mario10 515 Opublikowano 8 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2021 2 minuty temu, HiS napisał: Z tego co widzę, sytuacja zrobiła się taka jak rok temu. Kompletnie nic w sklepach, a skalperzy znowu pajacują. Powodzenia dla Sony z takim rozwojem sytuacji, pomimo pustych liczb w sprzedanych jednostkach, gry na next gena będą sprzedawać się w liczbie 1-1,5mln sztuk to max. Jest to mocny hamulec w rozwoju gier na nową generację, bo mało kto podejmie ryzyko tworzenia wysokobudżetowego tytułu. Komu to później opchnac? Konsolom widmo? No właśnie im mniej konsol w domach tym więcej jakichś gier crossgenowych. Akurat ja się cieszę z Ps5 bo komfort ogrywania nawt starszych tytułów wzrósł kosmicznie. Taki Nioh 2 teraz to ładuje się w mgnieniu oka więc są plusy już z posiadania PS5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 880 Opublikowano 8 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2021 24 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Zastanawiam się jakby ten system miał pomóc walczyć ze scalperami? Będą po prostu zamawiać masowo i znów się wszystko rozejdzie. Ja miałem to szczęście, że konsolę kupiłem przed świątecznym szałem zakupowym i były dostępne codziennie z jakiegoś źródła. Pewnie będzie 1 jedna konsola na konto PSN (i tu pewnie będą sprawdzać kiedy było założone) - jakąś formę kontroli będą mieli, na bank nie będą sprzedawać ich w dużych ilościach do jednego zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 315 Opublikowano 8 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2021 3 godziny temu, Snake_Plissken napisał: Pewnie będzie 1 jedna konsola na konto PSN (i tu pewnie będą sprawdzać kiedy było założone) - jakąś formę kontroli będą mieli, na bank nie będą sprzedawać ich w dużych ilościach do jednego zamówienia. Co do sprawdzania konta psn to ok, pytanie co z tymi co dopiero chcą zacząć przygodę z konsolą Sony? Będą pominięci? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano 8 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2021 W czasach problemów z dostępnością będzie to sposób na odróżnienie tych, co na konsoli będą faktycznie grać od potencjalnych scalperów. Mnie to akurat nie dziwi. A Ci co konsoli do tej pory nie mieli, a chcieliby zacząć przygodę...muszą szukać gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 980 Opublikowano 8 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2021 Dobra cena jeżeli ktoś poluje na Digital. https://mediamarkt.pl/konsole-i-gry/konsola-sony-playstation-5-digital-edition-b-chassis-dodatkowy-kontroler-dualsense-czarny-zestaw-sluchawkowy-pdp-lvl40-wired-?utm_medium=affiliate&utm_content=digidip PL&utm_campaign=tradedoubler&utm_term=undefined&utm_source=tradedoubler PS. Minutę temu był dostępny, już nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Chmielinski 212 Opublikowano 8 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2021 (edytowane) 8 godzin temu, HiS napisał: Z tego co widzę, sytuacja zrobiła się taka jak rok temu. Kompletnie nic w sklepach, a skalperzy znowu pajacują. Powodzenia dla Sony z takim rozwojem sytuacji, pomimo pustych liczb w sprzedanych jednostkach, gry na next gena będą sprzedawać się w liczbie 1-1,5mln sztuk to max. Jest to mocny hamulec w rozwoju gier na nową generację, bo mało kto podejmie ryzyko tworzenia wysokobudżetowego tytułu. Komu to później opchnac? Konsolom widmo? Ale Ty rozumiesz, że PS5 rozchodzi się w rekordowych liczbach i to nie jest widzimisię Sony, że nie ma ich na półkach w sklepie? I nie, skalperzy nie mają po 15 pełnych magazynów konsol, bo im też zależy na jak najszybszym opchnięciu towaru. Edytowane 8 listopada 2021 przez Chmielinski Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 8 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2021 Nic to nie da. Będzie dokładnie to samo co z kartami do pc. Ale na pocieszenie dodam że lepiej nie będzie. Na graty np cisco czeka się już po 6-8 miesięcy gdzie maks co było wcześniej to 12 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 169 Opublikowano 9 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2021 Fajna cena sugerowana za golasa XD https://mediamarkt.pl/konsole-i-gry/konsola-sony-playstation-5 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 9 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2021 już niedostępna Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 169 Opublikowano 9 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2021 Fajnie że udało się dostać konsolę na premierę za 2300 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 9 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2021 No takie oferty to przypuszczam, że znikają w kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 9 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2021 25 minut temu, Figuś napisał: Fajnie że udało się dostać konsolę na premierę za 2300 No bardzo dobrze, że zdecydowałem się złożyć preorder o 10 rano następnego dnia po tym jak ruszyły. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 315 Opublikowano 9 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2021 5 minut temu, Square napisał: No bardzo dobrze, że zdecydowałem się złożyć preorder o 10 rano następnego dnia po tym jak ruszyły. Ja miałem szczęście i udało mi się w styczniu wyrwać egzemplarz. Szczerze po tym co się działo myślałem, że ludzie nie będą chcieli wydawać kasy w momencie gdy jest taki kryzys na świecie spowodowany covidem. A stało się wręcz odwrotne, nawet ci co nie grali zaczeli kupować sprzęt z nudów jakie przyniosła kwarantanna. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 785 Opublikowano 9 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2021 A tam. Sranie w banie. Od premiery kupiłem 2 w sklepie i 2 od januszy biznesu, więc żaden problem dorwać swoją sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 9 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2021 Kto chciał ten już dawno kupił.Są jeszcze jakieś płaczki co piszą nie kupie póki nie będzie można zdjąć z półki w każdym sklepie itd.Ale c'mon ile już tych rzutów było przez rok?No fhuj.Dajesz dzwoneczek na pepperku i kupujesz online zestaw za 3 sprzedajesz gry i masz 2.6 golasa.No chyba że jesscze ktoś czeka na golasy za 2.3k sugerowane to powodzenia .Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 970 Opublikowano 10 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2021 Tak obserwuję ten temat i jak widzę jakie są problemy i ceny, to jak sobie przypomnę, że w lutym trafiłem za 2860 konsolkę + DS, MM i TLoU2, to normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 10 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2021 Golasek od day one w łapkach w ramach preorderu w Media Markt, a tu po roku nadal brak normalnej opcji na kupno sprzętu. Dziwne czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 10 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2021 Inflacja zapierdziela, swoje PS5 kupiłem z dodatkowym padem i grą za 2899 a ostatnio widziałem w dużej sieciówce taki zestaw za 3299 i jako okazja na łowcach xD Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 705 Opublikowano 10 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2021 Ja już grałem dzień przed premierą... Jeszcze pierwsze zdjęcie w zakupach growych! Powinien jakiś pucharek na forumku za to wpaść. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 10 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2021 Ciekawe co się będzie działo w grudniu. Plotki mówią ,że Sony chce sporo konsol rzucić do sklepów na święta więc może będzie się dało coś kupić w miarę normalnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 10 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 listopada 2021 Wiadomo, że komu zależało to swój sprzęt kupił tylko to chyba pierwsza taka sytuacja. Sam Ps4 kupowałem jakiś rok po premierze, poszedłem do sklepu i kupiłem z półki. Chyba nikt się nie spodziewał takiej sytuacji jaka teraz ma miejsce, że po roku od premiery nie można iść do sklepu i po prostu kupić konsoli. Było wiadomo, że po premierze będą problemy z dostępnością ale chyba nikt nie myślał, że będą trwać tak długo. Tak czy inaczej ciekaw jestem jaki by Sony wykręciło wynik sprzedanych egzemplarzy jak by dostępność była większa Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 605 Opublikowano 14 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2021 It's Going to Get Even Harder to Buy a PlayStation 5 https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-11-11/sony-trims-playstation-5-assembly-plans-after-chip-shortages-hit Cytat The Tokyo-based entertainment giant had previously targeted more than 16 million units assembled in the year ending March, setting it up to achieve its sales goal for the period and also get a head start on the subsequent year’s production. The company has now cut that number down to about 15 million, making its aim of 14.8 million PS5 sales by March difficult, the people said, asking not to be named as the information is not public. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 727 Opublikowano 16 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2021 Na stronie Neonet dostępne są różne zestawy z kontrolerem i grami od 3299 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 315 Opublikowano 17 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2021 Zobaczcie cenę tego golasa https://www.morele.net/sony-playstation-5-825-gb-5943281/?gclid=EAIaIQobChMIwobHpJef9AIVCHYYCh0Z1gGUEAUYAiABEgJF4fD_BwE 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 17 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2021 Ambitnie podeszli do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi