Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

nero2082

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdy w UK wchodze do Game’a lub CeXa to te wciaz ciagle sa pelne ludzi. Czesto sa to rodziny, bo widac rodzicow z dziecmi. Wciaz masa ludzi kupuje uzywane gry. Sa przywiazani do napedow i kupuja konsole. Czesc z nich pewnie tez czasem kupia nowosc albo nawet oplaca PS Plus. Sony musi prowadzic jakies statystyki by byc odwaznym by odwrocic sie od tych ludzi odwiedzajacych te sklepy. Czy ta grupa ludzi przerzuci sie nagle na cyfre? Na PC raczej nie pojda, a wiec beda zmuszeni albo zrezygnuja z gier.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano

Akurat sony tak wbija ch... w graczy od jakiegoś czasu, że szczerze mówiąc nawet brak napędu opcjonalnego w PS6 by mnie nie zdziwił i będą mieć gdzieś tych graczy co od lat zbierali pudełka. Jest druga opcja, że napęd będzie w zaporowej cenie lub dostępność będzie marna jak teraz.

Opublikowano
36 minutes ago, Lukas_AT said:

Gdy w UK wchodze do Game’a lub CeXa to te wciaz ciagle sa pelne ludzi. Czesto sa to rodziny, bo widac rodzicow z dziecmi. Wciaz masa ludzi kupuje uzywane gry. Sa przywiazani do napedow i kupuja konsole. Czesc z nich pewnie tez czasem kupia nowosc albo nawet oplaca PS Plus. Sony musi prowadzic jakies statystyki by byc odwaznym by odwrocic sie od tych ludzi odwiedzajacych te sklepy. Czy ta grupa ludzi przerzuci sie nagle na cyfre? Na PC raczej nie pojda, a wiec beda zmuszeni albo zrezygnuja z gier.

No okej ale jak PS6 będzie tylko w wersji bez napędu to i tak się sprzeda bo szary człowiek nie widzi alternatywy dla PlayStation i jest to dla niego synonim konsoli więc i tak się sprzeda, a ludzie grzecznie przejdą na cyfrę. 

• Plusik 1
Opublikowano

Obstawiam niestety PS6 z napędem w opcji jak teraz ten z PRO. Oczywiście ten obecny nie będzie działać z PS6 wiadomo. Lubię pudełka, ale trzeba będzie się przestawiać na cyfrę coraz bardziej. Jeszcze zobaczymy co z następnym xboxem, jakby dalej działała turecka :cebula: to nie miałbym problemu brać XSX2 digitala. 

Opublikowano

Ciekawa też sprawa jest z tym, że ukraiński sklep Rozetka posiada na swojej stronie napędy (mniej więcej 550zł), ale na polskiej podstronie tego sklepu napędów nie ma. Co to jakiś spisek ze strony PlayStation Polska :D 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Obstawiam, że napędów na ten weekend napewno nie będzie. Chyba, że sieciówki są już na tyle bezczelne, żeby na black friday robić promki na napęd w cenie 900-1200 zł xD

Jeszcze lepiej, sprzedają w cenie scalpera z allegro czy innego OLX, a i tak Ci nie wyślą bo nie mają, ciekawe czy tylko empik czy cala reszta tez słupy sprzedaje i będzie jak będzie to wyślemy xD

image.thumb.png.ec9e86fff1f6ea7f8e8c0afeadf81e90.png

Edytowane przez elvis004
Opublikowano

No ja jestem z jednym z tych co zakupili w Empiku i po kontakcie z nimi takie same maile jak te na załączonym obrazku xD

Parodia sprzęt, dostępność napędu i cena jednego i drugiego. 

Opublikowano
14 godzin temu, krzysiek923 napisał(a):

no konsole przetrwają, ale jak zadomowią się na pc i ludzie tam będą mogli kontynować swoje granie na playstation, to konsola będzie musiała być atrakcyjna w porówaniu z opcją pc, która to opcja pc na pewno będzie musiała być atrakcyjna, bo na pc inaczej nie przetrwa

piszę o świadomych użytkownikach, a tych wcale nie jest mało. jak ubiją napędy, to już widzę jak casuale będą bulić za cyfrę w sonowskich realiach

Czy ja wiem czy przetrwają? Jak striming wjedzie na pełnej kiedyś to po co typowi który gra w codzika i fifke jakieś dodatkowe pudło pod tv? 

• Plusik 2
Opublikowano
3 minutes ago, Pupcio said:

Czy ja wiem czy przetrwają? Jak striming wjedzie na pełnej kiedyś to po co typowi który gra w codzika i fifke jakieś dodatkowe pudło pod tv? 

Whisker mówi, że to prestiż mieć PS5 (szczególnie pro) i kiedy znajomi przychodzą to są pod wrażeniem. Może właśnie dla prestiżu.

• This 1
Opublikowano
2 godziny temu, Pupcio napisał(a):

No Ci co akurat grają w CODzika czy Fifkę to nie będą grać w streamingu z lagami i ścinkami co sęk, co innego singlowcy grający od lat w kinowych 26 fpsach.

Opublikowano

Ostatnio gadałem z kumplem co kupił ps5 pro goląc wcześniej fata i jest delikatnie mówiąc rozczarowany sytuacją z napędami. Liczył, że po premierze napędy szybko wrócą, a tu lipa.  Zobaczymy jak to się rozwinie ale sytuacja jest dla mnie wręcz kuriozalna. Ale odejście od płyt jakoś trzeba przyspieszyć choćby butem popychając.
Rozmawiałem też ze znajomym co pracuje w elektromarkecie to podobno są napędy na stanach magazynowych, ale czy to prawda nie jestem w stanie zweryfikować.

Opublikowano

Pro będzie miało sens może za rok, jak spadnie trochę cena i wyjdzie GTA 6. Póki co to chyba jedyna gra, która mnie przekonuje to FF7 Rebirth no ale to za mało.

• This 1
Opublikowano
14 godzin temu, mario10 napisał(a):

Rozmawiałem też ze znajomym co pracuje w elektromarkecie to podobno są napędy na stanach magazynowych, ale czy to prawda nie jestem w stanie zweryfikować.

A to by się pokrywało z tym co pisał tutaj jeden z użytkowników, rzekomo pracujący gdzieś w łańcuchu dostaw do marketów.

Opublikowano

Jeśli to prawda to muszę z jednej strony pogratulować biznesowego podejścia właścicieli sklepow, prawdziwi pingwini gotham.

Jako konsument oczywiście jestem wściekły.