Skocz do zawartości

Marvel Cinematic Universe (seriale) - Disney+

Featured Replies

Opublikowano

Może na jakimś CDA da radę obejrzeć. Marvel leci na grubo z serialami a w Polsce o D+ ani widu ani słychu :/

• Odpowiedzi 334
  • Wyświetleń 35,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Lepiej znaleźć drugą pracę niż oglądać te gówna. Dość tych bab wszędzie nasranych.    Coś się bardziej pucowata wydaje niż w Hawkeyu. Cały projekt wokół niej robią, nie wiem po co, i nawet w

• Szkoda, że zamiast zrobić kolejny sezon tego sztosa, to robią jakąś nową serie. Cliffhanger jakim zakonczyli produkcje, prześladuje mnie do dziś.  

Opublikowano

No pierwszy odcinek ciekawy. Typowe przedstawienie postaci w formie starego serialu komediowego z dużą ilością niedopowiedzeń. Widać, że jest to najwyraźniej 

Spoiler

sztuczny świat, w którym chyba nie wiedzą, że są. Brak pamięci na temat wielu wydarzeń i inne nieścisłości. Jeżeli Wanda jest tak naprawdę w laboratorium i to wszystko tworzy żeby "ożywić" Visiona, to pasuje mi taka forma przedstawienia.

Na plus też to, że odcinki po ok 30 min.

Opublikowano

Najnowszy odcinek petarda. Aż żałuję, że trailery obejrzałem. Miałbym większe zaskoczenie pod koniec.

Opublikowano

Chyba powoli czeka nas zmiana konwencji w tym serialu. Nie wiem czy to takie dobre czy po prostu przerwa od produkcji z logiem Marvela była zbyt długa, ale jest czekanko na piątek i na rozwinięcie i wyjaśnianie tego wszystkiego.:lapka: 

Opublikowano

Dzisiejszy zwiastun czwartego odcinka świetny. Jaram się i żałuję, że póki co nie ma polskiej wersji 

Opublikowano

Ale ten odcinek pozamiatał i wszystko posklejał :o No i ta genialna scena początkowa.. 

Opublikowano

Tak jak nie jestem fanem seriali na licencjach marvelowskich czy dc to ten wchodzi jak złoto. Klimacik zajebisty :obama: Pani Wanda i jej moce też :cool:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aż dziwne, że nikt nie komentuje cameo z końcówki najnowszego odcinka.. 

Edytowane przez funditto

Opublikowano
  • Autor

Pewnie nie wszyscy oglądają na bieżąco albo czekają na cały sezon ;) Choć przez to łatwiej naciąć się na spoiler, więc ja tam wolę oglądać co tydzień.

A co do samego odcinka to nie spodziewałem się, że tak szybko

Spoiler

wprowadzą multiverse i to jeszcze w postaci x-men'ów z Foxa. Choć w sumie nie ma się co dziwić, skoro Wanda będzie też w następnym Doctor Strange (The Multiverse of Madness). Ta 4. faza MCU to jednak będzie jazda bez trzymanki i takich akcji pewnie będzie bez liku, biorąc pod uwagę co przed nami - Loki, trzeci Spiderman czy wspomniany Strange. :obama:

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

U mnie dopiero jutro będzie oglądane, doczekać się nie moge. Wchodzi jak złe. :D

Opublikowano
Spoiler

Też jestem przekonany, że wprowadzą multiwersum w tym serialu, ale zastanawiam się czy to faktycznie Pietro (Peter) z innego wymiaru czy chodzi o coś innego, np. jest to ktoś podszywający się pod jej brata lub istotne będzie to co powiedziała Darcy o recastingu

Opublikowano

No jest grubo w cholerę. 

Jak kiedyś miałem wywalone w 4 fazę MCU, to teraz czekam jak skurczybyk na to wszystko. 

Opublikowano

Jest hajp. Czuję, że będzie to mój ulubiony serial MCU póki co, czuć klimat Civil War/Winter Soldier. Brakowało tego Marvela. 

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

P.S. Dla oglądających odcinek nr 9 - czyli finał sezonu i chyba całego serialu - "WandaVision":

-

Spoiler

zapewne macie w pamięci drugą scenę po napisach tego epizodu, gdy Scarlet Witch (Czyżby nawiązanie do "Infinity Gauntlet", gdy w ostatnich kadrach komiksu widzimy Thanosa odpoczywającego w swej hatce, szykującego się do uprawy roli?) szperała w Darkhold, i gdy w pewnym momencie usłyszała jakby głos wydobywający się z pola energii czy też wymiaru tej księgi, szepczący jej coś do ucha w stylu: ,,mamo pomóż nam!". Czyż nie oznacza to, że wszyscy ci pozostawieni przez Wandę w Westview, jak Agatha; wszyscy ci, którzy z Westview niby zniknęli, bo ,,energią chaosu" Wanda usunęła pole swych potężnych (trudno to konkretnie nazwać) mocy otaczających to miasto, a byli to Vision i m.in. jej dzieci, po prostu powrócą? Że Scarlet Witch będzie chciała ich odzyskać, próbując zmanipulować mocami wypływającymi z Darkhold? Że w ten sposób odzyska bliźniaki i Visiona, a Agatha, Ghost Rider, Zarathos, nie daj Boże Mephisto, oraz może byty Chaosu i personifikacja Śmierci skorzystają z furtki, którą Wanda otwarła poprzez dar mrocznych fluktuacji wypływających z tej księgi, przedostając się tym samym do naszego ziemskiego wymiaru? Czy skutki wydźwięku tej sceny po napisach zostaną ukazane w "Doctor Strange in the Multiverse of Madness"?

Jak widzicie tą możliwość? W jakim kierunku pójdzie "Doctor Strange in the Multiverse of Madness"? Czy będzie to płynna kontynuacja tego serialu?

Opublikowano

Ghost Rider w MCU to byłoby coś :obama: 

Opublikowano
2 minuty temu, Masorz napisał:

Już było 2 w Agents Of SHIELD.

W serialu "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." owszem pojawił się jeden pełnoprawny, ot pełnokrwisty Ghost Rider, i było to w 4-tym sezonie tej produkcji, gdzie 

szeroko eksploatowano wątek tzw. STRUKTURY (Framework) - niebotycznie zorganizowanej, opartej o przełomowy model SI wirtualnej rzeczywistości. A było to świat 

realny tak samo jak bazowa rzeczywistość, w którym rozgrywała się akcja serialu. W samej STRUKTURZE istotną rolę odegrała A.I.D.A.; zresztą odsyłam Was do zapoznania się z sezonem czwartym tego serialu, co możecie uczynić gdzieś w eterach ,,internetów". 

Sęk w tym, że "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." nie jest obecnie - i kiedyś też tak było - traktowany jako należący do MCU serial. Adaptował on komiksowe realia Marvela, i tylko tyle. Istnieje więc okazja na pierwsze pojawienie się Ghost Ridera w MCU, i miałoby to miejsce, jak podkreślałem wyżej, w filmie "Doctor Strange in the Multiverse of Madness"... Miejmy taką nadzieję. 

Opublikowano

Pisałem ,że 2, bo Johnny Blaze też się na chwilkę pojawił:

:cool:

Z tą kanonicznością to różnie bywało, teraz mamy 2 inaczej wyglądające Darkholdy, więc kurde nie wiem.

Opublikowano

Nie wiem jak Wy ale chętnie bym zobaczył kogoś z dwójki Reedus/Keanu jako Ghost Ridera. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 7.03.2021 o 18:05, Masorz napisał:

Już było 2 w Agents Of SHIELD.

Jak dla mnie Agenci > filmy Marvela