_Red_ 12 009 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 5 minut temu, zagul napisał: Do czego to doszło. Chyba mniej człowiek przeżywał fakt czy się załapie na kierunek studiów z pierwszej preferencji niż to czy mu sklep zrealizuje pre order Ma to swój urok. Podobna srake miałem ostatni raz jak szedłem polować na FFVIII (PSX) ponad 20 lat temu i czekałem na otwarcie sklepu osiedlowego i sprawdzenie, czy dotarły jakieś sztuki. Teraz sam fakt wydania kasy na elektrozłom nie jest żadnym problemem, ale ta nutka niepewności, czy odbiorę ten r z a d k i l o o t jest fajna. Dajcie być znowu dzieckiem xd Cytuj Odnośnik do komentarza
vateusz123 0 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 6 minut temu, kaktusr napisał: Na oficialnym FB pisali ze wszystkie zamowienia beda zrealizowane a zanim mm to potiwerdzil wydaje mi sie ze rozeslal do odpowiednich osob info jak z obrazka Tak wiem wuja widac nie wiem dlaczego ale bylo tam o anulacji zamowienia ps5. Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka Już to sie przewijało w internecie, nie wiem czy nie na PPE w komentarzach do jakiegoś artykułu - podobno gość wyjaśnił to z MM i cofneli to ;p Jeżeli rzeczywiście anulowali część zamówień przed tym jak ogłosili na Facebooku, że konsole mają na magazynie to chyba nie mamy się o co martwić Cytuj Odnośnik do komentarza
starfik 9 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 Wiadomo kiedy będzie kolejna partia konsol w Polsce? Do grudnia kupię? Śmieszne, że w tych czasach jest takie polowanie na sprzęt. Shut up and take my money! Btw, trochę zasmuciło mnie, że nie będzie przeglądarki www na PS5 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 009 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 W Pchlim juz masz xD Tzn za tydzień xd To lepsze niz sprzedawanie gier, które się ukończy po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 860 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 Aiko i Emil. Parka Japonki i Polaka, jakby ktoś nie znał. Są na YT. Kolo właśnie napisał na FB jaka lipa z PS5 w Jp. Konsol brak, nikt nic nie wie, zero informacji czy reklam. Xboxów też nie ma. Strasznie dziwne podejście ma Sony do tej 5 generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Chmielinski 212 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 Ktoś miał info z Empiku o dopłacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
wesyr 4 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 (edytowane) Z ciekawości wszedłem na reddita ps5, by zobaczyć jak tam Ameryka sie bawi na premierę, no i już maja wątek założony z problemami... jeden z problemów, który sie pojawia w komentarzach to: Cytat Do not use the rear USB ports or LAN cable for data transfer after initial setup. Wait for Sony to fix via update or use the front port. Podobno brickuje konsole, najpierw próbuje przebudować bazę danych i potem jest dead... źródło: Edytowane 12 listopada 2020 przez wesyr Cytuj Odnośnik do komentarza
Dawid30 2 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 Ma ktoś jakies informacje na temat swojego zamówienia z me ? Ciągle macie status "nowe zamówienie" ?to sie ma w ogóle zmienic,czy tak zostanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kapcior 4 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 4 minuty temu, Dawid30 napisał: Ma ktoś jakies informacje na temat swojego zamówienia z me ? Ciągle macie status "nowe zamówienie" ?to sie ma w ogóle zmienic,czy tak zostanie ? Mam tak samo nowe zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza
Dawid30 2 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 9 minut temu, Kapcior napisał: Mam tak samo nowe zamówienie Aha ok. No nic,trzeba czekać..pewnie po niedzieli,czegoś więcej sie dowiemy.Dopóki nie anulowali to jest szansa Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 318 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 15 minut temu, Dawid30 napisał: Ma ktoś jakies informacje na temat swojego zamówienia z me ? Ciągle macie status "nowe zamówienie" ?to sie ma w ogóle zmienic,czy tak zostanie ? Nowe -> w realizacji -> w drodze do punktu odbioru -> gotowe do odbioru. No chyba ze kurier to wiadomo. Takze zmieni sie, cierpliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dawid30 2 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 5 minut temu, schabek napisał: Nowe -> w realizacji -> w drodze do punktu odbioru -> gotowe do odbioru. No chyba ze kurier to wiadomo. Takze zmieni sie, cierpliwosci. I tego sie trzymajmy ! Oby tak bylo. Jeszcze tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza
kaktusr 32 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 Z ciekawości wszedłem na reddita ps5, by zobaczyć jak tam Ameryka sie bawi na premierę, no i już maja wątek założony z problemami... jeden z problemów, który sie pojawia w komentarzach to: Do not use the rear USB ports or LAN cable for data transfer after initial setup. Wait for Sony to fix via update or use the front port. Podobno brickuje konsole, najpierw próbuje przebudować bazę danych i potem jest dead... źródło: To sa do wuja jakies jaja, z jednej strony dobrze ze hamburgery sa beta testerami ale jak mozna wy(pipi) na swiat taki bubel ? Widac ze bylo gonienie MS i zgrzytanie zebami, nienuzywac portu usb, nie u,ywac portu lan, nie grac najlepiej jak cos sie zciaga, aha czyli taki odswierzacz powietrza za 2300. Nie no szokWysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Chmielinski 212 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 3 minuty temu, kaktusr napisał: Podobno brickuje konsole, najpierw próbuje przebudować bazę danych i potem jest dead... źródło: To sa do wuja jakies jaja, z jednej strony dobrze ze hamburgery sa beta testerami ale jak mozna wy(pipi) na swiat taki bubel ? Widac ze bylo gonienie MS i zgrzytanie zebami, nienuzywac portu usb, nie u,ywac portu lan, nie grac najlepiej jak cos sie zciaga, aha czyli taki odswierzacz powietrza za 2300. Nie no szok Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka Zalecenie, żeby nie używać portów to domysły użytkowników. Cały temat ma 1500 komentarzy, z czego 99% to współczucia, powtarzanie wskazówek, "mam nadzieję, że mojej nic nie będzie jak przyjdzie" i "przynajmniej macie konsole". Tak to zazwyczaj jest, że ci, którym się coś sypie o tym piszą, a jak działa to korzystają. A w temacie samych awarii to cóż, PS5 to sprzęt jak każdy inny i będą wadliwe konsole. Xboxy też mają jakieś tam problemy. Jak ktoś nie chce tego przeżywać, przejmować się, żeby ich konsoli nic nie było to niech poczeka 2 lata, a reszta w razie czego skorzysta z gwarancji, lub prawa do zwrotu przez 14 dni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
dext3rr 36 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 Mi też się wydaje, że premiera PS5 była przyspieszana, dlatego zwlekali z pokazywaniem konsoli czy UI, bo jeszcze nie było ostatecznej wersji. Teraz my będziemy płacić za błędy Sony. Dobrze, że kasują 350zł za gry, to chociaż odbiją sobie na kurierze odbierającym konsole do napraw. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lamkers 20 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 (edytowane) W MediaMarkt już wydają gry i akcesoria - 7 dni do testów dzisiejszych zakupów ;P Edytowane 12 listopada 2020 przez Lamkers Cytuj Odnośnik do komentarza
addhoc 63 Opublikowano 12 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 listopada 2020 (edytowane) 2 godziny temu, dext3rr napisał: Mi też się wydaje, że premiera PS5 była przyspieszana, dlatego zwlekali z pokazywaniem konsoli czy UI, bo jeszcze nie było ostatecznej wersji. Teraz my będziemy płacić za błędy Sony. Dobrze, że kasują 350zł za gry, to chociaż odbiją sobie na kurierze odbierającym konsole do napraw. Zupełnie źle kombinujesz. Ostateczna forma konsoli i systemu była pewnie gotowa już rok temu. Potem testy i ew. korekty. Sony ma już za sobą cztery premiery sprzętu więc liczenie na fart, przypadek itd. to w garażu a nie w takim korpo. Faktem jest, że marketing mieli kiepski. Albo im Microsoft milestone’y poprzestawiał. Edytowane 12 listopada 2020 przez addhoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Dave7794 0 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Kurczę, martwię się o tą dostawę bo nie wiedziałem ,że Media Expert będzie robiło takie problemy ze zmianą na kuriera zamiast paczkomatu za sprzęt za 2300zł gdzie i tak przesyłka byłaby za darmo. Co radzicie na infolinii poradzą coś więcej czy dostanę tą samą odpowiedź jak mailem czyli zobaczymy czy się zmieści jak nie to potem piomyślimy nad rozwiązaniem. przecież napisałem ,że napewno się nie zmieści to i tak nie chcą zmienić Jak będę miał już numer przesyłki to czy można np zadzwonić do inpost żeby mi powiedzieli mktóry kurier ma moją paczkę i mogą mi dać jego nr? Myślę ,że z kurierem dogadam się szybciej niż z ME Cytuj Odnośnik do komentarza
NeYoLDZ 5 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 16 minut temu, Dave7794 napisał: Kurczę, martwię się o tą dostawę bo nie wiedziałem ,że Media Expert będzie robiło takie problemy ze zmianą na kuriera zamiast paczkomatu za sprzęt za 2300zł gdzie i tak przesyłka byłaby za darmo. Co radzicie na infolinii poradzą coś więcej czy dostanę tą samą odpowiedź jak mailem czyli zobaczymy czy się zmieści jak nie to potem piomyślimy nad rozwiązaniem. przecież napisałem ,że napewno się nie zmieści to i tak nie chcą zmienić Jak będę miał już numer przesyłki to czy można np zadzwonić do inpost żeby mi powiedzieli mktóry kurier ma moją paczkę i mogą mi dać jego nr? Myślę ,że z kurierem dogadam się szybciej niż z ME Ja tam Was nie rozumiem. Paczka nadana do paczkomatu, dostajesz maila, przekierowujesz do punktu odbioru i tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 763 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Ktoś wcześniej pisał, że Neonet ma już na magazynie. No nie, nie ma na magazynie. Przed chwilą otrzymałem maila. Przy dobrych wiatrach będzie dziś i wtedy zmienią się statusy zamówień dla tych co się załapią. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 783 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Czyli jest możliwość, że wszyscy preorderowcy nie dostaną? Cytuj Odnośnik do komentarza
vip77 237 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Na fb, na jedno z pytań o ps5 odpisali że wszystkie zamówienia zostaną zrealizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 949 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 45 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Ktoś wcześniej pisał, że Neonet ma już na magazynie. No nie, nie ma na magazynie. Przed chwilą otrzymałem maila. Przy dobrych wiatrach będzie dziś i wtedy zmienią się statusy zamówień dla tych co się załapią. Jakby nie pykło moge ci odsprzedać swój egzemplarz za 5k. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 356 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 14 godzin temu, kanabis napisał: O kur.wa chlopie miales racje, jednak nie bedziesz musial juz pracowac, 250 tysiecy za konsole i juz 5 osob licytuje Stary tylko nie wystawiaj za 2500 albo 3500 bo nie ma chetnych. Musisz tak zaczac licytacje od 30 tysiecy Jeszcze allegro teraz wystawia rachunek za prowizje od razu, niezależnie czy ktoś Ci za towar wpłaci czy nie. Te Ps5tki po 12 tys zl to troll, chłop nie dość ze nie sprzeda to jeszcze będzie musiał opłacić rachunek allegro 4-5 stówek xD Oczywiście może się odwołać, ale kupujący musi potwierdzić że do transakcji nie doszło xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Jesli nie bylo wplaty to allegro nie robi problemow i daje zwrot. Jesli byla wplata przez payu to zeby uzyskac zwrot prowizji trzeba zrobic zwrot wplaty przez payu. No albo sie z nimi klocic i jakies potwierdzenia przelewow. No ale fakt prowizja tam bedzie slona i do tego za sprzet, ktorego de facto ktos nie wie czy bedzie mial. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi