Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 8,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

17 minut temu, gnom napisał(a):

Chyba z tym tez roznie bylo, ale kultrka i ogolny design PS3 Slim to jest extra. Moze ten chropowaty czarny plastik nie urodziwy ale konsola byla solidna. A pozniej znowu finezja poniosla Sony i zrobili model super slim z drzwiczkami przesuwanymi... wtf. Oni maja jakis tam problem osobowosciowy. Ktos tam nie umie rozwiiac dobrych wzorcow (patrzcie PS4 - PS4PRO - PS4 Slim).

W miarę konsola Sony, to PSX, PS4 i może jeszcze PS3. Te konsole z wyglądu są nijakie, burza pomysłów, zero spójności. Tu jakiś grill, tam jakieś niebieska podklejka, ale jak postawisz w pionie, to znaczek można obrócić- ale napis już nie pasuję- PS2. PS3 było koszmarne z powodu mody na piano black, najgorsze wykończenie jakie było.  Ps4 miało ręce i nogi i wyglądało jako całość. No dizajnem nie grzeszą. 

Tyle różnych opinii ilu szpeców. Tutaj ogólnie pozytywny odbiór i wydaje mi się że jak to zawsze bywa, zdarzają się jakieś babole ale całość wydaje się przemyślana i tylko czas pokaże jak będzie z awaryjnoscią. Czekam na pewno na testy jeśli chodzi o ciepło. To da nam już całościowy obraz na to jak cała ta architektura się sprawuje. 

Strasznie irytujące jest wybieranie między 5 różnymi trybami graficznymi. Zamiast zostać przy tych dwóch jasno określonych, to kurna błądzę po internetach w poszukiwaniu informacji, co który zawiera i dlaczego teoretycznie najlepszy jest gorszy od pośredniego. Mam nadzieję, że jakoś to usystematyzują, bo pierdolca można dostać od tego wyboru.

• Lubię! 1
  • This 4
5 godzin temu, iluck85 napisał(a):

Tak od PS4 te wytłoczki, no nie wygląda to dobrze w pierwszym odbiorze. A to jest najważniejsze. Te odpakowanie już powinno dać "poczucie" czegoś premium, lepszego, PRO.

grasz w pudełko? ja nie.

też mi się podobają opakowania do smartfonów (np motorola razr 50 ultra, fajnie i pachnąco) ale co to zmienia? lapek lenovo legion przyszedł w zwykłym kartonie, no fucks given, zapomniałem po 5minutach

premium to masz poniżej i tam ten mendel jajek będzie szczypał:) sam jestem ciekaw jak to wyjdzie 21.11

34 minuty temu, ginn napisał(a):

Strasznie irytujące jest wybieranie między 5 różnymi trybami graficznymi. Zamiast zostać przy tych dwóch jasno określonych, to kurna błądzę po internetach w poszukiwaniu informacji, co który zawiera i dlaczego teoretycznie najlepszy jest gorszy od pośredniego. Mam nadzieję, że jakoś to usystematyzują, bo (pipi)ca można dostać od tego wyboru.

Wyobraź sobie ile opcji wyboru graficznego mają właściciele PC :D 

Uczepiliście się tego pakowania, to ma być bezpiecznie zapakowane  podczas transportu- wolałbym mieć poczucie, że to sprzęt premium patrząc na sam sprzęt a nie pudełko i opakowanie które i tak idzie na strych lub do garażu. 

Edytowane przez Insane3d
4 godziny temu, Szermac napisał(a):

Pro Max nie używa PSSR i jest to bazowy Quality Mode z TAA zalockowany na 50 klatkach. Pro używa PSSR, które robi największą różnice i czyści obraz jak żyletka i wypala Ci gały na dużym TV i ma 60 klatek, jak masz VRR to masz 80.

I tego trybu powinni sie trzymac i wymagac od innych deweloperow aby konsola sie rozwijala i pokazywala pazur. Miejmy nadzieje ze R* dobrze wykorzysta ta technologie w swojej grze. Oby tylko smieszkow nie bylo jak i oni polegna :pawel:

Właśnie jak już jaranko premierą Pro lekko zeszło, to czas na hajpowanie się premierą serią na 30-lecie :D 

Swoją drogą, czy ktoś brał preorder Slimki z ME? We wrześniu zamówienie przeszło jako poprawne, ale nadal kasa nie wzięta z konta, status jest jako nowe zamówienie, ale nieopłacone. A opłacić też się nie da więc w sumie kij wie :dunno:

Za to preorder z Euro RTV poszedł prawidłowo, kasa wzięta od razu i już oczekuje na realizację

Byłem ciekaw jak to tam się ma to poprawianie gier z PS4. Ściągnąłem Bloodborne i faktycznie wyostrza coś tam, aż modele postaci i potworów dziwnie wyglądają, wybijają się na pierwszy plan i UI faktycznie 4K xD

Ale bardzo fajnie to działa w grach pixel artowych np w takim Blasphemous.

Albo taki Hollow Knight też spoko podbity, te sprity wszystkie itp się wybijają na przód i wyraźniejsze wszystko.