Paolo de Vesir 9 100 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 POTEŻNY materiał o PS5 autorstwa Tomasza "abonament... tfu" Drabika spoiler: są przebieranki Cytuj
YETI 10 981 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Dobry materiał. Pytanie, na PS5 nie można wysuwać płyt i za pomocą pada? Quaz coś tam mówi, że musimy dotykać ten czarny panel, bo jest power i eject. Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 1 minutę temu, YETI napisał: Dobry materiał. Pytanie, na PS5 nie można wysuwać płyt i za pomocą pada? Quaz coś tam mówi, że musimy dotykać ten czarny panel, bo jest power i eject. Można, klikasz options na padzie na danym kafelku i masz opcję wysuń płytę. Jest tam kilka błędów jak haptyczne spusty zamiast wibracje Cytuj
Aminokwas 0 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Siema, czy ktoś z zamawiających na allegro od Mediamarkt dostał już jakieś informacje? Cytuj
tomek27 3 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Widzę, że tu jeszcze wiele osób się doczekać swojego sprzętu nie może. Tymczasem ja swoją sztukę spakowałem i oddaje do ME Przyszła jakaś taka zmarnowana w obitym i podartym pudle. Na samej konsoli tez jest jakieś czarne zarysowanie, którego zetrzeć się nie da. Tak już musiało z fabryki i magazynu wyjechać. Tragedii nie ma. Wszystko niby działa ale nie lubię takiej fuszerki za niemałą kasę . Sytuacja się uspokoi to się jeszcze kupi. Cytuj
Kubatoma 0 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 6 minut temu, tomek27 napisał: Widzę, że tu jeszcze wiele osób się doczekać swojego sprzętu nie może. Tymczasem ja swoją sztukę spakowałem i oddaje do ME Przyszła jakaś taka zmarnowana w obitym i podartym pudle. Na samej konsoli tez jest jakieś czarne zarysowanie, którego zetrzeć się nie da. Tak już musiało z fabryki i magazynu wyjechać. Tragedii nie ma. Wszystko niby działa ale nie lubię takiej fuszerki za niemałą kasę . Sytuacja się uspokoi to się jeszcze kupi. To ja chętnie mimo wszystko od Ciebie to szarpnę :) Po co masz do sklepu jeździć :) Cytuj
KOŁD 1 084 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 21 minut temu, Kubatoma napisał: To ja chętnie mimo wszystko od Ciebie to szarpnę Po co masz do sklepu jeździć Az konto założyłeś na olx juz wrzucone? 1 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 W dniu 28.11.2020 o 21:04, Ehq napisał: Zamówiłem już TORXa do sprawdzenia tej foli ale wątpię że to to, inny dzwięk wydaje mi się. Zdaje się że to te cewki jak patrzę po filmikach na YT. Nagram filmik to wstawię ten urokliwy dźwięk. I jeszcze jedno, konsola przyszła w stretchu jak większości. Dziwne było to że pudełko w środku było mokre w jednym z rogów a folia sucha. Ktoś z wściekłości polał woda przed wysyłką chyba xd i jak sprawdzałeś? Cytuj
Ehq 4 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 7 godzin temu, Fanek napisał: i jak sprawdzałeś? Tak, to nie ta odklejająca się naklejka, niestety. Mam ten głośniejszy wentylator. Teraz po rozkręceniu mam wrażenie że jeszcze głośniej chodzi. Mam słuchawki założone, jestem metr od konsoli i dalej ten dzwięk słyszę. Coś jest ewidentnie nie tak skoro tak wszyscy chwalił że konsola jest cicha 1 Cytuj
KOŁD 1 084 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Wystaw na olx z racji na usterkę okazyjnie za 3500 Cytuj
mihauu 8 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Wystaw na olx z racji na usterkę okazyjnie za 3500 Już pewnie niejeden o tym pomyślał.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Freshprince 0 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 A wiecie może coś nt dostępności zestawu słuchawkowego? Okazuje się, że mój właśnie wyzionął ducha a widzę ze nowy podobnie jak konsola - niedostępny Cytuj
netowy 3 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Ja to się cieszę, że trafiłem na dobry egzemplarz. Robiłem testy dźwięku konsoli w menu, w stanie spoczynku, przy uruchamianiu, przy przerzucaniu danych z PS4 na PS5 i podczas gry (wsteczna - GTA V, Wiedźmin 3, DBZ Kakarot [płyta] ; Astro, No Man's Sky [ver. PS5]). Jeszcze mi zostało do przetestowania Spider-Man w trybie max grafiki, ale najpierw chce Astro's Playroom przejść Jest bardzo, ale to bardzo cicho. Żeby coś słyszeć, to muszę przyłożyć ucho do konsoli. Siedzę niecałe 2,5m od konsoli i nawet przy wyłączonym dźwięku nic nie słychać. Jedynie co głośno chodzi, to napęd jak płyta jest w środku przy uruchamianiu/wybudzaniu konsoli, ale to trwa kilka sekund. Później jest cisza. W napędzie cały czas mam Spider-Mana, więc zobaczymy jak to będzie podczas gry w niego. Tak czy siak, przeboleje z napędem, bo większość gier mam cyfrowych, a pudełkowe kupuje tylko te najbliższe memu sercu 1 Cytuj
madhunt3r 21 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Jest cicha jeśli chodzi o chłodzenie ale za to cewki pierdza ladnie Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 U mnie cisza oprócz napędu gdy czyta płytę a siędzę pół metra metr od konsoli jak gram. Może po prostu zacznijcie grać zamiast czytać na forach o tym co może dolegać konsoli bo zamiast się cieszyć sprzętem wpadacie w panikę i nasłuchujecie. W porównaniu z PS4 to jest niebo a ziemia. Jestem zadowolony z obu nextgenów jeżeli chodzi o kulturę pracy. 1 1 Cytuj
netowy 3 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 28 minut temu, madhunt3r napisał: Jest cicha jeśli chodzi o chłodzenie ale za to cewki pierdza ladnie U mnie nie pierdzą. Tak jak pisałem wcześniej - tylko napęd. Ja zrobiłem testy z ciekawości jak to jest, czy każda konsola tak ma, czy mały odsetek, a zostało to rozdmuchane w Internecie. Nawet jakby było słychać te cewki czy wiatrak, to i tak bym konsole zostawił i się do tego przyzwyczaił, bo nawet moje PS4 Pro nie było dla mnie za głośne. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 2 godziny temu, Ehq napisał: Tak, to nie ta odklejająca się naklejka, niestety. Mam ten głośniejszy wentylator. Teraz po rozkręceniu mam wrażenie że jeszcze głośniej chodzi. Mam słuchawki założone, jestem metr od konsoli i dalej ten dzwięk słyszę. Coś jest ewidentnie nie tak skoro tak wszyscy chwalił że konsola jest cicha Mówisz ciągle o tym jakby "cykaniu" tak? jeśli to cewki to nie możliwe że nagle stały się głośniejsze, z czasem powinny być cichsze w teorii przewrażliwiony może się zrobiłeś na tym punkcie Cytuj
Ehq 4 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 26 minut temu, Fanek napisał: Mówisz ciągle o tym jakby "cykaniu" tak? jeśli to cewki to nie możliwe że nagle stały się głośniejsze, z czasem powinny być cichsze w teorii przewrażliwiony może się zrobiłeś na tym punkcie 00:48 dokładnie taki dźwięk mam, w grze. Na ekranie startowym jest cichszy. Cytuj
C0LI83R 1 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Ewidentnie cewki. Normalna sprawa. PS4 PRO miało to samo. Najbardziej słyszalne w GT Sport. Cytuj
Aminokwas 0 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 48 minut temu, Fanek napisał: Mówisz ciągle o tym jakby "cykaniu" tak? jeśli to cewki to nie możliwe że nagle stały się głośniejsze, z czasem powinny być cichsze w teorii przewrażliwiony może się zrobiłeś na tym punkcie Mylisz się, cewki z czasem stają się głośniejsze nie wiem skąd teoria że cichsze. Jeżeli po gwarancji będzie to już na tyle uciążliwe i nie do wytrzymania to jedynym rozwiązaniem będzie zalanie cewek żywicą Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Idzcie z tym offtopem do awaryjnosci, ja chce tutaj dostawac powiadomienia z nadzieja ze komus juz wyslali ps5 z MM 5 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Ja czekam nadal na możliwość złożenia pre-ordera. Nic nie słychać u żadnej z sieci. Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Pre-ordera nie złożysz już nigdzie po premierze. Co najwyżej ordera.Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj
aset 6 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 14 minut temu, RadkoR napisał: Pre-ordera nie złożysz już nigdzie po premierze. Co najwyżej ordera. Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Nie prawda. Jakoś 23.11 złożyłem PRE ORDER w MediaMarkt - przedsprzedaż - dostawa 15.12 Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Dla mnie preorder to zamówienia złożone do 19.11 czyli do czasu premiery.Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi