Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. oFi 2 468 Opublikowano 13 godzin temu Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 13 godzin temu Godzinę temu, gnom napisał(a): Serio ten temat schodzi w bardzo zla strone. Zamknac go wpizdziec. Spis treści ostatnich wydarzeń z tematu: - ps5 pro: absolutnie nie wolno się cieszyć z zakupów, pieniążki można było lepiej zainwestować - tata gracz z super zorganizowanym czasem czy tata alimenciarz co ma dzieci tylko na papierku: co jest prawdą? - rtx 4070 vs ps5pro: czy ps5prosiak wyprzedza konkurencję blacharską? Wywiad z Pimpolino już dziś w psxextreme daily news! - dołączany napęd: warto/nie warto? Żonglowanie płytami przetrwa czy blacharski trend ONLY DIGITAL rozwali gęby graczy o krawężnik? - ps5pro boost wizualny: czy właściciele świeżo upieczonego prosiaka kłamią? Wiekszy oled zwieksza doznania? Forumowicze odpowiadają - nintendo/laptok/steamdeckowce nie maja wątpliwości co do właścicieli prosiakow: niszczycie branże portfelami, najlepsze exy tylko u nas za ułamek ceny tej ABOMINACJI! 1 12 2 1 Cytuj
Assassins_78 941 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 10 godzin temu, Atherius napisał(a): Motorfest? Wygląda pięknie, ale fatalny model jazdy jak każde The Crew, robiłem ze trzy podejścia i nie mogę zdzierżyć. Rozumiesz że PRO to tylko wygląd, nie ważne czy gra jest dobra. Właśnie tymi screenami cały czas to udowadnia @Whisker Gra może być chujowa, bo jest - ale co tam teraz wygląda dobrze...... ja pierdole co za typ. Cytuj
Paolo de Vesir 9 093 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 36 minut temu, oFi napisał(a): Spis treści ostatnich wydarzeń z tematu: - ps5 pro: absolutnie nie wolno się cieszyć z zakupów, pieniążki można było lepiej zainwestować - tata gracz z super zorganizowanym czasem czy tata alimenciarz co ma dzieci tylko na papierku: co jest prawdą? - rtx 4070 vs ps5pro: czy ps5prosiak wyprzedza konkurencję blacharską? Wywiad z Pimpolino już dziś w psxextreme daily news! - dołączany napęd: warto/nie warto? Żonglowanie płytami przetrwa czy blacharski trend ONLY DIGITAL rozwali gęby graczy o krawężnik? - ps5pro boost wizualny: czy właściciele świeżo upieczonego prosiaka kłamią? Wiekszy oled zwieksza doznania? Forumowicze odpowiadają - nintendo/laptok/steamdeckowce nie maja wątpliwości co do właścicieli prosiakow: niszczycie branże portfelami, najlepsze exy tylko u nas za ułamek ceny tej ABOMINACJI! A będzie tam fragment o defraudacji pieniędzy ze zbiórki na dziecko aby kupić gumowego mamuta? 2 3 1 Cytuj
k0zz 10 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu W dniu 13.11.2024 o 00:03, Czoperrr napisał(a): Nie wierzę, że istnieje ktoś kto ma 4090 a mimo to kupuje PS5 (Pro). Co prawda mam 4080 zamiast 4090 co i tak jest znacznie mocniejsze niż PS5 Pro ale PRO kupiłem bo są gry które chcę mieć na płytach (tak, mam pro z napędem który kupiłem za 500zl dwa miesiące przed premierą konsoli). Bo uwielbiam bijatyki w konfiguracji konsola + arcade stick. Chętnie bym przytulił PS 5 PRO Extra z 4090 na pokładzie ale niestety ktoś się uparł, że konsole muszą być tanie... a mogliby wypuszczać wersję dla tzw. entuzjastów.... 1 1 Cytuj
Redmitsu 977 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Aktualnie pograłem dłużej na Prosiaku w SW: Ocalały i o ile gra faktycznie wygląda ostro i trzyma podczas gameplayu stałe 60fps to flickering w trawie jest paskudny. Boję się uruchamiać SH2 i liczę że to poprawią. Jako ciekawostkę dodam że Tales of Arise w trybie Quality trzyma 60fps bo nie ma tam locka na klatki. Na reddicie znalazłem listę tytułów enhanced ale przydałaby się lista gier, w których pro wyciągają więcej fps takich właśnie jak Tales czy DMC5 Edytowane 9 godzin temu przez Redmitsu 2 Cytuj
drozdu7 2 733 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu 26 minut temu, Redmitsu napisał(a): flickering 26 minut temu, Redmitsu napisał(a): locka 26 minut temu, Redmitsu napisał(a): enchanced Ludzie skąd wy na konsolach takie pojęcia znacie 1 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 274 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 10 minut temu, Redmitsu napisał(a): Chyba pomyliłem dział z CW Czemu? Lista gier enhanced jest dobrze zrobiona na fioletowym forum... Spoiler https://www.resetera.com/threads/all-games-with-ps5-pro-enhancements.1026072/ a co do PS5 Pro, podobno w UK dzisiaj pierwsze przeceny o 40 funciaków :). Co ciekawe w Japonii PS5 Pro sprzedało się lepiej, niż PS4 Pro, to raczej zaskoczenie ze względu na cenę produktu, jak i niechęć Japońców do Playstation w generacji Switcha. 1 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Jest sporo jprgeow już na sonce, sporo exow ktore odnoszą się bezpośrednio do japoni (ronin, tsishima, yakuza), wiec jako japończyk bralbym najpotrzebniejszą konsolę na rynku Cytuj
tjery 1 183 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 7 godzin temu, nero2082 napisał(a): przepraszam że podoba mi się granie w 4K60 Podasz te gierki 4K60 na PRO, które ograłeś? Cytuj
nero2082 774 Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu 15 minut temu, tjery napisał(a): Podasz te gierki 4K60 na PRO, które ograłeś? jasne, Demons Souls, TLOU Part 1, Horizon ZD Remastered, Gran Turismo 7, F1 24, God of War Ragnarok, The Crew Motorfest, pozdrawiam, 2 2 Cytuj
tjery 1 183 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, nero2082 napisał(a): jasne, Demons Souls, TLOU Part 1, Horizon ZD Remastered, Gran Turismo 7, F1 24, God of War Ragnarok, The Crew Motorfest, pozdrawiam, Demon Souls - w trybie 60 fps masz albo 1440p upskalowane do 4K albo upskalowane dynamiczne 4K (co w skrócie oznacza, że masz 4K jak patrzysz w niebo) TLOU Part 1 - oba tryby performance są upskalowane z 1440p do 4K, w Fidelity w 4K nie ma 60 fps z odblokowanymi klatkami z VRR HZD Remastered - 1800p w trybie 60 fps GT 7 - 4K60 jest na bazowym PS5 F12024 - quality mode 60 fps, rozdzielczość dynamiczne 1440p (między 1080p a 1440p) upskalowane do 4K GOW Ragnarok - jeden tryb performance to 1800p, drugi upskalowane 4K The Crew - upskalowane 4K w trybie 60 fps Większość tych gier ma podobną rozdzielczość jak bazowe PS5, tylko inny upskaler. Edytowane 6 godzin temu przez tjery 4 1 1 Cytuj
nero2082 774 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu brawo za odkrycie upscalera w PS5 Pro. Mnie nie obchodzi jakim sposobem te gry osiągają 4K, PSSR dopiero raczkuje więc jak na początek działa to nieźle i wygląda to fenomenalnie na oledzie LG C4 65" kolejne testy buttery smooth 4K60 już w ten weekend! Resident Evil 4, Empire od the Ants, Until Dawn Remake, Lords of the Fallen nie mogę się doczekać. 2 2 Cytuj
k0ntra 409 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Na OLEDzie wszystko wygląda znakomicie a co dopiero gry! 2 1 Cytuj
GearsUp 160 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 2 minuty temu, k0ntra napisał(a): Na OLEDzie wszystko wygląda znakomicie a co dopiero gry! Na prosiaku dopiero przy 77" 1 1 Cytuj
nero2082 774 Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu jeżeli ktoś chce zobaczyć wyraźne różnice w grach to OLED TV będzie lepszym zakupem od Pro, natomiast Pro przyda się do podbitki wydajności i rozdziałki oraz fajnych trybów z wykorzystaniem VRR (Ratchet i Spidey mają to zrobione perfekt) Osobiście cieszę się że ludzie notują ładne wzrosty na grach na UE5 co przyda się w następnych latach jedyne czego obecnie brakuje to jakaś własna wersja denoisera, które ma nvidia. ale cóż, taki jest koszt bycia early adopterem PSSR, może przy PS6 się uda:) Cytuj
tjery 1 183 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 36 minut temu, nero2082 napisał(a): brawo za odkrycie upscalera w PS5 Pro. Mnie nie obchodzi jakim sposobem te gry osiągają 4K, PSSR dopiero raczkuje więc jak na początek działa to nieźle i wygląda to fenomenalnie na oledzie LG C4 65" Jak już się pisze o wydajności nowego sprzętu to wypada rozróżniać tak podstawowe pojęcia jak natywne 4K i upscalling. Takim rozumowaniem to kto inny Ci powie, że dla niego gry na bazowej PS5 w tej samej rozdzielczości co na PRO z użyciem FSR wyglądają fenomenalnie na Oledzie i cała dyskusja o sprzęcie i jego wydajności traci sens. Wydajność sprzętu to obiektywne cyferki, nie subiektywne dla mnie wygląda dobrze. Ogólnie rozumiem jak ktoś ma wydygane na szczegóły techniczne, chce się dobrze bawić w gierce i wystarczy, że gra wygląda i chodzi w miarę ok i wtedy w temacie o danej grze wkurza go gadanie o technikaliach, ale w temacie o sprzęcie, który zmienia tylko i wyłącznie techniczne szczegóły względem poprzedniego, obrażanie się za dyskusję na temat szczegółów jest co najmniej dziwne. 1 Cytuj
nero2082 774 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu może dlatego że nie pytałeś o natywne 4K? poza tym masz mocno zdezaktualizowane dane, skoro część studiów celuje już w eksperymentalne 8K jak Polyphony czy Codemasters https://blog.playstation.com/2024/11/11/f1-24-a-deeper-dive-into-its-ps5-pro-enhancements-plus-first-details-on-the-upcoming-season-4/?sf275391811=1 btw. warto zerknąć na F1 przez EA Play (promka 4zeta do jutra a jest tam też Jedi Survivor) Cytuj
Paolo de Vesir 9 093 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Jak coś to XSS też podaje 4K do TVka.. Cytuj
krzysiek923 1 643 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Jak coś to XSS też podaje 4K do TVka.. XSS to nawet dashboard ma rozmyty pomimo opcji obrazu w 4K, gołym okiem widać różnicę pomiędzy nim a SX Cytuj
Pupcio 18 385 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Entuzjaści ps5 pro niech lepiej nie odpalają bo pójdzie BLOK kogucika 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 093 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Czyli tzw. cock-block? Posiadacze PS5PRO powinni być już do tego przyzwyczajeni. Cytuj
tjery 1 183 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 8 minut temu, nero2082 napisał(a): może dlatego że nie pytałeś o natywne 4K? poza tym masz mocno zdezaktualizowane dane, skoro część studiów celuje już w eksperymentalne 8K jak Polyphony czy Codemasters https://blog.playstation.com/2024/11/11/f1-24-a-deeper-dive-into-its-ps5-pro-enhancements-plus-first-details-on-the-upcoming-season-4/?sf275391811=1 btw. warto zerknąć na F1 przez EA Play (promka 4zeta do jutra a jest tam też Jedi Survivor) Dane są takie, jakie cyferki są w grach, które podałeś. Jak piszesz 4K znaczy, że chodzi Ci o natywne 4K, jak upscallowane 4K to o upscallowane (i wtedy wypada rozróżnić z jakiej rozdzielczości, bo to może być 4K z 1800p jak i 4K z 720p). Co do tego 8K to zostawię bez komentarza, bo ewidentnie nie wiesz o czym mówisz. 2 Cytuj
nero2082 774 Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu 3 minuty temu, tjery napisał(a): Co do tego 8K to zostawię bez komentarza, bo ewidentnie nie wiesz o czym mówisz. zgugluj albo poszukaj na yt. jak całą swoją wiedzę teoretyczną nt PS5 Pro @Pupcio dzięki za link do laika arhona Spoiler nie skorzystam wystarczą mi oszuści z DF z placebo 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi