Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, udało mi się dorwać napęd za ok. 170 euro, cena dla mnie akceptowalna, ja wysiadam z tego pociągu. Skoro Sony ma w pompie moje pieniądze, to niech skalperzy się dorobią. Pogram sobie w to co już mam kupione i czeka na napęd, pewnie za szybko kolejnej konsoli od Sony nie kupię :D 

Opublikowano
14 godzin temu, Mijutka napisał(a):

Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć sie gierką i podziwiać atuty głównej bohaterki to szukam argumentów jakby pytała dlaczego nie gram ? Przecież nie powiem, że wydałem 3.5 k na nowszą wersję konsoli i nawet nie mogę włożyć dysku bo nie mam napędu 🤡 debil. 

Był taki jeden sklep co sprzedawał napędy w okazyjnych cenach forumowiczom :potter:

Opublikowano
1 hour ago, ThePatrickyo said:

Dobra, udało mi się dorwać napęd za ok. 170 euro, cena dla mnie akceptowalna, ja wysiadam z tego pociągu. Skoro Sony ma w pompie moje pieniądze, to niech skalperzy się dorobią. Pogram sobie w to co już mam kupione i czeka na napęd, pewnie za szybko kolejnej konsoli od Sony nie kupię :D 

Gdzie go kupiłeś w tej cenie ?

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Masamune napisał(a):

Gdzie go kupiłeś w tej cenie ?

Polecam polować na eBay, ceny od jakiegoś czasu delikatnie schodzą, także dostać jest coraz łatwiej 

Edytowane przez ThePatrickyo
  • Plusik 1
Opublikowano
1 hour ago, ThePatrickyo said:

Polecam polować na eBay, ceny od jakiegoś czasu delikatnie schodzą, także dostać jest coraz łatwiej 

Faktycznie bez większego wysiłku idzie za 175 EUR kupić napęd, spoko opcja jeśli kogoś się ma za granicą. Ja chyba jeszcze chwilę odczekać, może pojawią się w sklepach w standardowych cenach.

Opublikowano

Zgadzam się, jeżeli planują przed świętami coś rzucić, to już za niedługo powinna być taka okazja. Gorzej jeżeli nie, a też nie jest to wykluczone. Dlatego chciałem zamknąć ten temat, na ceny niższe niż 699zł w polskich sklepach i tak nie liczę. Nauka na przyszłość to nie ufać Sony i środkowy palec dla cyfrowej dystrybucji :D 

Opublikowano
36 minut temu, Homelander napisał(a):

Wow. A w co tak bardzo chciałeś zagrać na płycie, że przepłaciłeś dwukrotnie za napęd?

Rozmawiamy o sytuacji w Europie, a biorąc pod uwagę, że ceny oscylują w okolicach 1-1,2k to nie wiem gdzie tutaj dwukrotność ;) 

Opublikowano
8 minutes ago, ThePatrickyo said:

Rozmawiamy o sytuacji w Europie, a biorąc pod uwagę, że ceny oscylują w okolicach 1-1,2k to nie wiem gdzie tutaj dwukrotność ;) 

Miałem na myśli cenę sugerowaną przez producenta

Opublikowano
Just now, ThePatrickyo said:

To tak, masz rację, natomiast jest to nierealna cena na naszym rynku mniej więcej od dnia zapowiedzi PS5 Pro :D 

Bardziej mam na myśli to, czy nie lepiej kupić te 2-3 cyfrowe gry w promocji i pograć czekając aż napędy wrócą w normalnych cenach. 

Opublikowano

Nie, ponieważ to jest właśnie scenariusz, którego oczekuje Sony, jeżeli te braki w napędach są ich celową zagrywką. To co mnie interesowało, kupiłem w ostatnich miesiącach w pudełku, teraz czekam na przesyłkę z napędem i nie planuję żadnych cyfrowych zakupów :D 

Opublikowano
3 minutes ago, ThePatrickyo said:

Nie, ponieważ to jest właśnie scenariusz, którego oczekuje Sony, jeżeli te braki w napędach są ich celową zagrywką. To co mnie interesowało, kupiłem w ostatnich miesiącach w pudełku, teraz czekam na przesyłkę z napędem i nie planuję żadnych cyfrowych zakupów :D 

No ok. Ja mam gdzieś rozkminy filozoficzne i po prostu robię tak jak mi wygodnie. Mój napęd jest nieużywany od 2 lat chyba, bo cyfrowa dystrybucja odpowiada mi bardziej

• Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

No ok. Ja mam gdzieś rozkminy filozoficzne i po prostu robię tak jak mi wygodnie. Mój napęd jest nieużywany od 2 lat chyba, bo cyfrowa dystrybucja odpowiada mi bardziej

Sorry za minusa ale masz teraz 2137 plusów - nie mogłem się powstrzymać :D

• Lubię! 1
  • Haha 1
Opublikowano

Dyskusje ogromne tutaj są, zamówiłem nowy tv OLED 65 Evo LG, to wróciły rozkminy nad ps5 pro. Na lepszym tv więcej różnić widać? Za ile realnie idzie teraz slim sprzedać bez napedu ? 1400 ? Jak tam na lepszym tv to się sprawuje ? 

Opublikowano

Skoro GTA6 raczej nie wyjdzie w 2025 roku to całkiem serio pytam jaki sens ma PRO? Przecież wszystkie analizy pokazują, że różnice w grafice są minimalne, a są nawet gry, które lepiej sobie radzą na bazowym PS5. To jest tylko spełnianie fomo i zachcianki, czy serio widzicie w tym jakiś sens? Przecież w 2026r z nowym GTa to może się już pojawić nowa generacja Xboxa. Dodam, że zapowiedzi nowych, super gier, które miałyby wykorzystać PRO nie ma..

Opublikowano (edytowane)
4 hours ago, izon said:

Skoro GTA6 raczej nie wyjdzie w 2025 roku to całkiem serio pytam jaki sens ma PRO? Przecież wszystkie analizy pokazują, że różnice w grafice są minimalne, a są nawet gry, które lepiej sobie radzą na bazowym PS5. To jest tylko spełnianie fomo i zachcianki, czy serio widzicie w tym jakiś sens? Przecież w 2026r z nowym GTa to może się już pojawić nowa generacja Xboxa. Dodam, że zapowiedzi nowych, super gier, które miałyby wykorzystać PRO nie ma..

Ogólnie nie będzie już sytuacji, że nowe Uncharted odpalone na PRO zmiecie wszystko, bo Sony gry wydaje już tylko od święta, a na marce Uncharted postawili już chyba krzyżyk. Jeśli chcesz mieć sprzęt do multiplatform w lepszej jakości i większej płynności, to jest sens, bo problemy wieku dziecięcego prędzej czy później zostaną naprawione. Tak obstawiam, chociaż dzisiejsze Sony równie dobrze może położyć na to lachę i stwierdzić - deal with it, nie podoba się to wypier...

____

Jeśli chodzi o napędy...

Tak wygląda sytuacja w PL:

54197775943_e503a29f95_o_d.png

A tak w Niemczech: 

54197540796_5d42252890_o_d.png

160-170 € i jest tego bardzo dużo. 

Morał taki, że nasze cebulaki trochę odleciały z cenami, natomiast Niemcy za moment będą mieli przesyt i będą schodzić z ceny, aby tylko sprzedać. Chyba dobrze to też wróży dla sklepowych cen, jak już Sony odblokuje sprzedaż, albo wrócą do standardowych 119€ albo będzie coś pokroju 149€.

Edytowane przez Masamune
Opublikowano

766zł razem z przesyłką z Włoch lub 795zł z Niemiec. To taniej niż co niektóre polskie sklepy sprzedawały. Znak, że u nich napędy są, a u nas nie dla psa kiełbasa.

Opublikowano

Znudziło mi sie po miesiącu czekania jak łaskawie Empik wyśle mi zakupiony napęd. Kupiłem więc PS5 Slim z Amazona za 2043złn i wczoraj dotarła paczka.

Wystawiłem na OLX za 1400 bez napędu i za tyle udało mi się sprzedać. 

Znajac życie jutro wszedzie będą dostepne te napędy ale jebać to, w końcu można normalnie używać konsole.

• Haha 3