Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram na 65' tv w odleglosci 2,5m i odpalilem teraz Residenta 4 i powiem Wam ze jest miod, plynnosc, jakosc, tak to powinno wygladac od poczatku. Dobrze ze kupka wstydu duza.

• Plusik 1
  • Odpowiedzi 8,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Najbardziej mnie zastanawia że nawet jak napęd będzie w sklepach po 599 to po ile tak naprawdę oni skupują od dystrybutora i ile wychodzą na plus 

Opublikowano (edytowane)

Jestem już po testach Resident Evil Village oraz RE2  i o ile RE2 nie dostało jeszcze wsparcia Pro tak technologia pssr oraz odblokowany klatkarz przy TV 120 daje radę.

Wracając do wioski, tutaj sprawa jest widoczna na pierwszy rzut oka. Zwiększony klatkarz przy pełnym Ray Tracing’u i 4k posmarowany PSSR robi robotę na tyle że wracam zaraz skończyć tytuł tym razem w ujęciu TPP. No i ta ostrość obrazu. To nie jest nowa generacja ale znaczący upgrade który ma cieszyć oczy i dać poczucie spokoju aż do nowej generacji konsol.

IMG_4048.jpeg

Edytowane przez Whisker
  • Plusik 3
Opublikowano (edytowane)

O, MM wrzuciło maila z informacją, że czekają na mnie.

Przeczytałem kilka recek, przeleciałem całego DF i w sumie to mam mocno ambiwalentne odczucia (z perspektywy byłego posiadacza FAT'ki). Faktycznie, sprzęt jest lepszy i pozwala delektować się graniem w lepszej jakości, ale czy jest to gamechanger? Totalnie nie. Dodatkowo zagranie z brakiem napędu to kryminał. Z jednej strony ekscytuje się perspektywą odpakowywania nowej konsoli, ale z drugiej czuję, że przyczyniam się do procederu testowania konsumenta na dużą skale, co rzecz jasna oceniam negatywnie. Gdyby nie sprzyjające warunki zakupowe - drogo sprzedana fatka, voucher i tańszy zakup z uwagi na FV VAT to totalnie olałbym ten upgrade. Finalnje jest jak jest, konsole trzeba odebrać i wypełnić wolną przestrzeń na szafie, bo na czymś trzeba grać.

Edytowane przez ginn
  • Plusik 1
Opublikowano
39 minut temu, Bishonen88 napisał(a):

Sam myślałem przez sekundę nad zakupem ale jak obejrzałem parę filmików, to nie mógłbym sobie spojrzeć w lustro, popmując w sony kasę za takiego kupsztyla. + parę fpsów, albo mniej rozmazany obraz, za cenę nowej konsoly bez dysku? Panowie. Szanujmy się. Jak kręcimy bekę z pecetowców że upgrade'ują kompy co 2-3 lata, to jest beka. Jak nam Sony wciska nową konsolę... której benefity trzeba z lupą szukać, to jest OK? Przecież w większości z tych gier, z normalnej odległości, nie widać różnicy w graniu. Tragedia.

największym plusem tej premiery było ps5 slim z napędem w morele za 2100 zł

Opublikowano
4 minutes ago, krzysiek923 said:

największym plusem tej premiery było ps5 slim z napędem w morele za 2100 zł

Kiedy była taka cena? Widziałem za 2300zł a teraz jest jeszcze drożej. Pytam bo chcę kupić slimkę ale nie będe przepłacał.

Opublikowano

U mnie ME: 11:29 SMS, że zamówienie gotowe do odbioru. Płatność miałem przy odbiorze. Jakoś o 13:00 poszedłem odebrać.

Nie da się nabić na kasę… dzwonią na infolinię, tak mamy problem poszła jakaś synchronizacja żeby wskoczyło na stany sklepów i za godzinę mam przyjść.

Właśnie wracam znowu bez konsoli bo dalej się nie da nabić, mają dzwonić jak już będzie działać. Pewnie dzisiaj nie odbiorę xD dobrze że mam 10 minut na nogach

Opublikowano
13 minut temu, Whisker napisał(a):

RE2 nie dostało jeszcze wsparcia Pro tak technologia pssr oraz odblokowany klatkarz przy TV 120 daje radę

Jeśli nie ma wsparcia to jak może Ci działać PSSR :philosoraptor:

Opublikowano
5 minut temu, gnom napisał(a):

TLOU wyglada oblednie, zreszta na podstawie tez dobrze wygladal, ale tutaj jest brzytwa

Masz Silent Hilla 2 ? Bo mój kurier to przez Moskwe zapierdala xD

Opublikowano
1 godzinę temu, Alpha Trion napisał(a):

Jeszcze swojej nie kupiłeś, zgaduję :) , poczekajmy aż dziadki z forumka potestuja i się wypowiedzą z perspektywy typowego gracza a nie dziennikarza

Zerowa szansa, że powiedzą coś nie tak. Przy PS4 nawet PRO wydawało się astronomicznym skokiem, a w rzeczywistości to sprzęt był taki se. Po to właśnie są dziennikarze żeby obiektywnie stwierdzić jakie sprzęty mają możliwości i wybrać najbardziej dla siebie odpowiedni.

Przypominam, ze są „dziadki z forumka” dla których Zelda ze Switcha na ekranie 4K wygląda „fenomenalnie”. :)

• Minusik 1