mitra 1 787 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 No ale jak bierze tel w abo i konsole i będzie sobie spłacać jedno i drugie w jednej racie to i tak łagodniej wypada te ileś dych niż na dzień dobry 2,3k na dzień dobry. Choć i tak lepiej wziąć konsole na 0% procent z me lub euro. Cytuj
Square 8 561 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Te podstawki, jak tragicznie to wygląda. Cytuj
Shad 0 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Wcześniejsze plotki nie potwierdziły się. Wychodzi na to, że nadal jest ciekły metal w slimce. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Jaka będzie startowa cena slimki?Czy dostajemy coś extra tzn może chodzi ciszej, grzeje się mniej, cokolwiek? Cytuj
GearsUp 172 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Beka. Wersje slim wypuszcza się z dwóch powodów: - mniejszy pobór prądu - lepsze chłodzenie Tymczasem potężni inżynierowie SONY: 1 Cytuj
vip77 237 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Myślę że mimo wszystko najważniejszy powód wypuszczania nowej-starej konsoli, to mniejsze koszty produkcji. 2 1 1 Cytuj
Square 8 561 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 23 minuty temu, GearsUp napisał: Wersje slim wypuszcza się z dwóch powodów: - mniejszy pobór prądu - lepsze chłodzenie No trochę słabo strzelasz. Nowe wersje wypuszczasz aby zaoszczędzić na kosztach, tylko i wyłącznie. 1 Cytuj
GearsUp 172 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 (edytowane) 20 minut temu, vip77 napisał: Myślę że mimo wszystko najważniejszy powód wypuszczania nowej-starej konsoli, to mniejsze koszty produkcji. Mniejsze koszty produkcji = gorsze jakościowo komponenty, z których jest zbudowana konsola. Czyli wciskanie graczom goowna. Jak to jest, że z każdą kolejną rewizją PS3 Slim spadał też pobór prądu? edit: rozumiem, że cięcie kosztów produkcji jest również związane z obcięciem ceny? Edytowane 5 listopada 2023 przez GearsUp 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Tylko że proces technologiczny już zszedł z 7 do 6nm w nowszych rewizjach. Teraz te 6nm wraz ze zmianami wpakowali po prostu w mniejszą obudowę żeby więcej zarabiać na każdym sprzedanym egzemplarzu. A cena spadnie wtedy jak sprzedaż spadnie lub konkurencja bardziej przyciśnie. Nintendo jakoś nie kwapi się z zejściem z ceny mimo że zarabia najwięcej na każdej sprzedanej konsoli. Cytuj
GearsUp 172 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 5 minut temu, łom napisał: Tylko że proces technologiczny już zszedł z 7 do 6nm w nowszych rewizjach. Teraz te 6nm wraz ze zmianami wpakowali po prostu w mniejszą obudowę żeby więcej zarabiać na każdym sprzedanym egzemplarzu. A cena spadnie wtedy jak sprzedaż spadnie lub konkurencja bardziej przyciśnie. Nintendo jakoś nie kwapi się z zejściem z ceny mimo że zarabia najwięcej na każdej sprzedanej konsoli. Chip jest ten sam. Cytuj
GearsUp 172 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 (edytowane) 12 minut temu, łom napisał: Nintendo jakoś nie kwapi się z zejściem z ceny mimo że zarabia najwięcej na każdej sprzedanej konsoli. Skoro już wspomniałeś o Nintendo bo ja nie zamierzałem robić żadnych porównań to oni wypuszczając konsolę, która wygląda inaczej to przy okazji usprawniają ją (ekran OLED, lepsze głośniki itp) Czy dożyliśmy właśnie historycznego momentu, w którym na nowo skonstruowana konsola (nie chodzi o wersje kolorystyczne i customy) nie różni się absolutnie niczym od starej? Była taka sytuacja w historii gamingu? Ja sobie nie przypominam. Edytowane 5 listopada 2023 przez GearsUp Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 7 minut temu, GearsUp napisał: Chip jest ten sam. nie z wersją premierową, 3 rewizja dostała dopiero mniejszy chip który będzie też w "slimie" Cytuj
GearsUp 172 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 3 minuty temu, Figuś napisał: nie z wersją premierową, 3 rewizja dostała dopiero mniejszy chip który będzie też w "slimie" No okey ale to nadal ten sam chip, którego używała ta sama konsola w starej "konstrukcji". Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 56 minut temu, GearsUp napisał: Wersje slim wypuszcza się z dwóch powodów: - mniejszy pobór prądu - lepsze chłodzenie Skąd taki pomysł? Kiedyś może i tak było ale to raczej marketingowe gadanie aby zasłonić to, że producent zmniejszy sobie koszty produkcji przy takiej samej cenie wyjściowej produktu dla klienta. Niekoniecznie musi to oznaczać komponenty gorszej jakości. Technologia cały czas idzie do przodu, poprawiła się też sytuacja z dostępnością półprzewodników, odpadły problemy związane z c-19 itp. Proces produkcji cały czas jest udoskonalany. W końcu mniejsza konsola oznacza też i mniejsze koszty transportu. Detale ale w takiej skali umożliwia to wzrost marży albo utrzymanie jej chociaż na podobnym poziomie. Poza tym masz tutaj większy dysk twardy, a sam producent nie mówi że to jest wersja slim tylko nowa edycja\wersja. Także więc może za rok pojawi się "prawdziwy" slim na jakiego czekasz 1 Cytuj
GearsUp 172 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 7 minut temu, Elitesse napisał: Skąd taki pomysł? Kiedyś może i tak było ale to raczej marketingowe gadanie aby zasłonić to, że producent zmniejszy sobie koszty produkcji przy takiej samej cenie wyjściowej produktu dla klienta. Niekoniecznie musi to oznaczać komponenty gorszej jakości. Technologia cały czas idzie do przodu, poprawiła się też sytuacja z dostępnością półprzewodników, odpadły problemy związane z c-19 itp. Proces produkcji cały czas jest udoskonalany. W końcu mniejsza konsola oznacza też i mniejsze koszty transportu. Detale ale w takiej skali umożliwia to wzrost marży albo utrzymanie jej chociaż na podobnym poziomie. Poza tym masz tutaj większy dysk twardy, a sam producent nie mówi że to jest wersja slim tylko nowa edycja\wersja. Także więc może za rok pojawi się "prawdziwy" slim na jakiego czekasz Ok tu mnie masz, powiększyli dysk Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 11 minut temu, GearsUp napisał: Była taka sytuacja w historii gamingu? Ja sobie nie przypominam. Jak tak się uparłeś na chipach (tak jak by to było jakimś wyznacznikiem) to X360 S i E to praktycznie jedno i to samo, tak samo PS3 Slim i Super Slim (w większości), PS1 900x i pierwsze PSOne też. Cytuj
GearsUp 172 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 4 minuty temu, łom napisał: PS3 Slim i Super Slim Różnica polega tym, że ten drugi sprzęt jest chłodniejszy więc w pełni uzasadniona rewizja. 1 Cytuj
BRY@N 1 448 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 42 minuty temu, GearsUp napisał: Skoro już wspomniałeś o Nintendo bo ja nie zamierzałem robić żadnych porównań to oni wypuszczając konsolę, która wygląda inaczej to przy okazji usprawniają ją (ekran OLED, lepsze głośniki itp) Joycony w których nie dryfują analogi… Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 W dniu 3.11.2023 o 19:38, misterthep napisał: Drodzy Państwo chce zakupić PS5. W ofercie Orange jest i otrzymałem od operatora, że to model EAN 5908265550108, ale nie wiem tak naprawdę jaka to generacja/wersja, jak to ustalić? Tutaj masz ciekawą promocję z najnowszym CODem https://www.euro.com.pl/konsole-playstation-5/sony-playstation-5-ps5-z-napedem-call-of-duty-modern-warfare-iii.bhtml Cytuj
Nonname 71 Opublikowano 8 listopada 2023 Opublikowano 8 listopada 2023 https://www.youtube.com/watch?v=L46-U_EVIqI Cytuj
mario10 515 Opublikowano 11 listopada 2023 Opublikowano 11 listopada 2023 @Figuś to Twoja kolekcja? Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 11 listopada 2023 Opublikowano 11 listopada 2023 nie, jego https://www.youtube.com/@MysticRyan Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi