Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
13 godzin temu, Figuś napisał:

F8Qxr4oXsAAscam?format=jpg&name=4096x409

F8QxxXWXYAAfz1T?format=jpg&name=4096x409

F8QxyNSWMAAbUPF?format=jpg&name=4096x409

F8Qx1_JWUAApzJb?format=jpg&name=4096x409

No tutaj widać solidną różnicę. Być może nawet zmieściłaby się w takiej formie na mały mebel, bo u mnie grubas stoi w pionie na podłodze. :D Ale i tak nie widzę sensu w zamianie fata na slima, może jedynie ze względu na gwarancję, bo jak sobie uświadamiam, że mój sprzęt ma już prawie 3 lata, to w sumie różnie może z nim być. Tak czy owak raczej poczekam na prosiaka. :cool2:

Opublikowano
W dniu 13.10.2023 o 09:35, mario10 napisał:

Ciekaw jestem czy nie poszli na jakieś kompromisy jeśli chodzi o jakość podzespołów, a może wręcz przeciwnie jest lepsza niż premierowa wersja.

ciekawe jak z ciekłym metalem, czy wrócili do pasty, ale pewnie nie, bo mimo, że mniej energii żre, to przecież obudowa też mniejsza

Opublikowano

Na zdjęciu jest nowa slim bez napędu i stara z napędem. Niech dadzą obie z napędem.

Zmniejszyli prześwit przepływu powietrza, ciekawe jak chłodzenie i czy nadal ciekły metal, więcej obrotów? 

Opublikowano
17 minut temu, iluck85 napisał:

Zmniejszyli prześwit przepływu powietrza, ciekawe jak chłodzenie i czy nadal ciekły metal, więcej obrotów? 

niższy proces technologiczny = mniej energii potrzebnej = niższe wydzielane temperatury = mniejsze wymagania odnośnie układu chłodzenia

Opublikowano
W dniu 16.10.2023 o 18:24, krzysiek923 napisał:

ciekawe jak z ciekłym metalem, czy wrócili do pasty, ale pewnie nie, bo mimo, że mniej energii żre, to przecież obudowa też mniejsza

Podobno wrócili do pasty.

Opublikowano
1 hour ago, Shankor said:

A to chciwe żółte chujki. Czyli najprawdopodobniej napęd jest przypisywany do danej konsoli raz na zawsze. 

Raczej chodzi tylko o autentyfikacje klucza zgodnego z PlayStation. Napędy nieposiadajace takiego klucza nie beda działać z konsolą PlayStation. Czyli napedy innych firm nie zadziałają. Ale naped raczej nie zostanie raz na zawsze przypisany do konsoli. 

Opublikowano

Ciekawe czy ktoś się rzuci na robienie napędów na licencji? Druga sprawa jeśli kolejna generacja będzie bez napędów to czy ten z bieżącej będzie "kompatybilny" z przyszłymi generacjami czy jednak Excel wjedzie na pełnej i robimy napędy z weryfikacją dla nowych konsol.

Opublikowano

Ja nic nie planuję, bo mam konsolę z napędem. Ale uważam, że ruch SONY którego się obawiam jest anty-konsumencki. Nie trudno mi wymyślić sytuację, gdzie ktoś dokupuję napęd, a następnie mu konsola umiera i zostaje z samym napędem - wtedy zostałby z bezużytecznym śmieciem, bez możliwości odsprzedaży lub ponownego użycia z nową konsolą.