Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Sam zbieram gry ale totalnie rozumiem wywalone jaja elektromarketów na typa któremu przeszkadza małe zagniecenie na pudełku. Po prostu nie celują w takiego klienta tylko masowego odbiorcę. Przy ich wolumenie to są pewnie grube miliony rocznie oszczędności na pakowaniu w foliowy worek. 

Jak chcecie dobre pakowanie produktu to kupujcie w branżowych sklepach bo te o to starają się dbać. 

Elektromarkety handlują od maszynek do golenia jajek po TV za kilkadziesiąt tysięcy. Nie dają jebania za pada w cenie 400 zł i jego pakowanie. 

Przecież większość osób wywala pudełko po zakupie produktu. Nawet ja zbierając masę tego retro szmelcu wywaliłem pudełko od nie jednej konsoli, nie będę przecież kartonów zbierał na 35 metrach mieszkania. 

• Plusik 1
Opublikowano
6 godzin temu, MEVEK napisał(a):

Nie wiem jak w PL ale w sieci SmythsToys.com byly przez weekend. Spokojnie zamowilem 2 egzemplarze dla siebie i brata. Byly i znikaly i pojawialay sie ponownie co kilka godzin. Wydaje mi sie ze moga zaraz znow rzucic palete nosnikow :bye:  

Legitna siec? Ile moze kosztować wysyłka? Widziałem chyba po 125 euro

Opublikowano

Funkcją opakowania jest ochrona fabrycznie nowego sprzętu. Jeśli pudło wygląda jak z dupy, ale sprzęt cały, to spełniło swoją funkcję. Jak ktoś chce mieć mint pudełeczko i traktuje je jako produkt sam w sobie, to musi iść do sklepu branżowego, gdzie starają się to dodatkowo zagwarantować.

Opublikowano
42 minuty temu, WisnieR napisał(a):

A wy przypadkiem nie cisnęliścię beki z Mevka, że reklamował porysowany steelbok, a teraz NIE NO PRZEDMIOT KOLEKCJONERSKI to opakowanie ma być prima sort beż ryski?

Bylo bylo, dobrze prawisz :good2:

43 minuty temu, LiŚciu napisał(a):

Legitna siec? Ile moze kosztować wysyłka? Widziałem chyba po 125 euro

No ja tu mam siec tych sklepow u siebie to jak za darmo. U Ciebie to nie wiem. Sprobuj w germanii moze nie bedzie tragedii :ohboy:

Opublikowano
34 minuty temu, SnoD napisał(a):

Funkcją opakowania jest ochrona fabrycznie nowego sprzętu. Jeśli pudło wygląda jak z dupy, ale sprzęt cały, to spełniło swoją funkcję. Jak ktoś chce mieć mint pudełeczko i traktuje je jako produkt sam w sobie, to musi iść do sklepu branżowego, gdzie starają się to dodatkowo zagwarantować.

Tylko sęk w tym, że chyba jedynie duże sieciówki miały dostępne preordery na edycję 30th Anniversary. Nie kojarzę, żeby jakiś mały branżowy sklep oferował konsole z akcesoriami 

U mnie na szczęście obyło się bez uszkodzeń, ale miałem duży stres, bo widziałem na X, że mnóstwo osób dostało DualSensy w stanie opłakanym. Nie wiem jak zawartość, ale pudełko nadawało się tylko do wyrzucenia. Z tego co zrozumiałem, jedna sieciówka owijała tylko opakowanie od pada folią i to tyle xD 

Natomiast u mnie nie obeszło się bez przygód - mianowicie mój egzemplarz PS5 miał rozcięte plomby na opakowaniu. Oczywiście wściekłem się, bo co to ma być, że dostaję prawie jakby używany sprzęt, ale nic poza tym nie nosiło więcej oznak. Podejrzewam, że celnicy zaglądali wyrywkowo do niektórych sztuk, ponieważ spotkałem się z podobnymi przypadkami u innych osób. Sklep tłumaczył się tym, że w takim stanie konsola już do nich przyjechała 

Gdyby nie fakt, że konsolę i tak bym otworzył, to dla półkowego eksponatu taki egzemplarz to strzał w kolano. Musiałbym to pogonić i szukać nieotworzonej :/ 

Opublikowano
Godzinę temu, SnoD napisał(a):

Funkcją opakowania jest ochrona fabrycznie nowego sprzętu. Jeśli pudło wygląda jak z dupy, ale sprzęt cały, to spełniło swoją funkcję.

A jakby Ci nasrali na to pudełko to też jest ok? Pad przecież nieosrany.

Jak pudełko przychodzi do Ciebie w takim stanie jakby ktoś na magazynie na nocce grał nim w piłkę z kolegami to chcesz takiego pada?

Ten typo z YT ewidentnie przesadza, ale w necie jest dużo więcej wrzutek słynnych dostaw z Euro i wyglądają gorzej:

20241125_215920.thumb.jpg.42f94113a9ef6b1d0a2bc1681180f145.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, krzysiek923 napisał(a):

no ale kupujesz pada czy pudełko?

Całość. Ja rozumiem, co mówisz, ale to jest tylko jedno podejście do sprawy - niektórzy kupują produkt, żeby z niego korzystać, a inni choćby w celach kolekcjonerskich, gdzie stan opakowania ma znaczenie. Jak trafisz na płytkę w połamanym pudełku to też machniesz ręką, bo przecież nośnik jest ok i da się grać? Nawet jeśli to jednak chyba jesteś w mniejszości. Idę do sklepu po to, żeby kupić nowy towar i oczekuję, że będzie - suprise, suprise - wyglądał jak nowy w całości, od opakowania do zawartości. Jak sklep ma chujowego dostawcę rzucającego wszystko jak popadnie i uszkadzającego towar w transporcie to przepraszam, ale kto ma się tym przejmować? Konsument? Bo chyba nie.

• Plusik 2
Opublikowano

Co do tych poturbowanych opakowań padów, to mnie też to spotkało - krótko opisałem w temacie "co mnie wkurwia". Dziwne bo u mnie zamówienie wraz z konsolą spakowane w zbiorczy karton. W środku znikoma ilość wypełnienia - pad swobodnie przemieszczała się w kartonie. Mimo wszystko, ktoś musiał się postarać, że pad (opakowanie) wygląda bardzo słabo, a konsolą i zbiorczy karton nie ruszony.