jimmy 1 318 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia No ja też się skłaniam do tej teorii. Na pewno jest tak, że lokalne (krajowe) oddziały Playstation rywalizują ze sobą na sprzedaż na swoich rynkach, bo zapewne na tej podstawie są rozliczani ze swojej pracy jaką jest marketing. Więc wstrzymywanie napędów będzie prowadzić do lepszych wyników sprzedaży przez sztuczny popyt na Slimki (w celu wyjęcia napędów i puszczenia dalej). Już kombinacje ze sprzedawaniem limitowanych padów TYLKO w zestawie z Astrobotem pokazały, że w PL coś się dziwnego dzieje. Pytanie tylko czy krajowe oddziały mają w ogóle kompetencje do regulowania sprzedaży marketom? Jeśli nie, to teoria się nie spina i już chuy wie o co biega Cytuj
pattro 256 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia Sklepy działające w naszym kraju współpracują z lokalnym dystrybutorem i to on odpowiada za nasz kraj. Czy decyzja poszła z samej góry do naszego dystrybutora i dalej do sklepów to tego niestety nie wiem, a nie chce was wprowadzić w błąd. Sytuacja z napędami jest trudna w wielu krajach Europy, ale u nas to jest totalny dramat. 3 1 Cytuj
ThePatrickyo 72 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia Na szczęście jestem bardziej cierpliwy i nie dam się nabić w butelkę. Niech sobie do końca roku walczą o sztuczne podbijanie sprzedaży Slimek, w końcu odbije im się to czkawką. Szkoda tylko, że jako cała społeczność, nie możemy się temu przeciwstawić 1 Cytuj
Masamune 177 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia Ta sytuacja to nie tylko Polska. Niemcy mają to samo co my, jak wejdziecie na Reddit, zobaczycie że w Stanach również to samo. Skoro cały cywilizowany świat cierpi na tę przypadłość, to oznacza, że Sony globalnie za tym stoi. Szczyt bezczelności. Cytuj
giger_andrus 3 141 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia No raczej nie. @Homelander nasz człowiek w USA wiele razy pisał, że u niego napędy są normalnie dostępne. W krajach EU też nie jest identycznie. Ja na przykład kupiłem napęd w UK za normalną cenę i z natychmiastową realizacją długo po tym jak w Polsce nie było. W niektórych krajach braki mogą wynikać z normalnej sprzedaży a nie wstrzymywania bo tam sklepy nie zmieniały cen. Cytuj
Homelander 2 153 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia 2 minutes ago, giger_andrus said: No raczej nie. @Homelander nasz człowiek w USA wiele razy pisał, że u niego napędy są normalnie dostępne. W krajach EU też nie jest identycznie. Ja na przykład kupiłem napęd w UK za normalną cenę i z natychmiastową realizacją długo po tym jak w Polsce nie było. W niektórych krajach braki mogą wynikać z normalnej sprzedaży a nie wstrzymywania bo tam sklepy nie zmieniały cen. Właśnie jak kolega powyżej napisał, że nie ma to sprawdziłem i faktycznie nie ma dostępnych. Ale przez długi czas normalnie były, co wklejałem. Widocznie to co było się sprzedało i tyle Cytuj
giger_andrus 3 141 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia Czyli normalna sprzedaż. W Europie dochodzi jeszcze kwestia, że jak na jakimś rynku brakuje produktu to ludzie szukają w innych krajach Unii bo nie wiąże się to z większymi kosztami. Cytuj
Homelander 2 153 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia 9 minutes ago, giger_andrus said: Czyli normalna sprzedaż. W Europie dochodzi jeszcze kwestia, że jak na jakimś rynku brakuje produktu to ludzie szukają w innych krajach Unii bo nie wiąże się to z większymi kosztami. Dokładnie. Ciekawe też ile tych sprzętów poleciało do Europy. No i przecież za dużo tego nie było w sprzedaż, bo i po co? Cytuj
jimmy 1 318 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia Dla zainteresowanych Black Ops 6 na Pro - sporadyczne artefakty na krawędziach w ciemniejszych scenach przy PSSR zostały naprawione dzisiejszym patchem do gry. Kwestia ogarnięcia devów i tyle. 1 Cytuj
balon 5 363 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia 10 minut temu, jimmy napisał(a): Dla zainteresowanych Black Ops 6 na Pro - sporadyczne artefakty na krawędziach w ciemniejszych scenach przy PSSR zostały naprawione dzisiejszym patchem do gry. Kwestia ogarnięcia devów i tyle. I coś za to jest lepiej? Cytuj
jimmy 1 318 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia 14 minut temu, balon napisał(a): I coś za to jest lepiej? Cytuj
oFi 2 480 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia 3 godziny temu, giger_andrus napisał(a): No raczej nie. @Homelander nasz człowiek w USA wiele razy pisał, że u niego napędy są normalnie dostępne. W krajach EU też nie jest identycznie. Ja na przykład kupiłem napęd w UK za normalną cenę i z natychmiastową realizacją długo po tym jak w Polsce nie było. W niektórych krajach braki mogą wynikać z normalnej sprzedaży a nie wstrzymywania bo tam sklepy nie zmieniały cen. W US również zaczęły się braki przed grudniem już. Walmart już nie ma oraz jego konkurenci ani jednej sztuki: https://www.walmart.com/ip/PlayStation-5-Disc-Drive-For-PS5-Digital-Slim-Console/5113175921?classType=REGULAR&from=/search Cytuj
giger_andrus 3 141 Opublikowano 5 grudnia Opublikowano 5 grudnia No ok sle jak już wyżej było pisane, to raczej wynik normalnej sprzedaży. Cytuj
Masamune 177 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia (edytowane) 10 hours ago, giger_andrus said: No ok sle jak już wyżej było pisane, to raczej wynik normalnej sprzedaży. Jeszcze niedawno czytaliśmy wiadomości o tym, że Pro nie sprzedają się tak dobrze jak zakładano, konsole luzem leżą na półkach sklepowych nawet w Polsce, a wy twierdzicie , że napędów braknie, bo to efekt "normalnej sprzedaży"? Napędów nie ma, bo ta firma tak chce. Wcześniej nikt ich napędów nie potrzebował, bo PS5 Digital nikogo, leżały więc i kurzyły się na półkach. Użytkowników Pro z napędem jest jak na lekarstwo, a większość z nich kupiło napęd w okolicy zapowiedzi PS5 PRO, a nie po jego premierze. Skalperów z setkami czy tysiącami sztuk wykupionych napędów optycznych też jakoś nie widziałem. Max co się pojawiało to chłopak, co to wyjął 10 napędów z PS5 Slim i sprzedawał 10 sztuk napędów i konsol osobno. Sony ten sprzęt wycofało ze sprzedaży. Celowo. Edytowane 6 grudnia przez Masamune Cytuj
Basior 1 108 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia Ja się cieszę, że kupiłem napęd w Ultimie za ponad 6oozł. I to kupiłem przed PS5 PRO. Cytuj
Meanthord 334 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia 16 godzin temu, ThePatrickyo napisał(a): Szkoda tylko, że jako cała społeczność, nie możemy się temu przeciwstawić Oczywiście, że możemy. Jak firma rucha cię w dupsko, to możesz nie kupować ich produktów. ŻADNYCH. Cytuj
Paolo de Vesir 9 179 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia Pisałem to już wcześniej - to tak nie działa. Ogółu nie obchodzi napęd, bo sprzedaż cyfry to jakieś 80%, a jak wyjdzie nowy tytuł od SantaMonica i będzie digital only to i najtwardszy beton się złamie. Cytuj
drozdu7 2 838 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia Ale nie rozumiesz że niektórzy muszą mieć na już? Nie za kilka miesięcy czy coś. Już! Cytuj
Szermac 2 822 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia W PoE2 też do wyboru upscalin z PSSR jak coś Cytuj
KarolJanuszGejmingu 479 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia Widzę że już powoli wychodzą patche,nowe gierki będą miały już wsparcie pro na start. Trzeba będzie się rozglądać za prosiakiem Cytuj
Lukas_AT 1 196 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia (edytowane) Godzinę temu, jimmy napisał(a): KC2 z trybem Pro: Wszystko procz 1080p na Seriesie S upscaled. A jaka natywna rozdzielczosc skalowana dalej do 4k na Pro? Edytowane 6 grudnia przez Lukas_AT Cytuj
oFi 2 480 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia 1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a): Pisałem to już wcześniej - to tak nie działa. Ogółu nie obchodzi napęd, bo sprzedaż cyfry to jakieś 80%, a jak wyjdzie nowy tytuł od SantaMonica i będzie digital only to i najtwardszy beton się złamie. Szkoda że większość tych guwien od sony to warta jest może 100zl w porywach jak ostatni god of war na ten przykład. Ale xbox ma sie dobrze, ludzie tam pudelek to juz w ogole nie kupują więc sony pojdzie w tym samym kierunku - w kierunku gdzie Gejben juz dawno zaszedl. Tylko sony musi mieć na uwadze że psn to nie steam i muszą mieć jakieś marki, które przekonają czlowieka do konsoli a nie komputera który juz dziś mozna traktować jak konsole dzieki big picture steama. Tutaj Quaz dobrze zaznaczyl ze korpo od gier AAA dymaja jedna formułę gry do pożygu (typowe gierki action rpg robione od szablonu chociażby) i ta formuła już teraz się wypaliła. Wywalenie nośników bedzie oznaczać ze sony BĘDZIE się musialo na prawdę postarać by zadowolić obecnych posiadaczy konsol. 1 Cytuj
mario10 542 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia Na X nie trzeba pudełek dla większości bo jest GP z większością gier day one. Sony ma namiastkę GP i tutaj wiele osób kupuje gry na płytach nadal. Jakby sony miało na takiej samej zasadzie jak GP to też ta sprzedaż cyfrowa byłaby dużo większa. 1 Cytuj
ASX 14 699 Opublikowano 6 grudnia Opublikowano 6 grudnia Na X jest też Play Anywhere dla niektórych gier, kupując takiego Indiane w cyfrze dostaje się od razu wersję na konsole i PC. Jeśli ktoś gra na PC i konsoli to kupowanie pudełka jest mało opłacalne. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi