Homelander 2 514 Opublikowano 20 marca 2024 Opublikowano 20 marca 2024 GTA 6 musi płynnie działać na Xbox Series S, a Wy wymieniacie ten tytuł jako argument za kupnem Pro? 1 Cytuj
Beelzeboss 336 Opublikowano 20 marca 2024 Opublikowano 20 marca 2024 "Musi" iksde. Tak jak dragons dogma "musi" płynnie działać. 1 Cytuj
Homelander 2 514 Opublikowano 20 marca 2024 Opublikowano 20 marca 2024 7 minutes ago, Beelzeboss said: "Musi" iksde. Tak jak dragons dogma "musi" płynnie działać. Xbox Series S: Dynamic 1440p/~35fps with temporal reconstruction and unlocked framerate Xbox Series X: Dynamic 2160p/~40fps with temporal reconstruction and unlocked framerate Playstation 5: Dynamic 2160p/~38fps with temporal reconstruction and unlocked framerate Na wszystkich konsolach w mieście spada do 30 klatek. Wersja na Series S nie ma RT. Więc chyba nie jest tak źle, co nie? Cytuj
Alpha Trion 124 Opublikowano 21 marca 2024 Opublikowano 21 marca 2024 Dragon dogma 2 akurat zarzyna topowe cpu, to nie jest gra która zabłyszczy na pro 18 hours ago, KrYcHu_89 said: To byłaby strzała w kolano, 50% preorderów na PRO wyjdzie z realnych benefitów pod GTA VI. Ta gra tez będzie na pewno super zooptymalizowana, bo jak wiemy, na PC nie wyjdzie, tryb perf zapewne będzie i będzie ograniczony pod Pro. Oczekujesz po mid-gen refreshu performance jaki może bedzie w ps6, nie taka jest idea. Bazowe ps5 i tak będzie ważniejsze w kwestii pokrycia rynku. Pro się może sprzedać nawet gorzej niż ps4 pro, z uwagi na cenę i brak sensownych gier Cytuj
KrYcHu_89 2 548 Opublikowano 21 marca 2024 Opublikowano 21 marca 2024 3 minuty temu, Alpha Trion napisał: Dragon dogma 2 akurat zarzyna topowe cpu, to nie jest gra która zabłyszczy na pro Oczekujesz po mid-gen refreshu performance jaki może bedzie w ps6, nie taka jest idea. Bazowe ps5 i tak będzie ważniejsze w kwestii pokrycia rynku. Pro się może sprzedać nawet gorzej niż ps4 pro, z uwagi na cenę i brak sensownych gier PS4 Pro miał bardzo dobre wsparcie, mimo słabej sprzedaży, więc cośtam pewnie dadzą. Były patche, a nawet bez nich gry z unlocked frame nagle dobijały do 30/60 itp, z rodzdziałką do wyższej itp. To jaka jest idea, jak nie wzrost wydajności, może wyjaśnisz xD? 9 godzin temu, Homelander napisał: Xbox Series S: Dynamic 1440p/~35fps with temporal reconstruction and unlocked framerate Xbox Series X: Dynamic 2160p/~40fps with temporal reconstruction and unlocked framerate Playstation 5: Dynamic 2160p/~38fps with temporal reconstruction and unlocked framerate Na wszystkich konsolach w mieście spada do 30 klatek. Wersja na Series S nie ma RT. Więc chyba nie jest tak źle, co nie? Bo pomyśleli i nie dali jebanego RT do Series S, a za 3 miesiące ktoś mądry wpadnie na to, żeby wywalić RT też z PS5 i X (jak zrobili to przy Jedi). Nawet na PC już były recki perfa, że RT żerne jak świnia, jak zwykle zresztą, a z okularami zobaczysz tylko na konsoli różnice. Cytuj
KrYcHu_89 2 548 Opublikowano 21 marca 2024 Opublikowano 21 marca 2024 Co do GTA VI jest cień szansy, że gra będzie chodzić dobrze i nie będzie takim koszmarkiem optymalizacyjnym na konsolach jak Baldur 3, albo Dogma 2, tylko bardziej jak Horizon FW (właśnie wpadł port na PC i działa po prostu genialnie na starszym nawet sprzęcie), czy nawet Cyberpunk 2077, który na konsolach z tego co wiem działa bardzo fajnie . Cytuj
Alpha Trion 124 Opublikowano 21 marca 2024 Opublikowano 21 marca 2024 Nie no, nawiązuję co napisałeś o zen 2 Cepie jakim zostawią ,ja się domyślałem że będzie podobnoe co z ps4 pro, czyli wydajniejsze gpu a procek ten sam, finalnie to overclock poszedł na 33 % tego jaguara, tu będzie wzrost marginalny. Idea nie jest na pewno żeby wszystkie gry szły na 4k/60 fps a tego ludzie oczekiwali. Ja na razie się trzymam tego że będzie 10-15 fps więcej w gpu bound grach i 5-10 fps więcej w cpu bound grach, a takie będzie GTA VI. Jedyna szansa w tym AI upscalerze ale znowu, AMD jakimś potworem w tej kwestii nie jest, nvidia przepaliła mnóstwo kasy na turinga i zajeło jej to 10 lat. Pamięci więcej nie ma, zwiększyła się tylko przepustowość, a to postawa w RT No i kończąc, skąd pewność że zajechany robotą Rockstar miał czas na dopieszczanie gry pod platformę która się dopiero będzie sprzedawać?, czym przekonasz Rockstar?, pieniędzmi? Cytuj
tjery 1 338 Opublikowano 21 marca 2024 Opublikowano 21 marca 2024 18 godzin temu, KrYcHu_89 napisał: To byłaby strzała w kolano, 50% preorderów na PRO wyjdzie z realnych benefitów pod GTA VI. Ta gra tez będzie na pewno super zooptymalizowana, bo jak wiemy, na PC nie wyjdzie, tryb perf zapewne będzie i będzie ograniczony pod Pro. Poprzednie GTA też wychodziły day one tylko na konsole i nie powiedziałbym, że były super zoptymalizowane Co do PRO to nie zapominaj, że mimo, że lepiej niż bazowe PS5, to wciąż tylko poziom 7700XT, a więc karty wydajnościowo niewiele lepszej (kilka %) niż 3070, czyli karty ze średniej półki z poprzedniej generacji, a do czasu zanim wyjdzie PRO, to już sprzed dwóch generacji Cytuj
Alpha Trion 124 Opublikowano 21 marca 2024 Opublikowano 21 marca 2024 5 minutes ago, KrYcHu_89 said: Co do GTA VI jest cień szansy, że gra będzie chodzić dobrze i nie będzie takim koszmarkiem optymalizacyjnym na konsolach jak Baldur 3, albo Dogma 2, tylko bardziej jak Horizon FW (właśnie wpadł port na PC i działa po prostu genialnie na starszym nawet sprzęcie), czy nawet Cyberpunk 2077, który na konsolach z tego co wiem działa bardzo fajnie . tak naprawdę nie wiemy jaki będzie finalny spec, może zupełnie inny (lepszy lub gorszy) Cytuj
KrYcHu_89 2 548 Opublikowano 21 marca 2024 Opublikowano 21 marca 2024 (edytowane) 4 minuty temu, Alpha Trion napisał: Nie no, nawiązuję co napisałeś o zen 2 Cepie jakim zostawią ,ja się domyślałem że będzie podobnoe co z ps4 pro, czyli wydajniejsze gpu a procek ten sam, finalnie to overclock poszedł na 33 % tego jaguara, tu będzie wzrost marginalny. Idea nie jest na pewno żeby wszystkie gry szły na 4k/60 fps a tego ludzie oczekiwali. Ja na razie się trzymam tego że będzie 10-15 fps więcej w gpu bound grach i 5-10 fps więcej w cpu bound grach, a takie będzie GTA VI. Jedyna szansa w tym AI upscalerze ale znowu, AMD jakimś potworem w tej kwestii nie jest, nvidia przepaliła mnóstwo kasy na turinga i zajeło jej to 10 lat. Pamięci więcej nie ma, zwiększyła się tylko przepustowość, a to postawa w RT No i kończąc, skąd pewność że zajechany robotą Rockstar miał czas na dopieszczanie gry pod platformę która się dopiero będzie sprzedawać?, czym przekonasz Rockstar?, pieniędzmi? O Zen2 to pisałem tylko, że zjebali, no szkoda, ale nic się z tym nie zrobi, mocniejsze procki to dużo prądu i pieniędzy... Nie wiemy jeszcze, czy GTA VI będzie CPU bound, Rockstar ma większy budżet od reszty i robią grę tylko na konsole na początek. Jeżeli będzie: a) unlocked framerate + dynamiczna rodziałka -> PS5 Pro zyska benefity b) patch z trybem perf -> PS5 Pro zyska benefity c) wszystko locked -> też zyska, ale mniej na pewno filmik na DF na premierę będzie gorący xD Edytowane 21 marca 2024 przez KrYcHu_89 Cytuj
Alpha Trion 124 Opublikowano 21 marca 2024 Opublikowano 21 marca 2024 DF nawet analizowało ten trailer GTA VI i mówili że nie wygląda na to żeby to było przygotowane na pro (30 fps) Cytuj
łom 2 121 Opublikowano 21 marca 2024 Opublikowano 21 marca 2024 1 minutę temu, Alpha Trion napisał: Pamięci więcej nie ma Są ploty że ma trochę ponad 1GB więcej dostępne dla gier, niby mało ale to wzrost o ~ 20%, na podstawowe efekty RT starczy (bo chyba nikt nie spodziewa się path tracingu albo jednoczesnych odbić, cieni i oświetlenia). A co do GTA VI to na 100% będzie miał natywne wsparcie dla Pro a wszystko rozbija się o to jak będzie obciążało procek i dopóki nie pokażą czystego gameplayu to można sobie tylko gdybać. Cytuj
Alpha Trion 124 Opublikowano 21 marca 2024 Opublikowano 21 marca 2024 Też nie wiadomo czy Sony nie będzie chciało wydać pro z gta VI, czyli nie holiday season tylko początek 2025 Ale Rockstar niestety lubi opóźniać swoje gry, i obsuwy, jedna, dwie pewnie będą Cytuj
LeifErikson 1 143 Opublikowano 22 marca 2024 Opublikowano 22 marca 2024 A tak z ciekawości, sprzedawał ktoś albo kupowal niedawno używanego grubasa z napędem? Jak takie realne ceny stoją? Cytuj
Alpha Trion 124 Opublikowano 22 marca 2024 Opublikowano 22 marca 2024 1500-1600 , ale nie wiem czy to nie scam bo rzadko kupuję na olx Cytuj
LeifErikson 1 143 Opublikowano 22 marca 2024 Opublikowano 22 marca 2024 No właśnie dlatego jestem ciekaw jak wyglądają realne ceny "transakcyjne", bo widziałem ogłoszenia wystawione w tych granicach. Cytuj
Alpha Trion 124 Opublikowano 22 marca 2024 Opublikowano 22 marca 2024 jednak nie, po 1000-1100 już są Cytuj
easye 3 444 Opublikowano 22 marca 2024 Opublikowano 22 marca 2024 te za 1100 to juz raczej na 200% scam. Cytuj
jimmy 1 605 Opublikowano 22 marca 2024 Opublikowano 22 marca 2024 Fatka pewnie pójdzie w cenę z czasem biorąc pod uwagę zintegrowany napęd, normalną podstawkę i generalnie lepszy wygląd od slimki. Cytuj
LeifErikson 1 143 Opublikowano 22 marca 2024 Opublikowano 22 marca 2024 Jakby się udało spieniezyc za 1,5k żeby do prosiaka dołożyć 1,5k (strzelam że za ok 3k bedzie) to by było w miarę spoko. Cytuj
oFi 2 562 Opublikowano 22 marca 2024 Opublikowano 22 marca 2024 56 minut temu, jimmyyy8 napisał: Fatka pewnie pójdzie w cenę z czasem biorąc pod uwagę zintegrowany napęd, normalną podstawkę i generalnie lepszy wygląd od slimki. Fatki zawsze najładniejsze. PS4 fat do dzisiaj robi wrażenie, czego nie można powiedzieć o slimce i prosiaku Cytuj
Plugawy 3 753 Opublikowano 25 marca 2024 Opublikowano 25 marca 2024 Kiedy to ps5 pro wychodzi? Może będą przeceny przy okazji zwyklakow albo slimow? Cytuj
jimmy 1 605 Opublikowano 25 marca 2024 Opublikowano 25 marca 2024 Miał być koniec roku czyli listopad pewnie. 1 Cytuj
23kowal 55 Opublikowano 8 kwietnia 2024 Opublikowano 8 kwietnia 2024 jaka jest cena regularna na PS5 slim 1tb? w święta Wielkanocne widziałem oferty na RTVEuroAGD na PS5 Slim 1tb z napędem i 2 padami za ok. 2550zł. nie było jej dostępnej w sklepach w mojej okolicy więc stwierdziłem, że zajmę się tym po świętach a tymczasem cena urosła do 2948zł. wtf? czy to była wówczas aż taka promka czy nagle ceny poszły w górę? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi