Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, smallv86 napisał(a):

Btw. Kiedy zaczną wysyłać te limitowane konsole z padami? Wisi mi cały czas zamówienie na pada w euro agd.

Za dwa tygodnie jakoś.

• Plusik 1
  • Odpowiedzi 8,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Sprawdziłem ragnaroka i tlou 2, słychać wiatrak bardziej niż na premierowej wersji oraz standardowy trzask plastiku jak się nagrzeje. Gow w 60 kl. w trybie jakości z wyostrzeniem pssr robi robotę :D

Opublikowano

Sprzęt mocniejszy to i musi bardziej schłodzić, coś za coś :) Tym bardziej, że podzespoły jednak w jakby nie patrzeć małej obudowie. Nie wiem jak głośne jest ps5 pro, bo nie mam ale zakładam, że PS4 pro nie przebije :D

Opublikowano

Ja porównałem siebie wczoraj tytuł F2P na UE5 - Off The Grid, jest dużo lepiej niż na bazowej konsoli. Tam framerate spadał mocno, wahając się w granicach 28-54 klatek, na Pro mam 58-60 z TSR zamiast FSR. Prognoza chyba dobra dla nowych gier na UE5 typu Snake Eater czy nowy Wiedźmin.

Opublikowano
11 godzin temu, Insane3d napisał(a):

Odpaliłem TLOU1 w nowej wersji pod ps5 pro i kurde jest dość głośno, wcześniej na PS5 nic nie słyszałem. Też tak macie ? 

Ostatnio odpalałem part 1 na ps5 i szła cichuteńko jak przy innych grach :) więc może coś jest na rzeczy

Opublikowano
4 godziny temu, Qbon napisał(a):

Sprzęt mocniejszy to i musi bardziej schłodzić, coś za coś :) Tym bardziej, że podzespoły jednak w jakby nie patrzeć małej obudowie. Nie wiem jak głośne jest ps5 pro, bo nie mam ale zakładam, że PS4 pro nie przebije :D

Nie no PS4 Pro to grało w swojej lidze, przy GOW 2018 niemal odlatywało w kosmos, tutaj jest podobna głośność jak bazówka PS5 imo, a nawet ciszej, ze względu na to, że konsola jeszcze nowa i bez kurzu :).  

8 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

To zarzućcie screenami porównawczymi tego stellara.

Taa, screeny z PS to nie to samo co screeny z PC, przecież wszyscy o tym wiedzą, że na PC można podrasować i wysłać bez kompresji, a na PS5 trzeba używać third party. Jest naprawdę dobrze i był to potrzebny upgrejd. 

Opublikowano
6 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

@KrYcHu_89 Panowie ja rozumiem że jest strzał dopaminy ale bez przesady, wpadam tutaj poczytać jak wrażenia by za jakiś czas nabyć własnego prosiaka ale konsola jest głośniejsza i pisanie że jest cichsza bo bazowe ps5 jest zasyfione to wyższy poziom odurzenia.

A macie konsole, czy pierdolicie głupoty xD?

Bo ja mam i mówię, że chodzi podobnie jak mój FAT ostatnimi czasy. I słyszę ją jak podejdę blisko, a, że mam ją normalnie z 3m od TV to jej nie słyszę. 

image.png.2af94d3b4e0a739c7b38fd95a1d9d049.png

https://www.techradar.com/gaming/ps5-pro-review

---czyli prawidłowa odpowiedź, to zależy, ale na pewno lepiej niż odpowiednik z PS4. 

Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

A macie konsole, czy pierdolicie głupoty xD?

Bo ja mam i mówię, że chodzi podobnie jak mój FAT ostatnimi czasy. I słyszę ją jak podejdę blisko, a, że mam ją normalnie z 3m od TV to jej nie słyszę. 

image.png.2af94d3b4e0a739c7b38fd95a1d9d049.png

https://www.techradar.com/gaming/ps5-pro-review

---czyli prawidłowa odpowiedź, to zależy, ale na pewno lepiej niż odpowiednik z PS4. 

Ludzie piszą że jest głośniejsza nawet tutaj w temacie. Sam zastanawiam się nad kupnem dlatego liczyłem na raczej szczere opinie. Wiesz ja jak odpalałem ps4 pro i byłem w pokoju obok też go nie słyszałem a jak stałem obok wyła jak odkurzacz.

Opublikowano
10 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

@KrYcHu_89 Panowie ja rozumiem że jest strzał dopaminy ale bez przesady, wpadam tutaj poczytać jak wrażenia by za jakiś czas nabyć własnego prosiaka ale konsola jest głośniejsza i pisanie że jest cichsza bo bazowe ps5 jest zasyfione to wyższy poziom odurzenia.

Bo tu jak czytasz to tylko że wszystko jest OK, nie można narzekać - nie można pisać prawdy. Resztę sam sobie dopowiedz ;) 

• Plusik 1
  • beka z typa 1
Opublikowano

No tak na pierwszy rzut to wiatrak w Pro słyszę bardziej niż w FAT. Oczywiście ma to miejsce tylko jak nie ma dźwięku, albo jest cicho. Czy to się zmieni z czasem to się zobaczy, pewnie też od gry będzie zależało, ale nie ma powtórki z PS4 Pro.

Na razie sprawdziłem tylko Astro Bota i Stellar Blade. Jak w Astro nie widziałem różnicy (robiłem czasówki tylko), tak w Stellar od razu bije jakość po oczach (tryb Pro, nie Pro Max).

• Dzięki 3
Opublikowano
10 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

Ludzie piszą że jest głośniejsza nawet tutaj w temacie. Sam zastanawiam się nad kupnem dlatego liczyłem na raczej szczere opinie. Wiesz ja jak odpalałem ps4 pro i byłem w pokoju obok też go nie słyszałem a jak stałem obok wyła jak odkurzacz.

To nie wiem, może to dlatego, że mam zimno w domu i powietrze dobre, górskie. 

To co jest na pewno głośniejsze od FATA to sam napęd.

Tutaj dobry filmik dla wielbicieli stania pod konsolą i jej słuchania 

Napęd jest głośny, tak jak w Slimce + info o drganiu cewek

Opublikowano

W SB od razu było wiadomo, że będą dwa tryby na Pro. Jeden to dojebany Balans (Pro, z obsługą PSSR), drugi to ulepszony Jakości (Pro Max, niby bez PSSR).

Na prezentacji konsoli było to tak powiedziane jakby miał być jeden tryb w każdej grze, ale to i tak zależy od deva.

Opublikowano
30 minutes ago, SpacierShark123 said:

Moją PS4 FAT było nawet słychać z drugiego końca mieszkania :)

Opublikowano
4 minuty temu, Szermac napisał(a):

I ten Pro Max bez PSSR wygląda gorzej

Si, Pro mode najlepsze. TAA wypada znacznie słabiej niż PSSR w tej grze. 

---

Powiedziałbym nawet, że wygląda lepiej niż native 4k... no i 80 fps vs 50 fps.