Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, LiŚciu napisał(a):

Za pierwsze zakupy w apce Empik można jeszcze zbić z 40 pln

Dzięki. Anulowałem i złożyłem zamówienie jeszcze raz bo wyskoczył mi kupon 10zł i nie wiedziałem gdzie one są to olałem ale teraz zobaczyłem i jest zniżka 40 zł. Pytanie czy te napędy mają bo termin realizacji 31.12-2.01.

6 minut temu, Sewesew napisał(a):

Już podnieśli cenę do 799 XDD

Kontroler DualSense 30th także jest w empiku

Kuna zaraz mi anulują mój za który dałem 710 :(

Screenshots_2024-12-20-11-37-47.png

Opublikowano (edytowane)

Dualsense za 6 stówek. Odcień szarego mi się nie podobał jak był za 369zł,a co dopiero za tę cenę XD

Czekam na kontroler z Helldivers 2.

Edytowane przez Patapon
Błąd
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, smallv86 napisał(a):

Ale na playstation direct jest za 30 zł mniej w przeliczeniu.

Cena limitek to zawsze było 369zł i tyle mogę dać. Dać 420 gdzie zwykły bez malowania na promocjach lata po 220 to trochę nie teges gdzie ewidentnie widać, że jako pierwsi wystawiąc ofertę chcą przyciąć w ...

Edytowane przez Patapon
Dopisek
Opublikowano

Najnowszy materiał na kanale Sony potwierdza, że zawarty tam układ graficzny jest oparty o RDNA 2 tak jak PS5. Czy przypadkiem tutaj miało nie być najnowszej wersji, której uczenie maszynowe i RT na PC wyjdzie dopiero w 2025? 

Opublikowano

12 godzin temu, Shankor napisał(a):

W X-Kom było za 389 zł, ale szybko zeszło. W ME można się ratować kodem rabatowym z ING jakby komuś zależało. Może Euro i MM coś skontrują, ale dużo taniej nie będzie. Cena typowo 'kolekcjonerska' czyli zdzierstwo.

Opublikowano (edytowane)

Warhammer 40k to dobry przykład na to, jak twórcy mogą w rozsądny sposób korzystać z mocy PS5 PRO. Względem PS5/XSX zwiększono zakres rozdzielczości, w jakich operuje gra z 720p - 1080p do 1080p - 1440p i dopiero na obraz o takich rozdzielczościach zastosowano PSSR. Podmieniono więc dotychczas stosowane FSR2. Efekt? Dzięki temu, że PSSR dostało więcej pikseli, na bazie których może pracować wypada znacznie lepiej niż FSR2, a przeskok w jakości obrazu zbliżony jest do przeskoku, jaki mieliśmy już w FF7 Rebirth pomiędzy wersją PS5, a PRO.

GfQf-shWoAA4lWB?format=jpg&name=large

Sam nie miałem jeszcze okazji porównać tych dwóch wersji Warhammera, ale ludzie w komentarzach pod filmem potwierdzają spostrzeżenia DF i są bardzo zadowoleni, zwracając uwagę na spory przeskok względem podstawowej wersji PS5. Myślę, że takie rozwiązanie zastosowane przez twórców gry może posłużyć jako dobry wzór, jak przygotowywać wersje swoich gier pod PRO, dopóki PSSR nie upora się z bolączkami wieku dziecięcego (podniesienie rozdzielczości bazowej powinno być priorytetem, gdy chce się skorzystać z PSSR, nie zwiększenie jakości ustawień kosztem rozdzielczości, tak jak zrobili to twórcy AW2).

PS. Residenty też ładnie śmigają na Prosiaku, choć jedynie RE4 i Village otrzymały aktualizacje pod konsolę.

Edytowane przez Hal Emmerich
  • Plusik 3