MEVEK 3 457 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Co za osly. Wiekszosc firm praktycznie pracuja teraz z domu, a cale customer service z Gstopa tylko od poniedzialku do piatku. Ilez to odpalic kompa i wprowadzic zmiany w zamowieniu. W takim tempie to nikt nie dostanie konsoli na czas, gdzie czas oczekiwania na odp to 3 dni. Gdzie te procedury na covida to ja nie wiem Wszystko tylko na gorsze. Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 2 godziny temu, kanabis napisał: jakos nie chce mi sie wierzyc ze ktos zarabiajacy nawet te 10 czy 15 tys ma gdzies robienie z siebie jelenia i przeplacanie potrojnie za cokolwiek. A znajac takie osoby to smiem twierdzic ze jeszcze bardziej licza grosz niz zarabiajacy 2,5 tys. Cytuj
balon 5 333 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 9 minut temu, _Red_ napisał: Ten jak się do tablicy wywołał XD 2 Cytuj
kanabis 22 446 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 I tak nikt nie uwierzy Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Excel by się nie zgadzam miesiącami jakby poszło 4 k na konsole xD Wiadomo ile sztuk na Polskę poszło? Jestem ciekaw ile ps5 a ile Xbox na nasz rynek trafiło. Dałoby to jakieś porównanie. Chyba ms więcej tych konsol naprodukowal. Jak czytam co się dzieje na całym świecie z brakami ps5 to myślę że i do marca nie kupimy w sklepie ps5. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Godzinę temu, blantman napisał: Excel by się nie zgadzam miesiącami jakby poszło 4 k na konsole xD Wiadomo ile sztuk na Polskę poszło? Jestem ciekaw ile ps5 a ile Xbox na nasz rynek trafiło. Dałoby to jakieś porównanie. Chyba ms więcej tych konsol naprodukowal. Jak czytam co się dzieje na całym świecie z brakami ps5 to myślę że i do marca nie kupimy w sklepie ps5. A ja jak czytam internet to mam wrazenie ze Xboxy będą dostępne tylko w Polsce. Cytuj
Xoltro 32 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 (edytowane) Szczerze mówiąc jak ktoś ma w planach zakup dwóch konsoli to chyba bardziej rozsądny wydaje się na start zakup xboxa. Jakoś wydaje mi się, że jest bardziej dopracowany od startu i do tego raczej nie będzie szybkiej rewizji, bo tylko by się narazili na śmieszność jak po series s i series x zaraz robiliby series x pro, czy coś w ten deseń. Do tego konsola wydaje się dość mała (mimo początkowych żartów przyrównujących ją do lodówki) więc wersja slim pewnie też nie będzie ogromnym skokiem. Za to do plejki chyba są większe wątpliwości jak będzie sobie radziła z chłodzeniem itd. w nowych true next genowych grach i nie zdziwiłbym się gdyby doszło do dużo szybszej rewizji bo o ile mi subiektywnie wygląd się podoba to rozmiary są po prostu komiczne i to wygląda na jakiegoś olbrzyma, który pewnie wcześniej czy później zostanie zmniejszony. Aha no i do tego pewnie wyjdą wersje z większymi dyskami co też za tym dodatkowo przemawia. Pewnie jakbym miał ps4 pro to też poczekałbym na rewizję ew. jakieś ulepszenia, chociaż chyba teraz jest ostatni moment na sprzedaż ps4 pro jeszcze w dość dobrej cenie z małą stratą. Podejrzewam, że za rok to nikt za to nie da więcej niż 500 zł, więc tutaj kwestia uznaniowa czy kupić od razu i ew. wymieniać potem czy się wstrzymać. Edytowane 7 listopada 2020 przez Xoltro 1 Cytuj
Inferi 49 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 12 minutes ago, Xoltro said: Szczerze mówiąc jak ktoś ma w planach zakup dwóch konsoli to chyba bardziej rozsądny wydaje się na start zakup xboxa. Smieszny wniosek. Tu nie chodzi o docinki, ale prawda jest taka, ze jedynie skorzystaja ludzie ktorzy nigdy nie mieli Xboxa. Wtedy moga sobie ogrywac starocie w lepszej rozdzialce. Jesli jednak ktos mial poprzednie konsole Microsoftu to zakup Series X nie powiem, ze jest bez sensu, ale wielkich powodow niema. 1 1 Cytuj
