Badus 282 Opublikowano 20 września Opublikowano 20 września Muszą czymś nakręcać portfolio D+, a najłatwiej zawsze podpiąć się pod rozpoznawalną markę niż, o zgrozo, spróbować stworzyć coś od podstaw. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 20 września Opublikowano 20 września 5 godzin temu, Sedrak napisał(a): Ja w ogóle nie ogarniam, kto wpadł na pomysł robić o niej serial? Tak ja ta cała Echo i reszta ferajny. Dosłownie jak najbardziej tandetne seriale CW. Jak to kto. Managerowie wyższego szczebla, którzy jak zobaczyli, że się zrobiła wrzawa na twitterku że Agatha taka super i świetna postać itp. to chcąc doić podnieconych fanów postawili na serial o niej. A że przy okazji zapomnieli o fabule, logice, czy celowości tego zabiegu to nic nowego. 1 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 20 września Opublikowano 20 września ,,To Zawsze Agatha"... Nawet nie pamiętam, żeby w MCU miało się coś takowego pojawić. Hue hue... Szczerze... wątpię abym to obejrzał w ciągu najbliższych kilku miesięcy; wątpię również, żeby ,,Agatha" miała/o mieć głęboki czy jakikolwiek w ogóle wpływ na Multiversum, i to w taki sposób aby zatrząść w nim w posadach. Hmmm... Wy oglądacie ,,Agathę... coś tam", a ja niedawno po raz 4-ty w ogóle w przypadku tego filmu obejrzałem: "Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz". I mimo iż na tle budowy całego tyglu fabularnego MCU przeznaczonego dla starcia herosów z Thanosem w "Endgame", ten film nie wyróżniał się czymś bardzo znaczącym, to i tak ten jego dynamizm, sensacja, polityka i szpiegostwo, ta mega przemyślana sekwencja akcji w całym filmie, te zaskoczenia, te walki ,,Capa" z Ex-Buckym! Dla mnie ten tytuł zyskuje ocenę: 9/10... nieprzerwanie od 4 seansów. Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 114 Opublikowano 5 listopada Opublikowano 5 listopada Nie oceniaj książki po okładce... po raz kolejny przejechałem się na tym, aby częściowo sugerować się opiniami innych i mieć w ten sposób inne nastawienie na coś do czego powinienem podejść na luzie, z własnej (a nie cudzej!) perspektywy... Aż kurłaaa zacytuję siebie.... Hue hue. W dniu 20.09.2024 o 21:30, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a): ,,To Zawsze Agatha"... Nawet nie pamiętam, żeby w MCU miało się coś takowego pojawić. Hue hue... Szczerze... wątpię abym to obejrzał w ciągu najbliższych kilku miesięcy; wątpię również, żeby ,,Agatha" miała/o mieć głęboki czy jakikolwiek w ogóle wpływ na Multiversum, i to w taki sposób aby zatrząść w nim w posadach. Hmmm... Czas pokaże. Kto wie, czy serial o Agacie Harkness nie jest jednym z najlepszych seriali tzw. oryginalnych z MCU, dedykowanych na platformę Disney+. Dopiero jeden sezon za nami, za mną 8 odcinków tejże serii, a finał zostawiam sobie na deserek, czyli seansik za kilka dni. Podejrzewam, że za 2 góra 3 lata ,,To Zawsze Agatha" wciąż będzie pamiętane jako bardzo dobra produkcja. Z mojej perspektywy serial nieźle punktuje w każdym aspekcie: baśniowo-fantastyczno-mroczne intensywne efekty specjalne - od scenografii aż po stroje, efekty komputerowe, pracę kamery, ekspozycje światło-cień etc; istotne są w tym względzie również świetnie odegrane role, które pochłaniają swymi kreacjami niesamowicie. Fabuła, wątek magii w świecie nazwijmy to przesyconym ,,superbohaterszczyzną" - prawie perfekcyjnie, bo troszku chaosu nazbierało się pod koniec sezonu (no a finał przede mną!); i jaka historia rodu Maximoff! Szykują nam się w MCU naprawdę postaci o poziomu mocy Omega albo i wyżej, w zależności o którym Świecie w Multiversum MCU mówimy. Aktualna ocena ,,Agathy" przed finałem s01, to ode mnie: 8,5/10... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi