Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Stawiam na jedno z 2 rozwiązań:

1. Jak obecnie ze Slimem czyli zestawy z napędem lub bez i napęd dostępny oddzielnie.

2. Ogólnie tylko bez napędu, ale z możliwością dokupienia napędu jak teraz w Pro / slim.

Opublikowano

niech ktoś przypomni z czystej ciekawości po ile stały napędy przed zapowiedzią pro?

najlepsze jest to, że człowiek czuje się jak bóg patrząc na swoją slimkę, napęd którą nabył zanim Dave postanowił sprzedawać za 1500 :gigachad:

Opublikowano
23 minuty temu, Słupek napisał(a):

niech ktoś przypomni z czystej ciekawości po ile stały napędy przed zapowiedzią pro?

Zdjęcie zrobione przeze mnie, godzinę po zapowiedzi Pro. Do dzisiaj żałuję, że ich nie wziąłem, byłem przekonany, że to będzie chwilowe FOMO i w ciągu 2-3 tygodni Sony szybko wyjaśni skalperów :) 

IMG_5723.thumb.jpeg.74888467a39df97a261ee5a73f79760b.jpeg

• Dzięki 1
Opublikowano
2 minuty temu, ThePatrickyo napisał(a):

Zdjęcie zrobione przeze mnie, godzinę po zapowiedzi Pro. Do dzisiaj żałuję, że ich nie wziąłem, byłem przekonany, że to będzie chwilowe FOMO i w ciągu 2-3 tygodni Sony szybko wyjaśni skalperów :) 

IMG_5723.thumb.jpeg.74888467a39df97a261ee5a73f79760b.jpeg

Takie bogactwo na wyciągnięcie ręki miałeś. Cytując klasyka Ajlawju:"Aleś to k.... z....." 😄

• Smutny 1
Opublikowano

nie ma słów żeby opisać jakie kurwisko sony w tej generacji ale mam nadzieję/wierzę że kurwicha odczują to przy ps6

nie myślałem, że pijackie decyzję Jim ryana będą tak odczuwalne, tak dotkliwe 

Opublikowano

No niestety Sony sobie samo hoduje skalperów, bo raz drugi ktoś zobaczy że jednak warto było być skurwolem i wszystko wykupić, to za trzecim razem się już nie będzie zastanawiał. Także samo się nakręca :P 

Opublikowano
1 minutę temu, Słupek napisał(a):

nie ma słów żeby opisać

Nie dziwi mnie odejście Shu. W poprzedniej generacji promował wymianę grami, a teraz już ze dwa miechy Sony leci w kulki z napędami. Hawk Tuah. 

Opublikowano

w sumie sam tak pisze "sony to, sony tamto", ale to nawet nie musi tak być, że pamiętny filmik z pożyczaniem pudełka to było ukryte zło, tylko za wszystkim stoją ludzie, kadry się zmieniają, może po hiroki totoki pazerne obszczymoki i tym młodym dynamicznym japońcu współprezesującym nowego pokolenia przyjdzie ktoś trzymający sztamę z graczami. trzeba przeczekać erę jebania przez korpoludków bez skrupułów

Opublikowano
20 minut temu, Słupek napisał(a):

nie ma słów żeby opisać jakie kurwisko sony w tej generacji ale mam nadzieję/wierzę że kurwicha odczują to przy ps6

nie myślałem, że pijackie decyzję Jim ryana będą tak odczuwalne, tak dotkliwe 

Nic się nie zmieni, ludzie są już tak uwarunkowani na posiadanie konkretnych sprzętów, że naprawdę musiałby pijak wejść im do domu żeby zaczęli narzekać.

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

Nic się nie zmieni, ludzie są już tak uwarunkowani na posiadanie konkretnych sprzętów, że naprawdę musiałby pijak wejść im do domu żeby zaczęli narzekać.

raczej nie tyle sprzętów, co profili, które zaczęli prowadzić jak było dobrze. jak ktoś ma setki godzin najebane w trofea i cyfrowe gierki, to ma to ot tak zostawić? zaciska zęby i dalej bierze po kule w anus

Opublikowano
5 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

raczej nie tyle sprzętów, co profili, które zaczęli prowadzić jak było dobrze. jak ktoś ma setki godzin najebane w trofea i cyfrowe gierki, to ma to ot tak zostawić? zaciska zęby i dalej bierze po kule w anus

Bierze, jak każdy. Całe to głosowanie portfelami przeciw ogromnym korporacjom nie ma też sensu, bo zmiany są wprowadzane stopniowo i zawsze w oparciu o realne dane aby większość których to dotyczy nie odczuła tego boleśnie.

Jeszcze jakiemuś słabemu devovi idzie dojebać nie kupując ich gry, ale jak skończy się bojkot kiedy Sony zacznie wydawać swoje gry day1 na PC albo wyda PS6 z opcjonalnym napędem za miliony monet? Nijak się skończy. Ludzie którzy chcą grać na konsolach zobaczą kolejnego GoWa digital only i go kupią, bo czemu by mieli nie kupować? Bo nie ma na płycie którą kupuje 2 na 10 graczy?

Niestety, korporacje to już ciut nie Cymbergaj2069 - co by nie zrobili - psy będą szczekać, a karawana ruszy dalej.

Opublikowano

to zależy, jak się przyszłość potoczy i jak odnajdzie się w niej sony. już wprowadzili profile sony i trofea na pc, takie fundamenty pod dalszy rozwój playstation. a jak zaczną własny ps store na pc (nie tylko z eksami) to nie ma zmiłuj, szybko zejdą na ziemię z tą swoją pychą. wtedy i na konsolach się poluzuje, jeśli przetrwają

Opublikowano
2 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

jeśli przetrwają

Oni w życiu nie zawojują rynku PC tak jak konsolowego. Dla nich zawsze konsola będzie numerem jeden, bez tego nie będzie PlayStation i o to nie ma się co martwić. Od płyt będą odchodzić bo tak po prostu musi być, nie mogą sobie pozwolić na ucieczkę kasy.

A że będą gry na PC day one? Albo otworzą swój sklepik na kompach? Co to zmieni. Właśnie ludzie są już trzecią generację przywiązani do swoich profili lub fizycznych kolekcji gier, że odpływ będzie minimalny. A dodatkowa kasa wpadnie. 

Opublikowano

Nic takiego nie będzie miało miejsca - PCty to wciąż zabawki dla bardziej zaawansowanych użytkowników, a przeciętnego gracza nie obchodzi (albo często i nie wie), że coś tam wyszło na PC - bo

a) go nie ma

b) ma go, ale w dupie

c) na reklamie było tylko logo konsoli, więc tego taniego sprzętu do CoDa co to ma już domu

Opublikowano (edytowane)

no konsole przetrwają, ale jak zadomowią się na pc i ludzie tam będą mogli kontynować swoje granie na playstation, to konsola będzie musiała być atrakcyjna w porówaniu z opcją pc, która to opcja pc na pewno będzie musiała być atrakcyjna, bo na pc inaczej nie przetrwa

piszę o świadomych użytkownikach, a tych wcale nie jest mało. jak ubiją napędy, to już widzę jak casuale będą bulić za cyfrę w sonowskich realiach

Edytowane przez krzysiek923