Xoltro 32 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Teraz, Inferi napisał: Smieszny wniosek. Tu nie chodzi o docinki, ale prawda jest taka, ze jedynie skorzystaja ludzie ktorzy nigdy nie mieli Xboxa. Wtedy moga sobie ogrywac starocie w lepszej rozdzialce. Jesli jednak ktos mial poprzednie konsole Microsoftu to zakup Series X nie powiem, ze jest bez sensu, ale wielkich powodow niema. Ja mam po prostu takie wrażenie po pierwszych recenzjach, że PS5 wprowadziło wiele fajnych rzeczy, ale jeszcze nie do końca wydają się świetnie dopracowane - np. pady wydają się rewolucją, ale już jakieś pierwsze plotki o krótkich czasach na baterii (chociaż czytałem, że to fake info), bardzo duża wielkość konsoli, słabsze czasy ładowania gier w stosunku do x'a, kiedy miało to być ich bardzo mocną stroną, dość mały dysk. No po prostu mam wewnętrzne przeczucie, że sony musiało gonić xboxa, który bardziej na premierę był przygotowany i to on niejako narzucił termin, podczas gdy sony jeszcze nie wszystko dopracowało na ostatni guzik. Stąd też wniosek, że doczekamy się rewizji szybciej niż w przypadku xboxa i będzie to rewizja, która będzie odczuwalna. Jeżeli chodzi o niektóre exclusive to rzeczywiście- w ps5 jest co wrzucić na start, więc tutaj jest to na korzyść ps5, jeżeli ktoś złapał mocny hype na jakąś grę z premiery to jak najbardziej. Chociaż chyba jedynym exclusive only ps5 jest demon souls, tak? Bo spiderman i sackboy wychodzą też na ps4 pro, jak i w zasadzie wszystko inne. 1 1 Cytuj
Inferi 49 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Jakie szybsze wczytywanie? Jesli bierzemy gry z Pro i One X to tak, ale niech zrobia testy na grach tylko pod nowy sprzet - bedzie odwrotnie. 1 Cytuj
benito82pl 197 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Te nowe konta to jak uchodźcy z Afryki mieli pracować a oni pisza glupoty na forum. Spadac na czarny lad Cytuj
kaktusr 32 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Rozsądek ? prawdziwy gracz nie ma rozsądku i zamawia PS5+XSX mając mocnego PC, martwię się kiedy żona mnie domu wypierpapier... 1 Cytuj
Ranger86 12 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 34 minuty temu, benito82pl napisał: Te nowe konta to jak uchodźcy z Afryki mieli pracować a oni pisza glupoty na forum. Spadac na czarny lad OoOOoOoo.... Odezwał się król forum ! Przepraszamy królu.... 1 Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Z PS5 jest problem w całej Europie, nie sadze ze chodzi tylko o Polskę, Sony po prostu dało dupy w tym swoim pośpiechu. Cytuj
REZOK 1 019 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Albo fejk, albo niezły rozpoerdol się szykuje Cytuj
ZjemCiKolege 4 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Ciekawe co na to sony polska Cytuj
nero2082 768 Opublikowano 7 listopada 2020 Autor Opublikowano 7 listopada 2020 (edytowane) dobry fejur żeby zatuszować własną niekompetencję, biedny ten x-kom Edytowane 7 listopada 2020 przez nero2082 Cytuj
heaverq 4 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 X-Kom w ogóle nie dostał swojej puli konsol do sprzedaży, co było wiadomo już wcześniej. I nagle mieli dostać paletę sprzętu ale się okazało że jest wadliwa? Wyglada mi to na bajkę jakiegoś konsultanta, który wciskał kit ale nie przewidział że się rozleje to po necie. Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 To xkom dawał rabat 100 PLN za preorder? Cytuj
second 3 693 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Teraz, Square napisał: To xkom dawał rabat 100 PLN za preorder? Tak Cytuj
l33t 128 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Tak, xkom dawał rabat. Rzekomo. Ja się nie załapałem, bo - uwaga - podałem maila powiązanego z kontem, na którym miałem wyłączoną subskrypcje newslettera. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 On 11/6/2020 at 6:22 PM, Inferi said: Czy jest szansa na drugi rzut PS5 do sklepow w tym roku? W UK raczej chyba bez szans na kupno, wiec moze bym z PL zamowil.. W uk dwa sklepy potwierdziły ze będą mieć limitowany rzut w dniu premiery, ale chyba tylko wersja normalna, szkoda bo swędzi mnie na PS5 digital Cytuj
Inferi 49 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 Ja tez tylko digital. Ech to chyba ten smieszny 2020 nie bedzie mial happy endu w moim przypadku. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 31 minut temu, eX4cT_PL napisał: Z PS5 jest problem w całej Europie, nie sadze ze chodzi tylko o Polskę, Sony po prostu dało dupy w tym swoim pośpiechu. W USA tak samo jest problem z dostępnością jak i wszędzie na świecie. A dopuszczasz do siebie taką informację, że PS5 i Xboxów było tyle samo tyle, że na PS5 jest dużo większy popyt i szybciej się rozeszły? wyprodukowali tyle konsol ile się dało od czerwca. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi