stanie pokazać pazur i zauważalny przeskok w porównaniu z bazową konsolą. Już teraz takich gier jest niemało, a przecież nie minął jeszcze nawet miesiąc od premiery konsoli. Dajmy sprzętowi zaadoptować się na rynku, a twórcom nauczyć się właściwie korzystać z jego możliwości. Mnie najbardziej interesują gry, które powstaną już po premierze PRO, które w czasie głównego developmentu miały już uwzględnioną nową konsolę Sony. 8 1 Cytuj
iluck85 2 939 Opublikowano niedziela o 16:52 Opublikowano niedziela o 16:52 58 minut temu, Masamune napisał(a): Ok, ale czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Ratchet - 2 tryby - Pro i odblokowany Pro Demony - 3 tryby - stary Jakość, stary Wydajność, Pro TLOU 1 - 3 tryby - stary Jakość, stary Wydajność, Pro Alan 2 - 2 tryby - nowy Jakość, nowy Wydajność Jak dla mnie wszystko jasne. Tak. Wszystko out. Gra powinna od razu wypalić wszystko na maxa/ Pecetowe ultra czy tam high bez żadnych kombinacji i wyborów. Ale to IMO. 1 Cytuj
balon 5 355 Opublikowano niedziela o 16:52 Opublikowano niedziela o 16:52 30 minut temu, Hal Emmerich napisał(a): Mnie najbardziej interesują gry, które powstaną już po premierze PRO, które w czasie głównego developmentu miały już uwzględnioną nową konsolę Sony. Patrząc na czasy developingu, to „duże” gry które powstaną po premierze ps5pro, to już zapewne będę cross geny z ps6 Cytuj
SpacierShark123 1 509 Opublikowano niedziela o 16:54 Opublikowano niedziela o 16:54 @Masamune I tak na 100% kupie z czasem konsole, już teraz powoli waham się bo mam opcje kupna 2 dniowej używki z napędem za 800e ale mam ból dupska o to że są gry które lepiej wyglądają dalej na starej gorszej konsoli co jest moim zdaniem niedopuszczalne. To tak jakbym na moim 4090 miał gorsze wyniki niż na 4080 w jakiejś grze, konsola może i być super mieć ten PSSR ale póki firmy to olewają i robią patch-e po łebkach to jest jak jest. Też widzę że ludzie są tu kasztany z opiniami "NIE KUPIŁEŚ NIE OCENIAJ", przecież wy ancymonki głupiutkie nie kupie w ciemno konsoli ładując się w bambuko. Wiadomo że z czasem konsola odleci od fat-a ale czy tylko ja uważam za absurdalny fakt że obecnie są gry lepiej wyglądające na ps5 podstawowym? Jeszcze jakby po prostu wyglądały to było by ok ale jak można dopłacać i otrzymać gorszą jakość. Cytuj
Masamune 161 Opublikowano niedziela o 17:04 Opublikowano niedziela o 17:04 (edytowane) 44 minutes ago, Hal Emmerich said: Dwa niewymienione jeszcze przez Ciebie przykłady na dobre wykorzystanie mocy PS5 PRO to F1 2024 oraz Fortnite (wiem, gierka tutaj nikogo, ale mówimy o czysto technicznych aspektach). W pierwszym przypadku dzięki właściwemu wykorzystaniu PSSR, możliwe było zwolnienie zasobów GPU (poprzez obniżenie rozdzielczości natywnej) i dodanie trzech efektów śledzenia promieni - globalnego oświetlenia, ambient occlusion oraz odbić. Dzięki temu jakość oprawy zyskuje na tyle względem bazowego modelu PS5, że Digital Foundry nazwało skok w wizualiach wręcz generacyjnym. Z kolei we Fortnaitcie mamy do czynienia ze wzrostem rozdzielczości o wartość 56% w porównaniu do zwykłej PS5 oraz, co bardziej imponujące, podmianą software'owego rozwiązania Unreal Engine'owego Lumena na hardwore'owe. Ponownie, wg DF zapewnia to generacyjny skok względem base PS5 w kwestii oświetlenia (patrz ostatnie wideo DF). W rękach kompetentnych developerów, którzy rozsądnie, z głową korzystają z mocy konsoli i PSSR, PRO będzie w stanie pokazać pazur i zauważalny przeskok w porównaniu z bazową konsolą. Już teraz takich gier jest niemało, a przecież nie minął jeszcze nawet miesiąc od premiery konsoli. Dajmy sprzętowi zaadoptować się na rynku, a twórcom nauczyć się właściwie korzystać z jego możliwości. Mnie najbardziej interesują gry, które powstaną już po premierze PRO, które w czasie głównego developmentu miały już uwzględnioną nową konsolę Sony. Świetny post, takie rzeczy chce czytać w tym temacie. To, co pokazał Fortnite pozytywnie rzutuje na nadchodzące hity z UE5 - MGS3 i Wiedźmin 4. Można się spodziewać solidnego performance z bardziej zaawansowanymi ficzeramj graficznymi niż na bazowej PS5. Na tym silniku śmiga też darmowy F2P Battle Royale o nazwie Off The Grid. Na bazowej PS5 działał w 30-55 FPS, na PRO mamy stałe i praktycznie niezachwiane 60 klatek. 10 minutes ago, SpacierShark123 said: @Masamune I tak na 100% kupie z czasem konsole, już teraz powoli waham się bo mam opcje kupna 2 dniowej używki z napędem za 800e ale mam ból dupska o to że są gry które lepiej wyglądają dalej na starej gorszej konsoli co jest moim zdaniem niedopuszczalne. To tak jakbym na moim 4090 miał gorsze wyniki niż na 4080 w jakiejś grze, konsola może i być super mieć ten PSSR ale póki firmy to olewają i robią patch-e po łebkach to jest jak jest. Też widzę że ludzie są tu kasztany z opiniami "NIE KUPIŁEŚ NIE OCENIAJ", przecież wy ancymonki głupiutkie nie kupie w ciemno konsoli ładując się w bambuko. Wiadomo że z czasem konsola odleci od fat-a ale czy tylko ja uważam za absurdalny fakt że obecnie są gry lepiej wyglądające na ps5 podstawowym? Jeszcze jakby po prostu wyglądały to było by ok ale jak można dopłacać i otrzymać gorszą jakość. Z mojego doświadczenia, nie ma takich gier, które wyglądają lepiej na bazowej PS5. W jakie gry grałem opisałem wyżej i każda z nich wygląda lepiej. We wszystko nie grałem, niewykluczone że są też takiej, które faktycznie może gdzieś mają jakieś babole, których wcześniej nie było. Na takie przypadki fajnym ratunkiem byłby dostęp do starych opcji graficznych, tak jak w grach, które wymieniłem w którymś z poprzednich postów, no ale tutaj to raczej pretensje do deva. Edytowane niedziela o 17:05 przez Masamune Cytuj
Homelander 2 125 Opublikowano niedziela o 18:07 Opublikowano niedziela o 18:07 1 hour ago, Lukas_AT said: Ktos wydal 3500zl, a wiec jako posiadacz konsoli tylko jak wypowie sie negatywne bedzie rzetelny. Jak bedzie wypowiadal sie pozytywnie to ma klapki na oczach. Może na to coś wspólnego z tym, że ten zajebisty entuzjazm na forumku bardzo bardzo ostro kontrastuje z wszelkiego rodzaju testami, recenzjami i porównaniami w necie? I chociaż na ogół bardziej ufam forumkowi niż internetom tak w tym przypadku wybieram sceptycyzm. Bo ten forumkowy entuzjazm bardzo mocno przypomina mi albo efekt placebo albo efekt racjonalizowania wydanej kasy. Tyle 3 1 3 Cytuj
giger_andrus 3 130 Opublikowano niedziela o 23:29 Opublikowano niedziela o 23:29 (edytowane) A z samymi grami jest inaczej ? Co rusz fałszywy mesjasz tylko tu jest wielkie halo bo każdy podkreśla 3500 O.O Poxiom zadowolenia u każdego _podiadacza_konsoli jest pewnie trochę inny ale nikt nie musi ściemniać. Edytowane niedziela o 23:30 przez giger_andrus Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tjery 1 253 Opublikowano poniedziałek o 01:29 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano poniedziałek o 01:29 6 godzin temu, Homelander napisał(a): Może na to coś wspólnego z tym, że ten zajebisty entuzjazm na forumku bardzo bardzo ostro kontrastuje z wszelkiego rodzaju testami, recenzjami i porównaniami w necie? I chociaż na ogół bardziej ufam forumkowi niż internetom tak w tym przypadku wybieram sceptycyzm. Bo ten forumkowy entuzjazm bardzo mocno przypomina mi albo efekt placebo albo efekt racjonalizowania wydanej kasy. Tyle To wszystko jeszcze podlane sosem "ja mam konsole, a Ty nie i widzę, że jest o wiele lepiej i w dupie mam filmy z analizami i cyferki". Oczywiście filmy ma się w dupie tylko wtedy, jak to co jest w nich zawarte nie pasuje do narracji, jak już pasuje to jak najbardziej można się na takie filmy powoływać, żeby pokazać, że jest lepiej. No ale umówmy się, pisane w kółko, że U MNIE JEST LEPIEJ, mimo że na każdym porównaniu widać jak na dłoni, że jest gorzej, to czyste wyparcie bądź to o czym piszesz, placebo/racjonalizowanie zakupu. Prawda jest taka, że pi razy drzwi, połowa analizowanych gier wygląda na ten moment gorzej niż na bazowej PS5. Sytuację ratują exy Sony i pojedyncze przypadki 3rd party. Ale nawet w tych pozytywnych przykładach jak np. F1 też nie jest tak kolorowo jak tu jest pisane. Żeby dodać efekty RT mocno obniżyli rozdzielczość i dali PSSR i to nie jest tak, że to jest takie F1 jak na bazowej PS5 tylko z dodanym RT, bo jakość obrazu na PRO jest gorsza niż na bazowym PS5 co doskonale widać na filmie DF. Także coś za coś. Kolejne dwa tytuły 3rd party, które cały czas są podawane jako super upgrade, czyli Stellar Blade i FF VIIR - mają na bazowej PS5 fatalny basicowy upscalling i stąd taki efekt. Jakby devi dali na zwykłej PS5 FSR zamiast tego czegoś zwanego upscalligiem co tam jest teraz, to jakość obrazu na bazowej PS5 też by się znacznie poprawiła. Podsumowując, na pewno jest lepiej w niektórych grach, tak samo jak na pewno w niektórych jest gorzej (głównie za sprawą nieradzącego sobie w wielu scenariuszach PSSR). Więc można to chyba ogólnie nazwać lekką porażką w stosunku do tego co było zapowiadane: - miało nie być trybów graficznych, żeby nie trzeba było wybierać między tym a tym - są i mają się bardzo dobrze - miała być znaczna poprawa jakości obrazu w grach z niską rozdzielczością bazową dzięki PSSR - w tych grach jakość obrazu jest gorsza niż na bazowej PS5 z FSR - miała być wydajność zbliżona do 4070 - nawet koło 4070 nie stoi - miał być next gen AMD RT - efekty RT dodawane są wybiórczo i w najniższej jakości bądź żeby były bardzo mocno obniżana jest rozdzielczość względem bazowego PS5. 15 Cytuj
devilbot 3 724 Opublikowano poniedziałek o 05:52 Opublikowano poniedziałek o 05:52 Kolega kupił to pro i włączył Red dead redemption 2 a tam dalej 30 klatek. To jakoś trzeba włączyć te opcję pro czy zwyczajnie konsola nie daje rady? 8 1 Cytuj
Masamune 161 Opublikowano poniedziałek o 07:25 Opublikowano poniedziałek o 07:25 Panowie, tu nie chodzi o pieniądze, bo gdyby o nie chodziło, to kuźwa żaden z nas nie miałby prawa mówić, że jego sprzęt jest spoko, że jest ZADOWOLONY Z WYDANYCH PIENIĘDZY, bo wydawanie pieniędzy na jakikolwiek sprzęt do "gierek dla dzieci", to dla poważnego człowieka jest niepoważne zachowanie i tu nie ma z czego się cieszyć. W tym wypadku nie ważne, czy kupiłeś Slim, Pro, czy RTX 5070 - obiektywnie jesteś przegryw, bo jarasz się zabawką dla dzieci i żaden FSR, czy Dlss tego nie zmieni. Wszyscy więc jedziemy na tym samym wózku. Skoro jedziemy na tym samym wózku i jaramy się tym samym hobby, skoro ja jak Kowalski Kwiatkowskiemu wam mówię, że - chłopaki, jeśli nie szkoda wam kasy to inwestujcie w PS5 Pro, bo co by nie gadać, różnica na plus jest odczuwalna - to mówię to szczerze i otwarcie bez krzty fałszu. Tjery coś tam próbuje negować, a bo rozdzielczość niższa, a bo PSSR. - W PS5 Pro właśnie o to chodziło - obniżyć rozdzielność, użyć Ai do skalowania w górę i cieszyć się dobrą jakością obrazu i wysoką płynnością. W większości gier które testowałem to się udało. W niektórych grach się nie udało, albo wystąpiły skutki uboczne nie do końca pożądane. Sam kupiłem ten sprzęt, bo jestem uwiązany moją biblioteką gier, na płytach czy to ze sklepu PS Store. Jasne, sprzęt zawsze mógłby być tańszy, muszę dokupić do niego też napęd, więc całościowo jest bardzo drogi i nawet mi jako dla pasjonata gejmingu wydaje się, że lekko przegięli. Jeśli więc masz napięty budżet - 3 razy zastanów się czy chcesz kupić PS5 PRO, bo te ulepszenia nie koniecznie są aż tak znaczące i można się cieszyć grami na zwykłej PS5. Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z gejmingiem, możesz dołożyć od kilkuset zł do 2000zł i zainwestować w bardziej uniwersalne i sprawdzone rozwiązanie w postaci PC z kartą graficzną NVIDIA, większość gier niegdyś ekskluzywnych jest teraz dostępna na PC, więc nic nie tracisz nie kupując PS. 1 Cytuj
Ukukuki 7 058 Opublikowano poniedziałek o 07:36 Opublikowano poniedziałek o 07:36 Dlaczego obrońcom PS5 Pro tak ciężko zrozumieć ,że niektórzy liczyli na więcej uwzględniając 1900 zł dopłaty względem PS5 digital? Sam byłem ciekaw ale czytając testy czy wrażenia w internecie to jest mocno tak sobie. Ulewa się bo Sony nic sensownego nie przygotowało na premierę Pro, do tego brak napędu w zestawie czy nawet w sklepach. A same zmiany w grach widoczne są dopiero po analizach. Ja i tak pewnie kiedyś kupię jak wyjdzie kolejny eks na PS5 na którego port mi się nie będzie chciało czekać. Jednak tylko dla stabilnych 60 klatek. Co nie zmienia faktu ,że ten sprzęt to rozczarowanie. 4 2 Cytuj
Masamune 161 Opublikowano poniedziałek o 09:28 Opublikowano poniedziałek o 09:28 @Ukukuki może za pół roku złapiesz tanio jakąś używkę, jeśli trafi się jakiś rozżalony użytkownik, który więcej oglądał DF niż grał na konsoli Ja poprzednią generację dojechałem na zwykłej slimce i grając w Death Stranding myślałem - przecież to wygląda zajebiście, po co komu PS4 Pro? Teraz wydałem tak na prawdę 1600zł, bo sprzedałem fata, gram na Pro i myślę sobie - nie chciałbym wrócić na zwykłą PS5. No a co do zmian, nie są widoczne tylko i wyłącznie w analizach, 60fps w grach gdzie miałeś 30fps czujesz od razu bez żadnej analizy i to mówi samo za siebie. Jakiej jeszcze zmiany oczekujesz od Pro? 1 Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano poniedziałek o 09:41 Opublikowano poniedziałek o 09:41 Pro można już kupić za 2800, za miesięczna konsolę ok cena. Cytuj
messer88 6 522 Opublikowano poniedziałek o 10:02 Opublikowano poniedziałek o 10:02 33 minuty temu, Masamune napisał(a): 60fps w grach gdzie miałeś 30fps czujesz od razu bez żadnej analizy i to mówi samo za siebie. które to gry działają na pro w 60 a na amatorze ps5 w 30? Cytuj
Masamune 161 Opublikowano poniedziałek o 10:23 Opublikowano poniedziałek o 10:23 17 minutes ago, messer88 said: które to gry działają na pro w 60 a na amatorze ps5 w 30? Tryb jakości w wielu grach na Pro działa w 60 klatkach. Ratchet, Demons, The Last of Us, Spider-Man, Alan. Do tego dodaj gry, które miały odblokowany klatkaż i nie dostały łatki na Pro - będą działać lepiej. Cytuj
Paolo de Vesir 9 156 Opublikowano poniedziałek o 10:25 Opublikowano poniedziałek o 10:25 44 minuty temu, Moldar napisał(a): Pro można już kupić za 2800, za miesięczna konsolę ok cena. Taka cena za wersję z napędem byłaby stosowna do oferowanej jakości. 1 Cytuj
messer88 6 522 Opublikowano poniedziałek o 10:27 Opublikowano poniedziałek o 10:27 Ty no zajebiście ale w TLOU1 czy Demony to na amatorze też w 60 grałem. 1 Cytuj
Homelander 2 125 Opublikowano poniedziałek o 10:29 Opublikowano poniedziałek o 10:29 Tylko nie licząc Finala, który na standardowej PS5 w trybie 60 klatek wygląda super biednie to te pozostałe gry na screenach porównawczych to zabawa w znajdź 10 różnic. A w ruchu to już w ogóle. Moje ostateczne zdanie? PS5 Pro po prostu nie dowozi. I to już nie chodzi o cenę, po prostu skok jakości jest symboliczny, a główny ficzer, czyli PSSR albo za chwilę zostanie całkowicie olany, albo będziemy się zastanawiać jak bardzo pieprzy obraz. Jak ktoś chce skok jakości to kupuje komputer klasy TJERY i wtedy widzi od razu, na pierwszy rzut oka. A nie, że trzeba się doszukiwać i palcem pokazywać jak DiCaprio na memie 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi