Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minutes ago, Insane3d said:

Jestem dość ubogi w wiedzę jeśli chodzi o aktualne ceny podzespołów PC, ale ile Waszym zdaniem kosztowałoby złożenie PC o mocy zbliżonej do PS5 PRO uwzględniając technologię PSSR i ulepszony RT ( niby z układu RDNA 4) którego na PC jeszcze nie ma. 

Hehe, na tym PS5 Pro RT jest sporo gorszy niż na nawet nienajmocniejszych kartach graficznych.

Opublikowano
46 minut temu, gnom napisał(a):

COD6 tez ma PRO ENHANCED a nie ma zadnej roznicy, a ostatni update byl pare dni temu, SH2 nie ma żadnej rożnicy na lepsze tak samo jak Dying Light 2. Uwazam ze obowiazkowo powinno byc w opisie na PSN co za usprawnienia sa na PRO. Dzis zdazylem odpalic TLOU1 i RE4 i jestem pod wrazeniem. Jutro sprawdze jak VR smiga

Bo też w sumie wygląda to tak, że RE4 ma Pro Enhanced nie ma dodatkowych trybów, a działa lepiej w trybie Resolution i z RT itd:.
No i tak jak wspomniałem SH2 też ma Enhanced, nie ma trybów i działa tak samo jak działało xd

Opublikowano

Jak dla mnie PRO jest głośniejsza od mojego premierowego fata. Ewidentnie słychać że wentylator wchodzi na robocze obroty , fat był bardziej kulturalny.

Z gier sprawdziłem na razie tylko Alana, RT mnie nie powalił, niby spoko, oprócz odbić chyba są też cienie, w bardzo niskiej jakości ale są. Ewentualnie są to zwykłe cienie, tylko obniżyli ich jakość, żeby zrobić miejsce dla RT odbić. W tej grze zdecydowanie bardziej leży mi chyba 60fps i ostry obraz, który całościowo jest bardziej spójny.

Opublikowano

Najbardziej niepotrzebna konsola w środku generacji. Jeszcze rozumiałem sens ps4 pro, bo tam to było widać efekty, ale w z tym ps5 to jest ładne jebanie po kieszeniach, a jeszcze napędy to już w ogóle. 

• This 1
Opublikowano
8 minut temu, balon napisał(a):

No ale co Alanik w 60 klatkach wyglądach teraz chociaż taki jak na bazowej ps5 w 30?

Balon, olej temat. Lepiej skocz na weekend do US :D 

Opublikowano

Nie no  w wielu grach jakość obrazu  jest o dwie klasy wyżej, niż na mocnym PC z gównianym FSR3, nie mówię już nawet o konsolach amatorskich i trochę mi się śmiać chce z naszych forumowych teoretyków ze śliną na mordzie. Pozdro 600. To mój najlepszy zakup w tym tygodniu. Sonka <3.

Ciekawe jaka będzie odpowiedź konkurencji, bo PSSR dopiero rozwinie skrzydła przy PS6. 

• beka z typa 1
  • Minusik 1
Opublikowano
6 minut temu, iluck85 napisał(a):

Balon, olej temat. Lepiej skocz na weekend do US :D 

Nie no ja ewentualnie kupię jak będzie napęd w normalnej cenie i więcej info o ulepszeniach i łatkach. Narazie to co czytam mnie pod tym kątem nie przekonuje. 

• This 1
Opublikowano
6 minut temu, balon napisał(a):

Nie no ja ewentualnie kupię jak będzie napęd w normalnej cenie i więcej info o ulepszeniach i łatkach. Narazie to co czytam mnie pod tym kątem nie przekonuje. 

Na dzisiejszy dzień- spakowane, kultura pracy, brak gier pod tego mocarza- to max 2499zł. 4k na to wybulić, to mocno średnio. Mimo że sam jestem pojebany i lubię kupować nowe zabawki, tak te PRO zero podjary. 

Beki z typa nie będę rozdawać, bo jak ktoś kupił, ma frajdę, to jego i spoko. 

• Plusik 1
Opublikowano

Odpalilem RE4 na full i jest przepasc. Jesli ktos gra na malym monitorze, tv 32-40" to prawdopodobnie nie ma sensu. W innym przypadku trzeba byc slepym zeby nie zobaczyc roznicy.

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano
Teraz, Szermac napisał(a):

No, ale właśnie w niektórych nic się nie zmienia xD vide DL2, SH2.

SH2 nie mam, ale chyba nie dostał patcha przecież? Tylko zakładkę, DL2 dostał teraz. 

Opublikowano

image.png.94166e847b710dc13fdfc3996a52bc2b.png

1 minutę temu, Szermac napisał(a):

No to co to za dodawanie zakładek przed dodaniem patcha xd

no trochę mylące fakt :D 

---

W każdym razie tymczasowo ważność tej generacji dla ludzi dobrze widzących został przywrócony, gry konsolowe nie są już w znakomitej większości rozmazanym gównem, na czele z zajebistym upgrejdem dla FF VII Rebirth, mam nadzieję, że wrzucą DLC do tej części z tej okazji :).