Paolo de Vesir 9 217 Opublikowano wczoraj o 09:04 Opublikowano wczoraj o 09:04 Spodziewam się więcej spadochroniarzy z PS5PRO na PC niż z Xa na PS5. PC to naturalny kierunek jeśli ktoś szuka jak najlepszej jakości, zwłaszcza w obliczu tego, że wg. testów PRO tę jakość raczej miewa aniżeli ma. Cytuj
messer88 6 578 Opublikowano wczoraj o 09:05 Opublikowano wczoraj o 09:05 Spokojnie zleci do 2,7 pytanie kiedy napędy wrócą do normalnej ceny i dostępności. Tylko pewnie nawet jeśli to bliżej PS6 więc wtedy też zakup bez większego sensu. Cytuj
Square 8 705 Opublikowano wczoraj o 09:39 Opublikowano wczoraj o 09:39 36 minut temu, MEVEK napisał(a): To nie jest kwestia pieniadza tylko dumy. Ja juz nie dam sie nabrac na te ich sztuczki Jakiej dumy? Albo kupujesz nowy kawałek plastiku albo nie. Nie ma sensu odpowiadać jakichś przekonań do tego. 1 Cytuj
jimmy 1 349 Opublikowano wczoraj o 10:10 Opublikowano wczoraj o 10:10 Godzinę temu, MEVEK napisał(a): To nie jest kwestia pieniadza tylko dumy. Ja juz nie dam sie nabrac na te ich sztuczki Poczekamy zobaczymy 2899 i duma pójdzie do kieszeni. Nie ma co ściemniać, że w tej całej dyskusji o Pro nie chodzi o pieniążki Spoiler biedaki Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano wczoraj o 10:23 Opublikowano wczoraj o 10:23 1 godzinę temu, Alpha Trion napisał(a): Ja myślę że szybko może spaść w Polsce, to jest dla nas po prostu za drogie Jak była promka na black friday w euro to wszystkie pro zeszły i musiałem czekać kilka dni na dostawe nowej partii. Coś tam jednak schodzi. Cytuj
easye 3 389 Opublikowano wczoraj o 10:25 Opublikowano wczoraj o 10:25 bo moze mieli zamówione 15 sztuk na całą Polskę, tak takie rzeczy też się zdarzają. Cytuj
Paolo de Vesir 9 217 Opublikowano wczoraj o 10:27 Opublikowano wczoraj o 10:27 Przecież PRO można dostać od ręki wszędzie, brak dostępności tych konsol to jakaś halucynacja z niedożywienia. Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano wczoraj o 10:38 Opublikowano wczoraj o 10:38 9 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Przecież PRO można dostać od ręki wszędzie, brak dostępności tych konsol to jakaś halucynacja z niedożywienia. Anulowali mi zamówienie z powodu braku towaru Promka ze spłatą dwóch rat była, to ludzie się widocznie rzucili Cytuj
oFi 2 491 Opublikowano wczoraj o 10:39 Opublikowano wczoraj o 10:39 I znowu wracamy do tej samej dyskusji. Aktualnie PRO weszło na rynek dla entuzjastów. Tak samo bylo z ps4pro. Kto chciał kupił z samej ciekawości. Poprzednika kupiłem rok po premierze, bo nowe gry przestały domagać na amatorze. Bankowo juz gra od ND czy gta vi będzie mocno wykorzystywać większą moc prosiaka - aktualnie to jeśli ktoś ma amatora zakup zbędny lub w celach "chciałem to mam, będzie spokój bo i tak za rok bym kupił". Cytuj
Paolo de Vesir 9 217 Opublikowano wczoraj o 10:44 Opublikowano wczoraj o 10:44 1 minutę temu, Shen napisał(a): Anulowali mi zamówienie z powodu braku towaru Promka ze spłatą dwóch rat była, to ludzie się widocznie rzucili To akurat kwestia ograniczeń co do promocji. Poza nią PRO jest dostępne od ręki, a byłem w ciągu ostatnich kilku tygodni przynajmniej z może 10 razy w różnych elektromarketach w Gdyni i Gdańsku i PRO od ręki. Za to napędów to wiadomo. Cytuj
Masamune 181 Opublikowano wczoraj o 10:54 Opublikowano wczoraj o 10:54 (edytowane) Potwierdzam, Prosiak dostępny w Euro również w Białymstoku, przynajmniej przed weekendem był wystawiony w sklepie, jakieś 4 sztuki? Co do napędów, nie wiem jak to się potoczy, DF robi jakieś filmy z dyskusjami o tym, jakoby next gen Xbox miał być Digital Only, Niemcy podbili ceny na eBay, z 155-165 zrobiło się 185€... Edytowane wczoraj o 10:55 przez Masamune Cytuj
vip77 250 Opublikowano wczoraj o 10:57 Opublikowano wczoraj o 10:57 9 minut temu, oFi napisał(a): I znowu wracamy do tej samej dyskusji. Aktualnie PRO weszło na rynek dla entuzjastów. Tak samo bylo z ps4pro. Kto chciał kupił z samej ciekawości. Poprzednika kupiłem rok po premierze, bo nowe gry przestały domagać na amatorze. Bankowo juz gra od ND czy gta vi będzie mocno wykorzystywać większą moc prosiaka - aktualnie to jeśli ktoś ma amatora zakup zbędny lub w celach "chciałem to mam, będzie spokój bo i tak za rok bym kupił". Nie do końca, prosiak dawał 4K, a ludzie już mieli takie telewizory, także tutaj był większy sens. Sam sie przesiadłem na PS4 pro. Natomiast ps5 pro, to tak jest dla entuzjastów. Cena, brak napędu itd. Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano wczoraj o 11:32 Opublikowano wczoraj o 11:32 1 hour ago, Square said: Jakiej dumy? Albo kupujesz nowy kawałek plastiku albo nie. Nie ma sensu odpowiadać jakichś przekonań do tego. Bóg, Honor, PS5 amator 2 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano wczoraj o 16:19 Opublikowano wczoraj o 16:19 Oooo nawet w smythstoys przecena nadkonsoli. Czyli faktycznie macie racje. Konsolka sprzedaje sie jak swieze buleczki Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Tatu Aalot z Remedy: "od początku było jasne, że nie możemy wsadzić do wersji konsolowej wszystkiego, co mamy na topowych pecetach. Najwyższe ustawienia w Alanie Wake'u 2 mają na celu wykorzystanie mocy kart graficznych kosztujących dwa razy tyle, co całe PS5 Pro". Powiedział to, co myślałem każdy myśli. Konsola droga, ale w pewnej perspektywie jednak też tania. Pecety są tak naprawdę drogie. No i nie mają napędów. Cytuj
Masamune 181 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) No jasne, Alan Wake 2 miał na celu promowanie kart NVIDIA, to jak ta gra działa na konsoli to już dla nich bardziej kwestia ambicji, bo nic z tego więcej nie mają. Nad wersją dla PRO i tak sporo posiedzieli, nowy tryb 40fps z RT odbiciami daje radę, a i kroki w kierunku optymalizacji pod PSSR zostały poczynione. W sumie dobra wersja dla PS5 PRO to dla nich dobra reklama, o tym się mówi. Mamy aktualizację w sprawie napędów od X-kom. Średnio bym powiedział, bo taniej idzie to kupić od niemieckich skalperów. Edytowane 8 godzin temu przez Masamune Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu PSSR się szybko nauczy, najgorsze są pierwsze miesiące, pod nowe exy 2025 będzie już diamencik. Cytuj
łom 2 011 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Guerilla Games pokazało że jak jest wystarczająca rozdzielczość wejściowa to nie trzeba PSSRa ani DLSS do uzyskania świetnych efektów, z drugiej strony jak niektórzy devi startują z rozdzielczością bliższą PS3 a nie PS4 to nic dziwnego że są problemy. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 10 minut temu, łom napisał(a): Guerilla Games pokazało że jak jest wystarczająca rozdzielczość wejściowa to nie trzeba PSSRa ani DLSS do uzyskania świetnych efektów, z drugiej strony jak niektórzy devi startują z rozdzielczością bliższą PS3 a nie PS4 to nic dziwnego że są problemy. Bo najlepszego silnika do gier nie jest w stanie zepsuć nawet upscaler :D. Cytuj
Paolo de Vesir 9 217 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Mnie dziwi, że Sony tego silnika nie chce sprzedawać. Patrząc jak na konsolach radzi sobie UE5 a jak taka ForzaTech, idTechczy czy Decima to wydaje się wręcz, że pieniądze leżą na ulicy. Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Gry PS Studios w zasadzie nie używają i tak Unreala prawie w ogóle. Każdy ma swoje rozwiązania. Pamiętam tylko Days Gone, które na dodatek chodziło na premierę oczywiście najgorzej, aczkolwiek potem się z tym uporali. Na zewnątrz by mogli wypchnąć to fakt, tylko Kojima używa :/. Cytuj
łom 2 011 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Mnie dziwi, że Sony tego silnika nie chce sprzedawać. Patrząc jak na konsolach radzi sobie UE5 a jak taka ForzaTech, idTechczy czy Decima to wydaje się wręcz, że pieniądze leżą na ulicy. Ale komu mają go niby sprzedać? Więksi devi mają swoje rozwiązania a mniejszych po pierwsze nie będzie stać a po drugie był by kłopot ze znalezieniem osób ogarniających taki silnik skoro każdy zaczyna od darmowego Unity/UE/Godot. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Wszystko idzie w kierunku unifikacji i standaryzacji. Na rynku dominuje Unreal i Unity, które większość devów zna i z miejsca i można ich z miejsca wdrożyć do pracy (dlatego 343 teraz Halo Srudio np. porzuciło Slipspace na rzecz Unreala). Coraz mniej opłaca się utrzymywać, rozwijać własny silnik, a potem wdrażać w niego nowo zatrudnionych pracowników. Nawet wewnętrzne studia Sony jeśli zmieniają silnik to robią przesiadkę na Unreala a nie na Decime Cytuj
SlimShady 3 434 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Kojima pewnie zajebał Fox Engine na pendrive z siedziby Konami i zmiksował z Decimą pod siebie, bo jest zbyt duże podobieństwo do MGS-a V. Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 7 minut temu, SlimShady napisał(a): Kojima pewnie zajebał Fox Engine na pendrive z siedziby Konami i zmiksował z Decimą pod siebie, bo jest zbyt duże podobieństwo do MGS-a V. Fox to jest GOAT silniczek, szkoda, że tak słabo wykorzystany, bo akurat trafił na Patchinkową odklejkę Konami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi