Opublikowano 6 grudnia 20204 l Jak jest w końcu z tą kompatybilnością wsteczną w 5, można grać we wszystkie gry z 4?Masz obok temat o wstecznej kompatybilności. Poczytaj, a nie robisz śmietnik w zupełnie innym wątku...Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 6 grudnia 20204 l 3 godziny temu, mihauu napisał: Na Allegro pojawiła się taka oferta za 2999. Co o tym myślicie?https://allegro.pl/oferta/konsola-ps5-825gb-4k-uhd-blu-ray-9995255860?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Sklep wygląda wiarygodnie i jest odbiór osobisty.
Opublikowano 6 grudnia 20204 l Wy serio chcecie tyle przepłacać? Nie mam pytań. Nic dziwnego, że takich grup handlarzy robi się co raz więcej jak ludzie jeszcze sami się o to proszą.
Opublikowano 6 grudnia 20204 l No 200 zł to może bym jeszcze był w stanie przepłacać ale aż tak mi nie zależy.
Opublikowano 6 grudnia 20204 l Bardziej mnie zastanawia skąd jakiś sklepik „posiada” 1000 sztuk konsol gdzie oficjalni partnerzy Sony wciąż nie mogą wysłać opłaconych preorderow z 19.11
Opublikowano 6 grudnia 20204 l Może to z tych 4mln konsol co "zostały wycofane" i dlatego nie ma ich Media Expert? [emoji16]Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 6 grudnia 20204 l 58 minut temu, Nemesis napisał: Do marca to im tak spadnie popyt, że ludzie w końcu odpuszczą zakup na kilka miesięcy. Nie mogą sobie na to pozwolić. No sytuacja jest irytująca. Gdyby nie fakt tych exow, które są na sprzęcie Sony kupiłbym Xbox. A tak czekam z zakupem bo mam tyle czasu, że mogę pozwolić sobie tylko na jeden.
Opublikowano 6 grudnia 20204 l Teraz to ani xboxa nowego ani ps5 juz nigdzie nie mozna dostac. No fantastyczne premiery, Jak tak dalej bedzie to pogramy sobie na wiosne na nowych konsolach
Opublikowano 6 grudnia 20204 l Do marca to im tak spadnie popyt, że ludzie w końcu odpuszczą zakup na kilka miesięcy. Nie mogą sobie na to pozwolić. Albo przez swego rodzaju ekskluzywność i brak dostępności, jeszcze bardziej wzrośnie.
Opublikowano 6 grudnia 20204 l To radziłbym się przyzwyczaić do takich premier, czy to kart graficznych, czy konsol: popyt >>>> podaż, plus dalsze udoskonalanie botów - co już tegoroczny przykład premiery RTX'ów, XSX i PS5 ewidentnie pokazuje. Co do spadania popytu, nie liczyłbym na to, delikatnie mówiąc, szczególnie w pierwszym kwartale przyszłego roku.
Opublikowano 6 grudnia 20204 l No ja też, kupno odłożyłem na przyszły rok, ale ostatecznie chyba w ogóle będę powoli odchodził od PC, co jakiś czas dobry lapek i tyle, chyba, że zagospodaruję miejsce w mieszkaniu na stanowisko do grania, bo na dłuższą metę nie chce mi się podłączać pod tv - no nic, to rozwojowa sytuacja (ciekawi mnie też jak będzie wyglądała seria 30XX w mobilnej wersji, a w dalszej perspektywie jak kupno ARM od Softbanku wpłynie na cele Nvidii). Przyszły rok/początek 2022 to albo RTX albo XSX, zobaczy się.
Opublikowano 6 grudnia 20204 l 16 minut temu, Hendrix napisał: To radziłbym się przyzwyczaić do takich premier, czy to kart graficznych, czy konsol: popyt >>>> podaż, plus dalsze udoskonalanie botów - co już tegoroczny przykład premiery RTX'ów, XSX i PS5 ewidentnie pokazuje. Co do spadania popytu, nie liczyłbym na to, delikatnie mówiąc, szczególnie w pierwszym kwartale przyszłego roku. No tak z tym, że mimo mniejsze ilość ps4 było je łatwiej kupić. Ta pandemia spowodowała, że wszystkie sprzęty schodzą jak ciepłe bułeczki. Pomijam już fakt, że ceny niektórych ps4 pro i Xbox one x są do 2 tysięcy i wyżej w zależności od zestawu, to jakiś absurd. Past geny w zbliżonej cenie do next gena. To tylko pokazuję w jakim okresie jesteśmy.
Opublikowano 6 grudnia 20204 l Pre ordery które praktycznie wszystkie zrealizowali, były do do zamówienia przez minimum 48 godzin. Ile osób tu pisało, że kupią w sklepie w dniu premiery, gdzie wiadomo było, że ta premiera będzie nietypowa ze względu na koronawirusa. I cały czas trąbili o niskiej ilości wyprodukowanych konsol. A ile osób teraz marudzących na sytuację pisało, że głupotą jest branie na premierę, ponieważ nie obejdzie się bez problemów wieku dziecięcego.Teraz płacz, bo wszystko to o czym się mówiło przez cały czas dokładnie się stało. Ciężko z dostępnością, sytuacja się zmieni na wiosnę.Xbox do zamówienia był i chyba dalej jest, a zaraz i tak kolejni się obudzą, że chcą kupić, a już nie można zamówić..Nie rozumiem takiego podejścia, pretensje możecie mieć tylko do siebie i swojego podejścia w temacie pre orderów
Opublikowano 6 grudnia 20204 l Konsol mało raczej nie zostało wyprodukowane bo chyba więcej niż PS4 na premiere patrząc na wczesne liczby sprzedaży, po prostu jest bardzo duży popyt. Luty-marzec to pewnie będą premiery kolejnych gier exclusive - obstawiałbym Ratcheta i pożądanie konsoli będzie nadal bardzo wysokie.
Opublikowano 6 grudnia 20204 l 9 minutes ago, Lipa said: Nie rozumiem takiego podejścia, pretensje możecie mieć tylko do siebie i swojego podejścia w temacie pre orderów Indywidualnie tak. Ale jakby każdy z marudzących chciał robić preordera, to po prostu preordery by się jeszcze szybciej skończyły. Konsol nie będzie dla wszystkich chętnych i tyle. A popyt może być dzisiaj wyjątkowo duży, bo po pierwsze w tej generacji nie ma po co czekać i kończyć backlogu z PS4, skoro można grać i tak w starsze gry, do tego w lepszej jakości, po drugie covidowa zima sprzyja siedzeniu w domu i graniu.
Opublikowano 6 grudnia 20204 l No ja mam faking nadzieję, że w marcu wyjdę ze sklepu z bundlem PS5 + nowy Ratchet.
Opublikowano 6 grudnia 20204 l Biorąc pod uwagę fakt, że oficjalnie od ręki nie sposób nigdzie kupić konsoli, te 3k za wersję z dyskiem to bardzo dobra cena. Ba, Cex na ten przykład kupi od nas taką "otwartą-w-celu-sprawdzenia-ile-czasu-zajmuje-splatynowanie-Demon' Souls" konsolę za 250zł więcej. Obawiam się jednak, że przy obecnych problemach z dostępnością przywołana oferta 1000 sztuk jest jednak wałem. Na ten moment rysuje nam się raczej smutny przedświąteczny obraz OLXowo/allegrowych ofert resellerów. Ewentualnie szklanka zimnej wody i zakup konsoli za parę miesięcy. EDYTka: aukcja właśnie została zakończona XD
Opublikowano 6 grudnia 20204 l Aukcja regularnie jest wystawiana w partiach po 100 sztukWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 6 grudnia 20204 l Regularnie od kiedy? Do tej pory nie ma nawet jednego komentarza z PS5.
Opublikowano 6 grudnia 20204 l 24 minuty temu, stoodio napisał: Biorąc pod uwagę fakt, że oficjalnie od ręki nie sposób nigdzie kupić konsoli, te 3k za wersję z dyskiem to bardzo dobra cena. Ba, Cex na ten przykład kupi od nas taką "otwartą-w-celu-sprawdzenia-ile-czasu-zajmuje-splatynowanie-Demon' Souls" konsolę za 250zł więcej. Obawiam się jednak, że przy obecnych problemach z dostępnością przywołana oferta 1000 sztuk jest jednak wałem. Na ten moment rysuje nam się raczej smutny przedświąteczny obraz OLXowo/allegrowych ofert resellerów. Ewentualnie szklanka zimnej wody i zakup konsoli za parę miesięcy. EDYTka: aukcja właśnie została zakończona XD Bez względu na to jak wygląda obecnie rynek PS5 to nie jest to dobra cena. Naprawdę nie rozumiem przepłacania za PS5 w tym momencie. Ok, jest fajny sprzęt, ale to nie jest tak, że wyszedł na nią jakiś killer, którego każdy chce ograć.
Opublikowano 6 grudnia 20204 l Wałek był bo aukcja zniknęła...Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 6 grudnia 20204 l Regularnie od kiedy? Do tej pory nie ma nawet jednego komentarza z PS5.To już dziś trzecia paczka po 100 szt konsol. Ktoś przytuli niezły przychód po weekendzie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 6 grudnia 20204 l 5 minut temu, Chmielinski napisał: Bez względu na to jak wygląda obecnie rynek PS5 to nie jest to dobra cena. Naprawdę nie rozumiem przepłacania za PS5 w tym momencie. Ok, jest fajny sprzęt, ale to nie jest tak, że wyszedł na nią jakiś killer, którego każdy chce ograć. Przepłacania? Prosta matma: jeśli dziś kupujesz coś za 3k, poużywasz i za parę dnie sprzedajesz choćby stówkę drożej, to... Spoiler jesteś stówkę do przodu. Osobiście jednak nie "kupuję" tamtej oferty.