Masamune 181 Opublikowano 3 grudnia Opublikowano 3 grudnia (edytowane) Wracając do tematu gier i zmian jakie w nich wprowadza konsola. Z tym "max opcji RT" to trochę przesadziłem. Właściwie to pograłem dłużej i wychodzi na to, że patch Pro dla Dying Light 2 albo jest zbougowany, albo konsola Pro dostała downgrade w pewnych aspektach. Zepsuła się funkcja RT cienie, bo nie działają na trawę i małe obiekty typu kamienie, skały tak jak to było w wersji bazowej PS5... Magia. Edytowane 3 grudnia przez Masamune 3 Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia Trzeba przyznać, że Sony ma świetnych marketingowców i jednym prostym trikiem zwiększyli dwukrotną sprzedaż PlayStation: - wypuszczasz PS5 Pro bez napędu - ograniczasz dostęp do napędów tak, że nie da się ich kupić - zawalasz markety PS5 Slim z napędem - posiadacze PS5 Pro zmęczeni brakiem napędów u czekaniem na nie rzucają się na standardowe wersje konsol, wyciągają z nich napędy, a konsole puszczają dalej Cytuj
mario10 547 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia No to jest teraz dość popularna praktyka. Kumpel sprzedał tak konsolę w formie "digital" nówkę za 1300zł żeby mieć napęd do pro. Cytuj
Masamune 181 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia Wątpię, że jest wielu takich śmiałków, co to kupili Slima, żeby napęd z niego wyciągnąć do Pro. Sony pewnie bardziej założyło, że ludzie rzucą się na abonament Extra i Premium. Sam kupiłem Extra na miesiąc, dopóki nie mam napędu żeby grać w gry, które mam na płytach... 1 Cytuj
Assassins_78 1 148 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia 3 minuty temu, Masamune napisał(a): Wątpię, że jest wielu takich śmiałków, co to kupili Slima, żeby napęd z niego wyciągnąć do Pro. Naszą giełdę zobacz.... LOL a takich pewnie wielu tylko się boją Cytuj
mario10 547 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia No z tym abonamentem to ja bym powiedział, że jest inaczej. Większość moich znajomych już nie płaci. Ja mam do marca i na razie też nie myślę żeby płacić bo co miałem ograć to ograłem, a teraz kupuję co chwilę jakąś gierkę więc z tego abo korzystam mało. Jeszcze jak bym miał promkę jak nowi i rabat 30% to pewnie bym przedłużył, a tak to jak mi wygaśnie to poczekam na promkę dla nowych i kupię bądź doładuje na krótki czas żeby ograć jak coś mnie zainteresuje. Choć nie zdziwię się jak sony zaraz jeszcze ceny podniesie A z tymi slimkami z napędem to już były tu na pchlim takie oferty więc myślę, że to nie taka rzadkość. Cytuj
seb.maz 721 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia 26 minut temu, Assassins_78 napisał(a): Naszą giełdę zobacz.... LOL a takich pewnie wielu tylko się boją Czego się boją? Cytuj
Assassins_78 1 148 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia Jakimi są desperatami, żeby iść w półśrodki, aby zdobyć napęd. Otwórz OCZY, że ruchają was! Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia No ale prawda jest taka, że kupno konsoli z napędem a później sprzedaż jej bez napędu to najtańszy sposób na zdobycie napędu. Cytuj
messer88 6 579 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia Sony się odkuwa po Concordzie xD 1 Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia A nie macie wrażenia że tu już wchodzimy w obszary choroby psychicznej? 1 Cytuj
Assassins_78 1 148 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia 1 minutę temu, Czoperrr napisał(a): No ale prawda jest taka, że kupno konsoli z napędem a później sprzedaż jej bez napędu to najtańszy sposób na zdobycie napędu. Ale w dalszym ciągu to półśrodki, z czego kabza nabijana jest tam, gdzie trzeba, a nie pomyślałeś, że właśnie im o to chodzi? Naprawdę trzeba sobie tak to tłumaczyć - tak to jest wyjście z sytuacji ? Przecież to wy czy też ty na to im w taki sposób pozwalasz. Cytuj
Square 8 705 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia 6 minut temu, messer88 napisał(a): Sony się odkuwa po Concordzie xD Ale to Sony blokuje te napędy czy sklepy? @pattro wiesz coś więcej? Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia 7 minutes ago, Assassins_78 said: Ale w dalszym ciągu to półśrodki, z czego kabza nabijana jest tam, gdzie trzeba, a nie pomyślałeś, że właśnie im o to chodzi? Naprawdę trzeba sobie tak to tłumaczyć - tak to jest wyjście z sytuacji ? Przecież to wy czy też ty na to im w taki sposób pozwalasz. Pomyślałem, dlatego o tym napisałem kilka postów wyżej. 1 Cytuj
seb.maz 721 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia 7 minut temu, Assassins_78 napisał(a): Jakimi są desperatami, żeby iść w półśrodki, aby zdobyć napęd. Otwórz OCZY, że ruchają was! Odpowiem za siebie. Kupiłem PlayStation 5 na premierę, miała już 4 lata. Wyszło pro, więc postanowiłem sprzedać starą i kupić nową z myślą o kupnie również napędu. Mam gry na płytach, w które jeszcze na pewno będę chciał zagrać. Od wczoraj można było wykorzystywać kody zniżkowe w Media Expert, a że miałem to za konsole zapłaciłem ok1500. Wyjąłem napęd i puszczam dalej. Jestem zadowolony i chyba też dobry deal dla kogoś kto chciał konsole w wersji digital, bo ma nówkę sztukę za 1400? Nie widzę tu żadnych teorii spiskowych Cytuj
mario10 547 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia Mimo.że nie mam pro i sytuacja z napędem jest mi obojętna to dla mnie słabe jest podejście samego sony. Jak można wprowadzać konsolę ps5 pro i nie poinformować swoich klientów jak sprawa ma się z napędami? Takie sony Polska powinno poinformować są, będą, nie ma na razie, nie będzie. Jeśli szanuję swoich klientów to ich informuję jak sprawa się ma. Zwłaszcza, że mamy gorący okres prezentowy. 1 Cytuj
Assassins_78 1 148 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia 3 minuty temu, Czoperrr napisał(a): Pomyślałem, dlatego o tym napisałem kilka postów wyżej. True 3 minuty temu, seb.maz napisał(a): Odpowiem za siebie. Kupiłem PlayStation 5 na premierę, miała już 4 lata. Wyszło pro, więc postanowiłem sprzedać starą i kupić nową z myślą o kupnie również napędu. Mam gry na płytach, w które jeszcze na pewno będę chciał zagrać. Od wczoraj można było wykorzystywać kody zniżkowe w Media Expert, a że miałem to za konsole zapłaciłem ok1500. Wyjąłem napęd i puszczam dalej. Jestem zadowolony i chyba też dobry deal dla kogoś kto chciał konsole w wersji digital, bo ma nówkę sztukę za 1400? Nie widzę tu żadnych teorii spiskowych Gdzie ja tu pisze o spisku? Mylisz pojęcia Cytuj
messer88 6 579 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia PS polska to jest dramat, oni się chyba nie zajmują niczym poza memami dla Januszy. Upadek od kiedy nie ma Kini plejstejszyn. 1 Cytuj
mario10 547 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia I to jest słabe bo powinni być wsparciem i łącznikiem między sony, a graczami. Sony community też leży miałem kiedyś akcję z tv to pomocy żadnej Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia No i rzucili napędy nowe w media markt tylko że zamiast sugerowanych 119e dali 169e, co imo jest na plus bo pedauy scalpery nie wykupią. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia No nie wiem do 1100 zł jeszcze sporo marży zostaje. Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia W NL obecnie z drugiej ręki po te 180 chodzą. Zobacze jak będą w sklepie w weekend to kupie z prosiakiem a jak nie to może jakieś bundle na początku roku sie trafią. Chociaż wciąż drażni mnie to że są gry w gorszej jakości niż na facie. Cytuj
pattro 256 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia (edytowane) 4 godziny temu, Square napisał(a): Ale to Sony blokuje te napędy czy sklepy? @pattro wiesz coś więcej? Decyzja idzie z góry. Sklepy muszą się dostosować to nie one decydują. Warto zauważyć to, że nigdzie nie kupimy od kilku tygodni napędu do konsoli i nie ma znaczenia czy to duża sieciówka czy mniejsze sklepy online. Przywołam tutaj okres premiery PS5, wtedy magazyny były puste i co jakiś czas różne sklepy wrzucały do sprzedaży PS5. Teraz od kilkunastu dni żaden sklep nie wrzuca nawet sztuki napędu, bo nie może… Oficjalnie: brak towaru na magazynie i żaden sklep nie powie nic więcej. Ryba psuje się od głowy… a kto jest głową wszyscy dobrze wiemy. Jest malutki cień szansy że na święta uda się kupić napęd, jednak będzie to trudne i drogie. Była szansa że na mikołaja ale zabrakło zielonego światła. Jak coś nowego pojawi się w temacie napędów to będę dawał znać! A już nie raz udowodniłem wam iż moje informacje w 99% pokrywają się z rzeczywistością. Edytowane 5 grudnia przez pattro 2 1 Cytuj
jimmy 1 349 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia No ale mówiąc o "górze" masz na myśli polski oddział czy jeszcze wyżej? Bo sytuacja zdaje się być nienormalna tylko w naszym kraju i zastanawiam się z czego to wynika. Czy to są jakieś kombinatorskie zagrywki Sony Polska na podbicie sprzedaży konsol przed świętami czy sam pan Japończyk się uwziął na Polakach, bo był na wakacjach w Ciechocinku i mu pierogi nie smakowały? Cytuj
Assassins_78 1 148 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia @jimmy tu raczej japan sony nic nie ma do tego, oni nawet nie wiedzą gdzie jest polska A tak serio to raczej Sony polska tu jest winna temu całemu cyrkowi. Nie wiem, czy oni myślą, że wezmą kogoś na wytrzymałość, ŻenuA. Przecież jak by sypnęli napędami to i konsole by zeszły, bo tak naprawdę ułamek z nas kupi teraz prosiaka i będzie czekać na napęd, każdy woli mieć kompletny i gotowy do działania produkt. Ale jak już tu temat potrafił zweryfikować, co niektórzy i tak nie wytrzymali i musieli się posiłkować półśrodkami. W chuj chora akcja ..... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi