Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, messer88 napisał(a):

Ty no zajebiście ale w TLOU1 czy Demony to na amatorze też w 60 grałem. 

Ale tu masz efekt PRO

3 godziny temu, Masamune napisał(a):

obniżyć rozdzielność, użyć Ai do skalowania w górę i cieszyć się dobrą jakością obrazu i wysoką płynnością

:)

• Odpowiedzi 9,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
8 minut temu, Homelander napisał(a):

Moje ostateczne zdanie? PS5 Pro po prostu nie dowozi.

Czy to zdanie jest ostatecznie ostateczne czy może będziesz jeszcze powtarzał swoje ostateczne zdanie o konsoli której nie masz przez następny miesiąc i X postów?

• Haha 1
  • Minusik 1
Opublikowano
5 minutes ago, jimmy said:

Czy to zdanie jest ostatecznie ostateczne czy może będziesz jeszcze powtarzał swoje ostateczne zdanie o konsoli której nie masz przez następny miesiąc i X postów?

A w czym jest problem? Konsole ci obrażajo?

• beka z typa 1
  • This 1
Opublikowano
26 minutes ago, messer88 said:

Ty no zajebiście ale w TLOU1 czy Demony to na amatorze też w 60 grałem. 

Ale nie w trybie jakości. Jeśli nie zależy ci na trybie jakości 60fps to ta konsola nie jest dla ciebie.

Opublikowano
11 minutes ago, Masamune said:

Ale nie w trybie jakości. Jeśli nie zależy ci na trybie jakości 60fps to ta konsola nie jest dla ciebie.

Gdyby mi zależało na jakości w trybie 60 klatek to kupuję peceta i nie bawię się w ćwierćśrodki

Opublikowano
42 minutes ago, Homelander said:

Bo mi nie zależy :) 

No to skoro ani na PC ci nie zależy, ani na tym co oferuje Pro, to po co wchodzisz to tematu, żeby wszystkim obwieścić, że Pro to wg ciebie półśrodki i śmiejesz się z każdego, kto twierdzi inaczej mając konsolę w domu? :down:

Opublikowano
9 minutes ago, Masamune said:

No to skoro ani na PC ci nie zależy, ani na tym co oferuje Pro, to po co wchodzisz to tematu, żeby wszystkim obwieścić, że Pro to wg ciebie półśrodki i śmiejesz się z każdego, kto twierdzi inaczej mając konsolę w domu? :down:

Bo mogę? Wyrażam swoje rozczarowanie. PS4Pro i One X kupiłem btw. A Tobie nie zabraniam widzieć tego co chcesz widzieć. Widzisz 8K/120fps/path tracing? Luzik, bardzo się cieszę

Opublikowano
1 godzinę temu, Masamune napisał(a):

Tryb jakości w wielu grach na Pro działa w 60 klatkach. Ratchet, Demons, The Last of Us, Spider-Man, Alan. Do tego dodaj gry, które miały odblokowany klatkaż i nie dostały łatki na Pro - będą działać lepiej.

Żadna z gier, które wymieniłeś, nie działa na PS5 PRO w 60 fpsach w ustawieniach odpowiadających trybowi jakości z bazowej PS5. W exach Sony w stosunku do bazowej PS5 rozdzielczość na PRO jest ograniczona z 4K do 1440p, a np. Ratchet ma ustawienia graficzne takie jak w trybie performance na bazowej PS5, a nie Fidelity. A Alana 2 to nie mam pojęcia skąd Ci przyszedł do głowy, żeby tu go wstawić.

Opublikowano (edytowane)
6 minutes ago, tjery said:

Żadna z gier, które wymieniłeś, nie działa na PS5 PRO w 60 fpsach w ustawieniach odpowiadających trybowi jakości z bazowej PS5. W exach Sony w stosunku do bazowej PS5 rozdzielczość na PRO jest ograniczona z 4K do 1440p, a np. Ratchet ma ustawienia graficzne takie jak w trybie performance na bazowej PS5, a nie Fidelity. A Alana 2 to nie mam pojęcia skąd Ci przyszedł do głowy, żeby tu go wstawić.

Tak, Pro ma swój własny tryb oferujący jakość porównywalną do trybów jakości z Konsoli Fat ale śmigający w 60 klatkach. :) Poprzednią wypowiedź uprościłem,  żeby maksymalna ilość czytających zrozumiała o co chodzi.

TLOU akurat ma cały czas stary tryb jakości z opcją odblokowania klatkażu i tak samo śmiga w 60fps, chociaż ja osobiście wolę tryb Pro, bo jest ostrzejszy.

Demony mają ponoć ulepszone oświetlenie w dodatku do tego, że są ostrzejsze i śmigają w 60 klatkach.

Resi 4, wygląda wspaniale i sięga 100fps z lepszymi włosami Leona i tym swoim drobnym RT.

Wszystko w tych grach działa płynnie i wygląda znakomicie, zgodnie z założeniami konsoli Pro.

Edytowane przez Masamune
  • Minusik 1
Opublikowano
3 minutes ago, Masamune said:

Tak, Pro ma swój własny tryb oferujący jakość porównywalną do trybów jakości z Konsoli Fat ale śmigający w 60 klatkach. :)

TLOU akurat ma cały czas stary tryb jakości z opcją odblokowania klatkażu i tak samo śmiga w 60fps, chociaż ja osobiście wolę tryb Pro, bo jest ostrzejszy.

Wszystko w tych grach działa płynnie i wygląda znakomicie, zgodnie z założeniami konsoli Pro.

Słowo-klucz: porównywalną. Już pomijam, że jakość powinna być po prostu lepsza, ale to porównywalne w tym kontekście znaczy gorsze

Opublikowano
6 minut temu, Masamune napisał(a):

Tak, Pro ma swój własny tryb oferujący jakość porównywalną do trybów jakości z Konsoli Fat ale śmigający w 60 klatkach. :) Poprzednią wypowiedź uprościłem,  żeby maksymalna ilość czytających zrozumiała o co chodzi.

Nie, porostu skłamałeś. No, ale tutaj już tyle kwiatków zostawiłeś, że złożyłbym z niego bukiet, jak nie dwa.

Opublikowano
13 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Nie, porostu skłamałeś. No, ale tutaj już tyle kwiatków zostawiłeś, że złożyłbym z niego bukiet, jak nie dwa.

:rofl: Nie, po prostu Pro ma swój tryb jakości, który wygląda i działa porównywalnie lub lepiej niż na bazowej PS5 - w 60fps.

Opublikowano

<słowo zakazane no. 1>

5 minut temu, Masamune napisał(a):

:rofl: Nie, po prostu Pro ma swój tryb jakości, który wygląda i działa porównywalnie lub lepiej niż na bazowej PS5 - w 60fps.

Spoko, że tryb jakości, często w 30 klatkach działa lepiej niż tryby wydajności na bazowej Plejce. :kekw: Ba, nawet tryb jakości na bazowej Plejce wygląda lepiej niż tryb wydajności na tej samej konsoli. No, ale u ciebie działa, więc nic nie mówię.

Opublikowano
3 minuty temu, jimmy napisał(a):

Homelander już +5 postów od czasu wyrażenia OSTATECZNEGO zdania 2 h temu (konsoli dalej nie posiada) :obama:

Nie zapomnij, że eksperci się mylą a reszta ma ból dupy! Liczą się tylko wrażenia posiadaczy (ale tylko te pozytywne).

Opublikowano
55 minut temu, Pierre Deck napisał(a):

na PS5 i tak nie ma gier. wiec walic te tryby w grach z poprzedniej generacji :)

ogolnie aktualna generacja konsol to jebany zart, a Sonka z konsola PRO to najwiekszy scam w historii gamingu. 
PAAATRZCIE!!! MAM PRO!!! 3 FPS WIECEJ W GRZE Z PS4 XD

Gdy czytam takie posty zastanawiam się,  czy ludzie całe dnie siedzą na konsoli, lub innym sprzęcie jaki posiadają? Ja do tej pory wielu hitów nie ruszyłem i zapewne nie ruszę. Jak zorganizuję sobie wieczorem 2h przed tv to jestem szczęśliwy. Gier to ja mam tyle do ogrania, że głowa mała. Ale wiadomo, życie weryfikuje, dzieci pójdą spać, to wtedy można coś zagrać. Jak jeszcze starczy sił oczywiście. Zazdroszczę że ktoś ma tyle czasu, że nie ma w co grać. 

Opublikowano

Odpaliłem dzisiaj Dying Light 2, gra też ponoć miała jakieś ulepszenia dla Pro, tutaj jest tak sobie. W grę gam po raz pierwszy, ogólnie wygląda mocno past-genowo, a Pro dostała aż 4 tryby. Dwa z nich są płynne i lekko rozmazane, z czego jeden obsługuje vrr i odblokowany klatkaż, pozostałe dwa są wyraźniejsze i zablokowane na 30fps. Jestem ciekaw jak to wyglądało na podstawowej piątce, bo tutaj wygląda jakby średnio.