Insane3d 5 Opublikowano niedziela o 21:50 Udostępnij Opublikowano niedziela o 21:50 1 godzinę temu, nero2082 napisał(a): ja dzisiaj testujący gry po kolei : nawet nie zauważyłem ale właśnie trwają wyścigi kto rozwali mi głowę bardziej, myślałem że Stellar król ale już szybciutko to cofam : właśnie ogrywam i mam opad szczeny jak ta gra wygląda, ale w sumie to mój pierwszy horizon i nigdy nie grałem na PS5 a wydaje mi się, że w wersji Remastered na zwykłym PS5 też będzie ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano niedziela o 22:11 Udostępnij Opublikowano niedziela o 22:11 xD chłopy porównują na 2 telewizorach z 2 metrów i ledwo widzą różnicę, gdyby nie side by side to nie potrafiliby powiedzieć która leci z którego sprzętu, ale najważniejsze że jesteście zadowoleni! 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tjery 1 167 Opublikowano niedziela o 22:26 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano niedziela o 22:26 5 minut temu, easye napisał(a): xD chłopy porównują na 2 telewizorach z 2 metrów i ledwo widzą różnicę, gdyby nie porównanie side by side to nie potrafiliby powiedzieć która leci z którego sprzętu, ale najważniejsze że jesteście zadowoleni! No wiadomo, nowy sprzęt się kupiło to i placebo wjechało. 30% przyrostu mocy praktycznie nic nie zmienia, wystarczy na podciągnięcie o kapkę tego i tamtego. Jedynie PSSR poprawia jakość obrazu w grach z ciulowym standardowym upscallingiem, ale co pokazuje Alan Wake 2, w rozdzielczości 1080p i niżej już sobie nie radzi i jest podobnie jak z FSR. No ale i tak fajnie się czyta te wszystkie "jak to teraz wygląda", "ogromna różnica" itd., gdzie człowiek wcześniej pisał, że na 4090 o jakieś 500% mocniejszym niż PS5 (+DLSS, który jest dużo lepszy niż PSSR) gry wyglądają lepiej to było "taa, jak siedzisz z lupą metr od TV". 14 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 414 Opublikowano niedziela o 22:30 Udostępnij Opublikowano niedziela o 22:30 Czasem mam wrażenie, że zapominają ludzie że gry i tak będą głównie tworzone pod bazowe ps5 I xsx, a jak któremuś devowi się zechce to coś tam odblokuje czy doda. 6 minut temu, tjery napisał(a): No wiadomo, nowy sprzęt się kupiło to i placebo wjechało. 30% przyrostu mocy praktycznie nic nie zmienia, wystarczy na podciągnięcie o kapkę tego i tamtego. Jedynie PSSR poprawia jakość obrazu w grach z ciulowym standardowym upscallingiem, ale co pokazuje Alan Wake 2, w rozdzielczości 1080p i niżej już sobie nie radzi i jest podobnie jak z FSR. No ale i tak fajnie się czyta te wszystkie "jak to teraz wygląda", "ogromna różnica" itd., gdzie człowiek wcześniej pisał, że na 4090 o jakieś 500% mocniejszym niż PS5 (+DLSS, który jest dużo lepszy niż PSSR) gry wyglądają lepiej to było "taa, jak siedzisz z lupą metr od TV". Kingdom come deliverence 2 pokaże miejsce w szeregu ps5 I ps5 pro w porównaniu do 4070/80/90. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano niedziela o 22:36 Udostępnij Opublikowano niedziela o 22:36 Czy moglibyście nie psuć święta graczy?! Zazdrościcie, bo płacicie za karty za 5/8/10K złotych, a nawet nie potrafią dodać raytracingu do gier które go nie mają. PSSR też nie daje artefaktów, więc jest krok przed konkurencją. jednak co Sonka to Sonka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 167 Opublikowano niedziela o 22:42 Udostępnij Opublikowano niedziela o 22:42 Ale ja nic nie chcę psuć wiadomo, że jakaś poprawa względem bazowego PS5 jest, bawi mnie tylko hipokryzja Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 069 Opublikowano niedziela o 22:55 Udostępnij Opublikowano niedziela o 22:55 Może ktoś przetestować Bugsnax i Knacka jak działa z PSSR? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 763 Opublikowano niedziela o 22:57 Udostępnij Opublikowano niedziela o 22:57 20 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): PSSR też nie daje artefaktów Dasz sobie rękę uciąć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 318 Opublikowano niedziela o 23:28 Udostępnij Opublikowano niedziela o 23:28 Ja tam już w tej chwili wiem tyle, że mówienie o tym znowu, że przyszłe gry pokażą pazur na pro można między bajki włożyć. Pazur pro pokazuje teraz w grach ulepszonych, na takiej zasadzie jak ps5 pokazywało pazur w grach crossgeneracyjnych z PS4, zaczną wychodzić nowe gry i niedługo znów będzie to samo, że klatki spadają itd, zwłaszcza, że część gier z tego co widzę na yt po aktualizacji potrafi działać gorzej na pro, bo dostały jakieś wyższe ustawienia graficzne a sprzęt nie jest o tyle mocniejszy od fata żeby dał sobie z tym radę. Nie dziwi mnie też, że jest głośniejsza skoro gabaryty są mniejsze niż w facie, podzespoły nieco mocniejsze a i tak ten układ graficzny ma przecież mocno obniżone taktowania względem takiego rtx 4070, do którego się pro porównuje, chociaż realnie jest to raczej coś między 3070 a 4070. Jest to fajny sprzęt grając tylko na konsolach ale osobiście w tej chwili to te 4k wolałbym odłożyć na zakup nowego GPU kiedyś tam. Cytuj Odnośnik do komentarza
jar3czek 457 Opublikowano niedziela o 23:30 Udostępnij Opublikowano niedziela o 23:30 28 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Dasz sobie rękę uciąć? Spoiler A co do samego PSSR to póki co jest jednak mocno w tyle w porównaniu do DLSS. W takim Demon's Souls wygląda to ekstra ale już w takim Miles Morales(za dużo innych gier nie testowałem, bo $ony nagle zapomniało, że sprzedaje też gry w pudełkach) jest kiepsko - budynki w tle mają masę artefaktów i gra wygląda lepiej w trybie bez PSSR. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 167 Opublikowano niedziela o 23:47 Udostępnij Opublikowano niedziela o 23:47 14 minut temu, jar3czek napisał(a): Pokaż ukrytą zawartość A co do samego PSSR to póki co jest jednak mocno w tyle w porównaniu do DLSS. W takim Demon's Souls wygląda to ekstra ale już w takim Miles Morales(za dużo innych gier nie testowałem, bo $ony nagle zapomniało, że sprzedaje też gry w pudełkach) jest kiepsko - budynki w tle mają masę artefaktów i gra wygląda lepiej w trybie bez PSSR. Nvidii dojście do obecnego poziomu DLSS zajęło 5 lat (a co by on nich nie mówić to akurat w wymyślanie i rozwój nowych technologii mocno potrafią), więc przed PSSR jeszcze kawałek drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 183 Opublikowano niedziela o 23:57 Udostępnij Opublikowano niedziela o 23:57 Godzinę temu, tjery napisał(a): bawi mnie tylko hipokryzja A mozesz zacytowac konktetne komentarze konkretnej osoby, ktora pisala, ze roznice miedzy 4090 a PS5 mozna szukac z lupa, a potem mowila, ze PS5 Pro wnosi nowa jakosc? Bo cos mi sie wydaje, ze tworzysz bajki. Jak zacytujesz to zwroce honor. 1 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 763 Opublikowano poniedziałek o 06:40 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 06:40 8 godzin temu, Paolo de Vesir napisał(a): nawet nie potrafią dodać raytracingu do gier które go nie mają Na konsoli to Ty masz taki Ray Tracing, że hoho Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano poniedziałek o 06:50 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 06:50 Oj pipolinio, nie było cię trochę na forum i nie zakumales żartu Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano poniedziałek o 08:09 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 08:09 Nie specjalnie rozumiem po co przychodzić do tematu, skoro się ma zdanie że kupno PRO jest bez sensu? Może mi ktoś wytłumaczyć po jakiego grzyba co chwile wbijają te same jednostki z mocnym racjonalizowaniem sobie tego że nie kupili? Jest szansa że poczytam troche postów od ludzi którzy mają sprzęt i testuja? Pozostali przecież mogą iść do CW, konsolowej tęczy czy tam gdzie jeszcze chcą robić ten holenderski ster. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 320 Opublikowano poniedziałek o 08:13 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 08:13 Zapraszam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 534 Opublikowano poniedziałek o 08:17 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 08:17 2 minuty temu, LiŚciu napisał(a): Nie specjalnie rozumiem po co przychodzić do tematu, skoro się ma zdanie że kupno PRO jest bez sensu? Może mi ktoś wytłumaczyć po jakiego grzyba co chwile wbijają te same jednostki z mocnym racjonalizowaniem sobie tego że nie kupili? Bo nie żyjesz w bańce i to jest forum DYSKUSYJNE? Czy potrzebujesz pozytywnych postów, bo nie jesteś sobie sam w stanie racjonalizować, dlaczego to kupiłeś? 5 minut temu, LiŚciu napisał(a): Jest szansa że poczytam troche postów od ludzi którzy mają sprzęt i testuja? Przecież są takie posty 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 157 Opublikowano poniedziałek o 08:24 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 08:24 9 hours ago, tjery said: No wiadomo, nowy sprzęt się kupiło to i placebo wjechało. 30% przyrostu mocy praktycznie nic nie zmienia, wystarczy na podciągnięcie o kapkę tego i tamtego. Jedynie PSSR poprawia jakość obrazu w grach z ciulowym standardowym upscallingiem, ale co pokazuje Alan Wake 2, w rozdzielczości 1080p i niżej już sobie nie radzi i jest podobnie jak z FSR. No ale i tak fajnie się czyta te wszystkie "jak to teraz wygląda", "ogromna różnica" itd., gdzie człowiek wcześniej pisał, że na 4090 o jakieś 500% mocniejszym niż PS5 (+DLSS, który jest dużo lepszy niż PSSR) gry wyglądają lepiej to było "taa, jak siedzisz z lupą metr od TV". A możesz nieco bardziej rozwinąć wątek niedomagania PSSR w Alanie? Co do rozdzielczości , to chyba doszło do jakiegoś błędu w komunikacji - na Pro nie zobaczysz Alana w rozdzielczości niższej niż 1080p. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 974 Opublikowano poniedziałek o 08:33 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 08:33 8 minut temu, Masamune napisał(a): Co do rozdzielczości , to chyba doszło do jakiegoś błędu w komunikacji - na Pro nie zobaczysz Alana w rozdzielczości niższej niż 1080p Nawet na tym co przesłałeś jest 864p Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 828 Opublikowano poniedziałek o 08:39 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 08:39 (edytowane) Jestem fanem PlayStation. Miałem prawie wszystkie konsole z logo PS (nie miałem tylko Vita tv i PSP go bo miałem ich prawilne wersje) jak i dodatki jak psvr, pvr2 i psportable. Kupno ps4 pro związało się też że zmiana tv z 55 1080p na 65 4k HDR i o matko.....nowa generacja. Teraz mając oleda i dobrego pc po raz pierwszy totalnie mam w dupie konsole Sony. No nie jara mnie ona ani troszeczkę. Zapewne jak wyjdzie jakiś gow czy tlou i nie będzie mi się chciało czekać na port to kupię to pro aby ograć w możliwie najlepszej wersji (do wydania na pc). Edytowane poniedziałek o 09:13 przez creatinfreak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano poniedziałek o 08:42 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 08:42 W sieci smythstoys wszystkie bundle PS5 Pro z dyskiem wykupione w chwile Przykra sprawa https://www.smythstoys.com/ie/en-ie/gaming-and-tech/console-bundle-deals/playstation-console-bundle-deals/playstation-5-pro-console-and-disc-drive/b/800916 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 443 Opublikowano poniedziałek o 09:04 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 09:04 1 godzinę temu, wojtas011 napisał(a): Bo nie żyjesz w bańce i to jest forum DYSKUSYJNE? Czy potrzebujesz pozytywnych postów, bo nie jesteś sobie sam w stanie racjonalizować, dlaczego to kupiłeś? No ale dobrze mówi, konstruktywna krytyka czy opinia może być tutaj, narzekanie rozczarowanych i niezdecydowanych też, tak samo jak pochwały, ale niektóre posty to zwykłe cw i wskoczenie na tramwaj beki bo teraz fajnie się grupowo pośmiać z prosiaka. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano poniedziałek o 09:27 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 09:27 Najbardziej przykre ze sony dało ciala i wrzuciła na rynek więcej konsol niż gracze mieli zamiar kupić. Scalperzy wykupili calkiem spory wrzut konsol i teraz nie mogą tego sprzedać bo konsole nadal są dostępne w marketach. Ceny na ebay już są niższe niż te w sklpeach. Więc gdy wyjdzie GTA 6 to cena konsoli i zakup prosiaczka będzie racjonalny. Dziś to raczej głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 157 Opublikowano poniedziałek o 09:30 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 09:30 55 minutes ago, łom said: Nawet na tym co przesłałeś jest 864p Ale pierwszy punkt zaprzecza kolejnym, które sugerują 864p. Myślę że te 864p odnosi się do Base PS5 Version. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano poniedziałek o 09:38 Udostępnij Opublikowano poniedziałek o 09:38 5 minut temu, Masamune napisał(a): Ale pierwszy punkt zaprzecza kolejnym, które sugerują 864p. Myślę że te 864p odnosi się do Base PS5 Version. https://www.gematsu.com/2024/10/alan-wake-ii-details-ps5-pro-enhancements Różnica jest taka, że PRO wyświetla obraz w 4K, ale gra renderuje się w niższej rozdzielczości. Co dzięki PSSR daje wciąż lepszy efekt, niż wyświetlanie obrazu w 1440p (taki obraz podaje konsola) który telewizor następnie pociąga do rozdzielczości ekranu - zwłaszcza, że efekt końcowy zależy w dużej mierze od elektroniki TVka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi