specjalniedlaps4pro 2 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca Mam ps5 od listopada i nie ma dla mnie 5 gier których by nie było na PS4, w technikalia nie wnikam bo jestem konsolowcem starszej daty i mi nie robią różnicy Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca 1 godzinę temu, Beelzeboss napisał(a): day one. dziesiatki wykwintnych eksów do nadrobienia. Specjalnie nie kupowałeś zwykłego ps5, Ty spryciarzu Cytuj
krzysiek923 1 659 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca konsole nazywają PRO, nvidia swoje karty nazywa SUPER, głupiej nazwy nie mogą jakoś lepiej ogarnąć wielkie korporacje xd Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca Wolałbym xboxa series S2 bo problemy techniczne są czasem z multiplatformami generalnie a te w większości ogrywam tam bo Wyjdzie jakiś eks na sonkę wart uwagi to się można będzie zastanowić. Albo zrobią bundla pro z remake BB to biorę 1 Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca W bundlu pod GTA VI tak, bo pewnie rockstar juz przygotowuje wersje pod dwie różne konsole. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca Gdybym grał tylko na PS5 pewnie byłbym zainteresowany upgrade'm do Pro, ale posiadając mocnego PC nie widzę niczego co zachęcałoby do zakupu Prosiaka 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca Śmiesznie będzie jak wypuszczą Pro bez żadnego killera tylko będą reklamować updatem assassinów i innych spajdermanow. Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca 3 godziny temu, Shankor napisał(a): Gdybym nie miał PS5 i dobrego PC w domu to pewnie bym się zastanawiał. Ale że mam - może jak moje PS5 wyzionie ducha (na co się nie zanosi). Jestem tego samego zdania. Moja premierowa konsola PS5 po dziś dzien działa sprawnie, choć może troszkę skrzeczy jak moja ukochana żonka - czasem cos fiknie i krzyknie ale żaden diabeł jej nie bierze. Widać trafiłem na dobry model Szkoda by bylo pozbywać sie tak dobrego sprzętu tylko dla młodszego 2 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca 18 minut temu, Square napisał(a): A przy PS4 Pro jakiś killer wyszedł? Nie pamiętam, ale bardziej chodzi mi o to że dalej czekamy na mega hity first party i fajnie jakby przed albo razem z pro dostarczyli. Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca Przecież będzie: LEGO Horizon Adventures bodajże na święta 2 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca 26 minut temu, Square napisał(a): A przy PS4 Pro jakiś killer wyszedł? Na samą premierę nie było nic zbytnio oprócz update'ów do większości już wydanych tytułów ale w przeciągu trzech miesięcy wyszedł Horizon. Jeśli nie mają zamiaru wydać jakiegoś sztosa graficznego koło premiery to powinni przynajmniej postarać się o patche do wszystkich najważniejszych gier, szczególnie tych które mają problem z jakością obrazu przy 60 FPSach (FF VII-2, XVI, Alan Wake 2) bo to że gry od Sony dostaną patche to wiadomo. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca Tylko te patche do istniejących gier Sony to raczej poza jakimś podbiciem dynamicznej rozdziałki to chyba nie zmienią za dużo. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca Nie no czemu? Jeśli te przecieki są faktycznie prawdziwe to taki Spider Man 2 powinien w 60 FPSach śmigać w ustawieniach podobnych do obecnych 40 a dodatkowo np. mieć dalsze lub dokładniejsze odbicia RT. A jak faktycznie chcą pokazać tą 3x wyższą wydajność w RT to Horizon 2 powinien dostać np. odbicia RT w 60 FPSach. Bez tego nie wiem jak będą chcieli kogokolwiek przekonać że Pro ma jakikolwiek sens bo przykładowo podbicie z ~1200p do 1440p (bo chyba takie są maksymalne widełki przy trybie 60 FPS) w Spiderze 2 na nikim nie zrobią większego wrażenia i zareklamować to będzie ciężko. Cytuj
Sep 1 623 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca No ja biorę ps5 pro day one, niech tylko już oficjalnie go zapowiedzą. 9 lat grania na ps4 to stanowczo już za długo w moim przypadku Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca 3 godziny temu, łom napisał(a): bo to że gry od Sony dostaną patche to wiadomo. Znając kochane Sony, to patche będą za drobną opłatą 30$ w ramach wydań GOTY - poza tym będą po 2 misje i skórka z Astro Bota. Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca 2 godziny temu, łom napisał(a): A jak faktycznie chcą pokazać tą 3x wyższą wydajność w RT to Horizon 2 powinien dostać np. odbicia RT w 60 FPSach. W ogóle musieliby dodać RT, a to wydaje mi się za dużo roboty jak na darmową łatkę do prawie trzy letniej gry. SM2 oczywiście mógłby sporo zyskać, ale poza nim i Ratchetem to chyba nie ma za dużo na liście. Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 19 lipca Opublikowano 19 lipca Konsola robiona specjalnie pod GTA VI. Przecież to rozbije bank jak każda Rockstara poprzednia iteracja. Akurat marketing zrobi juz swoje - chcesz grać w najlepszej jakości w swoją ulubioną gierkę o policjantach i złodziejach? O proszę tutaj prosiak 8k hdr 30fps Premiera bundlów GTA VI + PS5 Pro : 2 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca Czy day one? Zależy od tego za ile będzie się dało opchnąć grubasa, bo jeśli dopłata by była wyższa niż 1000-1500 to nieee. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca (edytowane) Nie. W poprzedniej generacji grałem cały czas na slimie, w tej gruby małż wystarcza. GTA jako system seller dla pro może i ok ale dla jednej gierki nie wiem czy warto wymienić. Jestem ciekaw porównań GTA VI na wersji zwykłej do pro. Jak nie będzie znaczących różnic to w większości będzie tylko PRowa gadka. Tak samo jak było z tym znaczkiem na pudełkach, ze zwykła wersja 8K, hdry i 120 fpsów, na nowych pudełkach już tego nie ma. Poza tym nie lubię takich pół generacji bo to się mija z tym co konsole oferowały wcześniej. Czyli włóż płytkę (zainstaluj) i graj i na wszystkich konsolach gra wyglądała tak samo i się człowiek nie zastanawiał czy gra się się odpali czy będzie mulić. Już pomijam brak wykorzystanego potencjału obecnej wersji. Bo jaka gra pokazał maksymalną wydajność konsoli? Te wersje jak dla mnie to tylko pod leniwych deweloperów robią co by było im łatwiej i nie strzelali z ucha, że za mało ramu. Edytowane 20 lipca przez mitra 1 2 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca Dlatego wolę kupić chociażby Portala i rozszerzyć możliwość grania niż kupować PS5Pro. Cytuj
Plackus 418 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca (edytowane) Jeżeli różnice w GTA będą takie jak przy Red dead redemption 2 na PS4/PS4 pro to nie ma sensu. Jeśli różnica była by taka jak między PS4 pro a Xbox one X w przypadku ww. gry, to wtedy bym robił upgrejd Bo to już była różnica. Przynajmniej dla mnie Oczywiście jeżeli kogoś stać. Osobiście uważam że dla jednej gry to trochę słabo. Edytowane 20 lipca przez Plackus Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca Jeszcze raz: GTA VI będzie dobrze działać i wyglądać na Series S. A Wy chcecie jakieś Pro dla tej gry kupować? 1 1 Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca To banał, ale jak ktoś będzie miał ochotę to kupi dla tych kilku pikseli więcej, to w końcu forum dla pasjonatów, nie wszyscy zadowolą się jakoscią z PS5 czy tam Series S Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca 16 minutes ago, ASX said: To banał, ale jak ktoś będzie miał ochotę to kupi dla tych kilku pikseli więcej, to w końcu forum dla pasjonatów, nie wszyscy zadowolą się jakoscią z PS5 czy tam Series S Nie no jasne, tylko mam wrażenie, że niektórzy oczekują niesamowitej różnicy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi