Opublikowano 3 grudnia 20243 gru Wracając do tematu gier i zmian jakie w nich wprowadza konsola. Z tym "max opcji RT" to trochę przesadziłem. Właściwie to pograłem dłużej i wychodzi na to, że patch Pro dla Dying Light 2 albo jest zbougowany, albo konsola Pro dostała downgrade w pewnych aspektach. Zepsuła się funkcja RT cienie, bo nie działają na trawę i małe obiekty typu kamienie, skały tak jak to było w wersji bazowej PS5... Magia. Edytowane 3 grudnia 20243 gru przez Masamune
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru Trzeba przyznać, że Sony ma świetnych marketingowców i jednym prostym trikiem zwiększyli dwukrotną sprzedaż PlayStation: - wypuszczasz PS5 Pro bez napędu - ograniczasz dostęp do napędów tak, że nie da się ich kupić - zawalasz markety PS5 Slim z napędem - posiadacze PS5 Pro zmęczeni brakiem napędów u czekaniem na nie rzucają się na standardowe wersje konsol, wyciągają z nich napędy, a konsole puszczają dalej
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru No to jest teraz dość popularna praktyka. Kumpel sprzedał tak konsolę w formie "digital" nówkę za 1300zł żeby mieć napęd do pro.
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru Wątpię, że jest wielu takich śmiałków, co to kupili Slima, żeby napęd z niego wyciągnąć do Pro. Sony pewnie bardziej założyło, że ludzie rzucą się na abonament Extra i Premium. Sam kupiłem Extra na miesiąc, dopóki nie mam napędu żeby grać w gry, które mam na płytach...
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru 3 minuty temu, Masamune napisał(a): Wątpię, że jest wielu takich śmiałków, co to kupili Slima, żeby napęd z niego wyciągnąć do Pro. Naszą giełdę zobacz.... LOL a takich pewnie wielu tylko się boją
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru No z tym abonamentem to ja bym powiedział, że jest inaczej. Większość moich znajomych już nie płaci. Ja mam do marca i na razie też nie myślę żeby płacić bo co miałem ograć to ograłem, a teraz kupuję co chwilę jakąś gierkę więc z tego abo korzystam mało. Jeszcze jak bym miał promkę jak nowi i rabat 30% to pewnie bym przedłużył, a tak to jak mi wygaśnie to poczekam na promkę dla nowych i kupię bądź doładuje na krótki czas żeby ograć jak coś mnie zainteresuje. Choć nie zdziwię się jak sony zaraz jeszcze ceny podniesie A z tymi slimkami z napędem to już były tu na pchlim takie oferty więc myślę, że to nie taka rzadkość.
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru 26 minut temu, Assassins_78 napisał(a): Naszą giełdę zobacz.... LOL a takich pewnie wielu tylko się boją Czego się boją?
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru Jakimi są desperatami, żeby iść w półśrodki, aby zdobyć napęd. Otwórz OCZY, że ruchają was!
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru No ale prawda jest taka, że kupno konsoli z napędem a później sprzedaż jej bez napędu to najtańszy sposób na zdobycie napędu.
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru A nie macie wrażenia że tu już wchodzimy w obszary choroby psychicznej?
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru 1 minutę temu, Czoperrr napisał(a): No ale prawda jest taka, że kupno konsoli z napędem a później sprzedaż jej bez napędu to najtańszy sposób na zdobycie napędu. Ale w dalszym ciągu to półśrodki, z czego kabza nabijana jest tam, gdzie trzeba, a nie pomyślałeś, że właśnie im o to chodzi? Naprawdę trzeba sobie tak to tłumaczyć - tak to jest wyjście z sytuacji ? Przecież to wy czy też ty na to im w taki sposób pozwalasz.
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru 6 minut temu, messer88 napisał(a): Sony się odkuwa po Concordzie xD Ale to Sony blokuje te napędy czy sklepy? @pattro wiesz coś więcej?
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru 7 minutes ago, Assassins_78 said: Ale w dalszym ciągu to półśrodki, z czego kabza nabijana jest tam, gdzie trzeba, a nie pomyślałeś, że właśnie im o to chodzi? Naprawdę trzeba sobie tak to tłumaczyć - tak to jest wyjście z sytuacji ? Przecież to wy czy też ty na to im w taki sposób pozwalasz. Pomyślałem, dlatego o tym napisałem kilka postów wyżej.
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru 7 minut temu, Assassins_78 napisał(a): Jakimi są desperatami, żeby iść w półśrodki, aby zdobyć napęd. Otwórz OCZY, że ruchają was! Odpowiem za siebie. Kupiłem PlayStation 5 na premierę, miała już 4 lata. Wyszło pro, więc postanowiłem sprzedać starą i kupić nową z myślą o kupnie również napędu. Mam gry na płytach, w które jeszcze na pewno będę chciał zagrać. Od wczoraj można było wykorzystywać kody zniżkowe w Media Expert, a że miałem to za konsole zapłaciłem ok1500. Wyjąłem napęd i puszczam dalej. Jestem zadowolony i chyba też dobry deal dla kogoś kto chciał konsole w wersji digital, bo ma nówkę sztukę za 1400? Nie widzę tu żadnych teorii spiskowych
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru Mimo.że nie mam pro i sytuacja z napędem jest mi obojętna to dla mnie słabe jest podejście samego sony. Jak można wprowadzać konsolę ps5 pro i nie poinformować swoich klientów jak sprawa ma się z napędami? Takie sony Polska powinno poinformować są, będą, nie ma na razie, nie będzie. Jeśli szanuję swoich klientów to ich informuję jak sprawa się ma. Zwłaszcza, że mamy gorący okres prezentowy.
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru 3 minuty temu, Czoperrr napisał(a): Pomyślałem, dlatego o tym napisałem kilka postów wyżej. True 3 minuty temu, seb.maz napisał(a): Odpowiem za siebie. Kupiłem PlayStation 5 na premierę, miała już 4 lata. Wyszło pro, więc postanowiłem sprzedać starą i kupić nową z myślą o kupnie również napędu. Mam gry na płytach, w które jeszcze na pewno będę chciał zagrać. Od wczoraj można było wykorzystywać kody zniżkowe w Media Expert, a że miałem to za konsole zapłaciłem ok1500. Wyjąłem napęd i puszczam dalej. Jestem zadowolony i chyba też dobry deal dla kogoś kto chciał konsole w wersji digital, bo ma nówkę sztukę za 1400? Nie widzę tu żadnych teorii spiskowych Gdzie ja tu pisze o spisku? Mylisz pojęcia
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru PS polska to jest dramat, oni się chyba nie zajmują niczym poza memami dla Januszy. Upadek od kiedy nie ma Kini plejstejszyn.
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru I to jest słabe bo powinni być wsparciem i łącznikiem między sony, a graczami. Sony community też leży miałem kiedyś akcję z tv to pomocy żadnej
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru No i rzucili napędy nowe w media markt tylko że zamiast sugerowanych 119e dali 169e, co imo jest na plus bo pedauy scalpery nie wykupią.
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru W NL obecnie z drugiej ręki po te 180 chodzą. Zobacze jak będą w sklepie w weekend to kupie z prosiakiem a jak nie to może jakieś bundle na początku roku sie trafią. Chociaż wciąż drażni mnie to że są gry w gorszej jakości niż na facie.
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru 4 godziny temu, Square napisał(a): Ale to Sony blokuje te napędy czy sklepy? @pattro wiesz coś więcej? Decyzja idzie z góry. Sklepy muszą się dostosować to nie one decydują. Warto zauważyć to, że nigdzie nie kupimy od kilku tygodni napędu do konsoli i nie ma znaczenia czy to duża sieciówka czy mniejsze sklepy online. Przywołam tutaj okres premiery PS5, wtedy magazyny były puste i co jakiś czas różne sklepy wrzucały do sprzedaży PS5. Teraz od kilkunastu dni żaden sklep nie wrzuca nawet sztuki napędu, bo nie może… Oficjalnie: brak towaru na magazynie i żaden sklep nie powie nic więcej. Ryba psuje się od głowy… a kto jest głową wszyscy dobrze wiemy. Jest malutki cień szansy że na święta uda się kupić napęd, jednak będzie to trudne i drogie. Była szansa że na mikołaja ale zabrakło zielonego światła. Jak coś nowego pojawi się w temacie napędów to będę dawał znać! A już nie raz udowodniłem wam iż moje informacje w 99% pokrywają się z rzeczywistością. Edytowane 5 grudnia 20245 gru przez pattro
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru No ale mówiąc o "górze" masz na myśli polski oddział czy jeszcze wyżej? Bo sytuacja zdaje się być nienormalna tylko w naszym kraju i zastanawiam się z czego to wynika. Czy to są jakieś kombinatorskie zagrywki Sony Polska na podbicie sprzedaży konsol przed świętami czy sam pan Japończyk się uwziął na Polakach, bo był na wakacjach w Ciechocinku i mu pierogi nie smakowały?
Opublikowano 5 grudnia 20245 gru @jimmy tu raczej japan sony nic nie ma do tego, oni nawet nie wiedzą gdzie jest polska A tak serio to raczej Sony polska tu jest winna temu całemu cyrkowi. Nie wiem, czy oni myślą, że wezmą kogoś na wytrzymałość, ŻenuA. Przecież jak by sypnęli napędami to i konsole by zeszły, bo tak naprawdę ułamek z nas kupi teraz prosiaka i będzie czekać na napęd, każdy woli mieć kompletny i gotowy do działania produkt. Ale jak już tu temat potrafił zweryfikować, co niektórzy i tak nie wytrzymali i musieli się posiłkować półśrodkami. W chuj chora akcja .....