Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, oFi napisał(a):

Przez te napędy to wiele ludzi godność stracilo a jeden prawie sklep.

Mi zycie uratowaly te napedy bo jeszcze bym sie pospieszyl i kupil pro. Pozniej jednak przemyslalem sprawe na spokonie i podziekowalem krawaciarza z sony. Takiego zachowania nie pochwalam i nie bede wspieral:mevek:

Opublikowano
W dniu 11.12.2024 o 16:39, Ins napisał(a):

Znudziło mi sie po miesiącu czekania jak łaskawie Empik wyśle mi zakupiony napęd. Kupiłem więc PS5 Slim z Amazona za 2043złn i wczoraj dotarła paczka.

Wystawiłem na OLX za 1400 bez napędu i za tyle udało mi się sprzedać. 

Znajac życie jutro wszedzie będą dostepne te napędy ale jebać to, w końcu można normalnie używać konsole.

@Assassins_78 bierz go

• beka z typa 1
Opublikowano

Na olx już sporo pro lata w okolicy 2800.

Ogólnie hype opadł i chyba niektórym wyszło że w sumie nie warto.

Z jednej strony chciałbym żeby pro podzieliło los VR gdzie z 3k teraz 1.8 nowe - rynek zweryfikowal.

No ale podobno pro sprzedaje się dobrze.

Tak czy siak po nowym roku myślę że jest szansa skompletować pro z dyskiem w okolicy 3 .

Wiadomo że większość z nas stać i 4k dać ale ja zawszę sam sobię robię rachunek sumienia ile coś jest dla mnie warte.

Opublikowano
19 godzin temu, Masamune napisał(a):

Darmowego F2P Off The Grid zaktualizowali ostatnio o PSSR, można sobie sprawdzić jak wypada na tle FSR i TSR z Unreal Engine.

https://youtu.be/uEFhSDgVWyk?si=3uDF4__zE3or8Qsw

PSSR niestety faktycznie wygląda najgorzej z 3 dostępnych rozwiązań :D

Wybór skalowania, jakości, limit klatek, opcja vsyncu... To jeszcze konsola czy już pecet? 

• This 1
Opublikowano
1 hour ago, Bielik said:

Wybór skalowania, jakości, limit klatek, opcja vsyncu... To jeszcze konsola czy już pecet? 

Myślę że dopóki brak jest suwaka od tekstur i innych bidetów, to jednak jeszcze konsola :D

Opublikowano (edytowane)

Pograłem trochę w Hogwart's Legacy z Pro patchem, zaskakująco gra w trybie jakości z włączonym RT śmiga w 40-60fps. VRR łagodzi efekt niestabilnego klatkażu, jednak przy spadkach poniżej 48fps znowu odczuwalne jest szarpanie. Tryb 40fps byłby tutaj świetnym rozwiązaniem oferując nieco bardziej stabilne doświadczenia posiadaczom PS5 Pro, na razie jednak pozostaje nam lock na 30 fps. Pozytywnie zaskakuje również brak problemów z PSSR znanych z innych gier z Unreal Engine, nic nie migocze i nie szumi, RT odbicia wyglądają świetnie na kamiennych posadzkach Hogwartu :)

193c183e3d243-screenshotUrl.jpg

Edytowane przez Masamune
Opublikowano

Jeśli ktoś ma kogoś w USA to właśnie pojawiły się napędu na stronie PlayStation direct za 80 USD + pewnie około 20-30 USD wysyłka do PL jako gift. 

Opublikowano
Godzinę temu, Mijutka napisał(a):

Jeśli ktoś ma kogoś w USA to właśnie pojawiły się napędu na stronie PlayStation direct za 80 USD + pewnie około 20-30 USD wysyłka do PL jako gift. 

Wysylka do Polski bedzie duzo drozsza do tego clo i jak komus nie zalezy to niech sie wstrzyma.

A jak ktos nie moze to niech kupi w granicach do 800zl bo taniej raczej nie wykombinuje. Jedyna najtansze rozwiazanie, to rodzina w UK ktora ma zamiar przyjechac tu na swieta, niech kupia w Argosie i zabiora ze soba.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, MichAelis napisał(a):

Clo to tam (pipi). Vat 23% na bank

Wystarczy poprosić osobę, która będzie wysyłać paczkę do Polski żeby wysłała bez oryginalnego pudełka jako gift i zadeklarowała wartość nie większą niż 45 Euro/50 USD , nie będzie cła ani VATU. Wiadomo jak się kupi bezpośrednio od sklepu z wysyłką do PL to mija się z celem, ale jak ktoś ma rodzinę/znajomego to dobry pomysł.

Edytowane przez Mijutka