RadkoR 44 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Jak jest w końcu z tą kompatybilnością wsteczną w 5, można grać we wszystkie gry z 4?Masz obok temat o wstecznej kompatybilności. Poczytaj, a nie robisz śmietnik w zupełnie innym wątku...Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 3 godziny temu, mihauu napisał: Na Allegro pojawiła się taka oferta za 2999. Co o tym myślicie?https://allegro.pl/oferta/konsola-ps5-825gb-4k-uhd-blu-ray-9995255860?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Sklep wygląda wiarygodnie i jest odbiór osobisty. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Wy serio chcecie tyle przepłacać? Nie mam pytań. Nic dziwnego, że takich grup handlarzy robi się co raz więcej jak ludzie jeszcze sami się o to proszą. 1 Cytuj
Ukukuki 6 941 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 No 200 zł to może bym jeszcze był w stanie przepłacać ale aż tak mi nie zależy. Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Bardziej mnie zastanawia skąd jakiś sklepik „posiada” 1000 sztuk konsol gdzie oficjalni partnerzy Sony wciąż nie mogą wysłać opłaconych preorderow z 19.11 Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Może to z tych 4mln konsol co "zostały wycofane" i dlatego nie ma ich Media Expert? Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj
czarek250885 315 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 58 minut temu, Nemesis napisał: Do marca to im tak spadnie popyt, że ludzie w końcu odpuszczą zakup na kilka miesięcy. Nie mogą sobie na to pozwolić. No sytuacja jest irytująca. Gdyby nie fakt tych exow, które są na sprzęcie Sony kupiłbym Xbox. A tak czekam z zakupem bo mam tyle czasu, że mogę pozwolić sobie tylko na jeden. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 A xbox'a można kupić "normalnie"? Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Teraz to ani xboxa nowego ani ps5 juz nigdzie nie mozna dostac. No fantastyczne premiery, Jak tak dalej bedzie to pogramy sobie na wiosne na nowych konsolach Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Do marca to im tak spadnie popyt, że ludzie w końcu odpuszczą zakup na kilka miesięcy. Nie mogą sobie na to pozwolić. Albo przez swego rodzaju ekskluzywność i brak dostępności, jeszcze bardziej wzrośnie. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 To radziłbym się przyzwyczaić do takich premier, czy to kart graficznych, czy konsol: popyt >>>> podaż, plus dalsze udoskonalanie botów - co już tegoroczny przykład premiery RTX'ów, XSX i PS5 ewidentnie pokazuje. Co do spadania popytu, nie liczyłbym na to, delikatnie mówiąc, szczególnie w pierwszym kwartale przyszłego roku. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Hendrix Udało Ci się kupić rtx3xxx? Ja już totalnie odpuscilem. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 No ja też, kupno odłożyłem na przyszły rok, ale ostatecznie chyba w ogóle będę powoli odchodził od PC, co jakiś czas dobry lapek i tyle, chyba, że zagospodaruję miejsce w mieszkaniu na stanowisko do grania, bo na dłuższą metę nie chce mi się podłączać pod tv - no nic, to rozwojowa sytuacja (ciekawi mnie też jak będzie wyglądała seria 30XX w mobilnej wersji, a w dalszej perspektywie jak kupno ARM od Softbanku wpłynie na cele Nvidii). Przyszły rok/początek 2022 to albo RTX albo XSX, zobaczy się. 1 Cytuj
czarek250885 315 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 16 minut temu, Hendrix napisał: To radziłbym się przyzwyczaić do takich premier, czy to kart graficznych, czy konsol: popyt >>>> podaż, plus dalsze udoskonalanie botów - co już tegoroczny przykład premiery RTX'ów, XSX i PS5 ewidentnie pokazuje. Co do spadania popytu, nie liczyłbym na to, delikatnie mówiąc, szczególnie w pierwszym kwartale przyszłego roku. No tak z tym, że mimo mniejsze ilość ps4 było je łatwiej kupić. Ta pandemia spowodowała, że wszystkie sprzęty schodzą jak ciepłe bułeczki. Pomijam już fakt, że ceny niektórych ps4 pro i Xbox one x są do 2 tysięcy i wyżej w zależności od zestawu, to jakiś absurd. Past geny w zbliżonej cenie do next gena. To tylko pokazuję w jakim okresie jesteśmy. Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Pre ordery które praktycznie wszystkie zrealizowali, były do do zamówienia przez minimum 48 godzin. Ile osób tu pisało, że kupią w sklepie w dniu premiery, gdzie wiadomo było, że ta premiera będzie nietypowa ze względu na koronawirusa. I cały czas trąbili o niskiej ilości wyprodukowanych konsol. A ile osób teraz marudzących na sytuację pisało, że głupotą jest branie na premierę, ponieważ nie obejdzie się bez problemów wieku dziecięcego.Teraz płacz, bo wszystko to o czym się mówiło przez cały czas dokładnie się stało. Ciężko z dostępnością, sytuacja się zmieni na wiosnę.Xbox do zamówienia był i chyba dalej jest, a zaraz i tak kolejni się obudzą, że chcą kupić, a już nie można zamówić..Nie rozumiem takiego podejścia, pretensje możecie mieć tylko do siebie i swojego podejścia w temacie pre orderów 9 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Konsol mało raczej nie zostało wyprodukowane bo chyba więcej niż PS4 na premiere patrząc na wczesne liczby sprzedaży, po prostu jest bardzo duży popyt. Luty-marzec to pewnie będą premiery kolejnych gier exclusive - obstawiałbym Ratcheta i pożądanie konsoli będzie nadal bardzo wysokie. Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 9 minutes ago, Lipa said: Nie rozumiem takiego podejścia, pretensje możecie mieć tylko do siebie i swojego podejścia w temacie pre orderów Indywidualnie tak. Ale jakby każdy z marudzących chciał robić preordera, to po prostu preordery by się jeszcze szybciej skończyły. Konsol nie będzie dla wszystkich chętnych i tyle. A popyt może być dzisiaj wyjątkowo duży, bo po pierwsze w tej generacji nie ma po co czekać i kończyć backlogu z PS4, skoro można grać i tak w starsze gry, do tego w lepszej jakości, po drugie covidowa zima sprzyja siedzeniu w domu i graniu. 1 Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 No ja mam faking nadzieję, że w marcu wyjdę ze sklepu z bundlem PS5 + nowy Ratchet. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Biorąc pod uwagę fakt, że oficjalnie od ręki nie sposób nigdzie kupić konsoli, te 3k za wersję z dyskiem to bardzo dobra cena. Ba, Cex na ten przykład kupi od nas taką "otwartą-w-celu-sprawdzenia-ile-czasu-zajmuje-splatynowanie-Demon' Souls" konsolę za 250zł więcej. Obawiam się jednak, że przy obecnych problemach z dostępnością przywołana oferta 1000 sztuk jest jednak wałem. Na ten moment rysuje nam się raczej smutny przedświąteczny obraz OLXowo/allegrowych ofert resellerów. Ewentualnie szklanka zimnej wody i zakup konsoli za parę miesięcy. EDYTka: aukcja właśnie została zakończona XD 1 Cytuj
mihauu 8 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Aukcja regularnie jest wystawiana w partiach po 100 sztukWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Regularnie od kiedy? Do tej pory nie ma nawet jednego komentarza z PS5. Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 24 minuty temu, stoodio napisał: Biorąc pod uwagę fakt, że oficjalnie od ręki nie sposób nigdzie kupić konsoli, te 3k za wersję z dyskiem to bardzo dobra cena. Ba, Cex na ten przykład kupi od nas taką "otwartą-w-celu-sprawdzenia-ile-czasu-zajmuje-splatynowanie-Demon' Souls" konsolę za 250zł więcej. Obawiam się jednak, że przy obecnych problemach z dostępnością przywołana oferta 1000 sztuk jest jednak wałem. Na ten moment rysuje nam się raczej smutny przedświąteczny obraz OLXowo/allegrowych ofert resellerów. Ewentualnie szklanka zimnej wody i zakup konsoli za parę miesięcy. EDYTka: aukcja właśnie została zakończona XD Bez względu na to jak wygląda obecnie rynek PS5 to nie jest to dobra cena. Naprawdę nie rozumiem przepłacania za PS5 w tym momencie. Ok, jest fajny sprzęt, ale to nie jest tak, że wyszedł na nią jakiś killer, którego każdy chce ograć. Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Wałek był bo aukcja zniknęła...Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj
mihauu 8 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 Regularnie od kiedy? Do tej pory nie ma nawet jednego komentarza z PS5.To już dziś trzecia paczka po 100 szt konsol. Ktoś przytuli niezły przychód po weekendzie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 6 grudnia 2020 Opublikowano 6 grudnia 2020 5 minut temu, Chmielinski napisał: Bez względu na to jak wygląda obecnie rynek PS5 to nie jest to dobra cena. Naprawdę nie rozumiem przepłacania za PS5 w tym momencie. Ok, jest fajny sprzęt, ale to nie jest tak, że wyszedł na nią jakiś killer, którego każdy chce ograć. Przepłacania? Prosta matma: jeśli dziś kupujesz coś za 3k, poużywasz i za parę dnie sprzedajesz choćby stówkę drożej, to... Spoiler jesteś stówkę do przodu. Osobiście jednak nie "kupuję" tamtej oferty. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi