Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano
7 godzin temu, Symeon_88 napisał(a):

Chociaż sam sprzedałem niedawno fata i całkowicie wybiłem sobie z głowy pro zostając przy xsx, to muszę przyznać Panowie że lepiej się bawię czytając ten temat niż grając.

Nic dziwnego, skoro zostałeś z XBOXem :leo:

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 841,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

Opublikowano
5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Twoje posty się kupy nie trzymają. Nikt normalny nie kupuje PS5 PRO mając 4090, a Ty tak, po czym piszesz, że grasz w gry a nie w 3d Mark żeby mi nieudolnie pocisnąć, a gdy Cię szybciutko zgasiłem 45 grami w tym roku, dodajesz, że w sumie nie masz czasu/chęci czy uj wie czego aby grać.

Także ten... 

Kupowanie wszystkich sprzętów może wydawać się tak samo nienormalne jak wbijanie 300h w benchmarku. Nie zrozumiałeś chyba clue pierwszego posta - imo większość osób interesuje w tym temacie bardziej porównanie do PS5 czy XSX niż PC (ten kto chciał go złożyć to już złożył i nie oczekuje raczej od PS5 Pro nowej jakości) po czym przyjebałeś się o jakieś exy (gdzie ja tej konsoli nawet nigdzie nie chwaliłem a raczej dawałem mieszanie opinie po szybkich testach).

A gram teraz mało, bo taka sytuacja - z dnia na dzień zacząłem spędzać więcej czasu w szpitalach niż na grach (opiekuję się bliską osobą, której mocno posypało się zdrowie), więc cieżko skończyć większą ilość tytułów po 150+ h.

Opublikowano
7 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No to gratuluję. To co, przez następne 1.5 roku ograsz ile exów na nowej lśniącej konsoli, takich których nie ma na PC? 10? 15? A nie, sorry... Ograsz 0 bo GTA 6 przesuną :beka:

7 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Nie wierzę, że istnieje ktoś kto ma 4090 a mimo to kupuje PS5 (Pro).

Ale wy macie pojecie, że wiele gier lepiej się ogrywa na konsoli? 

:mevek:

Opublikowano

Ale to jest złoto xDD Pipolinio Ty czubie.

Opublikowano
7 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Nie wierzę, że istnieje ktoś kto ma 4090 a mimo to kupuje PS5 (Pro).

Niby dlaczego nie ? Chociażby do exów lub swojej biblioteki PS. Żaden szanujący się gracz nie będzie czekać 2 lata aż jego ulubiona marka lub gra trafi na PC tylko chce ją ograć na premierę. 

Opublikowano
4 minuty temu, oFi napisał(a):

Ale wy macie pojecie, że wiele gier lepiej się ogrywa na konsoli? 

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

15805021297855.jpg.9932b717b635a7b490da42470b2ec973.jpg

2 minuty temu, Insane3d napisał(a):

czekać 2 lata aż jego ulubiona marka lub gra trafi na PC

Spiderman 2 jest tego doskonałym przykładem. Każda następna będzie tylko skracać ten okres, bo Sony leje na Was ciepłym moczem. Aż za 2 lata dostaniecie jednoczesną premierę na PS5 PRO i PC, tylko na PC 3 razy ładniej :master:

Opublikowano

Pipiripi, wracaj na PCLaba.

A nie, czekaj :spicy:

Opublikowano

Wy myślicie, że jak będziecie rzucać klaunami i minusami na lewo i prawo każdemu kto Wam prawdę pisze, to Sony coś zmieni w swojej polityce? :rofl:

Opublikowano

A ty myślisz, że ktokolwiek daje jakiekolwiek jebanie o twoje prawdy objawione?

Opublikowano

@Bzduras Cofnij się może do szkoły i naucz poprawnie składać zdania. Przyda się :cool2:

Cieszcie się, że macie tu @tjery. Gdyby nie on, to żadnych mądrych postów by tu nie było :master:

Opublikowano

Taki światowy, a memów nie zna. Idź, rób sobie burdel w dziale intela dopóki jeszcze możesz.

Opublikowano

Uciekłem z PPE, a tu taki sam syf jak widzę w komentarzach.

Opublikowano
7 godzin temu, Wredny napisał(a):

Nic dziwnego, skoro zostałeś z XBOXem :leo:

Hehe no nawet śmieszne.:thumbsup:

Prawda jest taka, że od 20 lat grałem tylko na playstation. Na ps5 przez te 4 lata grałem coraz mniej bo nie interesowały mnie gry, które już przeszedłem na ps4. Z ciekawości kupiłem sobie pierwszego w życiu X i od roku zawsze coś sobie odpale w gamepassie, a plejka stała i się kurzyła. Nie wychodziły żadne gry, które by mnie jakoś zajarały. Dodatkowo ostatnie zapowiedzi i wspaniała polityka sony odnośnie pro utwierdziły mnie że plejka idzie na sprzedaż, xbox zostaje. Mam nadzieje, że sony się ogarnie i da mi powód aby wrócić jeszcze kiedyś do playstation.

Opublikowano
35 minut temu, Patapon napisał(a):

Uciekłem z PPE, a tu taki sam syf jak widzę w komentarzach.

Nieeee kulturalnie można sobie o kiełkach i ameryczce pogadać. I o grach. Po prostu trochę ancymonów jest.

IMO albo część trolluje albo nie rozumie, że ktoś może mieć inne myślenie. Po prostu. Infantylne udowadnianie, że moja prawda jest mojsza. Albo dowartościowywanie się, że hoho jakie ja szachy 3d z korpo robię. Sony ma w du'pie, że 10 ziomków z forumka kupi czy nie kupi pro. Liczą się masy, przypływ hajsu.

Moja prawda (do której nei mam zamiaru przekonywać nikogo, bo po co?) jest taka, że chce mieć kilka, a potem kilkanaście gier wyglądających i działających lepiej, lubię nowy sprzęt, nawet jak jest przepłacony czasem. Podoba mi się GoWR w 60 klatkach z grafa z Performqnce. Te kilka exów (nie PC) wygląda lepiej tylko tu, bo na razie ich nei ma gdzie indziej. Do tego PC jest dla mnie niewygodny, pewnie to się zmieni, bo coraz bardziej kusi. Ale to za parę lat. Mam też duuuużą bibliotekę gier z PS. Do tego nostalgię. I stać mnie. Wali mnie czy mój zakup spowoduje, że się w Excelu Panu Sony całość zgodzi. 

Cieszę się Prosiakiem, może jest za drogi, ale DLA MNIE warto.

Opublikowano

Dobrze, że w okolicach 40tki wzrok już nie ten i nie chce mi się siedzieć 20cm od monitora, żeby liczyć piksele :frog:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
8 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Platyny nadal nie wbiłem niestety. Ale w tym roku skończyłem 45 gier, a Ty? 

tylko 45????

Xd xd xd xd

Pozdro od ojca z dobra organizaja i z 10 miesiecznym dzieckiem

Oto lista moich gier z 2024

Styczeń
1.Stray  XSX
2.Terminator Resistance + DLC  XSX
3.Robocop  XSX
4.Call of Duty: WWII  XSX
5.Star Wars: The Force Unleashed  Switch
6.Resident Evil 2 Remake  XSX
7.Resident Evil 3 Remake  XSX
8.Resident Evil 4  Switch
9.Resident Evil 4 Remake  XSX
10.Atomic Heart/Annihilation Instinct  XSX
11.Monster Hunter Rise  XSX

Luty
12.Mad Max   XSX
13.Tomb Raider   XSX
14.Super Mario Bros Wonder  Switch
15.Rise of the Tomb Raider  XSX
16.The Last of Us  PS5
17.Monster Hunter Rise: Sunbreak  Switch
18.Shadow of the Tomb Raider  XSX
19.Contra  XSX
20.TMNT: Shredder's Revenge  XSX
21.Pokemon Crystal  GBC
22.Pokemon Yellow  GBC
23.Metro 2033  XSX
24.Metro Last Light  XSX

Marzec
25.Star Wars: Dark Forces  XSX
26.Plumbers Don't wear Ties XSX
27.Star Wars:Jedi Power Battles Dreamcast
28.Pokemon Emerald GBA
29.Super Robin Hood NES
30.Dizzy The Adventurer GameGear
31.ZEN: Intergalactic Ninja NES
32.Pokemon Blue GB
33.Red Dead Redemption 2 XSX
34.The Suffering PC
35.Spider-Man  PS5

Kwiecień
36.The Quarry  XSX
37.Prince of Persia: The Lost Crown  Switch
38.God of War  PS5
39.Hotline Miami XSX
40.Dark Grim Mariupolis XSX
41.Pokemon Leaf Green GBA
42.Batman NES
43.Obcy: Izolacja XSX
44.Pokemon Black DS
45.Pokemon Black 2 DS
46.Pokemon Shield Switch
47.Pokemon Ultra Moon 3DS
48.Pokemon Alpha Sapphire 3DS
49.The House of The Dead XSX

Maj
50.Resident Evil Village XSX
51.Pokemon Brilliant Diamond Switch
52.Star Wars: Jedi Academy Switch
53.Sekiro XSX
54.Star Wars Episode III XBOX
55.Pokemon Y 3DS
56.Hellblade II XSX
57.Super Destronaut DX XSX
58.Jack N'Jill DX XSX

Czerwiec
59.Astro: Playroom (*) PS5
60.Little Nightmares II XSX
61.Super Mario Bros NES
62.Ghost of Tsushima (*) PS5
63.Uncharted PS5
64.Hogwarts Legacy Switch
65.Super Mario Land GB
66.The Last of Us II PS5
67.Road 96 XSX
68.Star Wars: Force Unleashed II XSX
69.Still wakes the deep XSX

Lipiec
70.Soma XSX
71.GTA: Vice City XSX
72.Panzer Dragoon XSX
73.GTA: San Andreas XSX
74.LEGO: Saga Skywalkerów XSX
75.Wolfenstein 3D XSX
76.Call Of Duty 2 XSX

Sierpień
77.Super Mario Bros 3 NES
78.Call of Duty 3 XSX
79.Bucky O'Hare NES
80.Dragon's Lair XSX
81.Poppy Playtime XSX
82.Young Indiana Jones Chronicles NES
83.Power Rangers 2 NES
84.Termimator 2 NES
85.Monster Hunter: World XSX
86.Teenage Mutant Ninja Turtles Arcade
87.Kena:Bridge of Spirits XSX

Wrzesień
88.Pizza Tower Switch
89.The Mummy Demastered XSX
90.Evil West XSX
91.Serious Sam Switch
92.Pokemon Red ++ GBC
93.Pokemon Light Platinium GBA
94.Pokemon Silver GBC
95.Among the Sleep XSX

Październik
96.Days Gone PS5
97.Astro Bot PS5
98.Front Mission 1st Switch
99.Front Mission 2 Switch
100.Pokemon Scarlet Switch
101.Silent Hill 2 XSX
102.Silent Hill PS1
103.Star Wars Episode I PS1
104.Prodeus Switch
105.Call of Duty Black Ops 6 XSX

Listopad
106.Silent Hill 2 Remake PS5
107.Star Wars: Clone Wars Xbox

300px-Zbigniew_Buczkowski.jpg

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Cewkolino rozsierdzony, gryzie kraty bo w PRO cewki nie dają o sobie znać. A ten pajac nakupował fatek swego czasu. 
Nawet nie kuma że odpalić 3dmarka 45 razy w roku to nie znaczy przejść grę 45 razy.

Opublikowano
Cytat

44.Pokemon Black DS
45.Pokemon Black 2 DS
46.Pokemon Shield Switch
47.Pokemon Ultra Moon 3DS
48.Pokemon Alpha Sapphire 3DS

Tyle poksow pod rząd to by mnie palec rozbolał od klikania przycisku A.

Opublikowano
Teraz, oFi napisał(a):

Tyle poksow pod rząd to by mnie palec rozbolał od klikania przycisku A.

jako pokemoniarz z prawie 25 letnim doswiadczeniem nie jest to dla mnie przeszkoda

Opublikowano

Obszedłem elektro markety obok siebie i w żadnym nie ma Pro :( , bogata warszaffka wykupiła

Opublikowano
11 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Nikt normalny nie kupuje PS5 PRO mając 4090

To moze poszerz swoje horyzonty. Przestan myslec schematami, to Ci to pomoze zrozumiec dlaczego ktos mogl kupic PS5 Pro majac 4090. A moze ma mocnego peceta przy biurku w innym pokoju, a konsole w salonie i zostawia ja do grania w gry typu bijatyki czy gry sportowe do ogrywania z kumplami. A moze do exow i ktos nie chce czekac na premiere pecetowa. Moze nie chce grac online z cheaterami. Powodow moze byc duzo. Naprawde nie trzeba sie wysilac by je znalezc.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Ja bym dodał bardziej, że nikt normalny nie kupuje 4090 za 10 klocków, no ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :dunno:

Opublikowano

Pomyśleć, że kiedyś Sony najmowało Boeingi by dostarczyć konsolę,a teraz kto by się napędami przejmował. Jeszcze ludzie zaczeliby wymieniać się grami jak w sławnym filmiku z 2013 roku zamiast kupić sobie w ps storze na promce 10% off z premierowej ceny dwuletniej gry...