Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Nyu napisał(a):

te różnice są dość kosmetyczne jak na przejście na nową konsolę.

Rzecz w tym, że Pro to nie jest nowa konsola. To tylko kolejny wariant tej samej konsoli. Droższy, mocniejszy, z dodatkowymi funkcjami, ale wciąż wariant. A niektórym się myli z kolejną generacją.

Płaczu by nie było gdyby na start generacji równocześnie wychodziły 3 modele w różnych widełkach cenowych: FAT, Slim, Pro (do wyboru, do koloru według zachcianki, potrzeb i zasobności portfela). A przez to że Pro wychodzi w połowie generacji (ofc żeby zarobić na bardziej zajawionych 2x) to niektórzy błędnie oczekują nowych procków, tytułów startowych itd.

Nie ma jednej uniwersalnej odpowiedzi czy warto czy nie warto. Dla mnie zdecydowanie warto.

• Lubię! 1
  • Odpowiedzi 8,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Jako osoba, która od PS2 kupowała każdą wersję konsoli Sony muszę przyznać, że jednak trochę przykro się na to wszystko patrzy. Większość konsoli była sprzedawana po koszcie produkcji lub nawet po delikatnej stracie a producent zarabiał najwięcej na grach i ewentualnym abonamencie, dzięki temu nie dało się kupić PC o zbliżonej mocy konsolowej przy tym samym budżecie. Zadowolony gracz chętnie kupował konsole i nowe gry a nie remastery i to najlepiej bez płyty tylko wszystko w digitalu… Mam ogromny sentyment do tej marki i na wiele złych rzeczy potrafię przymknąć oko za dostarczenie mi wspaniałej rozrywki i wielu pięknych gier jednak to zaczyna się robić niesmaczne. Niestety Sony może robić z nami co chce przez brak realnej konkurencji na rynku konsol stacjonarnych :frog:

Edytowane przez Insane3d
Opublikowano
2 godziny temu, pattro napisał(a):

@jar3czek, ewidentnie ktoś dał D przy realizacji zamówienia. Dzwoń do nich, a jak coś to napisz na PW spróbuję to pchnąć do przodu. Nie ma problemu z dostępnością konsol. 

Spróbuję przedzwonić jutro rano jeśli do tego czasu nic się nie ruszy, thx.

Co do wideo od DF to wychodzą nowe ciekawostki - konsola dalej nie wspiera HDMI 2.1 (w pełni), Pro :kekw:  W 4K@120Hz dalej trzeba się męczyć z gównem rozmazanym w YUV422, oni są niemożliwi, to już nawet Series S jest w stanie tutaj ogarnąć RGB/4:4:4 :kekw:

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, drozdu7 napisał(a):

AI się dopiero uczy

Zdecydowanie, Janek z digital foundry w materiale z recenzji na przykładzie stellar blade pięknie pokazuje czym jest ta technologia i co już potrafi:Aloy_cool1:

Opublikowano
2 godziny temu, jimmy napisał(a):

Rzecz w tym, że Pro to nie jest nowa konsola.

To jest nowa konsola. Nie nowej generacji. Ale whatever. Kwestia nazewnictwa.

Przykre jest jednak to, że na PC masz remastery za darmo, i to wszystkiego, większości gier ever. Niektóre mają tylko podbita rozdzialke i FPS, a niektóre tekstury i oświetlenie również. Tutaj trzeba kupić nową konsolę by dostać symboliczną różnicę.

Opublikowano
Godzinę temu, gnom napisał(a):

No to lipa. Oplaciles ? Dostawa czy odbior w sklepie ?

jaka lipa? weź nie denerwuj ja już mam weekend ustawiony na PROfesjonalne granie :p

opłacone, z odbiorem w sklepie

Opublikowano
1 minutę temu, Szermac napisał(a):

No to jutro za pewne będziesz mógł odebrać, luźno

slv-gld.gif

sam sobie muszę wklejać te gify teraz xd hype nabity, materiał DF uspokoił a info o kolejnych pro paczach podkręciło śrubę :good:

• beka z typa 1
Opublikowano
6 godzin temu, pattro napisał(a):

Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie :leo: 

Wyobraźcie sobie ten płacz dziecka przy wigilijnym stole :kekw:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Łooo zaczynają się bundle widzę :gachigasm:

A tak a propos tych świąt i prezentów to syn mój ostatnio mnie zapytał czy kupuję ps5 pro bo ma chrapkę na mojego facika :)

Edytowane przez mario10
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Śmiejecie się a dwóch moich znajomych kupiło Pro TYLKO i wyłącznie dla FIFY :D hahaha Wiadomo że liczą też na inne tytuły ale jakby ta gra była kartą przetargową

Oni przed świętami takimi bundlami wygrywają oczywiście cyfrowy kod :D 

Edytowane przez Whisker
  • Haha 1