Nemesis 1 268 Opublikowano 16 października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 października 2021 Zobaczcie, prawie rok od premiery konsoli a ludzie nadal polują. Strach pomyśleć jaka tutaj będzie szajba tuż przed Gwiazdką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 16 października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 października 2021 Polują na golasy, w bundlach jest regularnie do wyrwania. Jak uciekła mi oferta na którą polowałem to pojutrze miałem następną. Konsola z dodatkowym padem i grą za 2999zł, po sprzedaży dwóch ostatnich wychodzi jakieś 2500zł za golasa. IMO bardzo dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 16 października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 października 2021 W teorii to odsprzedawanie dodawanych do konsoli PS5 padów i gier wygląda idyllicznie. Ale w rzeczywistości to każdy kto kupuje PS5 w zestawie raczej myśli identycznie. Zapłacę więcej, graty sprzedam wyjdzie tyle co golas. I teraz na olx mogę przebierać w ofertach na same Dual Sens'y Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 16 października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 października 2021 4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Polują na golasy, w bundlach jest regularnie do wyrwania. Jak uciekła mi oferta na którą polowałem to pojutrze miałem następną. Konsola z dodatkowym padem i grą za 2999zł, po sprzedaży dwóch ostatnich wychodzi jakieś 2500zł za golasa. IMO bardzo dobra cena Golas to jest yeti. Obecnie zestaw w sieciówkach z jedną grą i dodatkowym padem to już 2050-2099. Nawet na zestawy trzeba polować, ostatni rzut kilkuset sztuk na allegro poszedł w godzinę. Jeszcze mi kutasy konsole zgubiły podczas wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 16 października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 października 2021 (edytowane) Prędzej pogoni się porządną gierkę niż pada aktualnie, masz rację jest ich sporo na serwisach aukcyjnych, ale wydaje mi się, że ten kto miał kupić to kupił teraz chyba zostały osoby niezdecydowane albo czekające na samą konsolę, a z tego co widzę to nie będzie jeszcze trochę czasu. Ciekawe czy coś ściskają Japończycy na gwiazdkę żeby coś więcej wypluć na rynek, choć z drugiej strony i tak wszystko schodzi na pniu więc pewnie nie. Chyba literówka ponad 3k kosztują Edytowane 16 października 2021 przez mario10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 16 października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 października 2021 Samego pada puściłem z 2 tygodnie temu za 250zl, za Tsushimę na PS5 też pewnie ze 150zl wyrwe, więc bez tregedii. a i tak połasiłem sie na zestaw droższy bo kilka dni później za 2.7k była konsola z Returnalem. Cóż, dla chcącego nic trudnego i między bajki włożyłbym mit o jakiejś niesamowitej niedostępności konsol czy walki klientów o swoje sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 16 października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 października 2021 Po prostu trzeba polować. Sony ewidentnie planuje duży restock na sezon świąteczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
beardo0 125 Opublikowano 16 października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 października 2021 A co tam chłopaky, pochwalę się :-) Ja kupiłem do tej pory trzy PS5. Jedną pierwszą rewizję, drugą digital pierwszą rewizję, trzecią płytową nową rewizję, wszystkie w sklepach z elektroniką. Pierwszą dałem ok 2999 zł z Ratchetem i Sackboyem, ale puściłem później (konsolę, gierki nadal mam) Digital, nie pamiętam, 2199 zł + 365 dni PS Plus, też puściłem, bo jednak PS5 nie pasuje do digital No i ostatnia PS5, rewizja ze zmodyfikowanym chłodzeniem + pad Dualsense cosmic red, ok 2650 zł z kodem zniżkowym, mam ją do tej pory, ale nie gram, bo jak na razie wolę inne konsole Pozdrawiam czule przy okazji @Paolo de Vesir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 17 października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 października 2021 I dwie sprzedałeś czy masz wszystkie trzy egzemplarze? Cytuj Odnośnik do komentarza
beardo0 125 Opublikowano 17 października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 października 2021 2 sprzedałem, aż tylu bym nie potrzebował - bardzo chodliwy towar. I teraz mam o 1 za dużo, hehe Z PS5 mam taki dylemat, że sprzęt jest bardzo fajny, a pad dobrze leży w dłoni i ładnie się konsola PS5 prezentuje Jednak niewiele gier mnie interesuje z tej platformy, nie mam też dużo czasu na granie, a na innych konsolach za duży backlog, żeby kupować kolejne gry Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 452 Opublikowano 17 października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 października 2021 25 minut temu, beardo0 napisał: 2 sprzedałem, aż tylu bym nie potrzebował - bardzo chodliwy towar. I teraz mam o 1 za dużo, hehe Z PS5 mam taki dylemat, że sprzęt jest bardzo fajny, a pad dobrze leży w dłoni i ładnie się konsola PS5 prezentuje Jednak niewiele gier mnie interesuje z tej platformy, nie mam też dużo czasu na granie, a na innych konsolach za duży backlog, żeby kupować kolejne gry Ja już przygotowany do zakupu, ale jeszcze się wstrzymuje (no nie mam czasu aktualnie by wyczyścić ten backlog sprzed półtora roku bez sonki w domu). Potwierdzam, że dualsense to najlepsze co sony spotkało. Nigdy nie przekonam się do pada xboxa, który w moich dłoniach leży jak kwadratowa bryła. Cytuj Odnośnik do komentarza
LansVansDans 7 Opublikowano 17 października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 października 2021 Jak ktoś chciał to już dawno kupił, w Euro RTV były gole konsole parę razy, kupiłem tam swoją za 2399zł, za 2 dni były w Media Markt w chyba najlepszej cenie od premiery czyli 2439zł za konsole z drugim padem też kupiłem bo jednak mieć drugiego pada w tej samej cenie zawsze spoko, swoją z Euro oddałem znajomemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 W Empiku jest dostępna goła konsola za 2599,99 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 450 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 Normalnie były golasy za 2249 w preorderach? Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 Drogo wydaje mi się, że lepiej kupić w zestawie z padem i gierką Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano 19 października 2021 Udostępnij Opublikowano 19 października 2021 11 minut temu, messer88 napisał: Normalnie były golasy za 2249 w preorderach? W preorderze golas był za 2299, kupowałem w media expert. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 5 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2021 Wpadło kilka zestawów w neonecie, wszystkie w okolicach 3300zl, rozeszły się momentalnie. Od ponad tygodnia nigdzie nie można było kupić konsoli. Same PS5 na allegro chodzą w okolicach 3800zl. Okres świąteczny, to będzie wyglądał jak w tym filmie, gdzie Arnie próbuje kupić figurkę dla swojego syna. Rok po premierze konsoli... powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano 5 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2021 Takie mamy niestety czasy, okolice świąt to zawsze czas zwiększonych zakupów wszelkiej maści elektroniki. A jak dodać jeszcze mocno ograniczoną podaż, to należy się spodziewać wysokich cen, ludzie i tak kupią Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 5 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2021 Ostatnio była oferta na łoecy gier dołożona i po 7 minutach już był produkt niedostępny więc ten okres świąteczny ile by nie wrzucili to rynek wciągnie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 5 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2021 No patola na rynku, chciałem kumplowi ostatnio pomóc konsolę to dwa tygodnie mi zeszło kupić sensowny zestaw w nie przepłacając więcej niż 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 8 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2021 w Niemczech startuje Playstation Direct, stronka na której można zamówić konsole bezpośrednio u Sony, co ma pomóc ze scalperami. Niestety na razie brak informacji o Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 8 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2021 No nie ma się co nastawiać chyba, że u nas taka sytuacja nastąpi jednak jesteśmy na końcu priorytetów Sony w Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 8 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2021 43 minuty temu, mario10 napisał: No nie ma się co nastawiać chyba, że u nas taka sytuacja nastąpi jednak jesteśmy na końcu priorytetów Sony w Europie. Przesadzasz trochę, Sony jednak mocno się stara na naszym rynku. Dostajemy lokalizacje plus konsole da się kupić w ciągu 2-3 tygodni jak komuś zależy. Chyba ,że mówimy o golasach Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 8 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2021 Szkoda tylko, że nie ma u nas Ps Now. Wiadomo, że jak ktoś chce kupić konsolę to kupi w elektromarkecie w zestawie. Na golasa chyba jeszcze długo nie ma co liczyć. Ciekaw jestem jak będzie wyglądał teraz okres świąteczny czy będzie coś więcej dostępne w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 8 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2021 Zastanawiam się jakby ten system miał pomóc walczyć ze scalperami? Będą po prostu zamawiać masowo i znów się wszystko rozejdzie. Ja miałem to szczęście, że konsolę kupiłem przed świątecznym szałem zakupowym i były dostępne codziennie z jakiegoś źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi