nero2082 765 Opublikowano poniedziałek o 21:47 Autor Opublikowano poniedziałek o 21:47 (edytowane) 12 minut temu, czarek250885 napisał(a): przy takiej grze jak Star Wars Ocalały widać różnicę gołym okiem. Ta gra jest tragiczna na podstawowym ps5, a na pro można pograć jak normalny człowiek. teoretykowi nie przetłumaczysz. a to samo jest przy Dragon's Dogma 2 które nareszcie ma grywalne fpsy i czekałem na Pro z tą grą (z Jedi Survivor zresztą też). Ale że tam pozwów za ten kreator postaci nie było to cud :p Spoiler - mamo chcę diunę! - przecież mamy diunę w domu Edytowane poniedziałek o 21:48 przez nero2082 2 1 Cytuj
Czoperrr 5 070 Opublikowano poniedziałek o 21:52 Opublikowano poniedziałek o 21:52 4 minutes ago, nero2082 said: teoretykowi nie przetłumaczysz. a to samo jest przy Dragon's Dogma 2 które nareszcie ma grywalne fpsy i czekałem na Pro z tą grą (z Jedi Survivor zresztą też). Ale że tam pozwów za ten kreator postaci nie było to cud :p Hide contents - mamo chcę diunę! - przecież mamy diunę w domu Jedi Survivor wymaga Pro żeby był grywalny? Dziwne, skończyłem na XSX i wyglądał oraz chodził bardzo dobrze. 1 Cytuj
nero2082 765 Opublikowano poniedziałek o 22:09 Autor Opublikowano poniedziałek o 22:09 na PS5 była tragedia na premierę obecnie na Perf na base PS5 można pograć, coś tam poprawili patchami, wyłączyli RT i jakoś to poszło Cytat In Quality Mode, we offer our highest-ever console resolution at 2160p. At the same time, Performance Mode continues to deliver a solid 60 fps—but now with higher resolutions and the added visual depth of ray tracing for reflections and ambient occlusion. The new PSSR upscaling ensures a sharper visual experience in both modes. Performance Mode on PS5 Pro is my new favorite way to play Star Wars Jedi: Survivor. I can’t wait for you to play it!” – Bobby Wilkinson, Technical Director at Respawn Entertainment Cytuj
Assassins_78 930 Opublikowano wtorek o 05:52 Opublikowano wtorek o 05:52 (edytowane) 8 godzin temu, nero2082 napisał(a): na PS5 była tragedia na premierę obecnie na Perf na base PS5 można pograć, coś tam poprawili patchami, wyłączyli RT i jakoś to poszło A ty co ? Człowieku jak będzie chujowo zoptymalizowana gra to i na PRO 2000 ci nie będzie dobrze śmigać. Widzę, że błądzisz w mgle niewiedzy. Ktoś coś (czytaj stajnia EA, czy też inna) robi coś na odpierdol a ty czekasz aby wyszła nowa wersja konsoli (niepotrzebna wersja) aby powiedzieć nam wszystkim, że teraz jest OK. Czy ty się w ogóle słyszysz? Edytowane wtorek o 06:17 przez Assassins_78 2 4 1 Cytuj
Masamune 157 Opublikowano wtorek o 06:22 Opublikowano wtorek o 06:22 Ja widzę, że wielu tutaj nie rozumie, że na pro coś wygląda lub chodzi lepiej niż na zwykłej PS5. Jakieś zbiorowe wyparcie - nie wygląda, nie może, fsr lepszy, pro za słabe. Najwięcej mają do powiedzenia ci, co to wszystko przez YouTube analizują. Proponuję, żeby takie osoby kulturalnie wypieprzały z tematu, niech zostaną tylko ci co kupili ten beznadziejny sprzęt i ci, którzy się nad zakupem zastanawiają. Będzie jakoś bardziej na temat może? 1 Cytuj
Assassins_78 930 Opublikowano wtorek o 06:31 Opublikowano wtorek o 06:31 1 minutę temu, Masamune napisał(a): Ja widzę, że wielu tutaj nie rozumie, że na pro coś wygląda lub chodzi lepiej niż na zwykłej PS5. Jakieś zbiorowe wyparcie - nie wygląda, nie może, fsr lepszy, pro za słabe. Najwięcej mają do powiedzenia ci, co to wszystko przez YouTube analizują. Proponuję, żeby takie osoby kulturalnie wypieprzały z tematu, niech zostaną tylko ci co kupili ten beznadziejny sprzęt i ci, którzy się nad zakupem zastanawiają. Będzie jakoś bardziej na temat może? Tak? A powiedz mi czy tak naprawdę jakby DEVi się przyłożyli nie mogło by to tak samo wyglądać na FACIE? Bo nie raz pokazano w świecie gamingu że można. I tak, chciałem kupić PRO ale nie kupię bo przyrost jest w ogóle jak dla mnie NIJAKI, bo są kłopoty (i będą) z chłodzeniem, bo cena jest nieadekwatna do tego co dostaje konsument. A jeden + bo coś chodzi szybciej i wygląda lepiej, no proszę Cię, nie zrozum mnie źle ale to fanaberia. Reasumując, kto będzie chciał kupić to i tak kupi. Ale stawiać kapliczkę i się modlić do bożka którego nie ma, to takie trochę na tę epokę dziwne. 3 1 1 Cytuj
gnom 88 Opublikowano wtorek o 07:16 Opublikowano wtorek o 07:16 Dzisiaj rano jak odpalilem konsole, byl jakis dziwny komunikat ktorego nigdy wczesniej nie widzialem. Mowil cos o uruchomieniu ponownym (nie wiem czy aplikacji czy konsoli, ale chyba konsoli) w celu aktualizacji funkcji - ale nic w elementach pobieranych nie bylo i po restarcie tez zadnego info Cytuj
Alpha Trion 119 Opublikowano wtorek o 07:23 Opublikowano wtorek o 07:23 na bazowym ps5 też tak miałem Cytuj
oFi 2 452 Opublikowano wtorek o 07:29 Opublikowano wtorek o 07:29 3 minuty temu, gnom napisał(a): Podoba mi sie z napedem Tutaj wytłumaczyli co to: https://www.sportskeeda.com/gaming-tech/what-system-feature-update-ps5 Cytuj
Czoperrr 5 070 Opublikowano wtorek o 07:34 Opublikowano wtorek o 07:34 8 minutes ago, gnom said: Podoba mi sie z napedem bogacz yebany Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano wtorek o 07:36 Opublikowano wtorek o 07:36 10 minut temu, gnom napisał(a): Może w końcu naprawili zakładkę w Storze z grami na Pro, na konsoli. Cytuj
gnom 88 Opublikowano wtorek o 07:37 Opublikowano wtorek o 07:37 (edytowane) 3 minuty temu, Czoperrr napisał(a): bogacz yebany Tylko nie bogacz... Spoiler Z wysp przylecial razem z rodzina zony :p. Edytowane wtorek o 07:39 przez gnom 3 Cytuj
Masamune 157 Opublikowano wtorek o 08:16 Opublikowano wtorek o 08:16 48 minutes ago, Assassins_78 said: Tak? A powiedz mi czy tak naprawdę jakby DEVi się przyłożyli nie mogło by to tak samo wyglądać na FACIE? Bo nie raz pokazano w świecie gamingu że można. I tak, chciałem kupić PRO ale nie kupię bo przyrost jest w ogóle jak dla mnie NIJAKI, bo są kłopoty (i będą) z chłodzeniem, bo cena jest nieadekwatna do tego co dostaje konsument. A jeden + bo coś chodzi szybciej i wygląda lepiej, no proszę Cię, nie zrozum mnie źle ale to fanaberia. Reasumując, kto będzie chciał kupić to i tak kupi. Ale stawiać kapliczkę i się modlić do bożka którego nie ma, to takie trochę na tę epokę dziwne. Cena jest za wysoka. Ta konsola powinna kosztować max 3000zł w takiej formie w jakiej jest albo nawet z dyskiem 1TB zamiast 2. Jeśli chodzi o zmiany, zmiany są. Większość gier, które testowałem została na Pro pozbawiona bolączek jakie miały na zwykłej wersji konsoli. To co mi przeszkadzało zostało poprawione. Jest ostrzej, jest płynniej, tam gdzie zwykła PS5 niedomagała, Pro nadrabia z nawiązką. Jeśli będziemy patrzeć na cyferki np dotyczące Alana, nie robią wrażenia. Jeśli zaczniemy patrzeć na to, co jest na ekranie, no to chyba jakieś czary się zadziały, bo wg cyferek to nie ma prawa wyglądać jak wygląda. Zmiany są wyraźnie zauważalne dopiero w sytuacji - 60fps + lepsza grafa. Na Pro dostaliśmy też zmiany bardzo subtelne ale wymagające sprzętowo - RT + DLSS PSSR. Jeśli nie jesteś upierdliwym i wprawnym obserwatorem, to zmiany z grupy tych bardziej subtelnych mogą zupełnie cię nie interesować i nie będą rzucać się w oczy dając mylne przeświadczenie, że nie wiadomo za co tu tyle kasy się płaci. Czy można było to osiągnąć na zwykłej PS5? W idealnym świecie tak, w naszym świecie nie i dlatego mamy co mamy. Czas to pieniądz, gra ma być szybko wyprodukowana bez spuszczania się nad wyciskaniem siódmych portów żeby tylko to lepiej działało na jednej z wielu platform docelowych. Ja na Pro się zdecydowałem tylko dlatego, że całą poprzednią generację plułem sobie w brodę, że nie zrobiłem przesiadki na PS4 Pro. Tym razem nadrobiłem i po sprawdzeniu polecam zrobić to samo każdemu, komu chodzi to po głowie. Jeśli się wahasz, odczekaj trochę na używki lub obniżki cen. 51 minutes ago, gnom said: Podoba mi sie z napedem Mi też, w poziomie węgla lepiej tak, niż bez niego. 2 1 Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano wtorek o 08:18 Opublikowano wtorek o 08:18 1 minutę temu, Masamune napisał(a): Ja na Pro się zdecydowałem tylko dlatego, że całą poprzednią generację plułem sobie w brodę, że nie zrobiłem przesiadki na PS4 Pro. Same here Cytuj
