Schranz1985 694 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 Nie ma napędu to nie kupuję, proste. Z pro jest ta sama decyzja, póki ceny nie wrócą do normy to zlewamy te pro. 1 Cytuj
Lukas_AT 1 220 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 (edytowane) Gdy w UK wchodze do Game’a lub CeXa to te wciaz ciagle sa pelne ludzi. Czesto sa to rodziny, bo widac rodzicow z dziecmi. Wciaz masa ludzi kupuje uzywane gry. Sa przywiazani do napedow i kupuja konsole. Czesc z nich pewnie tez czasem kupia nowosc albo nawet oplaca PS Plus. Sony musi prowadzic jakies statystyki by byc odwaznym by odwrocic sie od tych ludzi odwiedzajacych te sklepy. Czy ta grupa ludzi przerzuci sie nagle na cyfre? Na PC raczej nie pojda, a wiec beda zmuszeni albo zrezygnuja z gier. Edytowane 28 listopada 2024 przez Lukas_AT Cytuj
mario10 560 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 Akurat sony tak wbija ch... w graczy od jakiegoś czasu, że szczerze mówiąc nawet brak napędu opcjonalnego w PS6 by mnie nie zdziwił i będą mieć gdzieś tych graczy co od lat zbierali pudełka. Jest druga opcja, że napęd będzie w zaporowej cenie lub dostępność będzie marna jak teraz. Cytuj
Czoperrr 5 247 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 36 minutes ago, Lukas_AT said: Gdy w UK wchodze do Game’a lub CeXa to te wciaz ciagle sa pelne ludzi. Czesto sa to rodziny, bo widac rodzicow z dziecmi. Wciaz masa ludzi kupuje uzywane gry. Sa przywiazani do napedow i kupuja konsole. Czesc z nich pewnie tez czasem kupia nowosc albo nawet oplaca PS Plus. Sony musi prowadzic jakies statystyki by byc odwaznym by odwrocic sie od tych ludzi odwiedzajacych te sklepy. Czy ta grupa ludzi przerzuci sie nagle na cyfre? Na PC raczej nie pojda, a wiec beda zmuszeni albo zrezygnuja z gier. No okej ale jak PS6 będzie tylko w wersji bez napędu to i tak się sprzeda bo szary człowiek nie widzi alternatywy dla PlayStation i jest to dla niego synonim konsoli więc i tak się sprzeda, a ludzie grzecznie przejdą na cyfrę. 1 Cytuj
messer88 6 665 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 Obstawiam niestety PS6 z napędem w opcji jak teraz ten z PRO. Oczywiście ten obecny nie będzie działać z PS6 wiadomo. Lubię pudełka, ale trzeba będzie się przestawiać na cyfrę coraz bardziej. Jeszcze zobaczymy co z następnym xboxem, jakby dalej działała turecka to nie miałbym problemu brać XSX2 digitala. Cytuj
ThePatrickyo 74 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 Ciekawa też sprawa jest z tym, że ukraiński sklep Rozetka posiada na swojej stronie napędy (mniej więcej 550zł), ale na polskiej podstronie tego sklepu napędów nie ma. Co to jakiś spisek ze strony PlayStation Polska 1 Cytuj
elvis004 312 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 (edytowane) Obstawiam, że napędów na ten weekend napewno nie będzie. Chyba, że sieciówki są już na tyle bezczelne, żeby na black friday robić promki na napęd w cenie 900-1200 zł xD Jeszcze lepiej, sprzedają w cenie scalpera z allegro czy innego OLX, a i tak Ci nie wyślą bo nie mają, ciekawe czy tylko empik czy cala reszta tez słupy sprzedaje i będzie jak będzie to wyślemy xD Edytowane 28 listopada 2024 przez elvis004 Cytuj
Ins 5 860 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 No ja jestem z jednym z tych co zakupili w Empiku i po kontakcie z nimi takie same maile jak te na załączonym obrazku xD Parodia sprzęt, dostępność napędu i cena jednego i drugiego. Cytuj
Czoperrr 5 247 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 Hehe zabawne jak bardzo gracze mogą się poniżać Cytuj
Pupcio 18 755 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 14 godzin temu, krzysiek923 napisał(a): no konsole przetrwają, ale jak zadomowią się na pc i ludzie tam będą mogli kontynować swoje granie na playstation, to konsola będzie musiała być atrakcyjna w porówaniu z opcją pc, która to opcja pc na pewno będzie musiała być atrakcyjna, bo na pc inaczej nie przetrwa piszę o świadomych użytkownikach, a tych wcale nie jest mało. jak ubiją napędy, to już widzę jak casuale będą bulić za cyfrę w sonowskich realiach Czy ja wiem czy przetrwają? Jak striming wjedzie na pełnej kiedyś to po co typowi który gra w codzika i fifke jakieś dodatkowe pudło pod tv? 2 Cytuj
Czoperrr 5 247 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 3 minutes ago, Pupcio said: Czy ja wiem czy przetrwają? Jak striming wjedzie na pełnej kiedyś to po co typowi który gra w codzika i fifke jakieś dodatkowe pudło pod tv? Whisker mówi, że to prestiż mieć PS5 (szczególnie pro) i kiedy znajomi przychodzą to są pod wrażeniem. Może właśnie dla prestiżu. 1 Cytuj
Krzysztof93 1 385 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 28 listopada, do końca już nie wiele zostało więc myślę, że konsola PS5 Pro powinna zostać największym żartem 2024 roku to jest niepojęte. 1 Cytuj
drozdu7 2 908 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 To jest możliwe że niektórzy kupili Pro i do dziś nie wiedzą jak działa? Xdd Cytuj
easye 3 400 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 2 godziny temu, Pupcio napisał(a): Czy ja wiem czy przetrwają? Jak striming wjedzie na pełnej kiedyś to po co typowi który gra w codzika i fifke jakieś dodatkowe pudło pod tv? No Ci co akurat grają w CODzika czy Fifkę to nie będą grać w streamingu z lagami i ścinkami co sęk, co innego singlowcy grający od lat w kinowych 26 fpsach. Cytuj
SpacierShark123 1 518 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 Konsola wydaje się coraz bardziej atrakcyjna. Nawet po premierze PS5 FAT nie było aż tylu używek na rynku, obecnie jest tego sporo za 650e albo 800 z napędem. Dziwne że ludzie tak szybko odsprzedają tego prosiaka. Cytuj
Ken Adams 289 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 ludzie przeszli wszystkie nowe gierki na peeske piatke pro to i sprzedaja konsolke normalna sprawa 1 Cytuj
mario10 560 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 Ostatnio gadałem z kumplem co kupił ps5 pro goląc wcześniej fata i jest delikatnie mówiąc rozczarowany sytuacją z napędami. Liczył, że po premierze napędy szybko wrócą, a tu lipa. Zobaczymy jak to się rozwinie ale sytuacja jest dla mnie wręcz kuriozalna. Ale odejście od płyt jakoś trzeba przyspieszyć choćby butem popychając. Rozmawiałem też ze znajomym co pracuje w elektromarkecie to podobno są napędy na stanach magazynowych, ale czy to prawda nie jestem w stanie zweryfikować. Cytuj
oFi 2 513 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 Czyli spisek napędowy. Jest ograniczona ilość i sobie leżą by ludzie kupowali po zawyżonych cenach. Cytuj
izon 1 010 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 Pro będzie miało sens może za rok, jak spadnie trochę cena i wyjdzie GTA 6. Póki co to chyba jedyna gra, która mnie przekonuje to FF7 Rebirth no ale to za mało. 1 Cytuj
Bzduras 12 811 Opublikowano 29 listopada 2024 Opublikowano 29 listopada 2024 14 godzin temu, mario10 napisał(a): Rozmawiałem też ze znajomym co pracuje w elektromarkecie to podobno są napędy na stanach magazynowych, ale czy to prawda nie jestem w stanie zweryfikować. A to by się pokrywało z tym co pisał tutaj jeden z użytkowników, rzekomo pracujący gdzieś w łańcuchu dostaw do marketów. Cytuj
Czoperrr 5 247 Opublikowano 29 listopada 2024 Opublikowano 29 listopada 2024 Patrzę czy są jakieś promki na Black Friday na PS5 no i mamy swoje polskie BF jak zawsze. Ten sam zestaw promocyjny w Media Markt DE 1900zł, w Polsce 2279zł (-130 jak masz apke). Cytuj
mario10 560 Opublikowano 29 listopada 2024 Opublikowano 29 listopada 2024 No coś może być na rzeczy jeśli to prawda to należy się lepa na pysk za takie praktyki. Cytuj
dominalien 268 Opublikowano 29 listopada 2024 Opublikowano 29 listopada 2024 Niemiec płakał jak musiał tak tanio polakom sprzedawać. Cytuj
oFi 2 513 Opublikowano 29 listopada 2024 Opublikowano 29 listopada 2024 Jeśli to prawda to muszę z jednej strony pogratulować biznesowego podejścia właścicieli sklepow, prawdziwi pingwini gotham. Jako konsument oczywiście jestem wściekły. Cytuj
wojtas011 568 Opublikowano 29 listopada 2024 Opublikowano 29 listopada 2024 Godzinę temu, Czoperrr napisał(a): Patrzę czy są jakieś promki na Black Friday na PS5 no i mamy swoje polskie BF jak zawsze. Ten sam zestaw promocyjny w Media Markt DE 1900zł, w Polsce 2279zł (-130 jak masz apke). Konsola Sony PlayStation 5 Slim - Fornite Bundle | w ratach 1880 - Pepper.pl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi