Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minutes ago, Insane3d said:

Jestem dość ubogi w wiedzę jeśli chodzi o aktualne ceny podzespołów PC, ale ile Waszym zdaniem kosztowałoby złożenie PC o mocy zbliżonej do PS5 PRO uwzględniając technologię PSSR i ulepszony RT ( niby z układu RDNA 4) którego na PC jeszcze nie ma. 

Hehe, na tym PS5 Pro RT jest sporo gorszy niż na nawet nienajmocniejszych kartach graficznych.

• Odpowiedzi 8,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
46 minut temu, gnom napisał(a):

COD6 tez ma PRO ENHANCED a nie ma zadnej roznicy, a ostatni update byl pare dni temu, SH2 nie ma żadnej rożnicy na lepsze tak samo jak Dying Light 2. Uwazam ze obowiazkowo powinno byc w opisie na PSN co za usprawnienia sa na PRO. Dzis zdazylem odpalic TLOU1 i RE4 i jestem pod wrazeniem. Jutro sprawdze jak VR smiga

Bo też w sumie wygląda to tak, że RE4 ma Pro Enhanced nie ma dodatkowych trybów, a działa lepiej w trybie Resolution i z RT itd:.
No i tak jak wspomniałem SH2 też ma Enhanced, nie ma trybów i działa tak samo jak działało xd

Opublikowano

Jak dla mnie PRO jest głośniejsza od mojego premierowego fata. Ewidentnie słychać że wentylator wchodzi na robocze obroty , fat był bardziej kulturalny.

Z gier sprawdziłem na razie tylko Alana, RT mnie nie powalił, niby spoko, oprócz odbić chyba są też cienie, w bardzo niskiej jakości ale są. Ewentualnie są to zwykłe cienie, tylko obniżyli ich jakość, żeby zrobić miejsce dla RT odbić. W tej grze zdecydowanie bardziej leży mi chyba 60fps i ostry obraz, który całościowo jest bardziej spójny.

Opublikowano

Najbardziej niepotrzebna konsola w środku generacji. Jeszcze rozumiałem sens ps4 pro, bo tam to było widać efekty, ale w z tym ps5 to jest ładne jebanie po kieszeniach, a jeszcze napędy to już w ogóle. 

• This 1
Opublikowano
8 minut temu, balon napisał(a):

No ale co Alanik w 60 klatkach wyglądach teraz chociaż taki jak na bazowej ps5 w 30?

Balon, olej temat. Lepiej skocz na weekend do US :D 

Opublikowano

Nie no  w wielu grach jakość obrazu  jest o dwie klasy wyżej, niż na mocnym PC z gównianym FSR3, nie mówię już nawet o konsolach amatorskich i trochę mi się śmiać chce z naszych forumowych teoretyków ze śliną na mordzie. Pozdro 600. To mój najlepszy zakup w tym tygodniu. Sonka <3.

Ciekawe jaka będzie odpowiedź konkurencji, bo PSSR dopiero rozwinie skrzydła przy PS6. 

• beka z typa 1
  • Minusik 1
Opublikowano
6 minut temu, iluck85 napisał(a):

Balon, olej temat. Lepiej skocz na weekend do US :D 

Nie no ja ewentualnie kupię jak będzie napęd w normalnej cenie i więcej info o ulepszeniach i łatkach. Narazie to co czytam mnie pod tym kątem nie przekonuje. 

• This 1
Opublikowano
6 minut temu, balon napisał(a):

Nie no ja ewentualnie kupię jak będzie napęd w normalnej cenie i więcej info o ulepszeniach i łatkach. Narazie to co czytam mnie pod tym kątem nie przekonuje. 

Na dzisiejszy dzień- spakowane, kultura pracy, brak gier pod tego mocarza- to max 2499zł. 4k na to wybulić, to mocno średnio. Mimo że sam jestem pojebany i lubię kupować nowe zabawki, tak te PRO zero podjary. 

Beki z typa nie będę rozdawać, bo jak ktoś kupił, ma frajdę, to jego i spoko. 

• Plusik 1
Opublikowano

Dużo patchy spływa na bieżąco, naprawdę było postaranko ze strony Sony, żeby to doprowadzić, nawet do starszych gier jak Dying Light 2, który niedługo dostanie DLC. 

Opublikowano

Odpalilem RE4 na full i jest przepasc. Jesli ktos gra na malym monitorze, tv 32-40" to prawdopodobnie nie ma sensu. W innym przypadku trzeba byc slepym zeby nie zobaczyc roznicy.

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano
Teraz, Szermac napisał(a):

No, ale właśnie w niektórych nic się nie zmienia xD vide DL2, SH2.

SH2 nie mam, ale chyba nie dostał patcha przecież? Tylko zakładkę, DL2 dostał teraz. 

Opublikowano

image.png.94166e847b710dc13fdfc3996a52bc2b.png

1 minutę temu, Szermac napisał(a):

No to co to za dodawanie zakładek przed dodaniem patcha xd

no trochę mylące fakt :D 

---

W każdym razie tymczasowo ważność tej generacji dla ludzi dobrze widzących został przywrócony, gry konsolowe nie są już w znakomitej większości rozmazanym gównem, na czele z zajebistym upgrejdem dla FF VII Rebirth, mam nadzieję, że wrzucą DLC do tej części z tej okazji :).