Czoperrr 5 070 Opublikowano wtorek o 08:18 Opublikowano wtorek o 08:18 Jeśli już kupię PS5 to na pewno wersję Slim a nie Pro bo nie będę wspierał nieudolności developerów jeśli chodzi o optymalizację swoich gier. Tamtą generację całą przesiedziałem też na bazowym PS4. Cytuj
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano wtorek o 08:23 Opublikowano wtorek o 08:23 Myślę, że nie byłoby całej tej jazdy o PRO gdyby Sony już na początku generacji dało dwie konsole do wyboru. Może przy PS6 się uda, amator i PRO na start, a za 3 lata AmatorPRO i PRO+ Cytuj
MEVEK 3 455 Opublikowano wtorek o 08:34 Opublikowano wtorek o 08:34 Godzinę temu, gnom napisał(a): Podoba mi sie z napedem Stabilna, te nozki zdaja egzamin? Cytuj
gnom 88 Opublikowano wtorek o 08:39 Opublikowano wtorek o 08:39 3 minuty temu, MEVEK napisał(a): Stabilna, te nozki zdaja egzamin? Z napedem sa inne, dluzsze nozki i jest stabilna af, przepasc wzgledem bez napedu. Nic sie nie gibie 1 Cytuj
Plackus 410 Opublikowano wtorek o 09:10 Opublikowano wtorek o 09:10 Kup zwykle ps5 i nie wspieraj Twórcy się nie podniosą xD 1 5 Cytuj
oFi 2 452 Opublikowano wtorek o 09:41 Opublikowano wtorek o 09:41 Drugą iterację ps4pro kupilem za 1700zl z półki. Tutaj coś czuje ze cena nie spadnie do tego pułapu Swoją drogą druga iteracja byla cichsza ale się niby bardziej grzała. Pamietam jak zrobilem zmiane z amatora - niebo a ziemia a i się nie grzala za specjalnie. Nawet jak spider pierwszy byl włączony, a na tamte czasy największy benchmark mi robił. Ps4pro to najbrzydsza konsola na świecie, ale co di kultury pracy złego słowa nie powiem. https://silentpcreview.com/model-guide/playstation-4-model-guide-ps4-model-list/ Cytuj
Basior 1 078 Opublikowano wtorek o 10:13 Opublikowano wtorek o 10:13 No nie spadnie xd. Jak do 3000 spadnie za dwa lata, a 2500 za 4 lata to będzie git. Inflacja była. Zmiana polityki. Pewnie PS6 to i za 4 tysie będzie wtedy na luzie Cytuj
beardo0 125 Opublikowano wtorek o 10:16 Opublikowano wtorek o 10:16 (edytowane) 2 godziny temu, gnom napisał(a): Podoba mi sie z napedem No jest bardzo ładna z napędem czy bez. Ten czarny pasek w środku daje wrażenie jakby konsola była "rozłączona" w środku. Max mogę dać 3000 zł z napędem, Death Stranding 2 i pionową podstawką Chociaż i tak dobrze się zastanowię, o ile będzie kiedyś taki bundle PS4 Pro kupowałem w wersji limitowanej Death Stranding za ok 2199, nie wiem skąd nagle taka podwyżka ceny Konsola podwyżka o ok (+napęd) 2000 zł, a pensji niestety o tyle nie podwyższają przez sam upływ czasu Edytowane wtorek o 10:20 przez beardo0 Cytuj
tjery 1 168 Opublikowano wtorek o 10:31 Opublikowano wtorek o 10:31 2 godziny temu, Masamune napisał(a): Jeśli chodzi o zmiany, zmiany są. Większość gier, które testowałem została na Pro pozbawiona bolączek jakie miały na zwykłej wersji konsoli. To co mi przeszkadzało zostało poprawione. Jest ostrzej, jest płynniej, tam gdzie zwykła PS5 niedomagała, Pro nadrabia z nawiązką. Jeśli będziemy patrzeć na cyferki np dotyczące Alana, nie robią wrażenia. Jeśli zaczniemy patrzeć na to, co jest na ekranie, no to chyba jakieś czary się zadziały, bo wg cyferek to nie ma prawa wyglądać jak wygląda. Zmiany są wyraźnie zauważalne dopiero w sytuacji - 60fps + lepsza grafa. Na Pro dostaliśmy też zmiany bardzo subtelne ale wymagające sprzętowo - RT + DLSS PSSR. Możesz już skończyć z tym Alanem? Dosłownie wczoraj sam wkleiłeś film Digital Foundry, w którym mówią, że w AW2 PSSR wygląda słabo. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi